Wien - Schönbrunn Palace... by Nenad Ristic, on Flickr
Foggy noon in National park Sutjeska by Aleksandar Simović, on Flickr
Jel su to te čuvene "Nikon boje" o kojima ljudi pričaju ili je samo takva obrada? 🙂
I jedno i drugo. 🙂 S obzirom da nikonov RAW cuva nenormalno puno informacija u shadow/highlights, po mojim testovima mogu da podignem exposure preko +2 i jos da izvucem senke na 100 u Lighroom-u, sum je i dalje prihvatliv. Gledajuci neke review-e na YT, Canon RAW nema ni blizu takvu fleksibilnost, sto me cudi, mislio sam da su tu negde.
Da, ali probaj onda pregoreli deo da pogledas - spusti exposure i highlights pa da vidis koliko ce tu detalja izvuci nikon, a koliko canon...
Jel? Mogu da izvucem highlights donekle, ali ni priblizno koliko senke. Bas bi voleo da spucam istu fotku sa nikon-om i canon-om i da uporedim fleksibilnost, ovako mogu samo da verujem jednima i drugima.
Jel? Mogu da izvucem highlights donekle, ali ni priblizno koliko senke. Bas bi voleo da spucam istu fotku sa nikon-om i canon-om i da uporedim fleksibilnost, ovako mogu samo da verujem jednima i drugima.
Gde smotan, ta makina mi je na wish listi. Rekoh samo da mu je nesto smotaniji af u odnosu na canon, ali opet i to zavisi od svega i svacega. Uostalom nisam rekao da su ovo dvoje pro pa da im treba verovati sve.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari