Šta je novo?

Graficka

nenad88

Cenjen
Učlanjen(a)
13.01.2014
Poena
169
Sta je sada bestbuy, vredi li uzimati starije 7950 7970 r9280 r9280x ili neke od novijih. Ne pratim bas ove nove 380 i r7 360 kakve su one. Sta se isplati uzimati od nvidie i gde su pozicionirane 950, 960? Imam toxic 270x.

Koji procesor i napajanje imas?

Ako imas dobro napajanje, isplati ti se da trazis polovnu 280X, samo gledaj sto duzu garanciju.
Ako nemas, onda uzmi najjeftiniji 4GB model GTX960. Dok se GTX950 nikako ne isplati.
Ako imas jako/kvalitetno napajanje i jaci procesor, onda je za cenu nove GTX960 dosta pametnije uzeti polovnu R9 290.

Na forumu ponekad naleti gtx970 sa domaćom garancijom za 250-260€.

Ako je to preskupo, onda R9 280x sa još bar 6 meseci domaće garancije.

I3 4160 je sada a bice zamenjen sa i3 6100 ili i5 4460 ili i5 6400 sve zavisi da li budem imao zivaca da cekam da padnu cene.

Super! i3 moze da izgura i jace graficke od 280X. (ne bacaj pare na Skylake, idi na i5 4460 kada dodje vreme)

Nisi odgovorio koje napajanje imas...?
Pitam te zato sto na oglasima imas R9 290 TurboDuo za 210 evra, kod proverenog prodavca.

Na forumu ponekad naleti gtx970 sa domaćom garancijom za 250-260€.

"Ponekad" kao jednom u pola godine? :d

Poslednja izmena:
neke su popravljane,nekima je menjan celi kuler,neke su vracene zbog kozmetike sa boljih trzista pa prosledjene dalje kao rifurbisd jer samo USA kupci znaju znacenje reci "B stock"...

sto naravno nikakve veze nema sa mojim komentarom da NEMA 970gtx za te pare,kamoli sa domacom garancijom,ne zbunjuj coveka.

Ne treba meni 970 za dotu i csgo koje i dalje jedino nameravam da igram. I r9 290 je previse. Mene prvenstveno interesuje da li je dobra kupovina uzeti polovne 7950 i 7970 ako bih eventualno zaigrao jos koju igru. Za 280 i 280x znam da su i dalje bestbuy ali ako nadjem jeftinije ove 79.. da li njih uzeti. Vidim da od nvidia nece biti nista ne daju mi se pare na takve kartice. Znaci ove nove od amd se uopste ne isplate u odnosu na 280 i 79..

7950 je potpuno ista karta kao r9 280, a 7970 je potpuno ista karta kao r9 280x, samo su rebrendirane. Tako da, uzmi slobodnu bilo koju od te cetiri, gledaj koja ti je povoljnija i da li ima garanciju.

Jeste puno. I to je zato što je tržište nikakvo, pa i dalje mogu tolike cene da budu.
Jedino su bile blizu realnih pri onom padu od rudarenja.

Kako nvidija nikad nije pala na realne cene 🙁

zato što nikad nije imala realne kupce. prema svecu i tropar. segmentacija, pozicioniranje.

7950 i 7970 su apsolutno iste karte kao i r9 28... , ako hoćeš možeš da im uflešuješ bios od pomenutih r9 , ali time ne dobijaš ništa specijalno.

amd podrška će uvek da im bude jednaka, jer je arhitektura identična. gledaj da uzmeš nešto što je u garanciji, ili bar ono što možeš da proveriš na licu mesta kod kupca.

za sad, bolje kartice od toga nisu potrebne .

Pustite me tih fora da se za 280x mora davati preko 200 evra kad sam ih nabavljao za malo preko 100. Ne kupujem ja kartice od juce. Kokanov odgovor me je interesovao, nije da mi je sada potrebna jaca kartica ali sto da ne. I realno da uzmeme bilo sta ispod 280 kapiram da se ne isplati a ako vec nema 280 onda sam hteo 79.. Hvala u svakom slucaju.

Pustite me tih fora da se za 280x mora davati preko 200 evra kad sam ih nabavljao za malo preko 100. Ne kupujem ja kartice od juce. Kokanov odgovor me je interesovao, nije da mi je sada potrebna jaca kartica ali sto da ne. I realno da uzmeme bilo sta ispod 280 kapiram da se ne isplati a ako vec nema 280 onda sam hteo 79.. Hvala u svakom slucaju.

Hajde nabavi meni jednu kartu (u zemlji Srbiji)....od recimo 2GB, 256bita sa sve GDDR5 za "MALO preko 100€"......novajlija sam ovde, ali ono brate...
Kad već nabavljaš R7 za malo preko 100€ aj nabavi meni jednu, recimo "Radeon HD 7870 HIS IceQ Turbo Edition" upola cene od tih 100€ i poklonim ti ovu moju HD6770.

Sad zvučiš kao jedan lik iz mog komšiluka..."nabavio sam (neki) Intel i7 gen.4 za 15€, korišćen dva-tri meseca".

Znaš kad? Al' juče.

Човек прича о половним, зато што су рудари продавали 7970/280х за ~100 евра.
Е сад тога нема, па је она цена за нову и више него повољна.

na kp ima refurbished 7850 za 70e, 7870 za 90 itd... sa 1god garancije.

nebitno je da li je na karticama rađen reball gpu-a ili minorne opravke tipa zamene ventilatora, te kartice su prošle sve testove proizvođača i identične su retail proizvodima.

to je daleko bolji izbor nego dati 180e za ovo
http://www.itsvet.com/graficka_kart...ix_r7370_dc2oc_2gd5_gaming-pdaa1-25.i?id=4118

inače 7850 na koju je zalepljena nova nalepnica i unešeno par slovca u hex editoru da bi je bios prepoznavao kao neku r7 370

ko voli, nek izvoli.

Poslednja izmena:
Nakon više od sedam godina odane službe, danas me je napustila moja verna Inno3D iChill 8800GT.
Vala, dosta toga smo i prošli zajedno. Ali sad je gotovo i zato dolazimo do mog pitanja: Šta uzeti za nadalje?

Sada sam u dilemi - da li samo da kupim grafičku za moju ostarelu mašinu, ili da idem na soluciju kupovine novog računara!?
Bliži sam prvoj soluciji, tj. podmlađivanju začuđujuće živahnog starca (E5200@3,3GHz, 4GB DDR2). Svakodnevne poslove mi ovaj kompjuter obavlja bez problema, uz SSD je prilično brz i sasvim adekvatan za office, surf, multimediju i sl.

Za gejming zaista nemam mnogo vremena, a i na PC-ju igram uglavnom malo vremešnije igre koje sam nekako propustio a vrede da se pređu (nedavno sam završio Spec Ops, pa Dead Space, a sad igram Bioshock 2) dok nove naslove igram na PS4. A kad kažem "igram" to čitajte kao: polupospan ukradem po sat vremena pred spavanje par puta nedeljno.
Upravo to što vrlo malo vremena imam za igranje, a što mi računar sve ostalo i dalje obavlja sasvim pristojno, jeste razlog da nešto ne žurim da ga menjam (naravno da su i pare bitna stavka, ali da sam baš rešen za nabavku nove mašine nabavio bih nekako).

Šta da uzmem za starca? Da li nešto što bi mu potaman pasovalo ili da idem svesno na neki overkilll sa grafikom da bih kasnije eventualno zamenio ostatak sistema i da imam solidnu grafičku i tada?
Recimo da bih izdvojio za grafiku maksimalno do 15.000 din. Poželjno i manje. Ne bih polovne kartice, zato uzmite u obzir cene po radnjama. Nemam ništa ni protiv kupovine neke nove kartice sa oglasa, najčešće pristigle iz severnih krajeva.

Šta kažete? Neki 750ti? Možda neki Radeon (po prvi put u životu)? Napajanje je Cooler Master sa prilično realnih 500W (24+21A na v12 granama) tako da to ne bi trebalo da bude ograničavajući faktor.

Uzmi R7 250x Powecolor za 9600din imas je u firmi na e***, za tvoju konfiguraciju i za ono sto igras je i vise nego dovoljna.

Nazad
Vrh Dno