Šta je novo?

Externe baterije (generic)

Ok, hvala. Baterija je za dete pa da ne moram jos da joj objasnjavam cime sme a cime ne da puni

Mozes puniti i na usb i na redovne punjace 1,5A. Par njih je pricalo da je bolje puniti na usb jel se celije manje ostecuju, ja za 13e necu uopste da razmisljam o tome. Inace zavisi od kvaliteta proizvodjaca i celija da li se prazni i u kojoj meri, meni xiaomi stoji i po 2 nedelje pa budu sve 4 diode upaljene kad krenem da punim.

Хвала на одговору и објашњењу, уздравље.

Stigao za 20 dana Xiaomi 10.000 sa gearbest. Nije placen track broj, na iznenadjenje :D

Lepo mi izgleda, znao sam da je mali, ali bas ovoliko mali, nisam ocekivao :) Uzeo sam i plavi silikon. Pokazuje jednu lampicu,znaci da je prazan, vezao sam na USB3.0 na komp da se puni... Ili da ga punim na 2A punjacu? Ne zuri mi se,neka se puni i ceo dan, samo ne znam sta je bolje po njega.

Bolje na punjac, preko kompa kapiram da ce sporije dosta ici.

Xiaomi 10.000 у односу на кредитну картицу. Након пар месеци коришћења ово се показало као јако корисна стварчица, поготово за путовања.

Prilozi

• 20151202_083623.jpg
    20151202_083623.jpg
    415.9 KB · Pregleda: 134
Sad razmisljam, cemu sluzi dugme na xiaomi osim za trenutni prikaz stanja baterije? Nelogicno mi da na njemu stoji znak I/O, kad ga ne gasi... evo sad probam sa povezanim telefonom, gasi ga samo dok drzim dugme... cim pustim,on nastavlja rad...
mislim,nije mi bitno,nije da bih ga gasio, samo mi nekako izgleda kao design fail :D

Kad povežeš lampicu ili ventilator radi kao on/off :D. Jedino mi to pada na pamet.

Nemam pojma, ja probao i sa lampom i sa ventilatorom i oba pali i gasi. Doduše oba su xiaomi, možda ima neke veze.

Sad razmisljam, cemu sluzi dugme na xiaomi osim za trenutni prikaz stanja baterije? Nelogicno mi da na njemu stoji znak I/O, kad ga ne gasi... evo sad probam sa povezanim telefonom, gasi ga samo dok drzim dugme... cim pustim,on nastavlja rad...
mislim,nije mi bitno,nije da bih ga gasio, samo mi nekako izgleda kao design fail :D
Meni recimo nijedan ios uredjaj ne startuje da se puni automatski nego moram da upalim preko tog gudmeta.

Meni recimo nijedan ios uredjaj ne startuje da se puni automatski nego moram da upalim preko tog gudmeta.

kad si već to pomenuo ajde da pitam ovde...drug na moju preporuku kupio kod nas asus 10400 bateriju i neće da mu puni ipod classic od 160gb...to me prilično iznenadilo, i iskreno nisam očekivao da neke uređaje neće da puni jer moja xiaomi od 10400 puni sve, čak i ženin stari ipod mini od 4gb...zna li neko šta bi mogao biti razlog da asus neće da puni ipod classic? da li je problem u bateriji, ili kablu, ili negde greši prilikom punjenja ali gde i kako? ili iz nekog meni nepoznatog razloga asus neće da puni ipod :)

malo osećam obavezu da mu nekako pomognem jer sam mu ja preporučio asus, pošto čovek nije u fazonu naručivanja itd. rekoh ajde asus mi deluje kao solidno rešenje kad ono razočarenje...telefon i ostalo mu puni bez problema...

Poslednja izmena:
Može da se desi da punjač isporučuje npr. max 1.5 ampera, a uređaj neće da se puni ako struja nije, recimo, 2 ampera. Možda će da pomogne kvalitetniji kabl sa debljim žicama. Moj telefon neće da se puni originalnim punjačem i nekim kineskim kablom.

Можда неком послужи ова стварчица, ко није за куповину из чајне. Ако је већ објављено нек уредници пометлају поруку.:d;)

Video sam danas ovo, samo mi se cini da je malo jaca cena.

Ako uzmemo u obzir velicinu i cenu, nikako ne zasluzuje nagradu "value for money".

Stigla od 10000mAh sa GearBest za 11,7$. Uzeo sam jer je manja i lakša. Naravno i silikon, usb kabal naručio sa drugog sajta, da sklopim boje 8)

Ovo je brzina punjenja sa plavim usb nillkin, ali je baterija pri kraju:

Koliko si cekao da dodje,jesu li uzeli nesto na carini i moze li link do baterije :)

Koliko ti puni sa najobicnijim USB kablom ?
Kod mene teorije nema da predje 820 mAh.

To sto softverski piše je najblaže rečeno netačno. Uzmite onaj USB nastavak koji meri struju za par dolara pa proverite.
Bez njega jedino merodavno je vreme punjenja.

Samo kucaj na AliExpress-u usb meter.

A na koju foru radi ampere onda?
On valjda radi na telefonima koji imaju hardverski ugradjen taj merac?

Ni ja ne znam. Kao meri u pozadini, punim M8 5V/1A punjacem, a on ispise 200mA, ali nekad zna da bude na kratko 900mA. Najbolje uz neki pomocni hardver da se ocita.

Ne puni istom brzinom na 10% i na 90%.
Pred kraj punjenja je manja struja.

Pored toga, ne prikazuje struju punjenja, nego struju punjenja minus struja potrošnje. Ova potrošnja je prilično promenljiva stvar.

Nazad
Vrh Dno