Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Može iz updater aplikacije

Колико сте плаћали додатну батерију? Има је тренутно за 7$ што мислим Да није лоша цена

sa jednog dev rom-a na drugi ide lagano samo jedan preko drugog? i iz twrp-a isto? a stable ako hocu onda mora wipe?

Moje dosadašnje iskustvo:

Naručena 32Gb/2.2GHz verzija sa banggood.com za 155,84 13.11., stiglo u Srbiju 6.12., kod mene 14.12.

Procenjeno na 100$, plaćeno ukupno dažbina ~3700 din, pa mu sve ukupno dođe ~185€ iliti ~200$.

Odlično zapakovano, u ogromnu kutiju od stiropora. Baterija je bila u telefonu, sa trakom preko kontakata, pretpostavljam zbog avio saobraćaja. Punjač je sa američkim kontaktima, adapter ubačen u pakovanje.

Instalirani ROM je neki nezvanični, 7.0.99.99 (LHFNYUN), piše "POLSKA" prilikom boot-a. Nije bilo setup-a nakon prvog boot-a, a bilo je nekog čudnog bloatware-a, čišćenje, bezbednosti i tako neke gluposti. Urađen wipe, u setup-u ima Engleski, ali za locale samo Kina.

Ubačen hermes_global_images_V7.0.12.0.LHMMICI_20151104.0000.4_5.0_global_0e3156c914 Fastboot ROM, uz pomoć MiFlash (MiPhone2015731.exe) programa. Imao sam grešku kod rapakivanja ROM fajla:

Kod:
Cannot create hermes_global_images_V7.0.12.0.LHMMICI_20151104.0000.4_5.0_global\images\DbgInfo_LR9.W1423.MD.LWTG.MP_LCSH6795_LWT_L_MOLY_LR9_W1423_MD_LWTG_MP_V24_P37_2015_10_15_21_53_1_lwg_n
Cannot create hermes_global_images_V7.0.12.0.LHMMICI_20151104.0000.4_5.0_global\images\DbgInfo_LR9.W1423.MD.LWTG.MP_LCSH6795_LWT_L_MOLY_LR9_W1423_MD_LWTG_MP_V24_P37_2015_10_15_21_51_1_ltg_n

Nemam pojma šta je, al' stis'o sam zube i radi ok. :d Prvi boot prilično dugo traje btw.

Zvanični ROM nema bloatware i za sada je sve ok, osim što opet nije bilo nešto mnogo pametno da se odabere za locale. Odabrao sam Ukrajnu. Najveći problem je što sam se logovao na Google i Mi naloge dok sam bio na tom sumnjivom ROM-u, pa sam od paranoje menjao šifre. :d

Jel ok što sam ovako uradio? Ima li neki pametniji ROM? Kakvi su ovi sa xiaomi.eu?

Poslednja izmena:
Ubačen hermes_global_images_V7.0.12.0.LHMMICI_20151104.0000.4_5.0_global_0e3156c914 Fastboot ROM, uz pomoć MiFlash (MiPhone2015731.exe) programa. Imao sam grešku kod rapakivanja ROM fajla:

Kod:
Cannot create hermes_global_images_V7.0.12.0.LHMMICI_20151104.0000.4_5.0_global\images\DbgInfo_LR9.W1423.MD.LWTG.MP_LCSH6795_LWT_L_MOLY_LR9_W1423_MD_LWTG_MP_V24_P37_2015_10_15_21_53_1_lwg_n
Cannot create hermes_global_images_V7.0.12.0.LHMMICI_20151104.0000.4_5.0_global\images\DbgInfo_LR9.W1423.MD.LWTG.MP_LCSH6795_LWT_L_MOLY_LR9_W1423_MD_LWTG_MP_V24_P37_2015_10_15_21_51_1_ltg_n

Nemam pojma šta je, al' stis'o sam zube i radi ok. :d Prvi boot prilično dugo traje btw.

Informacije o basebandu. Idi u about phone I vidi dal to piše koji baseband imaš. Ne verujem da će ti praviti ikakav problem, samo info fail se nije kreirao.
Ja taj rom isto koristim. Sve ok za sad

Informacije o basebandu. Idi u about phone I vidi dal to piše koji baseband imaš. Ne verujem da će ti praviti ikakav problem, samo info fail se nije kreirao.
Ja taj rom isto koristim. Sve ok za sad

Piše nešto, pominje se ta Moly. :d

#locale

Kako ja razumem locale je ekvivalent regionalnim podešavanjima u Windows-u. Tačka/zarez za decimale, valute i sl. Sa oba ROM-a mi se pojavilo da ga biram tokom setup-a nakon wipe-ovanja, tj. prvog boot-a.

#xiaomi.eu

Koliko si "zvanični" ovi likovi? Neću opet da mi Poljaci nešto prčkaju. :d Jel imaju neke prednosti ti ROM-ovi? Ovaj trenutni mi deluje sasvim ok, skoro sve što je u njemu bi i sam instalirao.

jel ima gmail u njemu?

Si!

Za sada mi najviše nedostaje fora iz Saletovog NeatROM-a (S3): tačkica u ćošku notification bar-a na koju se zaključava ekran. Ovde ima toggle za to, al' to su dva poteza.

Mislim da ću se navići na život bez app drawer-a, a ima i da se skine zamena ako zagusti.

Rano je sada govoriti o bateriji, još uvek ga non stop čačkam, ali deluje mi ok, 91% posle 2h 23m sa 1h 7m screen on. Ako čitam dobro...

eto vidis, meni je to dovoljan razlog da ne isntaliram rom koji ima google bloat. ne zelim da koristim gmsil i ne zelim da mi bleji na telefonu.

nego, jedno pitanje. ako instaliram stable rom iz twrp-a hoce li mi unistiti twrp i staviti onaj sugavi xiaomi recovery? trenutno sam na xiaomi.eu dev romu koji je instaliran preko twrp-a, i nije ga ubio...

Ja sam sada u problemu kako da vratim twrp i root (koji sam imao na 7.0.8.0), pregazio i vratio mi recoveri bez root-a...
Gapsi se lako sklanjaju, to bar nije problem...

eto vidis, meni je to dovoljan razlog da ne isntaliram rom koji ima google bloat. ne zelim da koristim gmsil i ne zelim da mi bleji na telefonu.
Ja ga koristim pa mi super. 🙂 Mislim da od svih instaliranih ne koristim Play Music, Hangouts, Photos... I to je mislim to. A sve su instalirane kao obične, ne sistemske aplikacije. To bi trebalo da znači da mogu prosto da se uklone?

Ja ga koristim pa mi super. 🙂 Mislim da od svih instaliranih ne koristim Play Music, Hangouts, Photos... I to je mislim to. A sve su instalirane kao obične, ne sistemske aplikacije. To bi trebalo da znači da mogu prosto da se uklone?

Kasnije cu proveriti, trebalo bi (99%) da je tako...

ubacis opet twrp preko fastoobta i to je to..isto tako i supersu i eto ti ruta

Poz ljudi, danas sam se dogovorio sa likom sa KP, uzimam ovaj telefon ali u dual sim verziji 16gb pa me zanima da li vec unapred da porucim neku zastitu ekrana? U sustini nisam ljubitelj toga, ni na jednom fonu nisam to imao ali citam da ovaj fon nema bas tako zilavo staklo pa neki kao preporucuju... Sta vi mislite?
I kako najbrze da proverim originalnost samog telefona posto ne bih bas na licu mesta palio net i instalirao aplikaciju za proveru originalnosti bla bla bla ?

navodno neki chajniz bule je napravio cm 12.1 za ovo nase sr@njce, i radi sve izuzev 4g na drugom sim slotu. neko probao?

edit: sad citam temu na xda, neki bolesnik izvuko 7 sati sot. sta mu je radio ludak boga pitaj....

Poslednja izmena:
Poz ljudi, danas sam se dogovorio sa likom sa KP, uzimam ovaj telefon ali u dual sim verziji 16gb pa me zanima da li vec unapred da porucim neku zastitu ekrana? U sustini nisam ljubitelj toga, ni na jednom fonu nisam to imao ali citam da ovaj fon nema bas tako zilavo staklo pa neki kao preporucuju... Sta vi mislite?
I kako najbrze da proverim originalnost samog telefona posto ne bih bas na licu mesta palio net i instalirao aplikaciju za proveru originalnosti bla bla bla ?

Tempered glass je uvek pametan izbor.
Sto se tice originalnosti, imaces 20cifreni verifikacioni kod na kutiji koji kucas na http://mi.com/verify ali sajt ne voli bas preterano nasu drzavu, ja sam recimo radio preko Tora.

Ja sam uzeo sa KP ali sam LICNO preuzeo na licu mesta ubacio karticu proverio pozive, proverio kameru mozes da vidis i spec telefona iz androida. Obavezno silikonska ledja klizav je telefon a napred sta oces ja naleteo na obicnu 300 din foliju i stavio dok ne vidim sta cu.

Ne znam jel bilo o ovome reč, ali deluje mi kao da mi ekran ili kamera daje žućkastu boju slika. Pogledajte
ZkvlHMcVBUI.jpg
cEN0oXfUU2w.jpg
3zKY6KzTNuc.jpg

Ahahah kako je gore usekao zastitnu foliju. Da bilo je neki ljudi su prijavljivali da ima zuckast ton u vecoj meri. Koliko sam shvatio uglavnom oni koji su kupovali direkt od kineza online. U realnom radu kolko smeta prosudi sam ako uopste smeta !?

Nazad
Vrh Dno