Šta je novo?

Externe baterije (generic)

Imas toga na KP...

Jel externe baterije treba da se formiraju na prvom njihovom punjenju ili se skidaju cim se napune?

jedno kratko offtopic pitanje vezano za punjive baterije za f.aparat. imam ovaj punjac sa slike i 4 punjive kodak AA baterije od 2600mAh. koliko mu vremena treba da bi ih napunio? uploadfromtaptalk1452323698078.jpg

Heh isti takav punjač mi čuči negde u sobi. Velike su to baterije, nekih 13-15 sati.

Moze neko da preporuci i da zna da se na KP moze kupiti Xiaomi 10000 mah od pouzdanog prodavca, naravno da je original.

Ja uzeo u winwin 4000mah za nekih 2200 din, horizons, za pola sata napuni s3 na 2a, a ima za dva punjenja.

Sve si rekao, bitno da je originalna i da prodavac nije prevarant, mada uvek treba biti oprezan, cini mi se da ima 2 negativne

Ima ali su neke besmislice ako se ne varam,procitas bas sta je u pitanju pa razmisli. Btw licno sam preuzeo bateriju u NS.

Ja uzeo u winwin 4000mah za nekih 2200 din, horizons, za pola sata napuni s3 na 2a, a ima za dva punjenja.
Za pola sata napuni ceo S3?!
I PB OD 4.000mah (recimo da je na 5V, a ne na 3V što skoro pa sigurno nije) ti napuni dva puta bateriju od 2.100mAh?!

Ovo se ni u teoriji ne slaže za broj punjenja. A za pola sata punjenje bi trebalo sa prima 4.5A a ne 2A
https://www.easycalculation.com/physics/classical-physics/battery-charge.php

Po ovome što pričaš rekao bih da ti je opao kapacitet baterije telefona na 50%. Jer ne može da

S3 neo. Ajd za par dana ubacujem screen sa početka i kraja punjenja. Baterija drži normalno.
Nel budw i 40 minuta ali ne više. Na 2 ampera.

sa ovom jurnjavom za amperima podsecate me na ovog,kad ce ljudi shvatiti da sto manje ampera to ce ti baterija duze trajati

[YOUTUBE]YvSZrP3_khA[/YOUTUBE]

S3 neo. Ajd za par dana ubacujem screen sa početka i kraja punjenja. Baterija drži normalno.
Nel budw i 40 minuta ali ne više. Na 2 ampera.
Instaliraj ove dve aplikacije:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fulminesoftware.batteryindicator
(u njoj ti pise koliko dugo se punila baterija, od kog procenta je pocela i do kog procenta je puna kada si telefon skinuo sa punjaca)
https://play.google.com/store/apps/details?id=ccc71.bmw&hl=sr
(u ovoj ti pise koliko apmera je uzimala dok se punila na svakih par minuta, samo ukljuci tu opciju). To izgleda kao u ovom postu.

Napunis PB skroz, ispraznis bateriju na 5-10% i pustis da se puni. Kada se skroz napuni napravis SS iz obe aplikacije (iz druge mozes i log da sacuvas). Onda opet ispraznis bateriju telefona i pustis da se puni preko PB (koji ne dopunjavas) i opet napravis SS kada se telefon napuni (ili kada se PB ispraznio, a prece ce biti ovo drugo). Dakle ponavljas postupak dok se ne isprazni skroz PB.

Jel normalno da se preko Xiaomi power bank 5000mah Samsung S5 puni skoro 3h? Tako mi sad pokazuje na battery.
Zar nema ovaj punjač istu izlaznu snagu kao i punjač, 2A?
Na punjaču se puni oko 1,5h

Koji kabl koristis kada ga punis preko powerbanka? Probaj sa onim od zidnog punjaca.

Jel normalno da se preko Xiaomi power bank 5000mah Samsung S5 puni skoro 3h? Tako mi sad pokazuje na battery.
Zar nema ovaj punjač istu izlaznu snagu kao i punjač, 2A?
Na punjaču se puni oko 1,5h

Sad si me uplasio, i ja cekam da mi stigne mi 5000mah, ja imam trenutno 16k mah i sa bilo kojim kablom z5 compact puni za 1h:30min, jel si proverio da li je original?

Poslednja izmena:
Probao i jedan i drugi kabl i isto.
Ne kontam zašto jer je do sada radilo punom snagom, punio se fon za oko 1,5h kao na punjaču.
Imate li neke ideje zašto telefon uzima samo 1A ili zašto power bank daje samo 1A?
Original je

Toliko meni ne puni ni xperiu z ultra. Jel si probao da resetuješ punjenje baš dugmetom na bateriji?
Probaj još neki telefon da napuniš.

Проблем су често каблови. Мени ниједан кабл, осим оригиналног од пуњача не пуни телефон са 1600mA, са колико се пуни на пуњачу.
Може бити и до кернела, ако је мењан.

Stigla mi MI 5000mah, proverio sam na sajtu original je, testiracu je kasnije tokom dana, nego me interesuje jedna stvar (mozda je glupo pitanje mozda ne) da li onaj kraj kabla koji ulazi u telefon moze da se gurne u bateriju cisto zbog lakseg nosenja baterije, da se nesto ne pokvari baterija?

Moze, ima zastitu od kratkog spoja tako da ne moras da se brines :)
Inace imas da uzmes silikonsku zastitu ako ti je u planu da cuvas bateriju, pa tu moze da se zakaci kabl na nju takodje.

Koliko sam ja puta povukao sa stola moju od 5000 mAh, čudi me da i dalje radi.

Moze, ima zastitu od kratkog spoja tako da ne moras da se brines :)
Inace imas da uzmes silikonsku zastitu ako ti je u planu da cuvas bateriju, pa tu moze da se zakaci kabl na nju takodje.
Hvala, pogledacu te zastite. Ako mozda imas link bas za tu gde se nakaci kabl?

Poslednja izmena:
Vrh Dno