Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

A da li bi bilo dovoljno uz besplatnih 5 GB na oblaku uz eventualno placanje za dodatni prostor? Jedino mislim da bi se u slucaju prodaje pre prodao model sa 64 GB.

Kakav oblak? Icloud? Tu ide bekap samo, ne mozes to koristiti za muziku ili aplikacije koje bi pokretao odatle.
U sustini, ako nisi previse zahtevan, 16gb ce ti zavrsiti posao. Mnogi imaju bas tih 16gb. Sa druge strane, ako uzmes od 64gb nece te boleti glava i neces razmisljati da li ce i kada nestati prostora.
Kako uopste uzimas? Preko paketa ili iz oglasa? Preko paketa je razlika u rati 500din (kod mts-a, a verujem da je i kod ostalih priblizno) pa se onda isplati uloziti jos toliko.

Kao neko kome je 16GB često bilo malo, uzeo sam 64GB i baš se opustio. Mislim da bi se pored 32GB modela slabo prodavali jači modeli, verovatno ga zato Apple ni ne nudi.

Ovo je trenutno stanje kod mene (trenutno isprobavam dosta aplikacija jer nisam ogranicen prostorom)

cf257fc083d9161315cd2300cb5dd078.jpg

Kakav oblak? Icloud? Tu ide bekap samo, ne mozes to koristiti za muziku ili aplikacije koje bi pokretao odatle.
U sustini, ako nisi previse zahtevan, 16gb ce ti zavrsiti posao. Mnogi imaju bas tih 16gb. Sa druge strane, ako uzmes od 64gb nece te boleti glava i neces razmisljati da li ce i kada nestati prostora.
Kako uopste uzimas? Preko paketa ili iz oglasa? Preko paketa je razlika u rati 500din (kod mts-a, a verujem da je i kod ostalih priblizno) pa se onda isplati uloziti jos toliko.

Pa ako bih uzimao najverovatnije bi bilo preko oglasa. Telenor mi je skuplji nego MTS (kod kog ne mogu na rate jer bi bio nov clan).

Zasto se uvek 4k snimanje vezuje iskljucivo za 4K monitore/televizore? Jel znate koliko je primetna razlika u odnosu na 1080p cak i na 1440p/1080p monitorima? Na 4K monitoru/tv-u iskoriscavas punu beneficiju 4K snimanja, ali ne treba se voditi tim sto nemas takav monitor ili tv da ti ne treba 4K. Ko je probao, zna o cemu pricam.

4k ima daleko vecu ostrinu od 1080p i veci nivo detalja. Ali u sustini vuce daleko vise batt dok se sbnima evo ja potpisujem :)

Zasto se uvek 4k snimanje vezuje iskljucivo za 4K monitore/televizore? Jel znate koliko je primetna razlika u odnosu na 1080p cak i na 1440p/1080p monitorima? Na 4K monitoru/tv-u iskoriscavas punu beneficiju 4K snimanja, ali ne treba se voditi tim sto nemas takav monitor ili tv da ti ne treba 4K. Ko je probao, zna o cemu pricam.

Jel ovo znači da bih ja na mojoj Full HD plazmi video razliku između snimljenog materijala u 1080p i 4k ?

Primetio bi ali to bi bile nijanse minimalne, najvise se primeti kada uradis full teres screen shot pa imas fore da zumiras i tada vidis malo vise detalja ... U sustini ne ne bi video nista drasticno da je must have feature :-D iskreno ja snimam u 1080 i prezadovoljan sam i suma ima manje nego na 4k u vecernjim uslovima :)

Da ne idemo u off. Shvatio sam, nego sam samo pitao čisto informativno. I ja snimam u 1080 sa mojim fotoparatom.

Uzeo sam danas iPhone6s sa telenora, 16gb , vakum , kupljen juce za 550evra. To mi se ucinila odlicna cena. Za sad sve ok, prezadovoljan sam.

Interesuje me ukoliko bih uzimao telefon koji je preko mreže putem malih oglasa a trenutno sam korisnik Telenora da li bih mogao u takav telefon da ubacim moj broj Telenora koji koristim, pošto je telefon zaključan za tog opertara. Pod uslovom da je mobilni na prodaju vezan za Telenor. To me je inače zbunjivalo kad je u pitanju prodaja zaključanih telefona. Znam da je 24 meseca ugovorena obaveza a ja sigurno ne bih za taj period menjao telefon. I koliko je sigurna takva kupovina odnosno da li treba tražiti vakumirano pakovanje?

Ako je telefon zakljucan na mts onda rade samo mts kartice, ako je zakljucan na telenor rade samo telenor kartice.

Hvala na cestitkama, vratio sam se u klub, posto sam imao iPhone4 ranije. :)
@Zuba1970 Ako si na Telenoru onda gledaj da kupis sa Telenora ( retko ih ima), naravno da mozes ubaciti tvoj broj Telenora koji koristis. Telefon je otkljucan na Telenor mrezu, dok za sve ostale mreze je zakljucan.

@drgonzo
Koliko se opustenije koristi telefon sa 64GB memorije :)

Samo sto ja nemam klasicno muziku u telefonu, ali preko Deezera imam nekih 10GB sigurno.

Poslednja izmena:
Ljudi hvala na odgovorima. Jedino jos da proverim da nije neka kopija jer sam na MS nasao iP6s od 64 GB za 660 evra.

Poslednja izmena:
Interesuje me sta ako se desi da osoba na koju se vodi zakljucan telefon pod pretpostavkom da sam ga ja kupio prestane da placa racune? Ili kad prodje 2 godine kakva bi onda bila procedura u slucaju otkljucavanja? Jel bih mozda morao da pokazujem papire o ugovoru, garanciji i racunu ili moram da kontaktiram coveka na koga se vodi telefon pa da on samnom ide u poslovnicu? Da li je to onda jedna vrsta rizika prilikom kupovine "jeftinijeg" telefona putem malih oglasa?

Poslednja izmena:
Nema veze ako ta osoba na koju se vodi telefon prestane da placa racune,njemu se gasi broj,ne uzima se telefon,ne brini nista.A za otkljucavanje koliko znam ako imas taj telefon i posle isteka ugovora dobijes od njih kod za otkljucavanje telefona.

Probao danas malo 6s i plus u telenoru (usput mi bilo pa reko da svratim)...mnogo dobre sprave; force touch mi je posebno super opcija i svidja mi se jako kako je realizovana!

Ja sam 6S pre mesec dana probao u Telenoru u Knezu ali nije radio force touch na izlozbenim modelima,da kada se pritisne i zadrzi da izadju 3 ikonice,a ni radnici nisu znali kako to da nameste i podese.

Jesi li siguran da je bio S model? Meni se desilo da kad sam hteo to da probam nisam obratio paznju da je bila samo 6-ca. Stajali jedan pored drugog.

Ja sam 6S pre mesec dana probao u Telenoru u Knezu ali nije radio force touch na izlozbenim modelima,da kada se pritisne i zadrzi da izadju 3 ikonice,a ni radnici nisu znali kako to da nameste i podese.
To je sestica obicna bila, iako pise 6s. Okreni ga sa zadnje strane i ako pise s u kvadraticu onda je 6s

Nisam gledao pozadi ali pitao sam radnika za 6S i pokazao mi je gde stoji,cak je i on par minuta pokusavao i rekao je da ne zna da to podesi a podesavao je nesto u telefonu.A eto nisam se setio d aokrenem teelfon ali kada radnik to ne zna onda haos.

Tako je to sa nasim radnicima kod operatera. Nisu bas mnogo upuceni. Npr kod mts-a pre dva dana bio zbog prebacivanja broja, i jedan tip dosao i raspituje se za Meizu MX5, operater ga je toliko ubedjivao, da to nije dobar telefon, i da je skup, i da treba da odabere nesto drugo, da je ovaj na kraju odustao i rekao da ce preispitati svoje potrebe. Sta njega treba da briga koji telefon ce neko uzeti. Ako je to Meizu on treba da kaze njegove prednosti, u odnosu na druge, i da kaze da je to dobar telefon i da nece pogresiti. Ne znam da li su pretplaceni na Samsung ili sta

Svasta kao da taj radnik zna nesto o telefonima.Ja mislim da radnik ima neki plus ili sta vec bilo koji bolji telefon da uvali nekome na ugovor a taj MX5 spada u neku srednju klasu.Umesto da mu preporuci neki drugi on nista.Ne kapiram.

Sta on ima da ubedjuje nekoga. Ako sam ja otisao da uzmem , npr mx5 , onda cu to i uzeti, zasto da on mene ubedjuje kako taj telefon nije dobar, iako ga prodaju. Valjda im je bitno da prodaju. no ovo je vec off

Nisam gledao pozadi ali pitao sam radnika za 6S i pokazao mi je gde stoji,cak je i on par minuta pokusavao i rekao je da ne zna da to podesi a podesavao je nesto u telefonu.A eto nisam se setio d aokrenem teelfon ali kada radnik to ne zna onda haos.
Pa ima milion opcija, ne može sve da zapamtiš ali mogao je da uradi pretragu na internetu i imao bio odgovor za 15-20 sec.
Settings > General > Accessibility > 3D Touch

Nazad
Vrh Dno