Šta je novo?

Just Cause 3

Trailer je budаlastina godine.
BbzAMsc.gif

Izasla je igra tamo gde se cekalo da izadje.
Neko je trazo info...

Denuvo je u pitanju, malo cemo sacekati. :D

Opet isti problem, igra ne radi dobro na AMD konfiguracijama. nVidia drzi cenu 970 pa ljudi kupuju crvene za nesto manje para i posle kukaju sto ne radi... valjda ce se to srediti sa Pascal serijom (perf/price odnos) inace ode PC gejming u zapecak kao nekad. Jel primetio neko kako nema nijedne AMD Gaming Evolved igre u poslednje vreme? Firma pred gasenjem realno.

Ne pamtim noviju "nVidia igru" da je radila dobro sa tim njihovim crapom na njihovim karticama a ne na AMD-ovim.
Samo se srozavaju iz naslova u naslov.

Ne trebaju nam ni "AMD ni nVidia naslovi", trebaju nam samo bolji developeri.

...i bolje igre, a ne copy-paste gluposti sa uber grafikom.

Ja patim gejming scenu samo zbog iscekivanja napredne fizike i naprednog AI-a. Ali kako vidim, u pogresno vreme sam se rodio, nece to jos u narod. Meni je to nezamislivo da neko moze da gleda samo grafiku a sve ostale mnogo vaznije aspekte ignorise.
Uzmimo za primer to koliko se odvaja za svaki naslov na marketing. Preko 50 % budzeta ode na marketing. A da recimo te pare od budzeta odvoje na razvoj kvalitetnog AI-a i kvalitetne fizike, kao i price za igru i ideje (sve je danas genericko i plitko) ne bi im ni trebala reklama pored ovoliko gejming kanala na yt i publike koja to svaki dan prati. Al izgleda da neko u vrhu to vidi drugacije.

Borat je presao na simulacije i prave proizvode, Asseto Corsa, Project Cars i CS GO ovo drugo je samo stampanje novca, a dolazi vreme kad i to nece prolaziti...moraju svi vise da se potrude...

Opet isti problem, igra ne radi dobro na AMD konfiguracijama. nVidia drzi cenu 970 pa ljudi kupuju crvene za nesto manje para i posle kukaju sto ne radi... valjda ce se to srediti sa Pascal serijom (perf/price odnos) inace ode PC gejming u zapecak kao nekad. Jel primetio neko kako nema nijedne AMD Gaming Evolved igre u poslednje vreme? Firma pred gasenjem realno.

Dirt Rally, i recimo sve XBO, PS4 igre :)

Uzmimo za primer to koliko se odvaja za svaki naslov na marketing. Preko 50 % budzeta ode na marketing. A da recimo te pare od budzeta odvoje na razvoj kvalitetnog AI-a i kvalitetne fizike, kao i price za igru i ideje (sve je danas genericko i plitko) ne bi im ni trebala reklama pored ovoliko gejming kanala na yt i publike koja to svaki dan prati. Al izgleda da neko u vrhu to vidi drugacije.

Ti misliš da bi ti gejming kanali na YT uzeli da popularišu igru da od toga nemaju keš, koji što direktno što indirektno dolazi upravo od tih marketinških sredstava? :) Nema više toga da ti napraviš sjajnu igru i dobiješ sjajne rivjuove, čak ni na YT-u. Mislim, desi se, ali je ekstremno retko. Neće kreativni Angry Hoe da ti radi ekskluzivni preview od pola sata sa svojim džidža-bidžama za dž.

Mogu oni da naprave najbolji AI, najkvalitetniju fiziku, smisle super priču i ideje, ali...šta to vredi ako igru bude igralo par hiljada ili desetina hiljada ljudi? Jesmo li imali Fallout, System Shock, Thief, Deus Ex, Vampire Bloodlines i milion sličnih igara koje su bile fantastične, ali su flopovale u prodaji i timovi im bili raspušteni iako smo svi znali da su izuzetni naslovi? Igrači su dvolični kada to žele, možda ne namerno i svesno, ali svakako podsvesno. U realnosti, da dobiju remek delo, mnogo je verovatnije da će mu naći milion mana i zakerati. Primera radi, upravo Kuzma na Fejsu tvrdi da je Witcher 3 nekakva konfekcija...ja u suštini na to nemam šta da kažem jer...yebiga. :)

Poslednja izmena:
Ti misliš da bi ti gejming kanali na YT uzeli da popularišu igru da od toga nemaju keš, koji što direktno što indirektno dolazi upravo od tih marketinških sredstava? :) Nema više toga da ti napraviš sjajnu igru i dobiješ sjajne rivjuove, čak ni na YT-u. Mislim, desi se, ali je ekstremno retko. Neće kreativni Angry Hoe da ti radi ekskluzivni preview od pola sata sa svojim džidža-bidžama za dž.

Aj sad ponovo razmisli o tome sto si napisao.
Zapitas li se ponekad koliko ima do sada game review-era i igraca koji snimaju gameplay samo na yt kao platformi (ima jos platformi pored te, naravno) ? Koliki procenat njih ima uopste gledanost da bi na osnovu te gledanosti uzeo ozbiljniji kesh od Google-a ? A sta se u medjuvremenu desava sa ovim ostalim likovima koji nemaju takvu gledanost ? Dakle, do sada su vazila takva pravila jer su developeri izbacivali krs igre pa im je jedina sansa za dobru prodaju hajp od par njih koji imaju po par miliona subova yt i milione *****a koji njima
veruju.
Hocu da kazem, da kad bi izbacili sad u ovom vremenu igru koja bi bila perfektna po svim parametrima, ne bi im trebala nikakva promocija ovih "poznatih" jutjubera i novinara. jednostavno, svi bi se utrkivali da okace svoj sopstveni gameplay sa sa nekim stvarima koje su do sada bile nezamislive, prvesntveno zbog lenjosti i pohlepe developera i izdavackih kuca.
Pogledaj GTA V recimo. 90% klipoca na yt je "vidi me mama, letim, skacem, pucam, sve nepovezano, bez ikakve radnje, samo onako free style, nabacano, kao neki engine teaser. A zamisli da rade sve to sam sa realnom fizikom, sa AI-em koji se krija iza kola kad opalis metak, kad panduri zalegnu na asfalt dok se napucavaju pistoljcicima protiv tebe koji nosis body armor i AK-47, kad bi polomio vrat kad bi se pri 100 na sat zabio u banderu itd. Hocu da kazem, da bi i brainless igre dobile na kvalitetu ukljucivanjem ova dva kljucna elementa, prvenstveno mislim na advanced AI i fizika svega u igri, dakle simulacija virtuelne realnosti.. Za to nam ne treba Okulus, dobar je i stari dobri monitor, samo treba zagrejati dupe i napisati code.

Primera radi, upravo Kuzma na Fejsu tvrdi da je Witcher 3 nekakva konfekcija...ja u suštini na to nemam šta da kažem jer...yebiga. :)

Kuzma je uspeo da mi zgadi SK, svaka mu cast na tome. Od kada je prezuzeo gejming deo redakcije SK, ne moze se procitati kvalitetan opis. Okruzio se gorima od sebe, da bi on ispao pametan.

Kuzma je uspeo da mi zgadi SK, svaka mu cast na tome. Od kada je prezuzeo gejming deo redakcije SK, ne moze se procitati kvalitetan opis. Okruzio se gorima od sebe, da bi on ispao pametan.

Pa cim videh naslovnu i da je JC3 igra meseca, sve mi je bilo jasno. :D

Vrh Dno