To je odavno poznato. Mali milion puta smo zakljucili na ovoj temi da na nekim lokacijama radi super, dok na drugim postoje problemi. Sve zavisi od konkretnog cvorista i to je glavna mana tehnologije koja se koristi kod kablovskih operatera. Isti taj problem postoji i kod SBB-a, dovoljno je da se prelista njihova tema na ovom forumu.
Medjutim, svoje probleme necete resiti na benchmarku. Opcije koje vam stoje na raspolaganju su:
1) Prelazak na drugog provajdera ako ste u mogucnosti (uz nadu da tamo nece biti slicnih problema)
2) Odlazak u IKOM centralu i otkazivanje usluge zbog loseg kvaliteta, kako biste im dali do znanja da moraju da se poprave (i internet apstinencija ako nemate alternativu za drugog provajdera)
3) Selidba u drugi deo grada gde postoji bolja internet opcija.
4) Selidba u drugu drzavu gde postoji bolja internet opcija.
E da mi ti nisi ovako lepo saopštio opcije koje imam ja bih sada bio potpuno izgubljen u životu.
Tačno je da svi naši provajderi imaju probleme na pojedinim lokacijama, ali sviđalo se to tebi ili ne, SBB (za koji si se ti uhvatio) uprkos svim problemima svoj posao radi mnogo ozbiljnije nego IKOM. Ovde uopšte nije fokus na lošim instalacijama i opremi (iako je to osnova problema), već na
lošim odlukama "menadžmenta" IKOM kompanije da oni, bez ikakvog tehničkog osnova za to, stalno podižu brzinu paketa i sami sebi prave problem čak i tamo gde ga nije bilo.
Šta da radim sa 50/2 internetom koji ima 40% packet loss i 450ms ping do google.rs? Ako za veće brzine ne postoje tehničke mogućnosti, i 25/2 Mbs internet koji
radi kako treba bi meni lično bio sasvim dovoljan.
Uostalom, ne znam šta očekuješ na IKOM temi nego utiske i diskusije korisnika o usluzi IKOM provajdera? Ako ti trebaju informacije o novim kanalima pretplati se na njihov newsletter i uštedećeš svoje dragoceno vreme.
Ali ako ta osoba krene da spamuje svakih malo kako mu internet radi lose ili da opljune IKOM onako cisto u prolazu bez nekog validnog razloga - e tu vec imamo veliki problem.
Na ovoj temi sam se možda dva puta do sada uključivao u diskusiju i ako je to spam ja se izvinjavam, a ovo "bez validnog razloga" neću ni da komentarišem.
Što se tiče ostavljanja korisnih informacija u temi, potpuno se slažem. Citiraću tvoj odgovor sa ove teme čoveku koji se požalio da više ne funkcionišu titlovi na nekim kanalima:
Dobili su dopis iz ministarstva da ugase titlove kako bi naterali plebs da nauci engleski.
I vi se jos posle zalite, a oni sve to rade za vase dobro... 😀
Konstruktivno...
Ovde se i ja isključujem pošto nemam ni nerava ni vremena da vodim besciljne rasprave sa osobom kojoj je glavni argument za odbranu loše usluge jednog internet provajdera "ako ti ne odgovara ti se odseli". :trust:
Pozdrav i srećno sa internetom, nadam se da sad za novu godinu neće biti još neka mega giga promo akcija sa povećanjem brzine, da ti se ne preoptereti čvorište u tvom kraju grada koje tako lepo radi, pa da onda i ti moraš da se seliš...
😉