Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

čudan "bug"... na th2... kada uključim autohide taskbara, welcome screen traje 10ak sekundi duže...svašta

Imam windows 10 enterprise i vec par dana cekam th2, ali ne stize...video sam na netu da mogu da skinem update sa media creation tool-om, ali pise mi da jezik(koji je podesen na engleski) ili verzija windowsa nije odgovarajuca...je l' postoji jos neki nacin da apdejtujem windows, mrzi me da cekam? :D

Imam windows 10 enterprise i vec par dana cekam th2, ali ne stize...video sam na netu da mogu da skinem update sa media creation tool-om, ali pise mi da jezik(koji je podesen na engleski) ili verzija windowsa nije odgovarajuca...je l' postoji jos neki nacin da apdejtujem windows, mrzi me da cekam? :D

Potreban ti je ovaj ISO (sa MSDN-a):

File Name: en_windows_10_enterprise_version_1511_x64_dvd_7224901.iso
Languages: English
SHA1: 25043CA5C5C56D6380609A203344481AB8E15247

Mount-uj ISO i odradi upgrade. :)

EDIT: Ne možeš preko Media Creation Tool-a da skineš/upgrade-uješ Windows 10 Enterprise.

EDIT 2:

Može i ovaj ISO (preuzet sa Microsoft VLSC-a): SW_DVD5_WIN_ENT_10_1511_64BIT_English_MLF_X20-82288.ISO

DOWNLOAD: https://cloud.mail.ru/public/F9Ng/XPCanoDG1

Poslednja izmena:
Primetio sam da od TH2, mozda build ranije, slika na svi video ili gif klipovima na netu prvo pocrni, pa kad se pokrene nesto na klipu onda se izbistri i tako u krug... Sumnjao sam na driver, instalirao 15.11 beta AMD, nista. Onda sa DDU izbrisao, stavio 15.7.1 i opet isto. Sta mislite, sta je problem?

Primetio sam da od TH2, mozda build ranije, slika na svi video ili gif klipovima na netu prvo pocrni, pa kad se pokrene nesto na klipu onda se izbistri i tako u krug... Sumnjao sam na driver, instalirao 15.11 beta AMD, nista. Onda sa DDU izbrisao, stavio 15.7.1 i opet isto. Sta mislite, sta je problem?

Nemam taj problem na mašini iz potpisa. Koji web browser koristiš? Jel si probao sa drugim browser-om?

imam 1511 10586.11,na win 64 pro,interesuje me ovo oko th2...sta je to :trust:insider bulid?

Kakve su to adrese kojima pristupa? U 7ici i 8ici nema tih 5min,akamaized, blogsmithmedia i virualearth.
To su neke mnogo strasne i opasne adrese izasle iz podzemlja interneta. Kada ne moze da ih razresi, Win10 to upise u log kako bi svima pokazao da je njegovog tvorac, ustvari, mafija.

To su neke mnogo strasne i opasne adrese izasle iz podzemlja interneta. Kada ne moze da ih razresi, Win10 to upise u log kako bi svima pokazao da je njegovog tvorac, ustvari, mafija.
Ja lepo pitam sta je to i zasto prilikom startupa pristupa tim adresama a ti ako znas napisi a ako ne znas cuti i ne pravi se pametan! I uzmi terapiju koju si jutros preskocio,vidis da ti nije dobro.

Ja lepo pitam sta je to i zasto prilikom startupa pristupa tim adresama a ti ako znas napisi a ako ne znas cuti i ne pravi se pametan! I uzmi terapiju koju si jutros preskocio,vidis da ti nije dobro.
Ma to je telemetriKa, oni te prate i hoce da znaju sve sta radis, da vide vreme kada si podigao OS, posle te informacije prodaju. A mene su skinuli sa lekova, kazu nema mi spasa, da ne budem na teret Fondu bezveze, nemoj i ti sebi to da dozvolis, bolje ukloni Win10!

Evo ja se javno obavezujem da ti platim lekove i smestaj u odgovarajucoj instituciji! Nemoj da odustajes mozda jos ima nade! Ako ti i nema spasa bolje ce ti biti tamo pod nadzorom lekara i bez interneta koji samo negativno utice na tvoje zdravlje!

Sumnjam na neki adware,spyware ili one retardirane metro aplikacije, ne verujem da je nesto drugo.

Poslednja izmena:
Mislim stvarno..."zuta stampa" samo pogledati par podnaslova "Čika Bili špijun".
Umesto toga bolje da si otisao u windows 7 temu i postavio link
"Kako obrisati Windows 7 i instalirati XP ????? "

Poslednja izmena:
Mislim stvarno..."zuta stampa" samo pogledati par podnaslova "Čika Bili špijun".

Veći problem je taj što je autor provukao tekst kroz google translate i ostavio na tome :d

Vuče, nešto mi nije jasno... Digla se tolika galama oko privatnosti na Windows-u 10... Da li iko brani korisnicima koji su zabrinuti za privatnost da instaliraju Windows 10 sa lažnim korisničkim imenom bez Microsoft naloga? NE. Da li iko brani korisnicima da otvore MS nalog sa lažnim podacima o imenu, prezimenu, datumu rođenja i sl.? NE.

A o privatnosti na Facebook-u ni reči? Na društvenoj mreži gde ljudi masovno ostavljaju svoje podatke, mesta gde se kreću, s kim se druže, slike, ko su im članovi porodice i sl.? :D Lično imam profil na FB-u, ali mi je deaktiviran do daljnjeg, ne zbog privatnosti, već zato što me je smorio.

Poslednja izmena:
Ja nemam ni win10 ni fb, ni g+ ni jedan drustveni servis, ne iz razloga privatnosti vec smaranja. To ti stvara neku dodatnu obavezu, puca mi qc ko ce koju sliku postaviti i sta ce ko lajkovati. Za mene su forumi konza.
Ko ne radi sa najosjetljivijom stvari tj. udaranjem po dzepu (lovom) sta ima da brine za privatnost. Jedino ako si na interpolovoj listi. :D

Ionako vecina korisnika dangube, facebook, igrice, filmovi...sta ima tu da se krije. Da se rade milionski projekti razumio bih tu su vec neki posebni sistemi zastita...

Poslednja izmena:
Nemam taj problem na mašini iz potpisa. Koji web browser koristiš? Jel si probao sa drugim browser-om?

Chrome, probao sad i na Edge isto. Ne verujem da je graficka (iako je pred penziju), jer sam sinoc pikao Assassina malo, bez problema.

nemanja i ostali:

ne radi se toliko o privatnosti,koliko o tome da i MS i gugl i cukerberg zaradjuju od tvojih podataka prodavajuci ga proizvodjacima i marketinskoj bransi.privatnost mene licno ne tangira jer 1)nemam sta da krijem 2)nemam fobiju od 'voajerisanja',samo me nervira 'magarcenje' da neko tamo mlati lovu sta ja i ostatak pucanstva klikamo,gledamo po netu itd.MS,ako vec zeli tom linijom da ide,treba kao i gugl svoj OS da ponudi za dzabe (bar tu home verziju) ne i da im pored svega jos bude malo i koliko vec naplacuju win.

od guglovog harvestovanja bar imam neke koristi,jako cesto mi se desi da mi u yt iskoci neki bend koji pre nisam cuo i do kojeg tesko da bi dosao u ovolikoj poplavi sadrzaja,jos od MS-a nisam video NIKAKAV benefit,sem tog OneDrive-a a i to donekle.

Vrh Dno