Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Čekajte, jel ovaj 10586 TH2 RTM ili je ipak Preview? Instalirao sam sa ESD-a koji je procureo.

I mene to zanima.......Da li postoji watermark? I nije mi jasno kako je fajl za skoro 1gb manji od 10240 build-a.....

nema watermarka,pre desetak dna je procureo 10568 test build koji je imao ovaj watermark koji sam ja okacio.apgrejd sa ovog procurelog test 10568 build-a na official je prosao bez greske,sad ni ja nemam watermark. :)

Jel može pomoć? Koristim win 10 na laptopu integrisana intelova kartica, kada pokrenem neku stariju igricu koja nije u 16:9 rezoluciji neće da je razvuče preko celog ekrana ostane u 4:3 i imam one crne trake sa strane. Na win 7,8 i 8.1 se to resavalo smanjim rezoluciju preko intelovog control panela na manju i u opcijam prebacim na scale full scren i sve bude ok na win 10 to ne pali. Imali neko rešenje?

kako procureo?zar nije pusten bar na fast ringu za insajdere (ko je imao starije build-ove i RTM)?

Sviđa mi se kako ste pobrkali 10568 sa 10586.

Hahhahajaha a zar nije logicno da TH2 bude npr 10600 a ne 10586??

vrati uefi/bios na def postavke i samo vrati sata na ahci i stavis win boot manager za boot,ako vec ne bude.

Stavio, ne pomaze. Ostavih samo dva stika i sad pise da imam 4gb, a usable pola tj. 2gb. Kazem, verujem da je do W10 posto na sedmici problema nije bilo.

Jel može neko da objasni zašto je i koji razlog, to što je ISO fajl windows 10 build 10586 x 64 negde oko 2900 MB, što je gotovo za čitav 1 GB manje nego ranije?!! Prosto sam u nedoumici da instaliram ovo jer se pitam da je uopšte OK?!!.

Jel može neko da objasni zašto je i koji razlog, to što je ISO fajl windows 10 build 10586 x 64 negde oko 2900 MB, što je gotovo za čitav 1 GB manje nego ranije?!! Prosto sam u nedoumici da instaliram ovo jer se pitam da je uopšte OK?!!.
Zasto sto je esd i je vise kompresirani nego standarni wim

Da skinem pro ili enterprise?? gazim preko 10240 rtm...

Enterprise je za preduzeca iako je najjaca verzija , Home i Pro su za kucnu upotrebu.

Samo kod enterprise varijante mozes da prebacis jezik windowsa (menije) sa npr ruskog na engledki itd.

Izasla je odlicna knjiga u pdf-u, Windows 10 bible` na kic**ss torrentu.

Evo ga 10586 RTM TH2:

5aPvCJ4.png

.

Kako idu one dve komande koje se ukucavaju u command prompt da bi dobio ove dve slike?

CMD as Admin

slmgr /dlv
slmgr /dli
slmgr /xpr

Vidim izašao update za Movies app sa podrškom za titlove . Isprobah ga i fino radi . U settings-ease of access može se fino podesiti izgled titla .

Dosta je lagan i manje troši ram i procesor od vlc-a npr koji koristim.
Ako neko ima slabije konfiguracije ili neki tablet sa malo rama , može poslužiti . Naravno siromašan je opcijama i ne može se nikako porediti sa ozbiljnijim plejerima . Za neko lagano korišćenje ok.

Jedino što me znam gde bih mogao da podesim default encoding za titlove i namestim windows 1250 . Verovatno ne može i mora da se šteluje titl .

Pogledajte prilog 183605

Kako da nateram da mi Movies app pusti srt titl? Updatovao je na poslednju verziju u kojoj su dali podrsku za srt ali nece da pusti nijedan prevod? Sta treba da se uradi da bi uciotao prevod? Hvala.

Evo ga 10586 RTM TH2:

5aPvCJ4.png

Ko nije insider moze da skine ISO i odradi upgrade , ionako ce dobiti ovaj build uskoro preko windows update , dakle ovo nije insider build vec rtm kao 10240 , mada su ga insideri besplatno dobili.

Zar ne treba mesto WINDOWS 10 da pise tvoja email adresa?!

Kako da nateram da mi Movies app pusti srt titl? Updatovao je na poslednju verziju u kojoj su dali podrsku za srt ali nece da pusti nijedan prevod? Sta treba da se uradi da bi uciotao prevod? Hvala.

Kiknes na cc dole,evo slika s telefona ,isto je i na pc.

z6i2f7e.png

Sent from mTalk

Kiknes na cc dole,evo slika s telefona ,isto je i na pc.

z6i2f7e.png

Sent from mTalk

Ja nemam to CC. Probao sam tri razlicita filma i nece. Da li mora srt da bude sam u folderu sa filmom? Ima jos neka fora tu koja mora da se odradi? Meni su u folderima od filmova srt i jpg recimo...

HDD
HDD IDE.PNG
SSD
SSD IDE.PNG

Ljudi znam da je na sata 2 degradirana brzina SSD-a ali zar nebi trebao u read modu da dobijem nesto oko 250MB na ssdu?

Da nije zbod ahci drajvera?

HDD ima super rezultate sa obzirom da je kupljen pre 6god :D

Ja nemam to CC. Probao sam tri razlicita filma i nece. Da li mora srt da bude sam u folderu sa filmom? Ima jos neka fora tu koja mora da se odradi? Meni su u folderima od filmova srt i jpg recimo...

Meni je uvek titl istog naziva i u folderu. Evo sada sam probao sa drugim nazivom radi i tako. Možeš i vise titlova da imaš ponudiće izbor.

Ne znam šta drugo može biti. Da li si stavio default folder u movies app odakle da prikazuje filmove ?

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno