Теоретски су донекле у праву али практично ... за почетак је питање колика је реална разлика у звуку између аудио диска и рипованог wav фајла. Ту једино има основа за овакав приступ. Други практичан пример ... онако без провере имам бар 15к албума као лослес. Колико би ме то коштало у облику оригиналног диска? Наравно, идеја да аудиофили воле само CD подразумева само оригинале.
Ali je vec odavno dokazano da mp3@128kbps ne moze da se poredi sa flac ako su od istog izvora kompresovani.
Ima tačno od kad je mp3 transparentan. Ne navodi original i flac kao dve različite kategorije, kad su ista.Већ сам писао о овоме, не кажем да да чујем разлику између mp3 и оригинала а камоли између mp3 и flac варијанте, под условом да је урађено пристојно. Лослес сам изабрао зато што знам да је сваки по звуку исти као најбољи wav скинут са аудио диска (остављам могућност да wav није апсолутно идентичан звуку са аудио диска) и не кошта ме у односу на mp3, осим што заузима мало више места. Мој стандард је 12-17 аудио дискова на једном DVD диску, што кошта 1,5-2 динара по аудио диску. За мене повољно, иако бих као mp3 можда могао да сместим и 50 дискова.
Е да, то што неко има најскупљу опрему у већини случајева, бар данас, значи да има довољно пара а не да воли квалитет. Као што они са најскупљим аутомобилима уопште не морају да буду најбољи возачи.
Ima test koji je pokazao da ljudi sa skupljim sistemima preferiraju mp3. Ako ne znaju da je mp3.
Написао сам да је теоретски могуће да нису исти пошто аудио диск уопште није из комп приче и није никакав фајл који би могао да се пореди са лослес фајлом. За пребацивање музике на комп се користи CDDA процес који можда не даје савршено идентичну копију. Друго је поређење wav фајла који је тако добијен, за њега може да се каже да је исти као било који лослес који је од њега направљен.Ne navodi original i flac kao dve različite kategorije, kad su ista.
Koje dve stvari ne mogu da se porede?Оно што сам написао је да је све то ипак CDDA конверзија која аудио запис претвара у дигитални па те две ствари не могу да се пореде тек тако.
Zavisi od čoveka, tj. sluha. Ja sam jednom davno učestvovao na nekom ekperimentu gde je trebalo prepoznati da li je zvuk sa neke BASF "CD quality" audio kasete ili pravog CD-a, puštano na nekoj specijalnoj spravi i vrlo jasno sam čuo razliku, a 90% ljudi nije. Isto je sa mp3 - neki ljudi čuju razliku i na 320mb/s, neki na 128, a neki tek na 64 ili 32.
Skin Engine: waveform-navigator - accuracy of analysis has been improved
Fixed: Common - app hangs in some cases on closing, and continuing playback of playlist
Fixed: Player - encoding of online-stream in Ukrainian detects incorrectly
Fixed: Player - files from CUE Sheets cannot be send to Tag Editor app
Fixed: Skin Engine - Calculating the waveform for seekbar can be canceled spontaneously in some cases
Fixed: Music Library - RMB at content of the "Labels" column displays common context menu instead of menu for labels
Fixed: Music Library - the "check for new files at application start up" function does not work in some cases
Fixed: Music Library - scrolling via gestures does not work
Onda se vi i dalje lozite na lossless, shta da kazem
Ne, al zaista evo npr. Patricia Barber nardis ceo album 3x bolje zvuci u 128 nego u flacu, (flac skinut sa what.cd)
Ниси га схватио, он хоће да каже да одлично урађен mp3 боље звучи него очајно урађен лослес.Није да нисам хтео да проверим ово што је написао али ми није познат албум Патрише Барбер под именом нардис.
Не знам на који коментар мислиш али ... flac је реално једнак звуку оригиналног диска, mp3 у коме год квалитету уноси мање или више губитака. По томе ти закључујеш да mp3 на 128 боље звучи од оригиналног диска.
Баш ме интересују детаљи, да ли можеш (и на ПП) да пошаљеш линк на те албуме, видим да на What.CD има неколико верзија па да проверим каква је та која ти се не свиђа. Такође и ту 128 верзију ... ако нема линк, можда да бациш негде па да покупим и чујем. Иначе ми је Cafe Blue један од омиљенијих џез албума са женским вокалима уопште и прилично сам га слушао пре много година.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari