Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Smatram da želiš drugu marku jer ako ne onda uzmi G4. Pitanje na koju stazu planiraš uzeti mob.

A u suštini poprilično je doplata ali toliko će ti tražiti bilo koji svercer jel gleda da svoj telefon proda za pravu cenu a tvom obori toliko da moze da se ogradi kad ga preproda... Ali i ja mislim da prvo kupis neki tel klase g4 ili tako nesto

pa samsung ili lg eventualno neki treci

Jutros dobio Update od nekih 80 mb klasika poboljšanja zaštite, ispravljanje grešaka i bla bla... Ono sto sam primetio odmah je da su ispravili wake up device ko je imao problema sa tim... Nadam se samo da je ovo priprema za 6.0uploadfromtaptalk1448868770933.jpg

Poslednja izmena:
Jos kad je izasao N4 jako mi se dopao, ali posto je cena bila ogromna, mislio sam da sacekam godinu dana, pa taman kad izadje N5 on ce dodatno da mu obori cenu i moci ce da se uzme za koliko toliko pristojan novac. Mdedjutim cena N4 ne da nije pala, nego je jos i poludela. Nov n4 na oglasima za 450€ pa i preko, a n5 moze vec da se nadje za 530-540€, takodje nov. Nikad manja razlika izmedju dve iteracije uredjaja nije bila. Sta se to desava? I ako neko ko je koristio oba uredjaja moze malo detaljnije da uporedi i da kaze vredi li onda sad uzimati n4 znajuci da je n5 manje od 100€ skuplji?

Ja pošteno da ti kažem ne nadjoh nigde za te pare... A razlika je velika u kameri i solidna u displeju... Naravno i 4gb rama rade svoj posao vrhunski pa sto kaze nas narod ko sta voli i ko koliko može da se izduzi

I ja sam primetio to sa cenama, realno ako imam 450 evra da dam za note 4 skrpicu još 100 za 5.
Pasce cena cetvorke kad Note 5 dodje kod operatera i krene vise da se prodaje. Nadam se.

Pa i ja se nadam. Ocekivao sam da ce u ovo doba n4 moci da se nadje za oko 350€, naravno ne mora bas nov, ali star tipa par meseci, odlicno ocuvan, sa svom opremom i pozeljno garancijom i verovatno bih ga onda uzeo. Ovako mi je ova cena od 450€ za tel star vise od godinu dana, koji odavno vise nije flagship ipak preterana, kolio god on bio dobar. Druga star sto me brine jeste podrska. Znajuci samsung i videvsi sta je uradio sa n3 gde je lp poslednja verzija androida, verovatno n4 sledi update na 6.0 i to je to. Ali polako, videcemo...nigde ne zurim, cekam, pa ako iskrcne nesto povoljno ko zna.

Pa imao si u oglasima za 330e pre dva dana! A cesti su za 370e sta ces povoljnije n4 ;)

Ne pada cena četvorci jer je petica minimalan napredak, a u nekim segmentima je i lošiji telefon.

To nije prednost,hardwareski note 5 je mnogo bolji, note 4 imace jos jedan updejt a to je android 6 i zavrsava podrska dok note 5 dobice jos 2-3 velika apdejta

To nije prednost,hardwareski note 5 je mnogo bolji, note 4 imace jos jedan updejt a to je android 6 i zavrsava podrska dok note 5 dobice jos 2-3 velika apdejta
To apsolutno jeste prednost ako vrednujes kao stavku, ne postoji scenario u kome mozes samo da dismissujes e kao nebitna je to prica. :d
Meni treba i microsd kartica jer cesto prebacujem podatke izmedju laptopova i telefona kao i rezervna baterija koju nosim sa sobom umesto punjaca i kablova.
A N4 ce imati update-ova onoliko dugo koliko ljude na xda ne bude mrzelo da ih prave. :)
Proday je lepo naveo, moze se naci N4 za solidne novce sada. :wave:

Nema memorijsku karticu, izmenljivu bateriju, ir-daljinski...
Ja to uopšte ne vidim kao minus 64 gb prostora mi je vise nego dovoljno, ni na jednom telefonu za 15 godina nisam zamenio bateriju zato što je crkla a nemam potrebu da imam 2 baterije jel ili imam steker pored sebe ili mi je sasvim dovoljno 4-5 sati screen on a ir remote ne znam zasta bi koristio klimu palim na daljinski a televizore na smart remote tako da to sto si ti naveo velikoj većini nije minus, a gde je ekran note 5 uređaja a gde je senzor kamere note 5 uređaja a gde je otisak prsta note 5 uređaja pa onda ultra speed ram memorija pa unapređene funkcije stylus a pa Samsung pay koji će vrlo brzo biti dostupan svima a kad putujem u inostranstvo mogu i da ga koristim, i softverskog podršci za ovaj uređaj necu ni komentsrisati jel ok normalno je da je ima jel je noviji od note 4 tako da pola od ovoga što sam grubo nabrojao je veliki upgrade a kamoli kad bi ulazio u detalje

Tek kada se pojavi kod operatera cene ce pasti,da se recimo mate 7 nije tako pojavio ko bi za njega dao preko 500 eura ?

To se slažem i kome ne zapinje treba da sačeka ja sam svoj kupio u radnji sa 2 godine garancije nije mi se čekalo a i bio sam u prilici ali da je minimalni upgrade to baš i nemogu da se složim

Ne bih rekao da će se pojaviti kod nas... Kada nije do sada, teško da će se uopšte pojaviti. Ide s7 još malo tako da sumnjam da će puštati uopšte note 5 u Evropi...
Edit: I ja mislim da je minimalni upgrade a čak u nekim stvarima i downgrade...

Poslednja izmena:
Hoće joco juce sam čitao na Android police ali pitanje je da li pod prodajom u evropi podrazumevaju našu zemlju (na žalost) meni jo još cudnije da ga do sada nema bilo gde u evropi... Cak i ovaj koji sam ja kupio ide sa punjačem za usa tržište pa sam kupio nastavak

Usa tržište vuće i one njihove usa LTE bandove,pa je pitanje da će imati ona naša dva lte banda.

Videćemo. Bilo bi lepo ali čisto sumnjam da će pustiti. Jeste super telefon ali polako note linija gubi svoje prednosti u odnosu na druge uređaje, pre svega veličinu ekrana. Svakako je note 5 najkompletniji uređaj na tržištu ali meni nije vredeo 200e više od note 4 ili lg g4 tako da sam odustao od istog. Neko će reći isto tako note 3 vs note 4 i tako u krug. To je samo moje mišljenje. :)

Pa nije bas 200€ skuplji od n4, sto je najjace nije ni 100€ skuplji. Ne zato sto je n5 jeftin, nego zato sto je n4 i dalje jako skup. Sve i da nije veligi upgrade sa n4 na n5 razlika u ceni je jos manja. I onda je covek bas zbunjen sta uzeti, a velike pare su u pitanju. Stoji to da ima nekih sporadicnih slucajeva da se n4 nadje povoljno, ali ni to nije tako lako. Ili je fizicki ruiniran (lajsna oguljen do neprepoznatljivosti, ogrebotine svud po njemu) ili ako je sve u redu plane za dva sata, pa ne stignem da odreagujem. Kao sto sam skoro vide da je lk prodavao odlicno ocuvan sar mesec dana sa sve smart coverom za 380€. Bombona. Ali hebi ga, prodat. Taj od 330€ nisam ni stigao da vidim, ali cenim da je poprilicno unisten cim je za te pare.

Kako nema evo ja cu za 380 da ti nabavim beli sim free godinu dana star stanje 9.5 od 10 i takvih imas dosta na oglasima oko 400 e su oni koji su još u garanciji operatera ali ja još nisam video taj note 5 od 500e tako da razlika nije baš 100e nego ide od 150 do celih 200

Hoće joco juce sam čitao na Android police ali pitanje je da li pod prodajom u evropi podrazumevaju našu zemlju (na žalost) meni jo još cudnije da ga do sada nema bilo gde u evropi... Cak i ovaj koji sam ja kupio ide sa punjačem za usa tržište pa sam kupio nastavak
Nema šta da bude čudno. To se znalo još kada je predstavljen note 5.

Vrli moguće ali znaš i sam da mnogo modela rade kao za usa i Canada tržište i posle kao puste u evropi...Ma da generalno što se mene tice idealan apart solidan upgrade sa note 4 jedina moja zamerka što je trebala da ide malo jača baterija ali koliko sam čitao sa 6.0 će i to bitni rečeno maximalnom optimizacijom sistema i svega što ide uz to

Poslednja izmena:
Samsung i maximalna optimizacija sistema ne treba da budu u istoj rečenici... :D Nemoj previše da se uzdaš u to, ista će ti baterija biti...

Kako nema evo ja cu za 380 da ti nabavim beli sim free godinu dana star stanje 9.5 od 10 i takvih imas dosta na oglasima oko 400 e su oni koji su još u garanciji operatera ali ja još nisam video taj note 5 od 500e tako da razlika nije baš 100e nego ide od 150 do celih 200

Uporedjujes n4 star godinu dana u vrlo diskutabilnom stanju, bez garancije i sa pitanje sta od opreme sa n5 nov, neotpakovan, full opremom i garancijom godinu dana (kakvom takvom). Bas juce videh glas za n5 nov, naravno 539€. N4 u takvom stanju 450€ pa na vise, vrlo cesto 470, 480€. Ja mislim da je oda razlika manja od 100€ i da ne vredi uzimati n4, koliko god se on meni svideo ipak sam racionalan covek, pre svega. Ali kao sto rekoh, ne zurim nigde pa cemo videti. Ionako n5 treba zvanicno da dodje u Evropu. Mozda to nesto promeni.

Ja mislim da ti nisi otvorio oglase skorije ja sam tih note 4 preprodao jedno 10 čak ni novi ne koštaju 480 e tako da o tome nebi da se nastavljam jel radim sa tim i znam a ako sam ti rekao 380 i stanje 9,5 od 10 onda tu i nije bas puno toga diakutabilno a od opreme je bar što se mene tice podrazumevano samo kompletna originalna oprema a te note 5 što vidiš za 530 evra su sa garancijama samo dok ti ne prodaju telefon posle toga su prodavci nedostupni pod garancijom za takve telefone priznajem samo garancije radnji i to radnji koje znam da rade 10 i duže godina i u takvim radnjama probaj da kupis note 5 i iznenadices se da cena nije ni blizu 530 evra sa rekla kazala garancijom i bez fiskalnog računa (naravno ne mislim na radnje tipa gigatrona i tako to gde ip5 još uvek kosta 70000)

Vrh Dno