Šta je novo?

AIMP (generalna tema)

Ma kakav crni mp3 on je ocajan za mali bitrate, qaac me zanima.
U svakom slucaju hvala za link, jasno treba da je instaliran i Itunes, verovatno zbog aac engine-a.
Kada je aac u pitanju nena nista bolje od Itunes (qaac) najboljebrade posao, steta za Nero sto je batalio razvoj aac-a..

Ne znam koliki je to mali bitrate, meni je sad standard mp3@320 kbps, a na tom bitrate-u je nebitno da li je aac ili mp3. Koliko sam ranije gledao na testovima razlike su minorne.

HE-AAC 64 ili 80kbps za telefon tj slusanje tih albuma na fonu, kada ripujes iz flaca, ok je nema tu problema.
Od prilike taj kvalitet odgovara kvalitetu mp3 130kbps vbr

Slazem se kada je 320kbps nebitno je hocemo li aac ili mp3 izabrati, za sve ostalo ispod 128, 96 kbps tu nema sta samo aac, cak i opus je ok mada je slabo zastupljen, kao i aac u pocetku...

Dobro, to je ekstremno nizak bitrate za danasnje standarde, tako da je aac tu nesto bolji, mada je i velika degradacija u kvalitetu zvuka i kod njega prisutna.

Opus - audio codec.

Jeste degradacija prisutna ali za ne audiofile je sasvim ok, a pogotovo sto se tice upotrebe na telefonu.

Ma kakav crni mp3 on je ocajan za mali bitrate, qaac me zanima.
U svakom slucaju hvala za link, jasno treba da je instaliran i Itunes, verovatno zbog aac engine-a.
Kada je aac u pitanju nena nista bolje od Itunes (qaac) najboljebrade posao, steta za Nero sto je batalio razvoj aac-a..
Pogledaj na hydrogenaudio koji je najbolji, ima detaljno.

Vorbis hm da moze i to cak i bolje od aac-a ;-) al nekako mi sugav format, nesam pametan, aac mi je ok ;-)

Gledaš u format ili ga slušaš? ;) Uporedi nekoliko pesama u 80kbps i znaćeš šta je bolje.

sve zavisi i jedino zavisi od samog snimka...mp3 od 128 moze da zvuci kao 7 flakova ako je dobar snimak...verujte.

Ма да, mp3 може да звучи боље и од матрице ако је матрицу правила моја баба. Тј, баба може да изгледа много боље од девојке и то зависи само од бабе и девојке. ;) А и mp3 Моцартовог реквијема боље звучи од матрице неке грандуљице. Примера има безброј. ;)

Пореди се само mp3 и било који лослес прављен од истог извора и уз исправну употребу програма.

Onda se vi i dalje lozite na lossless, shta da kazem :)
Ne, al zaista evo npr. Patricia Barber nardis ceo album 3x bolje zvuci u 128 nego u flacu, (flac skinut sa what.cd)

Ja sam cuo da bolje zvuci u 64 kbps nego u 128 i sta cemo sad? :)

Ahahaa a zamisli slusas mp3 64kbps i kazes flac je uzas :-D dajte ljudi oko toga nema rasprave, ja se i dalje cepam od smeha :-D

Znachi, zakljucak je kako shta skines :) nikako extenzija i to je to :)

Znachi, zakljucak je kako shta skines :) nikako extenzija i to je to :)
По томе је и нокиа 1110 боља од најновијег неисправног и поломљеног ајфона. Закључак на месту.

Чуди ме да је са what.cd лош рип, једино ако је нешто промакло. Поређење екстензија је апсолутно исправно а то шта скинеш ... могло би у неку другу тему.

ma ne bitno na kraju krajeva, svako neka skida i slusa sta smatra da je "bolje" i to je to.

Pa nije bas tako, postoje rezultati, merenja...
Ja sam se odlucio za aac posto jetelefon u pitanju, otisao sam na 80kbps he aac on je tu negde sa 130kbps vbr mp3, u pitanju su albumi ima ih dosta i usteda u prostoru je bitna, tako da je tu aac pravi izbor.
Pravio ti svoju kolekciju u aac @ 80kbps ili mp3 320kbps ili pak cuvao flacove to je na tebi, ja mozda nemam kvalitetne zvucnike pa mi nije bitna razlika niti je posebno ne primecujem, neko ima vrhunsku opremu i njemu je bitno sta slusa, kakav je kvalitet, slusati mp3 128 kbps na skupoj opremi a pre sve kvalitetnoj je.... :-o
Vecina se upravo zadovolji sa tim albumom koji skine i takav i ostavi, ne dira niti taguje, niti konvertuje, vecina ali postoji i ona manjina ;-)

Poslednja izmena:
Ja cesto slusam kasete sa walkmana jer mi je flac mnogo los + totalno sam hipsta. Kasete su totalno zen.

Па наравно, како да убациш flac у walkman??

Moze s RGB kablom, ako si vican s lemilicom mogu da ti posaljem semu.

Ima test koji je pokazao da ljudi sa skupljim sistemima preferiraju mp3. Ako ne znaju da je mp3.

Већ сам писао о овоме, не кажем да да чујем разлику између mp3 и оригинала а камоли између mp3 и flac варијанте, под условом да је урађено пристојно. Лослес сам изабрао зато што знам да је сваки по звуку исти као најбољи wav скинут са аудио диска (остављам могућност да wav није апсолутно идентичан звуку са аудио диска) и не кошта ме у односу на mp3, осим што заузима мало више места. Мој стандард је 12-17 аудио дискова на једном DVD диску, што кошта 1,5-2 динара по аудио диску. За мене повољно, иако бих као mp3 можда могао да сместим и 50 дискова.

Е да, то што неко има најскупљу опрему у већини случајева, бар данас, значи да има довољно пара а не да воли квалитет. Као што они са најскупљим аутомобилима уопште не морају да буду најбољи возачи.

Vrh Dno