Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stigao mi paket sa nemackog Amazona posle zadržavanja na carini od 20 dana. Postar tražio 100din, ne znam za šta, bio je u guzvi (zna me, nije uzeo onako). Nema obrasca, prvi put sam platio dostavu.

Deklaracija na paketu 11€ na koverti Amazona, već mi stizalo, vidi se da su (prvi put) otvarali, nalepnica "oslobodjeno plaćanje carine". Do sad sam imao pečat "ne podleže carinskom pregledu".

Kako 100din i kako bez ikakvog papira, makar i rukom na koverti? Ako je naplacen porez i onih 150din za uslugu - to je vise od 100. Prosto da znam za ubuduće.
Pa naplatili su ti otvaranje i zatvaranje paketa, samo bi trebalo 150 da bude ne 100.
Eto to ti je to.

Verovatno su ti samo naplatili otvaranje paketa ili su te jednostavno klepili sto kinti reda radi.

nisi trebao da mu dajes kintu..postar je to..jos gore sto ga znas :)

Hvala momci, samo sam pitao da znam, jer mi je taj poštar već donosio paketića i paketića (sve sitno), i častim ga! Nikad ništa nije bilo carinjeno, nisam plaćao. Ovo je prvi put da je carina otvorila paket (vidi se po "Pošta" žutoj traci) i drugačijoj nalepnici da je oslobođeno carine. Sad stotka, a nigde papir/beleška za to, kao: WTF, šta sam upravo platio? (Više u fazonu, stotka je ništa, ali naredni put?)

BTW, šta ima da otvaraju Amazon koverte sa deklaracijom na koverti? Valjda veruju Amazonu. Ako se ikome može verovati, to je Amazon. ;)

Poslednja izmena:
Pa nikada nije isao nikakav papir o otvaranju, bar zadnjih 10 godina koliko koristim online kupovinu.
Uvek bez papira, ne moraju oni nikome da veruju ne pise u zakonu da se Amazonu veruje i da se ne otvara paket, slobodna procena carinika i to je to, neki drugi put nece ti otvarati.

Otvaraju sve zivo. Kovertu nije tesko uskopirati, bitan je sadrzaj koverte. Ako sadrzaj odgovara napisanom ne prave problem.

ne moraju oni nikome da veruju ne pise u zakonu da se Amazonu veruje i da se ne otvara paket, slobodna procena carinika i to je to, neki drugi put nece ti otvarati.
Znam da je formalno tako, ali u praksi - Amazon radi po jasnom sistemu, nema laži, nema prevare (kad je direktno od Amazona, a ne trećih lica, tj. sa Amazon Marketa - tu može svašta). Ali kad je fulfilled by Amazon, to je kao u kamen uklesano! :D

I meni. Iskreno, otvaraju mi apsolutno sve pakete. Iherb, kineze, zavvi... Otvore i zatvore. Ovog puta sam imao carinu na iHerb, racunali su samo osnovicu, bez troskova transporta i zaokruzili su cifru na 40$. Izgleda da su bili u zurbi. I dalje mi je prosek da pola paketa prodje bez pdv-a.

mene zanima mogu li se narucivati suplementi preko iherba ? i koliko se ceka, koliko se zadrzavan an carin

Poslednja izmena:
Narucuj sto pre jer ce verovatno uskoro da skinu srbiju sa liste zemalja za to osiguranje.. Nisu ni oni ludi da stalno pucaju 50,60e po posiljci a ti osiguranje npr platis 20

3.10. stigao paket na catinu a danas je urucen. Telefon placen na Aliju 133$ (ako se gugla, na vecina rezultata je 140$) a izvesna Katarina Radujko ga procenila na 150$ i postaru je placeno neki dinar preko 5200. Prebacaj od 500 dinara.

3.10. stigao paket na catinu a danas je urucen. Telefon placen na Aliju 133$ (ako se gugla, na vecina rezultata je 140$) a izvesna Katarina Radujko ga procenila na 150$ i postaru je placeno neki dinar preko 5200. Prebacaj od 500 dinara.
Она им је изгледа неки стручњак за телефоне. И мени је телефон који је плаћен 168 проценила на 200.

Revnosna prEceniteljka.
Ako ovako nastave, a hoće...opet ćemo kupovati kod operatera. Ne isplati se čekati toliko dugo telefon a onda pretplatiti pdv i carinu.
Sreća pa operateri uvoze kineze. [emoji2]

Znam da je formalno tako, ali u praksi - Amazon radi po jasnom sistemu, nema laži, nema prevare (kad je direktno od Amazona, a ne trećih lica, tj. sa Amazon Marketa - tu može svašta). Ali kad je fulfilled by Amazon, to je kao u kamen uklesano! :D
Ma jeste sve to stoji, ali oni imaju pravo i koriste ga.

meni oduvek otvaraju paketice sa iherba. ne znam sta ocekuju da nadju?...
Meni sa iHerba ne otvaraju evo poslednji nije uopste mala kutija bila nista nisu otvarali proslo istog dana cena onoga sto je bilo unutra je bila 16$.

ЦЦ ми рефундирао читав износ, и царину и ПДВ, око 60$. Легло на ПП.

Све похвале за њих, купили су ме овим.
Pa ja pricam isto da su mi sve vratili a osiguranje sam platio 5% od cene tj. 12,5$ a niko mi ne veruje dobro da si se i ti javio, mozda tebi poveruju.

Porucio sam pre mesec dana jedan rucni sat sa alija i jedan se gearbesta. Oba su bila oko 10 dolara. Jedan sam porucio u Novi Sad, a drugi na selo kod roditelja. Na jedan sam platio PDV, na drugi nisam. Taj sa gearbesta je poslat preko NL poste, nije ni otvaran, valjda su verovali onom sto pise na koverti. Pisalo je da je u paketu rucni sat, vrednost 4.59. Doduse znam trebalo je da naplate PDV po pravilu, ali ocigledno nema pravila.
Da napomenem, ovo mi je bila prva porudzbina sa gearbesta i mnogo mi se svidja fora da slikaju paket pre nego sto posalju, gde se sve vidi - ime i prezime primaoca, tracking number na koverti, i naravno to je i stiglo nakon nekih 20 dana, a jos su bili i oni praznici u Kini pocetkom oktobra, tako da je relativno brzo stiglo.

CC je Coolicool. Kupio je xiaomi redmi note 2 i platio osiguranje 8%. To se pokazalo kao veoma pametan potez. Njegov, ne njihov. :)

Šta je CC? Šta si uzeo?
Jel si plaćao neko osiguranjenje pa su ti zato refundirali ili...
Да, као што је Александар написао. РМН 2.

То је иначе само осигурање од царине а не и ПДВ али је, срећом, прошло све.

Код Панде кошта 20% и тиме су обухваћени сви трошкови али потврдићу кад стигне женин телефон који сам узео преко њих.

mene zanima mogu li se narucivati suplementi preko iherba ? i koliko se ceka, koliko se zadrzavan an carin
Naravno da mogu. Ja tamo svasta uzimam, neke stvari su po 2-3x jeftinije a o kvalitetu i da ne pricam. Za 15 dana je kod tebe. Zadnji paket je zaglavio pa je potrajalo mesec dana ali uvek za 15 stigne u normalnim uslovima. Nekada me zakaci pdv, nekada ne, nema pravila.

E hvala ti druze na odgovoru samo sam negde procitao da mozes nekoliko puta uzeti onaj popust od 10 e jel znas mozda kako se to radi, jel moze ostati ista kartica a samo menjati ime ili ? jer cu ja najverovatnije tu narucivati stalno, trebaju mi pre svega L-Theanine, L-Tyrosine, Sam-e i 5THP zbog anksioznosti. Nigde u beogradu ni u Srbiji nisam mogao naci L-Theanine sto je strasno. Nisam ni pitao za cenu bio sam spreman da platim koliko god treba ali po prodavnicama( online ) apotekama i bodybuilding sajtovima niko nije hteo da to i naruci, kad god bih pitao jel moguce da se naruci, odgovor je bio NE ! Pa mi je onda jedan decko rekao da ja to mogu sam naruciti preko IHERB i da je tu bar upola jeftinije sve cak i kad se plati carina izlazi dosta jeftinije. Nikada nisam narucivao preko interneta iz inostranstva pa me zato zanima kako sve to ide.

Par glupih pitanja : :D Jel carina radi vikendom ?
Pitam zbog trenutnog statusa? Handed to customs?

Umeju i subotom da rade, provereno.

Ima li neko iskustvo da li moze da se vrati carina/PDV ako se roba vraca nazad iz nekog razloga, NAKON carinjenja? Dakle, tek posle se utvrdi da treba da se vrati, i sl.
Ne na popravku, nego na refund.

Za reklamaciju je drugi slucaj, tu ide privremeni izvoz. I tu se placa usluga privremenog izvoza speditoru :) (ja nisam uspeo kao fizicko lice da posaljem, jer traze JCI i sta ne vec da se popuni kako treba, plus ulaznu carinu ili fiskalni itd...)

Mene zanima za slucaj da se skroz vraca roba, dakle ako je neispravna bez popravke, vec za refund?

^^
Mene takodje zanima kako da trazim da mi ne carine telefon opet koji hocu da posaljem na popravku u Kinu?

@alfaunits gde mogu da dobijem informaciju sta mi tacno treba? I da li znas koliko kosta ta usluga? I jos moram da proverim da li imam onaj papir sa carine sto sam platio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno