Šta je novo?

Huawei P8

Pao hard reset, problem nestao. Softverski bug neki.

Nego.. Odem danas posle brda vremena u usce centar kad ono sok za sokom.. Huawei koji je otkupio standove od samsunga i reklamira se na istim mestima gde i oni, plus p8 i lewandowski na svakom uglu [emoji15]

Dodjem gajbi i doceka me na tv reklama od 2min p8 i lewandowski...

[youtube]c2uw1xvwD-k[/youtube]

Lepo sam ja pisao ranije,za 4,5god ode samsung na trece mesto u svetu :)

Ti marketing budzeti moraju da se zarade, znas...

Ne znam .. Ja mislim da toliko jaka firma nema svoj proracun i dugogodisnju strategiju nego ide sve ili nista (ili sta bude bice ) [emoji15]

Glupa je stvar sto ima bilborda huawei po celoj Srbiji. Ja sam iz Kragujevca i pun je grad kao i Beograd. Nije glupo sto ima toliko reklama, ali glupo je sto pored tolikih reklama, p8 ode za 5 dana u mtsu. Zbog cega onda tolike reklame? Samsung isto ima jake reklame, ali on ne nestaje bar.

Levandovski gde god se okrenes, a da kupis mobilni nema nigde

Poslednja izmena:
Upravo gledam reklamu kako je Levandovski bio mrsav kad je bio mali i kako je imao tesku povredu u 17 godina :D po stoti put danas

Glupa je stvar sto ima bilborda huawei po celoj Srbiji. Ja sam iz Kragujevca i pun je grad kao i Beograd. Nije glupo sto ima toliko reklama, ali glupo je sto pored tolikih reklama, p8 ode za 5 dana u mtsu. Zbog cega onda tolike reklame? Samsung isto ima jake reklame, ali on ne nestaje bar.

Levandovski gde god se okrenes, a da kupis mobilni nema nigde
E pa sad, nije baš tako da ne možeš da kupiš p8 ako želiš...
I dobro je što ga nema svugde, što ne možeš da ga kupiš u svakoj pekari kao i Samsung...
Cela ova priča oko Huawei-a je bas super, nije za kritikovanje već za divljenje, počevši od uredjaja, preko marketinga, pa sve do garancije...

Sve se meni to svidja sto si rekao, i to koliko se trude. Ali opet je glupo sto odmah nestane u mts-u. Umestu preko operatera lepo da se prodaje

Da iznesem utiske nakon par sati koricenja.

Generalno telefonom sam zadovoljan, s obzirom na to da mi je prvi Huawei i da sam ga uzeo bez previse razmisljanja, nisam imao neka ocekivanja iskreno. Dizajn je meni licno odlican, u pitanju je ona grey tj. tamno siva varijanta.
Displej je bas dobar, ja koji sam navikao na Amoled ovom ne mogu da nadjem manu, pozitivno sam se iznenadio, crna je dosta dobra, osvetljenje takodje dobro, ima i jednostavna podesavanja pa svako moze da podesi ako mu odgovaraju "toplije" ili "hladnije" boje.
Performanse su ok, ono osnovno sto sam probao, ima nekih sitnih usporenja u meniju kamere i sl. ali nista strasno. UI je neki pokusaj kopije iOS-a i ne deluje lose u poredjenju sa TW.
Oko baterije ne mogu nista da kazem ali cini mi se da je bas dobra, za par sati intenzivnog koriscenja potroseno je oko 30-35%, sto mi deluje ok, ali jos je rano pricati o tome, nisam ni prvo punjenje odradio.

I mali test kamere, u dosta teskim uslovima osvetljenja, samo malo svetla iz druge sobe, prva je Auto, druga je Super Night Mode, koliko sam mogao da smirim ruku:

Zadovoljan sam kako je i na Auto ispala, s obzirom na senzor i uslove.

Lep opis :)

Da te lepo sluzi

Hvala ti. ;)

Poslednja izmena:
2 stvari koje mi jako smetaju:

Bateriji treba 3 sata da se napuni. S obzirom na to da sam navikao da mi se telefon napuni za malo vise od sat vremena, ovo je zaista jako sporo punjenje, kad se uzme u obzir kapacitet baterije. Mada telefon je prilikom punjena potpuno hladan, ne greje se uopste, to je neki plus valjda.

Power i volume tasteri mi ne odgovaraju uopste, previse su "meki" na dodir i skoro da uopste nemam osecaj na klik, ovo se posebno odnosi na power/lock taster.

Koji se punjac dobija uz ovaj telefon? 1A output?

^ Jeste, pise 1A.

Znam da su tokom premijere reklamirali fast charging i neke metalne slusalice, telefon niti ima fast charging niti dolaze metalne slusalice. Pakovanje je zaista posebno i luksuzno sto se toga tice svaka im cast.
Takodje sa telefonom dolazi i premijum garancija, oni snose troskove popravke ako se telefon polomi prilikom pada i sl.

Poslednja izmena:
1A je malo. I ne čudi me da je onda spor. Ja sam uz G4 dobio 1.8A i baš sam zadovoljan briznom punjenja.

kad se već pominje punjenje, informacija sa anandtecha, možda bude korisno vlasnicima ako je tačno

Again we see the a quite misleading battery percentage gauge, as even though the P8 hits 100% after 175 minutes of charging, the battery still receives current for another 30 minutes until it is truly fully charged.

E ljudi, treba da mi stigne p8 iz mts-a, sa onim jbl slusalicama i senfijem...
Jel fon dual ili single sim?
Vidim da kod dual sim-a umesto memorijske kartice se stavi druga sim kartica...

Nije dual sim, samo verzija sa 64gb-a interne memorije je dual sim.

Mislim da je verzija za kinesko trziste dual sim iako ima 16gb.

Ma nije dual-sim 99%, ne ocekuj za nase trziste dual-sim model.

Configuration, learned that Huawei P9 will use 5.2-inch AMOLED display (resolution temporarily unclear whether the meeting 2K), equipped with Huawei self-developed unicorn 950 processor, with 4GB of memory.

It is worth mentioning that, according to previous information, P9 is expected to adopt the transverse parallel twin camera design , has a color temperature of light astigmatism. 

P9. Kineski sajt prevod.
Huawei se nalozio na amoled

Ne mogu da verujem da nema dual sim p8 od 16 gb, bas sam hteo da uzmem neki sa oglasa da sacekam iz telenora pih bre :mad: Bas mi treba dual... Nego samo da pitam nekog od vlasnika posto sam cuo da grafika nije nesto na ovom telefonu, da li se zali neko i da li vredi 350 e ili traziti alternativu neku?

Poslednja izmena:
Za 350e ja bi uzeo G4 (ima i dual sim varijanta ali je malo skuplja). Jedino huawei ima bolju izradu, ostalo sve na strani g4

Dual g4 je 410, nema jeftinije novo, steta sto nema p8 dual da se nadje, *** mora uvek nesto da fali :smash:

Super je cena 350e za p8, a g4 je stvarno brutalan telefon, idi kod nekog operatera pa pogledaj koji ti se više svidja pa odluči...

uploadfromtaptalk1451072982433.pnguploadfromtaptalk1451072994350.pnguploadfromtaptalk1451073005552.png
Trenutni rezultat, ceo dan sam skoro bio napolju, 4g, možda sam ukupno dva ili tri sata bio na wifi, moja normalna upotreba, možda malkice slabija od normalne, ali sam baš bio u gužvi, sve u svemu izgura dan pri ovakvim uslovima i sa time sam prezadovoljan.

^Ovom svaki telefon odličan...

Nazad
Vrh Dno