Šta je novo?

LG G4

Cini mi se da je LG izbacio oficijalni bootloader unlocker ali samo za H815 verziju. Da li bi se i tom metodom izgubila garancija ?
Da li imaju nešto oficijelno za root-ovanje a bez otključavanja bootloadera? Koliko sam sad malo pohvatao čitajući o tome otključan bootloader je potreban za custom ROM-ove dok samo sa root-om može da se deinstalira bloat i da se instaliraju aplikacije koje zahtijevaju root. Dakle root je dovoljan nekome ko ne misli da se igra sa ROM-ovima a ostaje mu mogućnost za OTA update (uz gubitak root-a ali to nije neki problem)? Ako je to tako isplati li se raditi root na G4 (bez diranja bootloadera), da li je komplikovano i da li se gubi garancija?

Koliko se sećam što sam pročitao za G4, root može da se uradi i po potrebi ukloni, dok kad se otključa bootloader ostaje informacija o tome (nešto kao knox kod Samsunga). Tako da se root isplati... Neka me neko ispravi ako grešim.

Da li imaju nešto oficijelno za root-ovanje a bez otključavanja bootloadera? Koliko sam sad malo pohvatao čitajući o tome otključan bootloader je potreban za custom ROM-ove dok samo sa root-om može da se deinstalira bloat i da se instaliraju aplikacije koje zahtijevaju root. Dakle root je dovoljan nekome ko ne misli da se igra sa ROM-ovima a ostaje mu mogućnost za OTA update (uz gubitak root-a ali to nije neki problem)? Ako je to tako isplati li se raditi root na G4 (bez diranja bootloadera), da li je komplikovano i da li se gubi garancija?

Oficijalno za rootovanje cisto sumnjam ali iskreno nisam se bavio tom tematikom previse, jer fon iovako radi extra. Jedino zbog cega bi mozda to radio je radi instaliranja moda za 60FPS u Full HD video snimanju i eventualno za potrebe Titaniuma, ali stvarno se nadam da ce LG resiti to nekim Update-om posto ocigledno moze softverski da se "nabudzi".

Evo da javim prve utiske. Telefonom sam zaista zadovoljan. Trebalo mi je malo vremena za navikavanje na Lg ui, jer se razlikuje od tw. Čini mi se čak da je tw pregledniji i tu se sva prednost završava. Imam utisak da telefon brže radi od note 4 i da nema laga. Jedino gde sam primetio lag je prilikom instaliranje 50-ak aplikacija na prvom pokretanju telefona. Multitasking ubija u odnosu na note 4, stvarno tu dosta brže radi i drži mnogo više aplikacija u pozadini. Samo iskustvo pokretanja igrica, programa i svega drugog je bolje nego na note 4, možda ne radi sve brže ali je nekako dosta fluidniji u radu. Nisam nešto mnogo forsirao telefon ali nema nekog pregrevanja.

Izrada telefona je ok, nije kao note ili s6... Moram da napomenem da je mnogo bolji utisak kada se uzme u ruke bez one plastične zujalice kod operatera. Kožna leđa mu daju baš šmek i deluje sa njima dosta skuplje, mada i ova nazovi zlatna leđa su super i ako ne volim tu boju, ova mi se sviđa. Lg quick circle bih preporučio svima jer izdvaja telefon u odnosu na sve druge uređaje. Ekran je super, stvarno sam zadovoljan sa njim. Pregledanost na suncu je malo lošija nego na amoled-u. Crna boja je jako dobra i ne primećujem neku drastičnu razliku u odnosu na amoled.

Zvuk telefona (zvučnika) je glasan ali nedostaje malo basa i samog kvaliteta, mislim da je tu note 4 bolji. Nisam imao kvalitetne slušalice da testiram ali sa ovim out of the box note ima bolji zvuk. Čini mi se i da je mikrofon bolji na note 4.

Što se tiče baterije tu sam najmanje zadovoljan, možda je još rano ili je moja baterija lošija. Imam dve pa ću proveriti da li je na obe tako ali u proseku čini mi se da izbacuje 3:40h sot i to je to. Mislim da je to neki maximum što se tiče moje upotrebe. Stvarno mnogo slabo. Super stvar je što sam dobio externi punjač i uvek mogu da menjam baterije. Kupiću i bežični punjač jer lg quick circle ima i tu opciju.

Da zaključim, u nekim stvarima je bolji od note 4 u nekim lošiji, u suštini nema neke ogromne razlike sem u samom softveru koji je zaista bolji na lg (postoji bar pravi multitasking).... Ja sam zadovoljan, dobio sam dosta dodatne opreme i to još za manje para nego što sam note prodao... Eto toliko... Možda sam nešto izostavio...

Edit: Sa kamerom se nisam mnogo igrao pa ne mogu neke detaljne utiske da iznesem. Ali na prvu loptu, dosta dobro radi i pravi veoma detaljne slike. Na 100 crop-u imaju mnogo više detalja i manje šuma nego na note 4...

Poslednja izmena:
Ajde i ja ponovo da smaram. Jel na LG G4 vise ne postoje zute mrlje kao na G2 i G3? Dvoumim se sta da uzmem, ali kada vidim da je G4 za 200 eura jeftiniji od samsunga nekako mi se ne bacaju pare na samsung. Ali me je iznervirao ekran kod G3 i glupe mrlje.

Ko još kupuje S6 za 580€?!?

E *** sad :D

Evo da javim prve utiske. Telefonom sam zaista zadovoljan. Trebalo mi je malo vremena za navikavanje na Lg ui, jer se razlikuje od tw. Čini mi se čak da je tw pregledniji i tu se sva prednost završava. Imam utisak da telefon brže radi od note 4 i da nema laga. Jedino gde sam primetio lag je prilikom instaliranje 50-ak aplikacija na prvom pokretanju telefona. Multitasking ubija u odnosu na note 4, stvarno tu dosta brže radi i drži mnogo više aplikacija u pozadini. Samo iskustvo pokretanja igrica, programa i svega drugog je bolje nego na note 4, možda ne radi sve brže ali je nekako dosta fluidniji u radu. Nisam nešto mnogo forsirao telefon ali nema nekog pregrevanja.

Izrada telefona je ok, nije kao note ili s6... Moram da napomenem da je mnogo bolji utisak kada se uzme u ruke bez one plastične zujalice kod operatera. Kožna leđa mu daju baš šmek i deluje sa njima dosta skuplje, mada i ova nazovi zlatna leđa su super i ako ne volim tu boju, ova mi se sviđa. Lg quick circle bih preporučio svima jer izdvaja telefon u odnosu na sve druge uređaje. Ekran je super, stvarno sam zadovoljan sa njim. Pregledanost na suncu je malo lošija nego na amoled-u. Crna boja je jako dobra i ne primećujem neku drastičnu razliku u odnosu na amoled.

Zvuk telefona (zvučnika) je glasan ali nedostaje malo basa i samog kvaliteta, mislim da je tu note 4 bolji. Nisam imao kvalitetne slušalice da testiram ali sa ovim out of the box note ima bolji zvuk. Čini mi se i da je mikrofon bolji na note 4.

Što se tiče baterije tu sam najmanje zadovoljan, možda je još rano ili je moja baterija lošija. Imam dve pa ću proveriti da li je na obe tako ali u proseku čini mi se da izbacuje 3:40h sot i to je to. Mislim da je to neki maximum što se tiče moje upotrebe. Stvarno mnogo slabo. Super stvar je što sam dobio externi punjač i uvek mogu da menjam baterije. Kupiću i bežični punjač jer lg quick circle ima i tu opciju.

Da zaključim, u nekim stvarima je bolji od note 4 u nekim lošiji, u suštini nema neke ogromne razlike sem u samom softveru koji je zaista bolji na lg (postoji bar pravi multitasking).... Ja sam zadovoljan, dobio sam dosta dodatne opreme i to još za manje para nego što sam note prodao... Eto toliko... Možda sam nešto izostavio...

Edit: Sa kamerom se nisam mnogo igrao pa ne mogu neke detaljne utiske da iznesem. Ali na prvu loptu, dosta dobro radi i pravi veoma detaljne slike. Na 100 crop-u imaju mnogo više detalja i manje šuma nego na note 4...
Normalna ti je to baterija na G4, i na G3 je takva.

Verovatno... Evo promenio sada, stavio drugu, kao da malo bolje drži... Ova možda izbaci i 5h sot... Jel radi vama ovaj lg world aplikacija, hteo sam da skinem teme za ui i aplikacije za lg circle, ali stalno mi izbacuje temporally unavailable..

Ja sam prije par sati kupio svoj LG G4 :), odmah sam ga čačkao pa se evo sad puni a onda nastavljam :). Još nisam ni odlijepio naljepnice :).

Punjač je 1.8 A a moj stari na Nexus 4 je 1.2 A i pošto mu piše estimated vrijeme punjenja baš sam vidio da brže puni sa ovim od G4 jer sam namjerno probao sa oba. Da li će Nexusu smetati da i njega punim sa ovim od 1.8 A?

I ja se navikavam na LG UI jer prelazim sa stock androida na Nexusu.

Double tap je super stvar.

Nisam skontao kako lako i brzo mogu doći do battery stats pa sam iskoristio program QuickShortcutMaker i napravio shortcut direktno do battery stats.

Probaću neko vrijeme ovaj default launcer i sve ovako kako je da vidim kako mi djeluje a kasnije ću možda staviti Nova Launcer, koji doduše imam i kupljen.

LG tastatura mi djeluje OK pa ću i nju malo probati iako imam kupljen SwiftKey.

Napravio sam samo jednu fotografiju u sobi i upredio sa istom na Nexus 4, razlika je ogromna :). Kamera ima još mnogo opcija i to ću čačkati kasnije.

Ekran mi je odličan, u startu je bio na 100% a kad sam to tek kasnije vidio ispustio na 50% i na prvu je izgledao manje impresivno (šta ti je navika, makar i kratko bio na 100%) pa sam sad stavio na 60% i djeluje mi odlično. Na koliko vi držite? I da li vam je uključen automatski brightness? Ja kad ga uključim spusti mi brightness. Nekako mi ovo na 60 i bez automatike lijepo izgleda.

Slušalice sam probao i kao i svake druge ispadaju mi iz ušiju, ja sam od onih kojima je teško naći slušalice koje stoje.

Nije puno teži od N4 a bez baterije je bio lakši pa je baš čudno djelovao, ali i ovako djeluje lagano za ovu veličinu. Inače veličina ekrana mi baš prija.

Kožna leđa su mi odlična, dobio sam i plastična ali ih nisam ni probao. Možda nekad budem kupio crna kožna.

Zasad jedina stvar koja smeta (mada sam znao da je tako) je što telefon "pliva" kada leži na stolu pa uradim double tap i bilo šta radim, zbog zakrivljenosti leđa.

Pitanje u vezi brzih punjača koji se mogu kupiti, da li ih imate i kakva su vam iskustva? Gledao sam ovih dana o njima i kažu da se telefon više grije kad se tako puni i da to smanjuje radni vijek baterije pa je kao preporuka da se koristi brzi punjač samo kad je hitno a za inače (pogotovo noćno punjenje) je bolje koristiti klasični punjač.

Telefon ima puno nekih aplikacija, neke imaju nazive na talijanskom a kod prvog pokretanja kad je pitao za odabir jezika stajao je na talijanskom, sad sam obrisao nekih 15 apliakcija i na sreću mogao sam da ih deinstaliram. Ove koje ne mogu su pretpostavljam od LG.

Android je 5.1 ali imam neki software update (V10b-JUN-16-2015) od 198 MB, da li je to možda 5.1.1? Da li je OK da instaliram ovaj update? Da ne bude kao na G3 za koji sam vidio da kažu da ga je zeznuo novi android.

Od S6 (32GB) je ~70€ jeftiniji.

Verovatno... Evo promenio sada, stavio drugu, kao da malo bolje drži... Ova možda izbaci i 5h sot... Jel radi vama ovaj lg world aplikacija, hteo sam da skinem teme za ui i aplikacije za lg circle, ali stalno mi izbacuje temporally unavailable..
Meni radi lg world a app za circle imas na Google play-u

To je fora... Meni je Srbija... Moraću posle da probam da stavim Uk, ili da napravim novi acc...

Dok sam imao g2 napravio sam acc na uk i sad koristim taj

Imam i ja sad Srbiju nego sam ušao sa starim nalogom - probaj da napraviš novi acc

Ma pokušavam. Ali kada pravim preko telefona odmah mi izbaci Srbiju. Ne mogu da biram zemlju...

Džabe... Neće nikako. Izbacuje mi uvek Srbiju, čak i sa vpn. Kao da zna po imei broju. Probaću preko kompa...

Pa skoro svi ce tada izbaciti apdejt. Sta treba da izbace kao onda ''za G3 pre Nexusa'' pa da se telefon raspada a svaku sledecu verziju da dobija poslednji? :d

Ja se slažem sa tim ali čemu onda prazne priče prethodno

Koliko vas je otkljucavalo bl?

Vrh Dno