Šta je novo?

Nokia Lumia 730 and 735

Ja negde citao da je to lazna vest i da je video koji je bio postavljen ustvari lazan ,daj boze da se varam .

Otvor popstoji (posto sam video) iz tog razloga sam i guglao valjda ga nisu tek onako stavili :trust:

To je lampica za praznu bateriju tj. kada se telefon ugasi zarad prazne baterije i od toga da to pretvore u propuštene notifikacije nema ništa...

Jel ovi telefoni nemaju nikakvu notifikaciju za propustene poruke, mailove, sms? Ni led, ni glance, nista?

Taman sam mislio da je uzmem posto nema vise 640 u vipu, ali je to velika mana ako je tako :( Inace, ako moze neko u pa reci da napise kako je zadovoljan fonom, da ne citam 50 strana.

Da li moze neko da mi posalje par slika u mrklom mraku i tamo gde su uslovi losiji (slaba rasveta ili bez nje)preko privatne poruke. Interesuje me koliko je jak blic? Imam trenutno LG L9 II, pa ako moze neko da mi da neko poredjenje kamera. Ja sam zadovoljan kamerom na mom telefonu, ali sa sistemom nisam.

Prvo sam bio zagrejan za lumia 640, ali kada sam video kakve su slike nocu ili u mrklom mraku... Kao da je upaljena obicna lampica, koja se stavljala na prve telefone sa kamerom. Kakav je slucaj kod 730/735?

Da li moze neko da mi posalje par slika u mrklom mraku i tamo gde su uslovi losiji (slaba rasveta ili bez nje)preko privatne poruke. Interesuje me koliko je jak blic? Imam trenutno LG L9 II, pa ako moze neko da mi da neko poredjenje kamera. Ja sam zadovoljan kamerom na mom telefonu, ali sa sistemom nisam.

Prvo sam bio zagrejan za lumia 640, ali kada sam video kakve su slike nocu ili u mrklom mraku... Kao da je upaljena obicna lampica, koja se stavljala na prve telefone sa kamerom. Kakav je slucaj kod 730/735?

Zavisi od toga šta očekuješ ja sam zadovoljan sa fotografijama ali da li će tebi one biti ok to ne mogu znati. Takođe ako ti telefon prevashodno služi za fotkanje onda uzmi neki sa jačom kamerom. Kod ovog 735 modela prednja kamera je 5 mp tako da ga zovu još i selfi telefon. Svakako da kod odabira telefona kamera nije jedina stavka ima tu još koječega ali sveukupno meni je bilo bitno da je os stabilan da ne koči i ne baguje. Naravno ukoliko tražiš telefon sa extra kamerom extra ćeš i da platiš.

PA ne ocekujem sad nesto extra. Jer ni moj sadasnji telefon realno gledano nije extra.
Ali da su mu slike tu negde po kvalitetu. Da ne bude sto se tice kamere downgrade, jer bi lumia 640 bio ocigledan downgrade po fotografijama pre svega nocu.
Ne bi mi sluzio previse za fotkanje, ali volim ponekad da nabacim neku fotku. A blic mi je vazan, jer se najcesce nocu slikam sa drustvom i slike kao takve mi se svidjaju na mom aparatu. :)

Jedno je sigurno, a to je da prelazim na windows. U medjuvremenu sam se zagrejao za jos neki telefon, pa ako to budu finansije dozvoljavale, mozda uzmem i nesto jace, kad je kamera u pitanju. :)

Hvala u svakom slucaju na odgovoru.

Slike u mrklom mraku su odlične i normalno ako slikaš nešto do udaljenosti, recimo do 2m. Slike u uslovima bilo kakvog osvetljenja, a prilikom koga je izvor svetlosti ispred kamere su očajne, mutne. Primetio sam da ova Nokiina tehnologija na lumia730 telefona upravo boluje od izvora svetlosti, tj. ako postoji bilo kakav izvor svetlosti čiji je izvor ispred senzora kamere (recimo sijalica, ulična rasveta, bilbordi, itd. mislim u noćnim uslovima, pa čak i po danu kada postoji refleksija sunca od pločice ili bilo šta drugo) slike su mutne, fokus se teško izbori sa fokusiranjem. Dok u svim ostalim uslovima pravi od dobrih do odličnih slika. Kažem to za osvetljenje jer sam sa S4 iste slike pravio i kamera nije imala problema ni sa fokusiranjem, ni sa mutnim slikama.

E hvala puno, to sam hteo da cujem/procitam. :)

Ne znam jos. Jer sam se sad strasno zagrejao za Lumia 925... Cekam da legne plata, pa cu onda odluciti sta cu. Ali 80% da ce to biti 925. Kamera me kupila i pare nece biti problem za taj telefon. :)

Poslednja izmena:
Al to ti je "stariji" model,mozda ces kaskati sa azuriranjima za njega...?:)

Da ne idemo dalje u off, jer je ovo ipak tema o 735.

Meni je bitno da on radi ko podmazan, jer trenutno telefon koji koristim ne bi prestao da koristim, kada ne bi brljavio njegov sistem.(drndroid). I ne bi ga sigurno u dogledno vreme menjao za nesto drugo.
Kad kazem podmazan, ne mislim na igrice i da ga natrpam aplikacijama. Vec samo par stvari koji su mi neophodne. Trenutno mi se nista novije ne svidja. A ja kad se zalepim za neki telefon, onda sam tvrdoglav kao mazga. : )

Ako se kojim slucajem desi da uzmem 735, javicu se. ;)

Ja uradio upgrade na w10 preview i ne radi tastatura, jos se i pali i gasi kako mu dodje...
Facepalm

Samo odradi hard reset i uživaj ;)
Ja na svojpj L735 imam W10M i sve fercera besprekorno...

Vratio se na w8 i sad neke aplikacije uopšte neće da apdejtuju....
Jesi li na Slow ili fast?

Čim se dvoumiš, onda nemoj da instaliraš.
Madaaa, ko reskira-"profitira" ;)

Ja se jos dvoumim da li da instaliram w10 na 730... :)

A zasto se dvoumis? Ja sam eto na insider verziji zadnja 3 "build"-a. 730-ka iz mts-a mi je osnovni fon sa privatnim i poslovnim brojem (mts i vip). Nikakve probleme nemam ta zadnja builda (osim onih koji su zvanicno proglaseni kao greske verzija)... cak ni jednom nisam radio hard reset. :-D

Nemam pojma, sumnjicava sam da nece raditi dobro, a 8.1 me naviklo na fluidnost :) i nznm da l cu nesto da zeznem :D zato i pitah za iskustva na ovom modelu (nadajuci se bas odgovoru kao sto je tvoj :)).

Sada na desetki sve radi odlično.
Svima koji rade prvu instalaciju WM10ke obavezno preporučujem HARD RESET telefona i nikako ne vraćati bekap od 8.1!!!

Poslednja izmena:
Update sa 8.1 ne zahteva HR, cak nije ni preporucljiv, to je ono sto sam procitao od team leader-a za insider. HR je bio preporucljiv na starim build-ovima i to ako dolazis sa nekog ranijeg insider builda.
Ovo je i moje iskustvo sa L830 i L720. Svaki HR na 720 je doveo do toga da je telefon neupotrebljiv narednih 2-3 sata, dok ne instalira sve aplikacije(update-uje)...i dok se telefon malo "ne zagreje"...

Ja pišem samo iz ličnog iskustva.
U stvari, da se korigujem, kod mene je svakog puta moralo ovako i fon je uvek bolje radio.

Ocigledno da ni jedan insider build nije konzistentan za slabije modele. Mada 730 i nije previse slab, skoro je identican kao 830, moguce je da su npr za 830 uradili bolju optimizaciju ROM-a za plocu...

Evo ja da javim da sam se opet vratio na w10, uradio hard reset i sve radi kako treba.

Posle nekoliko dana korsicenja mogu da potvrdim da W10 srce bateriju kao blesav na 735.

Jedva izdrzi ceo dan uz neku minimalnu upotrebu.

Možda je veća potrošnja ,postoji nekoliko do sada stvari koje troše više.

Za početak ako telefon lose radi,srče bateriju treba uraditi hard reset.

Prvih 24h bateriju može dosta da istroši sinhronizacija poruka i drugih podataka ako je uključeno.

Skype integracija takođe vuče dosta,poželjno je to isključiti. Messaging settings,skype setup.

Od aplikacija shazam može stvoriti veliki problem . Svi procesi uključeni u pozadini treba pregledati i isključiti ono sto nije potrebno da radi stalno.

Hard reset je je vec uradjen, a sto se tice ovih aplikacija sto rade u pozadini Facebook i Edge su navise zdrali struju pa sam ih ugasio.
Ajde bas da vidim kakvih ce promena biti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno