OK, hvala na svim savetima.
Kokane, ne dovodim u sumnju tvoje tvrdnje ali moram da se zapitam otkud znaš da oni procesori prolaze bez carine i PDV? Meni od prošle godine preko carinarnice Niš udaraju harač na bukvalno sve što mi je stizalo. Tu računam i knjige i stripove koje sam godinama dobijao bez carine, eventualno sam plaćao cenu carinskog pregleda, a sada plaćam znatno više. Sada udaraju bar PDV na sve. Bez izuzetka.
I nije samo kod mene tako, drug je naručivao takođe gomilu knjiga, ali i muzičkih diskova iz UK i godinama je prolazio odlično, a sada je digao ruke jer se više ne isplati.
Osim knjiga i igara iz UK i US, sitne elektronike iz Kine, nedavno mi je iz Koreje stigla i igračka za dete, koštala je svega 10-ak evra, a čak su i to ocarinili i naplatili još skoro 400 dinara (PDV i carinski troškovi).
Možda na nekim carinarnicama prolaze sitne stvari i dalje bez harača, ali Niš oporezuje sve.
Nemam ništa protiv toga da kupim AMD karticu, ali ne bih polovnu. Ako naleti nešto novo i isplativo, zašto da ne? Mada me zbunjuje što čitam da su nove 2xx i 3xx serije uglavnom samo prepakovani nekadašnji 7xxx ali znatno skuplji (u odnosu na trenutne cene starijih sedmica). Potražiću 7850, ako postoji nekorišćena, pa da vidimo šta može da se nađe.