Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Tvoja reakcija je preterana, ljudi imaju pravo da budu nezadovoljni.
Sve i da jesu neopravdano nezadovoljni ko si ti da ih nazivaš neznalicama?

Nastavi tako i postaćeš "taliban" poput Bachija, on windows 7 taliban a ti windows 10 taliban.
Ok nezadovoljni, sta mi na temi mozemo pomoci "nezadovoljnima"?
Trasparente u ruke pa pred MS...
Ako ima neko problem ili neku nedoumicu u vezi OS, tu smo koliko mozemo da pomognemo i pomazemo.
Ovako samo zatrpavate temu nebitnim stvarima.

Poslednja izmena:
Ne nego je ti spamuješ čim ti neko "dirne" u win 10.

No, neka se moderacija bavi sa tim.
Seti se samo svega ovoga što sam ti rekao ako zaglibiš skroz poput Bachija.
I on garant misli kako su se zli ljudi urotili protiv njega pa mu "napakovali" poene i banove.
Ne bi tako pricao, nego si i ti jedan od "nezadovoljnih"...zasto ti ukazujes na moderacij?
Vidis koliko kako ti kazes "spamujem" uocio bi me neko u ovoj temi?
Ja sam sam prvi predlozio da se otvori posebna tema za probleme i rad na win 10.
Ovde ne bih vise ni privirio...

Ma koristi je slobono,nikako ne mislim da ste smesni i budale vi koji koristite desetku i ja cu na nju jednog dana preci.Nego ne preterujte sa euforijom oko nechega samo zato shto je "free" i shto vam je Bili "dao" os dzabe.Oladite glave pa dobro razmislite ladne glave shta ste dobili realno sa desetkom,a shta izgubili.
Ne gubi se ništa, osim ako ne zavisiš od legacy softvera/hardvera, mada onda verovatno ne radi ni 8.1 s njima. Tako da je to jedini realni razlog za ostajanje na 7. Sve ostalo otpor, kao što ga svaki put ima prema novoj verziji.
Windows 10 je stabilan, ne ruši se, ima poneki bug, kao i svaka verzija svakog operativnog sistema. Može da se koristi u bilo koje svrhe.
Ne čini nikakve usluge ni kad Vuk krene previše da hvali, jer deluje veštački. Niti kad krenu da pljuju, da misliš da ni sistem ne može da se digne, a kamoli nešto na njemu da uradiš. Slušajući te izjave, mene bi bilo strah da pređem na 10-ku.

Napomena:

Ako imate eDrive nikako ne stavljajte Intel RST drajvere jer će da slomi BitLocker i neće da radi. Jedino System Restore pomaže.

Poslednja izmena:
Nego, setih se da je u ovoj temi bila velika kuknjava kako Win 10 ne valja ništa a po anketi koja se danas ili sutra zatvara samo 1 od 4 korisnika nije baš zadovoljan sa Win 10 a 1 od 5 se vratio na prethodni sistem. Ako je 75% ljudi zadovoljno novim sistemom...

Meni bi bilo zanimljivo da vidim koliki broj "Potpuno sam nezadovoljan, već sam se vratio na stariji OS" glasova dolazi od novih\duplih naloga, pošto smo imali slučajeve, u ovoj temi, gde se pojavljuju random newcomeri (dupli nalozi) samo da popljuju... :)

@ilidan

Ne treba da guraju nista na silu jer korisnik ima pravo da bira sta ce da radi sa svojim racunarom. I treba da krpe tolike verzije kad ne mogu da naprave os kako treba vec duze vremena.
Dzabe je samo za one koji imaju legalan OS a ostali i dalje imaju pirata.

Sam dizajn i nije problem koliko nasilnicki pristup koji trenutno koriste.

Ne znam sto toliko forsirate FB pricu. Ti na FB imas slobodu da dijelis informacije koje ti zelis. A neki od nas ga i ne koriste.

Anketu nisam radio jer ne zelim kao sto ne zelim da koristim W10.

Dosta ljudi instalira W10 jer misle da je to neizbjezno zbog podrske za nove igre i programe ali ne mora da bude tako. To smo vec vidjeli na primjeru W8 i 8.1

Mislim da problem hejtovanja W10 u ovoj temi vise ima veze sa tim da se Vuk jos od kako je upao u insajder hvali kako mu W10 radi bez problema. Tako da ispada kako su ovi sa problemima budale i neznalice.

Mislim da svako ima prvo da iznese svoje misljenje ipak je ovo IT forum. Onima kojima se ne svidjaju komentari pojedinaca imaju ignore i svima dobro :)

Poslednja izmena:
Svaka tema o windowsu tom i tom je tema za probleme sa dotičnim windowsom.
To što tvoje emocije bivaju povredjene kada neko spomene probleme sa windowsom 10 nije i razuman razlog da se otvara još jedna tema o windowsu 10...

Pogledajte prilog 188947

naprotiv...koliko znam svi forumaši se ohrabruju od strane Admina na otvaranje svrsishodnih tema koje za cilj imaju zdrav i normalan konverzacijski tok,kako bi se razmenila mišljenja.
Tako su makar mene svojevrmeno učili Admini...pa čemu služi forum ako ne tim stvarima???? Treba da imamo 2 teme i ćao????

Sa druge strane nije mi jasno kako na svake dve nedelje dođe drugi član foruma i krene sa pljuvačinom po drugim članovima koji imaju drugačije mišljenje...realno i ja bih reagovao kao Vuk40 da me cimaju na svakih par dana ljudi koji niti jednim svojim postom nisu doprineli temi osim što troluju i zatrpavaju sa napadima.

Svakog tog člana nisam niti jednom video da je napisao bilo kakav post u pokušaju da pomogne drugom članu sa nekim problemom...a svi se busaju u grudi sa su isprobali win10.

Ali zato se pljuju svi kojima ok radi 10-ka....hajde evo pitanja:Da li ja treba sad da ospem paljbu po Win8.1 koji mi namerno i preko moje zabrane update-a forsira win10???????
Da li to znači da sad ja treba da pljujem po svima kojima sjajno radi win8.1,samo zato što se meni to dešava?????

Poslednja izmena:
naprotiv...koliko znam svi forumaši se ohrabruju od strane Admina na otvaranje svrsishodnih tema koje za cilj imaju zdrav i normalan konverzacijski tok,kako bi se razmenila mišljenja.
Tako su makar mene svojevrmeno učili Admini...pa čemu služi forum ako ne tim stvarima???? Treba da imamo 2 teme i ćao????
Tema o windowsu 7 služi za pitanja, probleme i sve ostalo u vezi windowsa 7.
Isto tako i teme otvorene za svaki drugi windows i svaki drugi operativni sistem.

Ili možda smatraš da za sve njih treba otvoriti po dve teme?

Tema o windowsu 7 služi za pitanja, probleme i sve ostalo u vezi windowsa 7.
Isto tako i teme otvorene za svaki drugi windows i svaki drugi operativni sistem.

Ili možda smatraš da za sve njih treba otvoriti po dve teme?

Treba otvoriti tema koliko god članovi žele....e a vidi čuda sad...Tu su Admini koji će moderisati,brisati i spajati iste ili slične teme.To je posao admina a ne da bude sudija i da bude pozivan svako malo zbog flejma i trolovanja.

Ovde se sve pogubilo...ne smeš temu da otvoriš a možeš da pljuješ i pozivaš na kažnjavanje...neverovatno!

Treba otvoriti tema koliko god članovi žele....e a vidi čuda sad...Tu su Admini koji će moderisati,brisati i spajati iste ili slične teme.To je posao admina a ne da bude sudija i da bude pozivan svako malo zbog flejma i trolovanja.

Ovde se sve pogubilo...ne smeš temu da otvoriš a možeš da pljuješ i pozivaš na kažnjavanje...neverovatno!
Tema o windowsu 10 ne služi samo za "radi mi super" i "zadovoljan sam" komentare.
Služi za sva pitanja pa i probleme u vezi windowsa 10
.

Ako si primetio takva je praksa sa svim operativnim sistemima i temama posvećenim njima.
Zašto bi windows 10 trebao biti izuzetak?
Nema ti to smisla, ne slažeš se?
Otvori temu, niko te ne sprečava...

Tema o windowsu 10 ne služi samo za "radi mi super" i "zadovoljan sam" komentare.
Služi za sva pitanja pa i probleme u vezi windowsa 10
.

Ako si primetio takva je praksa sa svim operativnim sistemima i temama posvećenim njima.
Zašto bi windows 10 trebao biti izuzetak?
Nema ti to smisla, ne slažeš se?
Otvori temu, niko te ne sprečava...

hehh ne kapiraš...poenta je da naravno svako kaže svoje mišljenje što je i svrha foruma i naravno da su svi dobrodošli.I ako će diskusija biti kvalitetnija treba otvoriti još koju temu u smislu Win10 problemi,Win10 Tips,Win10 Gaming i td...tada se ne bi generalna Win10 ema razvodnjavala...

Ono što nije dobro je da se ljudi uključe u jednom delu diskusije sa svojim mišljenjem koje je naravno prihvatljivo ma kakvo ono bilo i krenu da pljuju po nekome(u ovom slučaju Vuk40 ali ne mora biti on u priči) ko je doprineo da se pomogne u rešavanju problema,ne kapirajući da nema potrebe za tim.

Bilo bi pametnije ispratiti postove u nazad pa videti šta se i kako radi u temi(tu biste videli da se Vuk40 i još par članova aktivno uključuju i pokušavaju da pomognu u rešavanju problema).Generalno nemam ništa protiv tebe niti ostalih kojima se ne sviđa Win10 ali imam protiv to što niste uradili prelistavanje teme.Tu bi videli obrazac ponašanja određenih članova...i opet kažem...da se prema meni tako odnose i ja bih bio malo agresivniji u odgovorima.A to je po mom mišljenju jeina stvar koja smeta tebi i ostalima koji napadaju Vuk40.

Poslednja izmena:
Ne kapiramo se.
Neka na tome i ostane ako se slažeš.

Sve ok...samo ako može diskusija da se nastavi u pravcu rešavanja problema,davanja realnog mišljenja bez napada na ostale?Nema potrebe za tim...Win10 je tu i biće tu,ma šta bilo ko od nas pričao.

Ja ga imam instaliranog na laptopu i stvarno nemam nikakvih problema(ako se u probleme uzima loše urađen video plejer onda neka se računa u problem :) )ali se razmišljam da li da ga postavim na desktop.Ne sviđa mi se nešto taj fazon konstantnog update-a i aktivnosti na netu.

Sve ok...samo ako može diskusija da se nastavi u pravcu rešavanja problema,davanja realnog mišljenja bez napada na ostale?Nema potrebe za tim...
Slažem se.

Realno mišljenje nije nazvati neznalicom nekoga ko ima problem sa windowsom 10.
Kao što sam već napisao i neosnovano pljuvanje i neumereno "advokatisanje" je jednako nezdravo po temu.

A ima ih predstavnika oba tabora, nije da ih nema.

Slažem se.

Realno mišljenje nije nazvati neznalicom nekoga ko ima problem sa windowsom 10.
Kao što sam već napisao i neosnovano pljuvanje i neumereno "advokatisanje" je jednako nezdravo po temu.

A ima ih predstavnika oba tabora, nije da ih nema.

Apsolutno se slažem i podvlačim...razumem i tebe a razumem i Vuk40.A sad nadam se da će Vuk40 razumeti moj komentar pa ublažiti retoriku,jer realno svi imamo koristi od konstruktivne kritike.

Eh što je lepo kada se pojavi ovakav neki "Nepristrasni sudija" pa nam svima održi lekciju šta može a šta ne može da se piše na forumu. Još ubacuje komentare koji su potpuno pogrešni.
"na FB imas slobodu da dijelis informacije koje ti zelis", kako da ne, znaš li koliko je banovano sa FB zbog tih "Informacija" ?
"Dosta ljudi instalira W10 jer misle da je to neizbjezno zbog podrske za nove igre i programe ali ne mora da bude tako. To smo vec vidjeli na primjeru W8 i 8.1" gde si našao tu informaciju i kave veze to ima sa ovom temom ?
"Anketu nisam radio jer ne zelim kao sto ne zelim da koristim W10" ali si našao za shodno da drugima soliš pamet !!!
Zna se ko soli pamet u ovoj temi smo je treba procitati par postova u nazad a ne da komentarises neciji post cisto da se pravis pametan.

Poslednja izmena:
Kolege,koliko racunara mogu da registrujem sa jednim win10 pro kljucem ?

E, tako, super je nastaviti sa normalnom komunikacijom, jer ovde nije cilj, ko će biti pametniji i ko će koga spustiti, nego pisati o iskustvima i kako doći do što boljeg rada sistema.

Upravo zato ovde i ne pripadaju postovi "Nemam windows 10 niti nameravam da ga instaliram ali... ", koji i pokreću sve ostalo. Jedno su kritike onih koji ga koriste i one su dobrodošle jer iz kritika često proizađe i nešto dobro ali nešto ovako kao citirano je već sasvim druga priča.

Kolege,koliko racunara mogu da registrujem sa jednim win10 pro kljucem ?

Pa ne bih rekao....Vec sam dva kom. registrovao jednim kljucicem.
Kum je dobio win 10 pro i slikao mi covek product key,pri instalaciji sam ubacio kljuc,prihvatio normlano.
Pise Windows 10 pro is activated,pa ono...digital entvi...bla bla...

Pa ne bih rekao....Vec sam dva kom. registrovao jednim kljucicem.
Kum je dobio win 10 pro i slikao mi covek product key,pri instalaciji sam ubacio kljuc,prihvatio normlano.
Pise Windows 10 pro is activated,pa ono...digital entvi...bla bla...

Gde sam ja rekao da ti se nece aktivirati... ? Problem je u tome kad ti kasnije budu blacklistovali key. Mozes i Kaspersky kljuc za jedan kompjuter aktivirati na vise racunara, ali onda cekaj dan kad ti ugase aktivaciju na svim racunarima. Pogledaj na Microsoft storu sta pise za Windows 10 Pro, to sto sam citirao: Single license. I ako ti pise digital entitlement, to znaci da ti nije aktivirano preko product key-a Windows 10 Pro, ako ti je kum vec kupio fizicki.

Nazad
Vrh Dno