Šta je novo?

LG G4

Ja smanjujem slušalice, nisu mi nikada na maximum, jer su preglasne...

Nije glupost, glupost je ne razumeti da ne slušaju svi muziku u studijskim uslovima, kao što testiraju na netu, zavale se u fotelju. Da slušam u sobi gde se čuje kako cveće raste, onda bih komentarisao kao ti, ali potrebe ljudi su različite. Bitna je veličina, mislim i jačina zvuka :d
Znači, tražim i kvalitetan i jak zvuk, ne samo kvalitetetan zvuk koji ne čujem (recimo trčim jutros, prolaze vozila, sviraju... buka, voziš se u prevozu a ****** do tebe pustio muziku preko spikerfona... milion razloga).

Jeste glupost :) Kvalitet zvuka naravno da cu da procenjujem ''iz sobe'' ali sigurno nisam kupio malo skuplje sluske sa ''drzacima za usi'' da bih slusao klasiku u sobi :d Naravno da sam ih uzeo zbog slusanja muzike ''u pokretu''.

Dalje, i ja trazim i kvalitetan a i dovoljno jak zvuk (ponavljam - za in ear slusalice, ne za neke vintage mrcine, sa njima ne bih mogao da izadjem iz kuce).

Z2 vazi za telefon sa jacinom izlaza kao kod G2 i slicnih androida (vodi se kao prosecan) pa su mi cak i 32-omske in ear vise nego dovoljno glasne, pre svega jer je sam izlaz prilagodjen in ear slusalicama i zvuk je dovoljno glasan + je izolacija super (nema sanse da cujem glasove ili sofersku muziku u autobusu npr). Te slusalice 90% koristim za slusanje u pokretu a ovih 10% ih zabodem u telefon kada se odmaram, lezim a inace kuci muziku slusam preko zvucnika i vecih on ear slusalica, telefon mi ne sluzi za to ili veoma retko.

Nemam ja sad neki super-sluh pa da mi Z2 na ulici, u prevozu i u ostalim bucnim okruzenjima bude sasvim dovoljno glasan a tebi ne. Uostalom vidis da je vecini ljudi G4 izlaz sasvim dovoljan za in ear slusalice a vi koji 'ocete da ogluvite uz iste pre 40-e godine.. samo napred ;)

Ali ne kazem da LG, Sony, Samsung i ostali ne treba da pojacaju malo izlaze, ima ljudi koji koriste i vece/zahtevnije slusalice pa ih treba ''ispostovati'' iako su u manjini. I da kupim neki Meizu sa brutalnim pojacalom muziku bih uz bubice slusao na slicnoj jacini kao i sada;) a vanserijski DAC je ono sto izdvaja te Meizu i jos neke kineske telefone.

Poslednja izmena:
Jeste glupost :) Kvalitet zvuka naravno da cu da procenjujem ''iz sobe'' ali sigurno nisam kupio malo skuplje sluske sa ''drzacima za usi'' da bih slusao klasiku u sobi :d Naravno da sam ih uzeo zbog slusanja muzike ''u pokretu''.
Kvalitet slušaš u sobi, kada izađeš ne čuješ ništa (valjda tada idu reklame :d ).

Dalje, i ja trazim i kvalitetan a i dovoljno jak zvuk (ponavljam - za in ear slusalice, ne za neke vintage mrcine, sa njima ne bih mogao da izadjem iz kuce).

Konačno se slažemo, bitan je kvalitet koji se čuje, ima pojačalo, znam, ali nezgodno je to motati po rukama dok se recimo trenira :)

Čovek se javio koji je prešao sa htc, znači nisam jedini koji primećuje neke stvari. Sve je ovo daleko od htc. Meizu nisam ni jedan probao, niti nekog znam u svojoj okolini da ima neki model.

Kvalitet slušaš u sobi, kada izađeš ne čuješ ništa (valjda tada idu reklame :d ).

Konačno se slažemo, bitan je kvalitet koji se čuje, ima pojačalo, znam, ali nezgodno je to motati po rukama dok se recimo trenira :)

Čovek se javio koji je prešao sa htc, znači nisam jedini koji primećuje neke stvari. Sve je ovo daleko od htc. Meizu nisam ni jedan probao, niti nekog znam u svojoj okolini da ima neki model.
Probao ja, nista posebno. S6 edge plus razbija sa zvukom

Kvalitet slušaš u sobi, kada izađeš ne čuješ ništa (valjda tada idu reklame ).

Tvom lupetanju stvarno nema kraja :)

Konačno se slažemo, bitan je kvalitet koji se čuje, ima pojačalo, znam, ali nezgodno je to motati po rukama dok se recimo trenira

Ne znam s kim si se to slozio :d ali ja ti ponavljam da muziku slusam u prilicno bucnim okruzenjima bez ikakvog dodatnog pojacala, stock Z2 sa dobrim in ear slusalicama i to je to ;)

Čovek se javio koji je prešao sa htc, znači nisam jedini koji primećuje neke stvari.

Nisi jer nije tesko primetiti razliku u jacini, ne kvalitetu zvuka :d

Poslednja izmena:
Hsv mogu da ti kazem da npr OPT ima nesto glasniji izlaz od Z1 i G2 koje sam koristio, ali to nije nesto znacajno, ali je primetno. Ali kvalitet zvuka je zaista primetno bolji i puniji. Bolji od ipod touch-a 4 koji mi je bio bolji od ova 2 telefona.

Nije nesto znacajno ali je primetno? :D

Pa normalno da ima, Z1 i G2 su sa S800 a OPT S810 soc, Qualcomm svakom novom verzijom po malo poboljsava zvuk (a S810 je dosta noviji soc) ali to u sustini nista ne mora da znaci, losom implementacijom neki proizvodjaci osakate audio kvalitet ali je broj failova mali.

Poslednja izmena:
Najbolji zvuk imaju mx4 pro i meizu pro 5 i tu se svaka rasprava zavrsava dok ne izadje s7 sa istim dac-om :)

Kakav je na kraju ispao onaj "audiofilski" DAC u V10?

^ pa po gsm areni nemaju tj po njihovim sintetickim merenjima gde npr G3 ima bolje skorove :d

Ali naravno to se ne slusa ;) Mada nisu samo Meizu vec i Vivo (ili kako god da se zove) i onaj jedan Xiaomi, sto ne znaci da zvuce potpuno isto, pa cak ni slicno (tu ne mislim na kvalitet vec na ''obojenost'' zvuka).

E sad retko ko ima te telefone (bas te verzije) pa je tesko proveriti.

@ fkl

O V10 sam po audio(filskim) sajtovima nalazio mnogo bolje utiske nego sto to govori ta bugarska sintetika :)

Poslednja izmena:
Zanimljivi rezultati. Koriste isti DAC. Izgleda da LG namerno fura tisi zvuk.

^ opet moram da kazem - jedno je bugarski test-sintetika a drugo je test slusanja. Koliko se secam jedan lik sa HF je prilicno nahvalio V10 zvuk uz komentar da je izlaz prilicno jak/zvuk glasan.

E jedino sto je sam zvuk navodno prilicno flat pa malo vuce ''u analitiku'' i kazu da fali muzikalnosti za uzivanje u muzici. A opet sve zavisi i koje se slusalice koriste, npr to dobrim delom moze da se ispravi ako se za V10 kupe neke slusalice koje imaju ''fun-warm-musical'' zvuk dok bi uz neke sterline sluske sve to zvucalo dosta monotono, hladno, neubedljivo i pored toga sto koristi najbolji DAC i ostalih komponenti u nekom smartfonu.

I jos jedna bitna stvar - ko kupi V10, Meizu ili neki drugi model sa ESS Sabre DAC-om da bi cuo pun potencijal zvuka mora da kupi i odgovarajuce slusalice, npr in ear iz klase 150e+.

Za te telefone nista ispod ovoga ne bih uzimao :) http://www.audio-technica.com/cms/headphones/df517c93c488bb58/index.html A kapiram da cu ih uzeti u naredna 2 meseca :D

Poslednja izmena:
Nije nesto znacajno ali je primetno? :D

Pa normalno da ima, Z1 i G2 su sa S800 a OPT S810 soc, Qualcomm svakom novom verzijom po malo poboljsava zvuk (a S810 je dosta noviji soc) ali to u sustini nista ne mora da znaci, losom implementacijom neki proizvodjaci osakate audio kvalitet ali je broj failova mali.
Pa da. Osetno je, ali nije sad da bi ljudi promenili telefon zbog toga. Nije bas tolika razlika u glasnoci. Na to se odnosilo. Skok je u kvalitetu, a ne u jacini zvuka.

Pa da, bilo bi jako lose da S810 (posle S801/S805/S808) nema bar malo bolji zvuk od S800 iz 2013. godine :)

Iskreno bilo bi. Moze da potera in ear nas glasno. Lagano da se ogluvi. I to pistonke 2 koje nisu najpoznatije po izolaciji.

Smanjio sam DPI sa 640 na 560, stavio Nova launcher i to generalno djeluje OK, jedan widget za sat i vrijeme nije dobar pa sam stavio drugi. Ali imam problem sa SwiftKey tastaturom, ona je baš razvaljena, čitao sam na XDA i Redditu da mnogi imaju isti problem. Da li je neko od vas smanjivao DPI i nekako namjestio da mu radi SwiftKey?

^ opet moram da kazem - jedno je bugarski test-sintetika a drugo je test slusanja. Koliko se secam jedan lik sa HF je prilicno nahvalio V10 zvuk uz komentar da je izlaz prilicno jak/zvuk glasan.

E jedino sto je sam zvuk navodno prilicno flat pa malo vuce ''u analitiku'' i kazu da fali muzikalnosti za uzivanje u muzici. A opet sve zavisi i koje se slusalice koriste, npr to dobrim delom moze da se ispravi ako se za V10 kupe neke slusalice koje imaju ''fun-warm-musical'' zvuk dok bi uz neke sterline sluske sve to zvucalo dosta monotono, hladno, neubedljivo i pored toga sto koristi najbolji DAC i ostalih komponenti u nekom smartfonu.

I jos jedna bitna stvar - ko kupi V10, Meizu ili neki drugi model sa ESS Sabre DAC-om da bi cuo pun potencijal zvuka mora da kupi i odgovarajuce slusalice, npr in ear iz klase 150e+.

Za te telefone nista ispod ovoga ne bih uzimao :) http://www.audio-technica.com/cms/headphones/df517c93c488bb58/index.html A kapiram da cu ih uzeti u naredna 2 meseca :D

MSRP* US$389.95

ma GTFO!

Kad se vec prica o zvuku ja sam uz telefon dobio ove slusalice:
P9050865.jpg

Ne znam da li je to standard za svaki komplet sa telefonom ali po meni su skroz ok iako ih nisam nesto preterano testirao jer ne slusam muz na telefonu niti kada idem negde ali mislim da bi trebale biti bolje od obicnih Fabrickih LG modela..sta znam.

Kad se vec prica o zvuku ja sam uz telefon dobio ove slusalice:
Pogledajte prilog 184512

Ne znam da li je to standard za svaki komplet sa telefonom ali po meni su skroz ok iako ih nisam nesto preterano testirao jer ne slusam muz na telefonu niti kada idem negde ali mislim da bi trebale biti bolje od obicnih Fabrickih LG modela..sta znam.
Pa to su ti fabričke lg slušalice

Pa da ali cini mi se da se nisu dobijale bas ove uz svaki paket koliko sam gledao unboxing klipove jos ranije, mozda je ipak moja greska.

Jel neko probao?
Nisam siguran bas u ovo

Poslednja izmena:
Slucajno sam blokirao broj za proveru stanja 1260.Kada sam slao poruku bilo ono pitanje da ne bude troskova i ja mahinalno stisnem.Od tada ne mogu da proverim stanje.Sve sam pretrazio i nisam nasao kako da skinem tu zavranu?

Jel ima neko da je snimao sa G4 neku svirku/koncert/zurku? Interesuje me kvalitet zvuka na snimljenom materijalu?

Nazad
Vrh Dno