Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
^ Izvinjavam se, i meni je danas retroaktivno dodao taj opis. Inače, nema jutarnjeg unosa za danas, kao svaki prethodni dan.

21/10/2015 11:22 - 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema

Пакет стигао на царину 3/10

Ja sam danas dobio telefon koji je prispeo na carinu 01-10-2015e
Carini sam još pre 10 dana poslao "dokaz o plaćanju" par skrinšotova gde se vidi koliko sam platio telefon.
Uzeli su u obzir tačno taj iznos i naplatili 3.270 din + ~150 za poštu, ja zadovoljan :)

Doduše, da budem iskren, zamolio sam i kineza (jedno 20 puta) da pošalje invoice uz telefon sa istom vrednošću
pa možda su i to uzeli u obzir a ne moj email !!! U svakom slučaju invoice mi nisu prosledili, maznu ga kao i uvek...

Poslednja izmena:
Pa da znaju koliko da carine sledeci MI4

Pa da su ti prihvatili cenu koju si platio (to jest ss koje si poslao) zar ne bi harac bio 6500din ?

Poslednja izmena:
21/10/2015 11:22 - 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD, Otprema
Šta ovo tačno znači? Paket je i dqlje na carini?

Šta je 61200, a sta 11200? Znaci da je sa 61200 stigao na 11200, sto je nova carinarnica u Zemunu?

Ja sam imao tu jos redova pre napisutanja carine, stajalo je "od carine" i tek onda postar donosi.

Ovo znači da će paket verovatno danas stići.
61200 znači da je paket napustio carinu i kreće ka odredištu.
11200 je glavna pošta gde se vrši razvrstavanje i upućivanje paketa ka krajnjoj adresi.

Poslednja izmena:
Ne znam kako ali izgleda da sam ja imao dosta sreće sa carinom i da je paket jako brzo prosao sto se vidi iz prilozenog (mozda zato sto je vecina vas iz BG?)
Jedino sto sam se prerano obradovao da ga nisu ocarinili ali ipak jesu. Doduse sitna suma je u pitanju, nekih 300din za Xiaomi Powerbank 10000mAh. U svakom slucaju jeftinije nego sto je kod nas :banana:

14.10.2015 13:24:00 SE - Otprema
16.10.2015 08:07:16 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
16.10.2015 09:59:26 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
20.10.2015 11:02:04 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 21200 PC Novi Sad Otprema
20.10.2015 14:10:51 20200 PC Novi Sad - 20200 PC Novi Sad Otprema
21.10.2015 06:06:50 20200 PC Novi Sad - 21230 Žabalj Otprema
21.10.2015 13:32:39 21230 Žabalj Uručenje Ostavljen izveštaj
21.10.2015 13:33:36 21230 Žabalj Uručenje Na isporuci

Šta ovo tačno znači? Paket je i dqlje na carini?

Šta je 61200, a sta 11200? Znaci da je sa 61200 stigao na 11200, sto je nova carinarnica u Zemunu?

Ja sam imao tu jos redova pre napisutanja carine, stajalo je "od carine" i tek onda postar donosi.

Kada se pojavi 61200 to znači da napušta carinu i ide ka glavnom pošti gde se preusmerava u lokalnu poštu.

Stigao mi je i status da je već u mojoj pošti pa ću ga oko 17h pokupiti i baš me zanima na koliko su mi ocarinili RN2 jer vidim da se ukupne dažbine koje su ljudi plaćali za njega kreću od 3000-5000 ali i čak 10.000 din.

Meni se po prvi put ovako odigrao redosled statusa:

FtMeR0C.png

Ovo sad znači da paket čeka carninjenje?

U pitanju Raspberry Pi2.

Багра лоповска ми је РМН 2 оцаринила са 7000 динара.

Касније идем по пакет али сам готово сигуран да га је царинила недо.е.ана Евица.

Drugi put naruči preko zaposlenog na carini, koji tu uslugu ceni 30€, a da bi imao što više posla, dešava se upravo ovo o čemu pišete. Naravno, ukoliko nemaš nekog u cg ili hr.

Poslednja izmena:
Stigao paket juče, ljubazno osoblje niške carine me odralo po P.S.-u, nema se šta zameriti. Verovatno stajem sa online kupovinom na neko vreme.

Ja nemam osnova za žalbu, kažem kod mene je sve obračunato po P.S.-u.

Ma ja kazem za slucajeve kad procene preko realne vrednosti.

Poslednja izmena:
Da li se dodatno nesto placa kada fizicko lice iz R. Srpske treba da posalje meni u Srbiji? Ja sam nesto citao I kao pdv se ne placa, pa me zanima da li su nesto drugo izmislili? Vrednost te stvari je 30evra.

Sta se *****avate s postom? Ako ti salje iz RS najbolje nek ti posalje autobusom. Castite vozaca, dajte mu nesto i eto ti predmeta za 2h u rukama.

Stiglo ortaku, go pro hero 3 black edition, i 5s , carina i to 23 hiljade, stojalo tamo od 1 oktobra..

Meni stigao tripod, plaćen oko 50 eura, Jovica računao 60 dolara, što je OK, ali gospodin računao i poštarinu (verovatno video negde da se plaća) koju ja nisam platio (3000 i nešto računao,)tako da mi konačna cifra za carinu i pdv beše 3400 dinara. Oštetiše me za oko 1000 dinara.

Stigao mi paket sa nemackog Amazona posle zadržavanja na carini od 20 dana. Postar tražio 100din, ne znam za šta, bio je u guzvi (zna me, nije uzeo onako). Nema obrasca, prvi put sam platio dostavu.

Deklaracija na paketu 11€ na koverti Amazona, već mi stizalo, vidi se da su (prvi put) otvarali, nalepnica "oslobodjeno plaćanje carine". Do sad sam imao pečat "ne podleže carinskom pregledu".

Kako 100din i kako bez ikakvog papira, makar i rukom na koverti? Ako je naplacen porez i onih 150din za uslugu - to je vise od 100. Prosto da znam za ubuduće.

2015-10-12 08:13 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD, Otprema, PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
---------------
50$ vostok amphibia iz rusije... bas me zanima koliko ce da me rebnu.

kako se narucuju telefoni i tehnika , preko kog sajta i koliko izlazi carina. I naravno da li se isplati sve to. Hvala unapred

kako se narucuju telefoni i tehnika , preko kog sajta i koliko izlazi carina. I naravno da li se isplati sve to. Hvala unapred
Gearbest i AliExpress. Uglavnom se ne carini roba do 50$. Mada ni to nije sigurno. Ako se carini i naplacuje pdv. Dodaj na cenu oko 30%

Stigao mi paket sa nemackog Amazona posle zadržavanja na carini od 20 dana. Postar tražio 100din, ne znam za šta, bio je u guzvi (zna me, nije uzeo onako). Nema obrasca, prvi put sam platio dostavu.

Deklaracija na paketu 11€ na koverti Amazona, već mi stizalo, vidi se da su (prvi put) otvarali, nalepnica "oslobodjeno plaćanje carine". Do sad sam imao pečat "ne podleže carinskom pregledu".

Kako 100din i kako bez ikakvog papira, makar i rukom na koverti? Ako je naplacen porez i onih 150din za uslugu - to je vise od 100. Prosto da znam za ubuduće.
Verovatno su ti samo naplatili otvaranje paketa ili su te jednostavno klepili sto kinti reda radi.

ЦЦ ми рефундирао читав износ, и царину и ПДВ, око 60$. Легло на ПП.

Све похвале за њих, купили су ме овим.

Poslednja izmena:

nisi trebao da mu dajes kintu..postar je to..jos gore sto ga znas :)
mene moj gleda da klepi uvek tako sto ne vrati kusur...a kusur nije 10 dinara nego je kusur tipa..da platim 412..ja mu dam 500 on kaze nema da vrati...ili gotovo uvek je pre radio doda po 60-70 dinara na onaj papir gde se potpsiujes svojom rukom kao...
nemoj da mu dajes iz principa..neces propasti za 100 dinara ali su to glupe fore od kojih on moze da uzme dnevnicu njegovu...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno