Šta je novo?

LG G3

Prosto je, uzmi i pogledaj oba, i uzmi onaj koji ti se više svidja, ja sam to uradio u vreme kada sam kupovao, pa sam uzeo G2, više mi se bio svidjao, da sada kupujem, kupio bih G3 iako znam dobro prednosti i mane oba, i smatram da je G2 kultni telefon, a G3 crna ovca u porodici...

Ja imam G2 i realno da se doda 40,50 evra moze da se kupi G3. Ali ja to ne bih uradio iz prostog razloga jer se isto pojavljuju mrlje a uz to jos puca sam od sebe i bateriju ima slabiju. Jedino sta je bolje je kamera koja kad se sabere i oduzme sve ovo ne vredi prelazak sa g2 na g3. E sad ako ima imas neki krs onda i mozes da kupis g3 jer nije velika razlika u ceni. Ali ja bih opet G2 uzeo iako me kamera opasno nervira

Ja bih sada uzeo G3 najviše zbog neke promene, dosadio mi je G2, tako da mi je sada G3 lepši... ☺

a i sw identičan, što stock što cloudy što xcam... ko menja G2 samo promene radi, G3 ni u ludilu :)

G3
Одличан дисплеј, крш софтвер, лагује, камера феноменална, батерија добра, мора са две руке да се користи (имам велике руке и шаке па морам да "придржавам" левом), пријем феноменалан, звук јак и чист, слот за картицу, пуни се невероватно брзо, некад и не поверујем да је 100% пун за тако кратко време, ГРЕЈЕ СЕ КО БЕСАН, леп и допадљив уређај, наравно да је боље да узмеш г3 уместо г2, г2 је старији и тешко да вреди те паре (прецењен), једино полован неки...Сони немој да узимаш НИКАДА јер је то најлошији телефон и највише цркава (дисплеји и сл. најбољи ортак има радњу и од 20 телефона 4-8 се врати због хардвера, он их и не продаје него узимају људи уз пакете МТС па мора).
ЈА сам на Г3 дошао са нексуса 5, осим камере и екрана нисам добио ништа, уствари сам отишао са коња на магарца и мишљења сам да Г3 може да буде добар само ономе ко не зна за боље и тај фамозни Г2 (од којег је настао неџус 5 јел) такође штуца и лагује (имао сам Г2 до јуче баш због тога што сви кажу да Г2 ради болје од Г3 па сам узео да пробам, исто је све само је екран мутнији и слабије осветљен од Г3).

Odavno nisam procitao vecu kolicinu gluposti, posebno ovo za Sony telefone. Mada i ovo za mutan ekran na G2 je epic.

Ono sto je n1tr0 pricao gore o bateriji ne uzimaj za ozbiljno jer se to samo na njegovom telefonu dešavalo, jos nigde nisam video te probleme o kojima on prica. I to o skripljenju i klimanju kod G3 prvi put cujem, ali aj,covek je malo kivan na telefon.

Ono sto je n1tr0 pricao se desilo kod jos par ljudi ovde ako si pratio temu od pojave G3 na nasem trzistu, a imas i gomilu tema po netu. Nije neka tajna da LG ima kvalitet izrade ravan nuli naspram ostalih proizvodjaca, a to su samo dodatno dokazali sa G4... Sto bi rekli krshware...

Imam nexus 4, za g3 mi se ne daju pare ( pricamo o polovnim ), dok g2 ima za solidnih 160,170e u dobrom stanju.. G3 ispod 230e nema, sto znaci da bih skoro 60,70e morao da dodam.. Ove prednosti koje ima g3 i nisu vredne te razlike u ceni bar u mom slucaju.. Mada niko nece skroz objektivno napisati, svako svoga konja hvali :D

Ovaj ciga je imao G3 pa ga prosledio ženi a sebi uzeo G2, oba konja su mi i dalje u kući :)

Imam nexus 4, za g3 mi se ne daju pare ( pricamo o polovnim ), dok g2 ima za solidnih 160,170e u dobrom stanju.. G3 ispod 230e nema, sto znaci da bih skoro 60,70e morao da dodam.. Ove prednosti koje ima g3 i nisu vredne te razlike u ceni bar u mom slucaju.. Mada niko nece skroz objektivno napisati, svako svoga konja hvali :D
Ima dosta objektivnih komentara, ne brini. Inače uzmi G2 i uživaj, super je kupovina, ne možeš da pogrešiš...

Kameru ima svakako bolju, displej ne. Trajanje baterije je znatno bolje na G2
Ae za bateriju mozda za neznatnu nijansu je g2 bolji, mada meni na oba traje od ujutru do uvece, ali oko displeja nema govora da je bolji na g2, to kazem kao ponosni vlasnik g2 do skoro,ja za godinu ipo nisam imao nikakav problem sa legendarnim g2, znaci po meni ako uzme neko g2 nece da pogresi, isto i sa g3, razlika je taman tih 60,70 evra...

Poslednja izmena:
A ovi sto se zale na bateriju neka kupe s6 da batale g3 sto se tice baterije.

Razmišljam da menjam g3 za Alcatel idol 3 5.5 koji ima dobar ekran iste veličine i dobre zvučnike.
Kamera mi nije važna, a možda dobijem neki dinar (koliko mogu dobiti?).
Nema mrlje na ekranu i pucanja lajsne, što je sramota za lg g3 !

Ae za bateriju mozda za neznatnu nijansu je g2 bolji, mada meni na oba traje od ujutru do uvece, ali oko displeja nema govora da je bolji na g2, to kazem kao ponosni vlasnik g2 do skoro,ja za godinu ipo nisam imao nikakav problem sa legendarnim g2, znaci po meni ako uzme neko g2 nece da pogresi, isto i sa g3, razlika je taman tih 60,70 evra...
Nije bas neznatno, osetno je G2 bolji. Displej je veoma taman na G3 i nista booji od G2.

A ovi sto se zale na bateriju neka kupe s6 da batale g3 sto se tice baterije.

E sa njim ce bas da se usrece.

Pa zato i kazem ,reci koliko je taj s6 sobzirom da potenciras bateriju,a sto se g2 tice kazem da je masina ali je za dosplej i kameru losiji od g3, a baterija meni traje isto, meni kazem ....

Poslednja izmena:
Razmišljam da menjam g3 za Alcatel idol 3 5.5 koji ima dobar ekran iste veličine i dobre zvučnike.
Kamera mi nije važna, a možda dobijem neki dinar (koliko mogu dobiti?).
Nema mrlje na ekranu i pucanja lajsne, što je sramota za lg g3 !

Msm alcatel je svako dva koraka nazad

Pa zato i kazem ,reci koliko je taj s6 sobzirom da potenciras bateriju,a sto se g2 tice kazem da je masina ali je za dosplej i kameru losiji od g3, a baterija meni traje isto, meni kazem ....
Potenciram bateriju jer mi je baterija u vrhu prioriteta. A S6 je daleko od telefona sa dobrom baterijom.
Pa dobro, mozda je tebi na G2 oslabila pa je isto drzalo.

Odavno nisam procitao vecu kolicinu gluposti, posebno ovo za Sony telefone. Mada i ovo za mutan ekran na G2 je epic.
Оно што сам написао за Сони стоји као чињеница и проверена информација на реалном узорку продатих телефона највише се враћао Сони, то је паметном довољно.
Екран на Г2 јесте лошији од екрана на Г3, кад кажем лошији мислим на реално упоређивање два уређаја на свом столу, а не читањем туђих мишљења и празних прича.
Наравно не мислимо сви исто, али имамо очи да можемо да видимо шта је боље. Г3 је одличан телефон који је упропаштен јаком резолуцијом и мртвим софтвером који је толико визуелно модификован да му је џаба и СОЦ и РАМ. Такође и најављени 6.0 неће да помогне...

I sad bi trebalo da poverujemo toj tvojoj informaciji?
Evo, ajde probaj da poverujes u moju pricu posto sam se druzio sa ovim telefonima, poredio par puta M8,G2,G3,Nexus 5.
Druzio sam se malo sa ovim telefonom(G3)i nemam bas najbolje misljenje o njemu... :D
Da l' sto sam se navikao na brzinu M8, ili je neki problem u ortakovom modelu G3 koji sam koristio, stvarno ne znam.
Imao je neki V21 softver, a dve nedelje pre tog update-a je odradjen factory reset. Tada ga je takvog i kupio, naravno resetovanog, pa je tek posle stigao update.
Zna da "zasecka" pri skrolu u drawer-u, recents dobro radi(mislim pre svega na fluidnost) i ona stock music aplikacija zna da zabada(dok ne ucita sve pesme, oko 350 pesama je bilo). Navigation bar dobro odradjen, ali nije smooth. Ne znaju da odrade dialer aplikaciju, mora da zabada pri swipe-u, katastrofa.
LG G2 nekako lakse radi, a i dodje mi smesniji u ruci posle M8, zbog velicine uredjaja :)
Iznenadio me je i zvucnik, dosta je glasan :) Ne kao S5(subjektivni osecaj), ali je glasan. Nije kvalitetan kao na M8(tu M8 kida zaista). Display nije los, nije toliko taman koliko se prica. Naravno, sve preko 70% (auto) je upotrebljivo u outdoor uslovima(nije bio suncan dan). Sve ispod? Hm tesko. Zamislite tek u letnjem periodu. Ono sto me nervira je da zna softverski da izostri tekst, to je ono sto sam primetio, dakle subjektivni osecaj.
Baterija katastrofa i telefon zna da se zagreje :( Bukvalno lete procenti, samo opadaju. Tu S5, G2, M8, a tek Z2, dominiraju. O Z3/OPO/Mate 7 tek da ne pricam :D
Minus za performanse, bateriju, izradu(pucanje lajsni) i ekran, ostalo je ok, ne vrh i kamera se dosta izdvaja. Protivnik sam 2K ekrana, ne znam sta je LG-u to trebalo u 2014. godini sa S801AC. Totalna ******stina! Sto se tice razlike izmedju ekrana M8 i G3 u ostrini, gotovo da je nema. G3 ima prirodnije boje i tamniji ekran, licno SLCD3 vise gotivim, zbog "jacih" boja(crna boja je bolja, ko ne veruje neka proveri) i boljeg ugla gledanja koji ipak nije kao na Amoledu. Mikrofon, kvalitet zvuka u toku razgovora, baterija, izrada(osecaj u ruci), software ne mogu nikako da se porede sa M8. Nije da hate-ujem uredjaj, ali je stvarno tako.
Dobro su upakovali veliki ekran u tako "malo" kuciste. Automatika mu je losa strana, a i nije nesto preterano jako osvetljenje na max, sasvim je dovoljno, dakle prosek.
G2 ima slican display ali mnogo bolju automatiku i osvetljenje. Nema drasticne razlike u ostrini display-a. G2 radi brze, fluidnije, ne stuca toliko, ima bolju bateriju. Trenutno ortakov G2 ima zutu fleku na ekranu, jedan veliki propust LG-a. Nexus 5 ima prijatniji ekran, ne znam da li sam ja u pitanju, ali mi se cini ima bas tacne boje, nekako prirodnije. O radu Nexus 5 da ne pricam, M8 jedino moze da mu pridje.
Pukla mu je lajsna tamo gde je kriticno, gore kod IR blaster-a(?) i dole kod mikrofona, realno meni ne smeta uopste. *** stvarno opet jos jedan veliki propust LG-a :( Smejurija :D
System zna da zauzme 1GB RAM-a, cak zna i nesto vise. Verovatno je do 5.0.2 sistema. Mnogo ima onih lg servisa, sam UI laksi je od TW-a, ali vidi se da nije najbolji, da je bloat-ovan. Sto se tice kesiranja aplikacija, ocajno kesira za 3GB RAM-a. Nexus 5 zna da kesira 10-15 app(zavisi od velicine/tipa app), M8 nesto malo manje, u proseku 1-2 app manje na bednom 5.0.1. G3 na 5.0.2? Zna G3 da gasi i 4. app po redu, a nekad random i 15... LG UI nije nista posebno, Nexus 5/Z2/M8 UI je mnogo bolji(subjektivno, mada... ).
Kamera me je jedino prijatno iznenadila, M8 nema sta tu da trazi. Kamera odlicna za 2014. godinu, dovoljno je to reci. 10mpx fotke mi se najvise dopadaju :D
E sada realno ne bih menjao M8 za ovaj telefon, jedino Z2/Z3/OPO/Nexus 5(sa jacom baterijom :D) dolaze u obzir. Nije da sam sada neki Sony/HTC/Nexus fanboy, jednostavno je tako, najvise nude, a ne bih mnogo da objasnjavam zasto. Sony/HTC telefoni nisu toliko bloat-ovani, imaju UI koji je blizi nexusu. Ne podnosim sve sto je previse modifikovano.
Smatram da G3 nista specijalno nije ponudio u 2014. godini...
Dobar telefoncic, ali ne i perfektan za 2014. godinu, jednostavno postoji bolje... A za novac koliko kosta G3?... Hm, ne znam tacne cene na oglasima, ali rekao bih da su to Z2/OPO/Ne mogu da se setim :)

Poslednja izmena:
Čitam komentare da li je bolje uzeti g2 ili g3 imao sam oba (g3 i dalje), mogu reći bez dileme da je uglavnom sve na strani g3. Da se na lažemo, imao sam g2 kojeg nisam ni pomišljao da menjam ali desio mi se kvar matične koji dugo nisam mogao da otklonim pa sam sticajem okolnosti kupio g3. Kasnije sam popravio g2 i jedno vreme ih koristio zajedno i detaljno uporedio.
Prva i najveća mana za mene g3 u odnosu na g2 je veličina, ne leži toliko lepo u ruci i traži perion privikavanja iako u suštini nije mnogo veći od g2. Testirao sam bateriju na oba preko Antutu battery testa i tu je g2 pokidao, ali u praksi i nije tako. Sa oba telefona uvek izguram dan ma koliko da ga koristio. SOT na g3 je uglavnom oko 4:30 dok na g2 do max sat duže (mojeg korišćenja). G2 je prilikom gledanja filmova dosta bolji što se tiče trajanja baterije, procenti jedva da padaju (8% na jedan sat ako se dobro sećam), dok je g3 tu već drastično lošiji. Što se tiče same brzine telefona, tu su skoro pa podjednaki ili ako ima razlike ona je skoro uvek na strani g2, ali to ne znači puno jer su oba telefona generalno brza. I to bi bile sve prednosti g2 u mom slučaju.
Dok kod g3 imate drastično bolju kameru, za svetlosnu godinu brži fokus naročito pri slabom osvetljenju, izmenjivu bateriju, slot za sd, ekran je za nijansu bolji, zvučnik je glasniji i takođe kvalitet zvuka preko slušalica bolji, telefon se od 2% do 100% napuni za jedan i po sat, verzija sa 3gb rama, nema niti jedan bug na telefonu za razliku od g2 (na lollipopu). Možda ima još nekih prednosti ali većini su prve četri presudne, ako nisu uzmite g2 :) Napomenuo bih kao manu na g3 da se veoma lako grebe po zadnjem poklopcu. Ako nekog još nešto zanima neka pita slobodno, možda sam nešto bitno i zaboravio.

Zaboravio sam da kažem da je g3 definitivno najbolja kupovina u tom cenovnom rangu, trenutno je 275evra kod proverenog prodavca na kp. Gore pomenuti M8 sa svojom cenom je u rangu sa g4 a tu nema šta da traži i da im bude argument kvalitet ili nešto treće jer je firma pre bankrotom :D

Žile bravo za post, i za trud i za informacije. Sve tačno od reči do reči OSIM tog fluidnog recentsa na G3. Proveri ti to opet :D uključi u dev options profile gpu rendering (bars) pa vidi kako to radi, naročito kad lagano skroluješ. Nema tamo ni 40 fps :)
Vidiš i za dialer si lepo primetio, to niko nije pisao. I na G2 je tako, secne dok prvi put ne učita tabove, posle lepo klizi između njih.

Uopšte G3 ima taj neki čudan problem sa skrolom, npr fb sajt u chromu, kada kreće lagano da se skroluje to uvek secka iz nekog razloga... Mene je to izluđivalo, čak sam testa radi stavljao performance governor i zakucavao i cpu i gpu na max klok i opet isto.

Evo, ajde probaj da poverujes u moju pricu posto sam se druzio sa ovim telefonima, poredio par puta M8,G2,G3,Nexus 5.
Druzio sam se malo sa ovim telefonom(G3)i nemam bas najbolje misljenje o njemu... :D
Da l' sto sam se navikao na brzinu M8, ili je neki problem u ortakovom modelu G3 koji sam koristio, stvarno ne znam.
Imao je neki V21 softver, a dve nedelje pre tog update-a je odradjen factory reset. Tada ga je takvog i kupio, naravno resetovanog, pa je tek posle stigao update.
Zna da "zasecka" pri skrolu u drawer-u, recents dobro radi(mislim pre svega na fluidnost) i ona stock music aplikacija zna da zabada(dok ne ucita sve pesme, oko 350 pesama je bilo). Navigation bar dobro odradjen, ali nije smooth. Ne znaju da odrade dialer aplikaciju, mora da zabada pri swipe-u, katastrofa.
LG G2 nekako lakse radi, a i dodje mi smesniji u ruci posle M8, zbog velicine uredjaja :)
Iznenadio me je i zvucnik, dosta je glasan :) Ne kao S5(subjektivni osecaj), ali je glasan. Nije kvalitetan kao na M8(tu M8 kida zaista). Display nije los, nije toliko taman koliko se prica. Naravno, sve preko 70% (auto) je upotrebljivo u outdoor uslovima(nije bio suncan dan). Sve ispod? Hm tesko. Zamislite tek u letnjem periodu. Ono sto me nervira je da zna softverski da izostri tekst, to je ono sto sam primetio, dakle subjektivni osecaj.
Baterija katastrofa i telefon zna da se zagreje :( Bukvalno lete procenti, samo opadaju. Tu S5, G2, M8, a tek Z2, dominiraju. O Z3/OPO/Mate 7 tek da ne pricam :D
Minus za performanse, bateriju, izradu(pucanje lajsni) i ekran, ostalo je ok, ne vrh i kamera se dosta izdvaja. Protivnik sam 2K ekrana, ne znam sta je LG-u to trebalo u 2014. godini sa S801AC. Totalna ******stina! Sto se tice razlike izmedju ekrana M8 i G3 u ostrini, gotovo da je nema. G3 ima prirodnije boje i tamniji ekran, licno SLCD3 vise gotivim, zbog "jacih" boja(crna boja je bolja, ko ne veruje neka proveri) i boljeg ugla gledanja koji ipak nije kao na Amoledu. Mikrofon, kvalitet zvuka u toku razgovora, baterija, izrada(osecaj u ruci), software ne mogu nikako da se porede sa M8. Nije da hate-ujem uredjaj, ali je stvarno tako.
Dobro su upakovali veliki ekran u tako "malo" kuciste. Automatika mu je losa strana, a i nije nesto preterano jako osvetljenje na max, sasvim je dovoljno, dakle prosek.
G2 ima slican display ali mnogo bolju automatiku i osvetljenje. Nema drasticne razlike u ostrini display-a. G2 radi brze, fluidnije, ne stuca toliko, ima bolju bateriju. Trenutno ortakov G2 ima zutu fleku na ekranu, jedan veliki propust LG-a. Nexus 5 ima prijatniji ekran, ne znam da li sam ja u pitanju, ali mi se cini ima bas tacne boje, nekako prirodnije. O radu Nexus 5 da ne pricam, M8 jedino moze da mu pridje.
Pukla mu je lajsna tamo gde je kriticno, gore kod IR blaster-a(?) i dole kod mikrofona, realno meni ne smeta uopste. *** stvarno opet jos jedan veliki propust LG-a :( Smejurija :D
System zna da zauzme 1GB RAM-a, cak zna i nesto vise. Verovatno je do 5.0.2 sistema. Mnogo ima onih lg servisa, sam UI laksi je od TW-a, ali vidi se da nije najbolji, da je bloat-ovan. Sto se tice kesiranja aplikacija, ocajno kesira za 3GB RAM-a. Nexus 5 zna da kesira 10-15 app(zavisi od velicine/tipa app), M8 nesto malo manje, u proseku 1-2 app manje na bednom 5.0.1. G3 na 5.0.2? Zna G3 da gasi i 4. app po redu, a nekad random i 15... LG UI nije nista posebno, Nexus 5/Z2/M8 UI je mnogo bolji(subjektivno, mada... ).
Kamera me je jedino prijatno iznenadila, M8 nema sta tu da trazi. Kamera odlicna za 2014. godinu, dovoljno je to reci. 10mpx fotke mi se najvise dopadaju :D
E sada realno ne bih menjao M8 za ovaj telefon, jedino Z2/Z3/OPO/Nexus 5(sa jacom baterijom :D) dolaze u obzir. Nije da sam sada neki Sony/HTC/Nexus fanboy, jednostavno je tako, najvise nude, a ne bih mnogo da objasnjavam zasto. Sony/HTC telefoni nisu toliko bloat-ovani, imaju UI koji je blizi nexusu. Ne podnosim sve sto je previse modifikovano.
Smatram da G3 nista specijalno nije ponudio u 2014. godini...
Dobar telefoncic, ali ne i perfektan za 2014. godinu, jednostavno postoji bolje... A za novac koliko kosta G3?... Hm, ne znam tacne cene na oglasima, ali rekao bih da su to Z2/OPO/Ne mogu da se setim :)
Bravo, odlicno objasnjeno. A ne kao pojedini : "Ma to je krs, cuo moj komsija od njegovog komsije kome rodjak radi servis".

Izvini, u pravu si, sve mi je nesto u glavi 5.0.2... Evropski je zakucan na 5.0.1, kao i M8/S5 sto je sramota. Nebitno, oba su softverski poluproizvod, 5.1.1 je normalna verzija.

Žile bravo za post, i za trud i za informacije. Sve tačno od reči do reči OSIM tog fluidnog recentsa na G3. Proveri ti to opet :D uključi u dev options profile gpu rendering (bars) pa vidi kako to radi, naročito kad lagano skroluješ. Nema tamo ni 40 fps :)
Vidiš i za dialer si lepo primetio, to niko nije pisao. I na G2 je tako, secne dok prvi put ne učita tabove, posle lepo klizi između njih.

Uopšte G3 ima taj neki čudan problem sa skrolom, npr fb sajt u chromu, kada kreće lagano da se skroluje to uvek secka iz nekog razloga... Mene je to izluđivalo, čak sam testa radi stavljao performance governor i zakucavao i cpu i gpu na max klok i opet isto.
Hvala, provericu za par nedelja recents opet. Par puta sam ga napunio sa dosta aplikacija cisto da proverim koliko moze, kasnije sam stalno bio u "praznijem" recents-u, verovatno je zbog toga bio smooth.
E da, sto se tice dialer-a... Nije takav samo na G2/G3. Juce cackam LG L90, ima isti problem. Do softvera je, sredice sa marshmallow-om. LG UI [emoji57]
Nije mi jasno kako to da niko ne pominje problem sa dialer-om ovde.
Nisam se nesto preterano mlatio oko CPU-a, koristio sam fon bez ruta.

I sad bi trebalo da poverujemo toj tvojoj informaciji?
Наравно да не треба, само сам пренео информације које имам и знам да су проверене и добијене из прве руке, што данас јако пуно значи, можда некоме и затреба да "преломи" приликом куповине. Свако са својим новцем може да ради шта хоће и купи шта мисли да је најбоље, ако неко пита за помоћ и туђе мишљење ред је да му се помогне.
Ви господине батак можете да сјашете и евентуално се сагнете мало...Ако ме разумете.

@Zile
Ma nemamo ni 5.0.1 samo 5.0

A ovo za dialer ja nisam primetio...sad kad rece bas cu obratiti paznju da li se desava

Sto se tice stock aplikacije za muziku ja imam oko 700 pesama i desavalo mi se ( pisao sam o tome) da kada pokrenem chrome a ide muzika u pozadini da mi sistem killuje muziku na ustrb chrome i upotrebe memorije....

A sama aplikacija za muziku mi nije zabadala a koristim je dosta cesto dok idem na posao i na poslu i kad se vracam maltene ne vadim slusalice iz usiju

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno