Šta je novo?

LG Nexus 5X

http://www.androidpolice.com/2015/10/19/nexus-6p-review-preview-so-far-its-everything-id-hoped/

It's bright and vivid as you'd expect, and crystal clear thanks to the 1440x2560 resolution jammed into the 5.7" display.

Plus - as a bonus - there's a toggle in developer options for "sRGB mode," which evens out the Super AMOLED's affinity for over-saturated colors. The difference isn't huge but it is appreciable.

Ceka su full review iako su nexus fanboys :)

http://www.androidpolice.com/2015/10/19/nexus-5x-review-preview-plastic-fantastic/

Daily battery life was nothing short of astounding and ranks among the best any modern smartphone can offer.  The larger battery certainly helps and it’s likely that optimizations within Android 6.0 Marshmallow are doing quite a bit of work here too.  I was able to get over 6 and a half hours of screen on time here with normal web browsing, chatting and video watching during a full day.  This is among the best battery life you’ll find on any smartphone regardless of the specs, you’re looking at something truly magical here.

Kazem ja.. Treba cekati ozbiljne testove i stvarno koriscenje.

http://www.androidheadlines.com/2015/10/featured-review-google-nexus-6p-2015.html

Jedan od boljih reviewa za sada.

Nexus 5x Full Resolution Samples

Nexus 6p Full Resolution Samples

Softver kamere/PP me podseca na Nexus 5 ali sada sa dosta boljim i vecim senzorom (uz sve prednosti koje to donosi), steta za OIS ali i ovako je kamera odlicna i moze da se zaboravi na bilo kakve sumnje oko kvaliteta iste.

6P je telefon godine, definitivno. Uz L950/XL verovatno ali to je daleko manje popularan OS..

Poslednja izmena:
Autonomija ce sigurno biti primetno bolja od Nexusa 5 i ''nesto'' bolja od G4, S6, Z5, M9 itd sto je za Nexus fon sa S810 uspeh.

Prema tim ars rezultatima obecava, evo ko hoce moze da uporedi sa 2014. telefonima:
Ars-Benchmarks.0012.jpg

Review-chart-template-final-full-width.0121.jpg

Naravno ovo nista ne mora da znaci i rano je za zakljucke ali moze da se desi da trajanje baterije bude slicno kao kod S5/M8 sto je sasvim solidno i primetno unapredjenje u odnosu na Nexus 5 ;)
Ako bude "nesto" bolja od G4 to je odlicno, bio sam prezadovoljan sa Z3, sad sam zadovoljan sa G4 tako da ne sumnjam u bateriju na 6P, ali da sacekamo realne testove.

Koja glupost sa ovim kablom sto ima sa obe strane usb-c koji isporucuju sa 5X. Dakle treba jos jedan kabl da bi ga prikljucio na komp. Da li moze da se prikljuci telefon sa kablom sa starijim mikro usb konektorom?

Nexus 5x bi trebalo prekosutra (ako se dobro secam) da bude pusten u prodaju u Telenoru...

Da to je nevidjena glupost.. Ali ima kod kineza za male pare da se uzme prikljucak usb to usb type c(u pakovanju 6p vec ima taj dodatak)
ali realno taj punjac sto ide uz mobove je prevara :)

A šta je sa 6p?

Koliko sam nacuo iz druge ruke nece ga uopste nabavljati. Jedina nada ostaje mts.

Poslednja izmena:
Mene najvise brine cena N5X... Imam neki utisak da ce da odvale nenormalnu cenu u Telenoru...

Nexus 5x bi trebalo prekosutra (ako se dobro secam) da bude pusten u prodaju u Telenoru...

Odakle ti ta informacija?

Sto se tice kamere, moze definitivno da se kaze da su najbolje do sada u Nexus liniji, a ove godine definitivno u vrhu. Razlike izmedju 5X i 6P su minimalne, samo ta mogucnost snimanja slow-mo snimaka, koja je prakticno i zanemarljiva. Generalno vise naginjem ka 5X, ako bude dobra cena, definitivno su i jedan i drugi odlicni telefoni ove godine. Ako cemo prosto, 6P flegsip godine, 5X budzet godine, iako nije jeftin, ali po specifikacijama, da.

Insajder (nisam bas siguran da li ga pustaju 21. ili 22. ali mi je definitivno receno da se tad pusta u prodaju) :)

A OnePlus2? Brise 5X i po ceni i po performansama... A mislim da i izmedju 6P i OP2, ovaj drugi ima prednost...

Poslednja izmena:
Opt ima zverski hw, stoji, ali sa sw su baš nikakvi...

I još je vrlo lako nabaviti ga. /s

Apropos punjača, ja ne znam šta je problem. Da su dali USB b sa jedne strane i USB c sa druge svi bi kukali što nema fast charging. Da su to nekako nabudžili, kukali bi što nije Qualcomm fast charging 2.0.
Ako ti treba odeš kupiš, ako ti ne treba, to je samo još jedna stavka kojom spuštaju cenu. Da su mogli da ga daju, mogli su, ali kad već nisu kukanje ne pomaže.
Jel ima neko ovo da gleda malo objektivnije, ili je svima kiselo grožđe?

Poslednja izmena:
Softver kao najveca mana, ima i nekih nedostataka, kao NFC a i cini mi se jos nesto, ali ne znam sta. Znam da me je to iznenadilo i razocaralo. Ali najveca mana je i dalje invite sistem.
Na tviteru mi Telenor odgovara da i dalje nemaju info da li ce 5X i 6P biti u ponudi, ali kao da ce javiti ako bude promena. Nadam se da je istina to sto kazes i da ce se pojaviti ove nedelje. Sto pre pa da vidim cenu i da prodam N5 ako mi odgovara. Inace kasnije pada cena pa mogu da se oprostim od 5X.

5x sigurno dolazi.veruj mi. 6p 95% ne,opet mi veruj :)

@Tetsuo

Ugly

No Qualcomm quick charging or wireless charging. If you invested in either of these power standards, you're out of luck.

Poslednja izmena:
Pa pazi, ako su me lagali, lazem i ja vas... U svakom slucaju, i ja cekam da vidim cenu... Pa ostaje da resim da li da idem na N5X ili OP2 ili na neku jeftiniju varijantu tipa Huawei P8 lite :)

Autonomija ce sigurno biti primetno bolja od Nexusa 5 i ''nesto'' bolja od G4, S6, Z5, M9 itd sto je za Nexus fon sa S810 uspeh.

Prema tim ars rezultatima obecava, evo ko hoce moze da uporedi sa 2014. telefonima:
Ars-Benchmarks.0012.jpg

Review-chart-template-final-full-width.0121.jpg

Naravno ovo nista ne mora da znaci i rano je za zakljucke ali moze da se desi da trajanje baterije bude slicno kao kod S5/M8 sto je sasvim solidno i primetno unapredjenje u odnosu na Nexus 5 ;)
Pa ovo ce knda biti dobra autonomija, ako je verovati slici. Bolja od Note 3 koji ima sasvim dobru bateriju.
Prelistah ovo sa xda. Ako je verovati liku ovo je stvarno odlican Amoled.

Poslednja izmena:
Ako cemo prosto, 6P flegsip godine, 5X budzet godine, iako nije jeftin, ali po specifikacijama, da.

Pre će budžet telefon godine biti Motorola Moto X Play.

Dobar je 5X i ne pripada u tu budžet grupu, nudi sve što treba da nudi nexus pa sad i odličnu kameru po prvim uzorcima.
Trebao je 5X biti za 1mm deblji i uz to sa većom baterijom, lagan je i ne bi bio pretežak da je dobio +300mAh.
Sve u svemu meni se sviđa sve sem cene :)

Koliko sam video iz nekih reviewa koje sam stigao da pročitam do sada, 5X je dobio dosta pohvala na račun ekrana. Kod 6P su malo uzdržaniji, navode da je izražena refleksija i da je neophodno isključiti adaptive brightness.Naravno, treba uzeti u obzir i cenovni rang u kome se telefoni nalaze.
U Benchmark testovima 5X je na Engadgetu postigao mnogo lošije rezultate nego drugi telefoni sa istim SoC-om? Nema objašnjenja za ovo, i pritom navode da su same performanse telefona u radu bile odlične? 6P je postigao više-manje očekivane rezultate.
5X ima jedan prednji zvučnik čijim kvalitetom nisu oduševljeni, 6P ima prednje stereo zvučnike ali takođe nisu impresionirali.
Kamera je na oba telefona dobra, a odlična u low light situacijama.
5X dolazi uz USB-C->USB-C kabel, što znači da je za punjenje preko kompa potrebna kupovina dodatnog kabla. Klasičan trik proizvođača kako bi se povećala prodaja periferija. 6P dolazi sa 2 kabla: USB-C->USB-C i najkraći USB-C->USB-A koji sam video ;)
Za 6P navode da je veoma "osetljivo" power dugme, te da je veoma lako slučajno zaključati telefon u toku rada.

Najgore od svega je cena i ova pisanja da zvučnici nisu ništa posebno, a zbog njih su ivice uništili...

Pre će budžet telefon godine biti Motorola Moto X Play.

Dobar je 5X i ne pripada u tu budžet grupu, nudi sve što treba da nudi nexus pa sad i odličnu kameru po prvim uzorcima.
Trebao je 5X biti za 1mm deblji i uz to sa većom baterijom, lagan je i ne bi bio pretežak da je dobio +300mAh.
Sve u svemu meni se sviđa sve sem cene :)

Mislim da bi pre ipak bio Moto G 3gen, kao zaista pravi budzet. Ni Play se ne moze uzeti kao pravi budzet, ali s obzirom da ima slicne specifikacije kao 5X, nesto malcice slabije, a opet ima nekih nedostataka, 5X je ipak bolji budzet, ili mozda bolji lower high end telefon. Ali da, slazem se, da su malo napravili kompromis oko tih debljina, veca baterija bi bila pun pogodak. Mada Android authority kazu da moze lepo da izdrzi ceo dan, nesto sto moj N5 ne moze, tako da ako je to tacno, onda jeste dobra zamena 5X. I cena, al dobro... Da je 30-40$ niza, onda bi to bio stvarno dostojan nastavak N5. Al' *****a nas Gugl sve...

[youtube]n_cef4gJ7jM[/youtube]

Realno su se osramotili sto se tice displeja,mada sam to od njih i ocekivao..prvih 5min klipa.

Mada mozda je tako zato sto vuce na zutu ? Ali opet, uglovi gledanja [emoji15] [emoji15]

Samo da podsetim da honor 7 full alu kosta oko 300$.(oko 300e u eu)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno