Šta je novo?

LG Nexus 5X

Softver bolji to niko ne spori (mada niko ne može reći da S6 ne radi brzo) , ali hardver!?
Kamera :)

Poslednja izmena:
Ove godine im ne valja cena, velicina kod 6p a kritikovani su jos kod moto nexusa sto se toga tice da tolika dijagonala ekrana bez funkcija i olovke nije pametna stvar.5x ne valja 2gb rama bez obzira na to sto je stock android, ne valja sto su bezeli ogromni a ipak nema stereo zvucnike, nemaju wirles punjenje ni jedan ni drugi. Senzor za otisak prsta pozadi je smehoteka i samsung i sony imaju bolja resenja.

Kamera vredi x3 cijene?? Te fotke gledate na 80" tv-u svakodnevno? Saljete ih negdje nekome? Prodajete??

Kacite ih po soc mrezama u najboljem slucaju

Čekaj sad se šaltamo na cenu, a 6P koliko košta? :)
Nema više tog argumenta kada se priča o nexus telefonima jer su sada sve samo ne jeftini...

Poslednja izmena:
Nego, ima li novih vesti iz Telenora, pa da se sami uverimo u prednosti i mane?

Nego, ima li novih vesti iz Telenora, pa da se sami uverimo u prednosti i mane?

Nema od toga jos nista prvo trebaju da izbace reklame pa ce onda biti neki preorder period i onda tek prodaja, kako sam cuo od svojih izvora iz mts i telenora oko nove godine mozda cak i posle. Sto mi zvuci realno.

Koliko sam ja cuo od veoma pouzdanog izvora iz telenora 5x je kod njih vec 7,8 dana,mislim na test unit. (Kada ce biti pusten u prodaju ne znam)
6p nece nabavljati

Poslednja izmena:
Softver bolji to niko ne spori (mada niko ne može reći da S6 ne radi brzo) , ali hardver!?
Kamera :)
Shodno razlici u hardveru cena je očigledna između ta dva telefona, nisam ni pričao o tome. Decko je započeo po 5 put istu priču i dalje mi nije naveo šta mu je na s6 toliko bolje od 6p, da bi 6p bio prosečan.

Shodno razlici u hardveru cena je očigledna između ta dva telefona, nisam ni pričao o tome. Decko je započeo po 5 put istu priču i dalje mi nije naveo šta mu je na s6 toliko bolje od 6p, da bi 6p bio prosečan.

Kamera, ekran, procesor, pozicija senzora za otisak prsta, q charging, wirles charging. Licno meni: lepsi dizajn, korisniji sw, kompaktniji.

Ojbmlivam zbog čega se ja subscribe-ujem na ovu temu putem Tapatalk-a samo bog dragi zna?!? Da bih čitao n stranica prepucavanja kako su S6, G4, Z5 etc. štatijaznam bolji od 5X/6P. Standardna ista priča svaki put over and over again. Ovo je tema posvećena novim Nexus uređajima, zar je toliko teško da se tema svede i svodi na samo to? Šta me zabole da tražim o S6 ili iphone 6 u Nexus temi, alo?!

Pa vidis da ocigledno moramo da slusamo o raspalim samsunzima. Jer kako mozes da želiš nesto drugo osim samsung, oni su najbolji u svemu.

Poslednja izmena:
U pravu si evo ja se izvinjavam nece vise biti reci od tome od mene, postujem svaciji izbor i nek koristi svako ono sto mu odgovara.

The screen on the Nexus 6P is a 5.7-inch, 2560 x 1440 AMOLED display, which works out to a "you'll never see the pixels" 518PPI. It's sharp and bright, and like many AMOLED displays, it has its color saturation settings cranked up pretty high. I actually don't mind that, but if you do, you can turn on developer settings and set it to the sRGB color mode.

The other thing I like about the screen is that Huawei nailed the little details that are often all screwy on AMOLED screens. It doesn't show any weird banding when you look at it from an angle. Even better: when you turn the brightness way down, it doesn't turn whites into a hideous shade of maroon. I'm also happy with the adaptive brightness settings on the 6P, which is not something I can say of every smartphone.

If you compare it to last year's Nexus 6 (appropriately codenamed "Shamu"), it's simply no contest. The Nexus 6 is like an A10 Warthog, all big and bulbous and kind of silly. It has not aged well. The Nexus 6P is an F22, sleek and toeing the line of looking aggressive without crossing it. It's a beautiful object.

Nexus 6P review: the best Android phone(verge poludeo)

http://www.theverge.com/2015/10/20/9571535/nexus-6p-review
BAD STUFF

USB Type-C not common yet
Camera bump and plastic lines mar an otherwise great design
Photo processing can be slow

Edit:

http://www.theverge.com/2015/10/20/9570815/google-nexus-5x-review

BAD STUFF

Feels cheap
Can lag at times
Camera app is disappointing

Ovo za kameru app su se bunili i likovi sa droid life sajta.

Edit2: 6p ne znam da li je enkriptovan.(verovatno jeste)

550a71bdc16abfd644bf1ffbf3142434.jpg

Poslednja izmena:
Realno sve nas ovo dovodi na onu pricu o kojoj sam ja pisao mesec dana pre predstavljanja ovih mobova..

Tada mi nije bilo jasno zasto je lg pristao na ovu podelu snaga i blacenje brenda a evo i sada mi to nije jasno.

Vidite kakvi se reviewi izbacuju,malo po malo pa se indirektno pljuje plasticni lg. A svi znamo sta znaci imidz brenda u usa,pogotovu sada kada je google krenuo da reklamira nexuse za vreme nfl utakmica u usa.
Mislim da je ovaj 5x velika greska lg.. Morali su ici na premium uredjaj manjih dimenzija makar sa tom pricom bili na 0 ili u malom minusu.
Ovim potezom ce huawei brzo na 3ce mesto najacih mobilnih proizvodjaca na svetu.. Opasan potez kineza

Jedva cekam da neki bitniji sajt napravi analizu ovih poteza lg i huaweia ,tipujem na androidcentral.

Poslednja izmena:
5x se po svemu uklapa u dosadasnju strategiju nexus telefona (osim motoroline sestice). Performanse, hardver i estetika su isto pozicionirani kao i prethodni modeli u vreme izlaska.
Ali cena je katastrofalna. Ako je dump-uju za 4-5 meseci, mozda cu razmisliti o kupovini. Ovako nema sanse

Po meni, jedina i nepremostiva mana, opet kazem za mene, je velicina uredjaja. Ovo je mnogo veliki telefon. 5.7" a pri tome je 0.6mm veci od Note 4. AKo ga iko ne zeli, to je vjerujem jedno zbog velicine.
Upravo tako. Mjerkam G4 koji nema puno manji ekran a uređaj je kraći za više od 1 cm.

Definitivno treba da odustanu od enkripcije, očigledno utiče na performanse

Kao neko ko trenutno koristi Nexus 5 planiram kupovinu Nexus 5X, nikako u startu prodaje, verovatno za nekih 6 - 12 meseci... Trenutno mi kod N5 ne fali ništa sem jače baterije (realno - kolika god bila uvek fali još). Jedina stvar koja mi se kod N5X ne dopada je to što nema wireless charging na koji sam baš lepo navikao i stalno koristim, ali preziveću i bez toga...

I meni je cudno da je lg pristao da uradi ovakav telefon.

I meni je cudno da je lg pristao da uradi ovakav telefon.

Meni nije. Kada te Google pozove da nešto praviš za njih onda ćutiš i praviš. Kontam da se u globalu Nexusi znatno manje povezuju sa brandom proizvodaca u odnosu na Google .
Isto tako verujem da su oba proizvođača dobila skoro gotove specifikacije kako će telefoni izgledati i kakve će performansi imati.

Poslednja izmena:
Isto tako verujem da su oba proizvođača dobila skoro gotove specifikacije kako će telefoni izgledati i kakve će performansi imati.
Ovo prosto nije istina.. Nexus 6 proslogodisnji je uvecan moto x 2013 i nema nikakve veze sa smernicama googla sto se tice dizajna. Tako da ta prica pada u vodu.
Jedino da je bas google hteo taj dizajn moto x sto je smesno.. Plus je taj nexus 6 rebrendiran motorola telefon koji se prodavao u brazilu i kini.

Poslednja izmena:
Znao sam ,loznice ,da ćeš se ti uhvatiti za dizajn Motorola Nexus. U neku ruku ovo bese trik post,da vidim jesi li živ?
Nego kad ti stiže 6P ?
Pre par desetina strana si se kleo da će tvoj sledeći biti baš on, a onda lagano popustas,da bi se sada držao copy paste izveštaja i čekanjem na zicer lakovernih clanova ?
Koja količina no lifea... Zlo &naopako. :( .

Poslednja izmena:
Nauci nesto pa onda pisi u temi.

I ko kaze da mi sledeci mob npr nece biti 6p ? Gde sam to napisao ?
Zasto odmah mora ovako glupo napadanje iako si vise puta pokazao da nemas veze za tematikom ? Generalno na svaki glupi post "moram" da odgovorim,to je jace od mene.. :(

Ti si mi hit :)

Poslednja izmena:
Ovo prosto nije istina.. Nexus 6 proslogodisnji je uvecan moto x 2013 i nema nikakve veze sa smernicama googla sto se tice dizajna. Tako da ta prica pada u vodu.
Jedino da je bas google hteo taj dizajn moto x sto je smesno.. Plus je taj nexus 6 rebrendiran motorola telefon koji se prodavao u brazilu i kini.

Moto x je izašao u avgustu 2013, gugl je najavio prodaju moto u januaru iduće godine. Sve posle što je izlazilo iz motorole je samo redizajniran moto x. Pre bi rekao da je gugl uneo svoj dizajn u moto x, a da ovi sada samo doradjuju.

Uneo je kao lenovo sada.. Google nema ni trunku veze sa dizajnom moto telefona,oni su ih uzelo samo zbog intelektualne svojine,patenata, licenci i cuda

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno