Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

probano je sa 3 meraca...probaj taj takt da stavis i taj napon i onda meri...gafike su hladne tj od 57-62 stepena

Poslednja izmena:
Ne znam koga da poslusam. Jedni kazu moze drugi kazu ne. Covjek mi rece da 4x280x na def naponu vuce ~840 sto znaci da undervoltovane mogu da vuku samo manje. Ne razumijem samo kako moze eth da vuce vise od scrypt kad ako se dobro sjecam na scrypt sam imao daleko vise temp nego sad na eth.

Paradigma te tvoje karte nisu undervoltovane.

Btw sto se tice kablova dodatnih kablova to mogu da napravim od kablova sa crknutih napajanja :)

kod mene 4x 280x na etheru @900mhz @1000mv vuku iz zida 620w... napajanje ss 1250xm

1000mhz@1088mv vuku 735w

Zadnje merenje 3x7950 MSI TF3 na raid-u od 1kw 0.96v/960/1250Mhs tačno 580w, tako da 4 kartice idu opušteno ;) samo smanji napon, a onima kojima eth troši više nego scrypt mogu samo da poručim da su negde debelo zabrljali u računici...

Poslednja izmena:
Kako je problem spustiti, nije mi najjasnije? Plus, kako je za to krivac ETH? MSI 280X mi trenutno radi na 0,95V. Na njoj se može namestiti bilo koji napon između 0V i 1,55V, o čemu sam pisao.
Krivac je miner.
kod mene 4x 280x na etheru @900mhz @1000mv vuku iz zida 620w... napajanje ss 1250xm

1000mhz@1088mv vuku 735w
Kako bre druze, 4x280x 620? Koliko ti trosi rig sa te 4 karte pre nego sto pokrenes miner?

verovatno nista, mada demios ako koristis onaj merac koji malo manje pokazuje

Meni je na rigu iz zida oko 800w 4x280x undervolt u vba na 1.1

ovaj merach shto sam kupio za 2000din pokazuje ~5-7% vishe nego deleviceva amper kljeshta od 150e kada se izmere jachina i napon, pa pomnoze...
a rachuni mi se poklapaju sa tom potroshnjom... otprilike ~900din po grafi mesechno, zelena i plava zona.

i ss koji kosta boga oca i koliko jos smanji potrosnju u odnosu na raidmax ;)

Poslednja izmena:
Meni na svim rigovima vise trosi, vise se greju karte na ETH nego na scrypt.
Brate ti DEFINITIVNO radis nrsto pogresno... Meni 7950 vaporke na ETH ne pale drugi vent uopste znaci ne prelaze 65C, pritom daju 24-25 Mh, potrosnja nema sanse na ETH da predhe 70% pitrosnje scrypta , ni pod razno...

Ljudi, izvinjavam se, možda je pisano o tome, ali 800 strana... Da li je neko obarao voltažu na sapphire 7870 preko VBE7, ili ima neki "kuvani" bios gde je otključana voltaža? Baš mnogo srču bez potrebe, za npr. 1000Mhz.

Da li neko koristi usb extendere sa sata/floppy napajanjem i kako su se pokazali? Do sada sam koristio obicne extendere samo sam im odsjekao vodove za napajanje sa ploce i stavio molex a sada bih dodao jos 1-2 grafe na postojece masine ali sa usb extenderom.

pokazali su se 100x bolji od ovih , jer nikada se ne ukrute i izgube kontakt, duzi su, savitljivi, bolji kontakt ostvaruju, cvrsca veza

Sve to stoji ali me brine da sata/floppy napajanje na extenderu nije slabo zato pitam.

Da li neko koristi usb extendere sa sata/floppy napajanjem i kako su se pokazali? Do sada sam koristio obicne extendere samo sam im odsjekao vodove za napajanje sa ploce i stavio molex a sada bih dodao jos 1-2 grafe na postojece masine ali sa usb extenderom.

imas sa kablom 2.0 i 3.0 verzije koliko vidim oko 3.5 i 9-10 dolara kom, uzmi one od 1m i ne brini rade ok a sad ako je neko testirao recice nam da li ima razlike u brzini...a sata moze do odredjene granice max moze da daje struju 4A trebalo bi da je sasvim dovoljno za extender no ako si u mogucnosti spojis direktno molex sa napajanja.

Poslednja izmena:
Odlična stvar. Ja sam uz pomoć dva takva (i samo tako) uspeo da nateram ploču AMD 990FXA-UD3 da kopa sa 6 grafika.

Malo sam dosadan al' sta da se radi :D
Ako se dobro sjecam nekoliko rudara je koristilo 2 napajanja u rigu pa me interesuje kako se to do sada pokazalo. Razmisljam da uzmjesto raidmax 1000w stavim npr 2x730W TT pa bi na prvo napajanje stavio plocu i 2 grafe a na drugo 2 a ako bude mogucnosti mozda dodam i trecu na to drugo napajanje.

Malo sam dosadan al' sta da se radi :D
Ako se dobro sjecam nekoliko rudara je koristilo 2 napajanja u rigu pa me interesuje kako se to do sada pokazalo. Razmisljam da uzmjesto raidmax 1000w stavim npr 2x730W TT pa bi na prvo napajanje stavio plocu i 2 grafe a na drugo 2 a ako bude mogucnosti mozda dodam i trecu na to drugo napajanje.

Skroz je ok varijanta. Meni je 2 godine jedan rig radio tako bez stajanja i bez problema.

ETH trosi manje od scrypt-a, vidi se po ventovima i temperaturama... miner za eth je "los" nemoze da iskoristi GPU kao optimizovan scrypt, pricam za 7950, sa 290x situacia je jos gora

Ima li ko MSI 280x Gamming, dobio sam sa reklamacije , nikad nisam imao ove karte. Vidim da su zakljucane. Treba mi bios.

Može i preko Afterburnera, čak preporučujem... 1.063v kod mene na 1050MHz gpu na eth-u.

sa 14.2 driverom iz msi afterburnera moze da se skine kao sto omnik kaze...meni je sam633 resio i radi super,hvala mu jos jednom na trudu

poz junaci,
znaci imam dve razlicite 7950-ice sa istim problemom pa rekoh da pitam jel imao jos neko ovakav problem i eventualno ga resio:

jedna je MSI HD 7950 Twin Frozr3 a druga karta je Sapphire HD 7950 Vapor X , obe vrte samo po jedan ventilator MSI vrti drugi vent a Sapphire vrti samo prvi, ovu vaporku sam primetio da je do skora okretala i drugi vent ali tek posle nekog vremena (kad se zagreje) a sad ga vise u opste ne pali...
Karte kontrolise AB znaci podesene su na automatski i u tom rigu ima ukupno 6x 7950, ostale rade normalno...
Primetio sam dve stvari i to da oba venta koji ne rade imaju po jednu zutu zicu a ovi koji rade istu nemaju i drugo sto sam primetio kad iskljucim automatsku kontrolu ventova i na rucno podignem na 80+% broj obrtaja ventova onda rade i ovi ventilatori koji nisu radeli???!!!???
neko imao slican problem i resio kako???

Nazad
Vrh Dno