Evo, ajde probaj da poverujes u moju pricu posto sam se druzio sa ovim telefonima, poredio par puta M8,G2,G3,Nexus 5.
Druzio sam se malo sa ovim telefonom(G3)i nemam bas najbolje misljenje o njemu...

Da l' sto sam se navikao na brzinu M8, ili je neki problem u ortakovom modelu G3 koji sam koristio, stvarno ne znam.
Imao je neki V21 softver, a dve nedelje pre tog update-a je odradjen factory reset. Tada ga je takvog i kupio, naravno resetovanog, pa je tek posle stigao update.
Zna da "zasecka" pri skrolu u drawer-u, recents dobro radi(mislim pre svega na fluidnost) i ona stock music aplikacija zna da zabada(dok ne ucita sve pesme, oko 350 pesama je bilo). Navigation bar dobro odradjen, ali nije smooth. Ne znaju da odrade dialer aplikaciju, mora da zabada pri swipe-u, katastrofa.
LG G2 nekako lakse radi, a i dodje mi smesniji u ruci posle M8, zbog velicine uredjaja

Iznenadio me je i zvucnik, dosta je glasan

Ne kao S5(subjektivni osecaj), ali je glasan. Nije kvalitetan kao na M8(tu M8 kida zaista). Display nije los, nije toliko taman koliko se prica. Naravno, sve preko 70% (auto) je upotrebljivo u outdoor uslovima(nije bio suncan dan). Sve ispod? Hm tesko. Zamislite tek u letnjem periodu. Ono sto me nervira je da zna softverski da izostri tekst, to je ono sto sam primetio, dakle subjektivni osecaj.
Baterija katastrofa i telefon zna da se zagreje

Bukvalno lete procenti, samo opadaju. Tu S5, G2, M8, a tek Z2, dominiraju. O Z3/OPO/Mate 7 tek da ne pricam

Minus za performanse, bateriju, izradu(pucanje lajsni) i ekran, ostalo je ok, ne vrh i kamera se dosta izdvaja. Protivnik sam 2K ekrana, ne znam sta je LG-u to trebalo u 2014. godini sa S801AC. Totalna ******stina! Sto se tice razlike izmedju ekrana M8 i G3 u ostrini, gotovo da je nema. G3 ima prirodnije boje i tamniji ekran, licno SLCD3 vise gotivim, zbog "jacih" boja(crna boja je bolja, ko ne veruje neka proveri) i boljeg ugla gledanja koji ipak nije kao na Amoledu. Mikrofon, kvalitet zvuka u toku razgovora, baterija, izrada(osecaj u ruci), software ne mogu nikako da se porede sa M8. Nije da hate-ujem uredjaj, ali je stvarno tako.
Dobro su upakovali veliki ekran u tako "malo" kuciste. Automatika mu je losa strana, a i nije nesto preterano jako osvetljenje na max, sasvim je dovoljno, dakle prosek.
G2 ima slican display ali mnogo bolju automatiku i osvetljenje. Nema drasticne razlike u ostrini display-a. G2 radi brze, fluidnije, ne stuca toliko, ima bolju bateriju. Trenutno ortakov G2 ima zutu fleku na ekranu, jedan veliki propust LG-a. Nexus 5 ima prijatniji ekran, ne znam da li sam ja u pitanju, ali mi se cini ima bas tacne boje, nekako prirodnije. O radu Nexus 5 da ne pricam, M8 jedino moze da mu pridje.
Pukla mu je lajsna tamo gde je kriticno, gore kod IR blaster-a(?) i dole kod mikrofona, realno meni ne smeta uopste. *** stvarno opet jos jedan veliki propust LG-a

Smejurija

System zna da zauzme 1GB RAM-a, cak zna i nesto vise. Verovatno je do 5.0.2 sistema. Mnogo ima onih lg servisa, sam UI laksi je od TW-a, ali vidi se da nije najbolji, da je bloat-ovan. Sto se tice kesiranja aplikacija, ocajno kesira za 3GB RAM-a. Nexus 5 zna da kesira 10-15 app(zavisi od velicine/tipa app), M8 nesto malo manje, u proseku 1-2 app manje na bednom 5.0.1. G3 na 5.0.2? Zna G3 da gasi i 4. app po redu, a nekad random i 15... LG UI nije nista posebno, Nexus 5/Z2/M8 UI je mnogo bolji(subjektivno, mada... ).
Kamera me je jedino prijatno iznenadila, M8 nema sta tu da trazi. Kamera odlicna za 2014. godinu, dovoljno je to reci. 10mpx fotke mi se najvise dopadaju

E sada realno ne bih menjao M8 za ovaj telefon, jedino Z2/Z3/OPO/Nexus 5(sa jacom baterijom

) dolaze u obzir. Nije da sam sada neki Sony/HTC/Nexus fanboy, jednostavno je tako, najvise nude, a ne bih mnogo da objasnjavam zasto. Sony/HTC telefoni nisu toliko bloat-ovani, imaju UI koji je blizi nexusu. Ne podnosim sve sto je previse modifikovano.
Smatram da G3 nista specijalno nije ponudio u 2014. godini...
Dobar telefoncic, ali ne i perfektan za 2014. godinu, jednostavno postoji bolje... A za novac koliko kosta G3?... Hm, ne znam tacne cene na oglasima, ali rekao bih da su to Z2/OPO/Ne mogu da se setim