Šta je novo?

Nokia Lumia 730 and 735

Ono sto sam primetio kod tih telefona iz Madjarske je da svi imaju punjace za kinesko trziste. A ja koliko znam, Madjari nisu u Aziji. Ti "telefoni iz Madjarske" su namenjeni za Kinu, Tajland, Vijetnam, Hong Kong.

Nije to uopste neki opsti slucaj. Ja sam skoro uvek na DE/CH primerke nailazio. Samo su Dual SIM varijante cesto bile UAE/HK, jer prosto i ne postoje za EU trziste vecina njih.

Slazem se, ali od ova 2 telefona "iz Madjarske" sto sam uzeo, prvi (LG Optimus 4X) je bio za Hong Kong (cini mi se), a drugi (Lumia 925) za Tajland. Posle sam uzeo L920 u radnji koji je DE primerak. Verujem da je telefon isti, samo je za razlicita trzista, ali vise volim kad je za neku od EU zemalja.

Stigao zelembac :) pravi naslednik L720 za sad sam zadovoljan.
Nego u garanciji pise obavezno formiranje baterije 12h ali danas to niko ne ispostuje(ili nije potrebno?).

Slazem se, ali od ova 2 telefona "iz Madjarske" sto sam uzeo, prvi (LG Optimus 4X) je bio za Hong Kong (cini mi se), a drugi (Lumia 925) za Tajland. Posle sam uzeo L920 u radnji koji je DE primerak. Verujem da je telefon isti, samo je za razlicita trzista, ali vise volim kad je za neku od EU zemalja.

Pa to onda nisu "Madjari" nego samo obicno KP oglasi :)
Ovi sto donose stvarno iz madjarske (mada vecina u stvari donosi u DE/AT/CH, jer ima mnogo nasih tamo, pa tako to ide obicno) imaju EU primerke, kada su u pitanju telefoni koji se i inace prodaju legalno kod nas (znaci ne Samsung S5 Dual SIM ili S3 Duos, koji uopste i ne postoje za EU trziste).

Jel se desava nekom jos da ekran ne reaguje na dodir? 20sec odprilike a posle sve ok, isto i sa mat folijom i sa clear.

Snimao sam video (preko Lumia kamere app) od nekih 3min vidi se tajmer kako odbrojava sekunde i minute, ne proveravajući da li je snimak sačuvan izađem iz moda kamere i tek kasnije shvatam da snimak uopšte nije sačuvan ni u telefonu ni u SD kartici jednostavno nema ga nigde ???? Da li je neko imao slično iskustvo????

Jel se desava nekom jos da ekran ne reaguje na dodir? 20sec odprilike a posle sve ok, isto i sa mat folijom i sa clear.

Hmmmm, nisi baš precizno objasnio... misliš dok ti radi telefon ili kad ga upališ čekaš 20sec? Koji je model? Jel si proverio pod "touch" podešavanjima koliko je osetljivo?

Pretpostavljam da ako nisi stisnuo STOP u toku snimanja onda kao da nisi ništa snimao. Ne znam, nikad nisam snimao video.

Hmmmm, nisi baš precizno objasnio... misliš dok ti radi telefon ili kad ga upališ čekaš 20sec? Koji je model? Jel si proverio pod "touch" podešavanjima koliko je osetljivo?

Model L 735

Osetljivost na normal,desavalo mi se u toku rada tacnije posle razgovora,jednostavno nije reagovao a posle sve ok sigurno mi se desilo 3-4 puta za nedelju dana.

To je sasvim normalno, kako god da je podešene osetljivost ekrana.

To je sasvim normalno, kako god da je podešene osetljivost ekrana.

E pa ne bih rekao da je normalno jer na mojoj 730 toga nema. Ali moram da napomenem da takođe nema nikakvu zaštitnu foliju na ekranu. Znači NIKAD nisam imao da dok telefon radi ne prihvati touch, ni posle razgovora kao u datom primeru. Jedini problem je dupli tap za buđenje ali samo kad je dugo uspavan.

E pa ne bih rekao da je normalno jer na mojoj 730 toga nema. Ali moram da napomenem da takođe nema nikakvu zaštitnu foliju na ekranu. Znači NIKAD nisam imao da dok telefon radi ne prihvati touch, ni posle razgovora kao u datom primeru. Jedini problem je dupli tap za buđenje ali samo kad je dugo uspavan.

Pa on o Duble Tap-u i govori sve vreme?

Ja poručih, ponovo, L735 Black sa KP.
U utorak stiže.
Prva ljubav zaborava nema :d
Nisam mogao da se priviknem na Android pa to ti je. Sma-ra nenormalno.

Taman malo da zazivi tema :d

Ja imao strasne probleme sa novom L735.
Zvoni a ne pali se ekran,pa upali se sam Airplane mode i cim ga otkljucam odmah se restartuje,pa ne reaguje ekran na dodir...
Sva sreca pa zadji update 2 za 8.1 resio problem.

Taman malo da zazivi tema :d

Ja imao strasne probleme sa novom L735.
Zvoni a ne pali se ekran,pa upali se sam Airplane mode i cim ga otkljucam odmah se restartuje,pa ne reaguje ekran na dodir...
Sva sreca pa zadji update 2 za 8.1 resio problem.
Super ako je tako, mada mislim da je nesto drugo bilo po sredi, ali ko ce ga znati. Bitno je da sada radi.

Stigla L735. Ekstra stanje, lepo radi, šta rećiii a ne ponoviti se :)

Opet se vratih pod okrilje svog omiljenog modela ;)

Upravo sam se okliznuo na stepenicama i pljusnuo telefon direkt o njih rukom... Pukla gornja strana ekrana bas dobro... Radi touch, radi sve. Zna li neko sta mi je ciniti? Je l se menja samo staklo... Kako to ide? Koliko ce da me kosta popravka otprilike?

Gde mogu da pronađem sleep timer opciju koja će isključiti muzički plejer posle određenog vremena, tj. da mi telefon ne "radi" bzvz kada zaspim nego da sam odredim vreme gašenja. Ne sećam se da sam video tu opciju ako je uopšte i ima.

Poslednja izmena:
Jeste.
Uz sasvim uobičajeno korišćenje ne mo´ž ništa da joj fali.

Upravo sam se okliznuo na stepenicama i pljusnuo telefon direkt o njih rukom... Pukla gornja strana ekrana bas dobro... Radi touch, radi sve. Zna li neko sta mi je ciniti? Je l se menja samo staklo... Kako to ide? Koliko ce da me kosta popravka otprilike?

Koliko znam, a imao sam isti problem, menja se kompletan ekran, ne samo staklo. Inace zamena se vrsi sa nekim ne originalnim ekranom, ali sa istim karakteristikama i nimalo se ne isplati to raditi, kosta kao nov telefon. Ja sam imao srece sto je staklo napuklo pri vrhu telefona.

Hvala na odgovoru. Zamenio sam staklo. Malo sam zazalio. Mozda mi se vise isplatilo da probam tako da ga prodam, izvucem sta izvucem i da kupim nov telefon. Kostala me zamena stakla 6000 din, telefon nije 1na1 isti kao sto je bio, staklo je sa leve strane blago unutra u odnosu na zadnju plastiku i posle 2 dana mi je staklo opet napuklo gore kod zvucnika. Reklamirao sam, ali naravno da mi nisu prihvatili sa izgovorom da se radi o "klasicnom nagnjecenju". Kako to da ga nisam klasicno nagnjecio u dzepu pre nego sto su ga oni radili i da je pukao tu kod zvucnika pitam ja i dobih odgovor da nisam mogao da telefon bude kao sto je bio nakon reparacije. Bas hvala sto su mi to tek tad rekli. Nadam se da ce nekom da znaci ovo moje iskustvo sa reparacijom stakla ekrana.

Gde god sam pitao, bilo koji servis, svi su mi rekli da menjaju samo kompletan ekran, da staklo ne moze na tom modelu da se menja. Ako ti nije problem reci u kom servisu si to radio

Ma u Nisu kod jednog lika koji ima preko 1200 pozitivnih ocena na kp. Ovo je losa reklama za njega i apsolutno je zasluzio. Inace zaboravih da pomenem, da mi je krajnje bezobrazno na kraju rekao dovedi mi inspekciju slobodno, ja sam cist... Pritom ja nisam nista pretio niti pominjao bilo kakvu inspekciju. Najnormalnije sam pokusao da objasnim coveku da nesto nije odradjeno kako treba kad je on pukao tako kod rupe za zvucnik. Strasno. (nadam se da nisam prekrsio pravila foruma)

A inace zbog toga sam i pitao ovde na forumu sta mi je ciniti, ali eto niko se nije javio na vreme. ***.

Poslednja izmena:
To je valjda sa mnogim servisima tako, uzmu ti pare i sve lepo naplate, a onda kad se problem nakon popravke ponovi, ili bude ovako nesto kao tebi, onda "e, al to nije bas originalna maska...", i tako nesto. Najbolje nemati s njima posla, i ako se moze umesto popravke zameniti, al naravno da hocemo radije da ga spasemo kad nam je telefon relativno nov.

Ja bi mu mozda i poslao inspekciju, mada ko zna... :D Ponasaju se ko da ljudi nalaze hiljade dinara na ulici. Das mu 6000 da bi opet imao puknuti ekran... Ko zna i koliko je "kvalitetno" staklo stavio.

Pojavio mi se problem sa telefonom. Odjednom je baterija počela da se prazni više nego duplo brže nego inače uz blago zagrevanje telefona sa prednje strane koliko primećujem. Počelo se dešavati nakon što sam ga ostavio u jednu noć da se napuni preko usba na računaru i za to mu je bilo potrebno baš mnogo vremena( dosta više nego obično). Da li neko ima ideju u čemu je problem? Takodje, da li neko zna gde mogu da se kupe folije za ovaj telefon koje ne prekrivaju senzor i koju bi ste preporučili?

Nazad
Vrh Dno