Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 3

Posledica pada?

Odakle si naručio drugi ekran i koliko novaca je?

Da pao mi je danas i puko displej ne mogu da verujem da tach nije puko nego displej takva mi je bila sreca a baska sam imao i tempered glas koji isto ni taj nije pukao nego je displey prsno, ekran sam narucio od Skopje koj nose delove cjena je 130 eura

Ista situaciji i kod moje rođake...Note 3 ispao sa pola metra na parket. Na njemu se nalazila silikonska obloga i tempered glass, ništa vidljivo nije puklo, samo se ekran ugasio i neće više da se upali(telefon se pali, ali ekran jok). Serviser kaže da je otišao displej/ekran i da mora da se menja komlet sa fremom, cena 140 evra(garancija mesec dana). Pošto ga je namestio pojavio(ili je već bio) se još jedan problem na matičnoj ploči(on tako tvrdi), koji još nije rešio. Pitali ga za cenu rešavanja tog problema sa matičnom, kaže sve je uračunato sa cenom displeja-140 evra.

Ista situaciji i kod moje rođake...Note 3 ispao sa pola metra na parket. Na njemu se nalazila silikonska obloga i tempered glass, ništa vidljivo nije puklo, samo se ekran ugasio i neće više da se upali(telefon se pali, ali ekran jok). Serviser kaže da je otišao displej/ekran i da mora da se menja komlet sa fremom, cena 140 evra(garancija mesec dana). Pošto ga je namestio pojavio(ili je već bio) se još jedan problem na matičnoj ploči(on tako tvrdi), koji još nije rešio. Pitali ga za cenu rešavanja tog problema sa matičnom, kaže sve je uračunato sa cenom displeja-140 evra.

Ma sigurno oni nesto od servis su zasrali kad su menjavali ako je displej onda je displej nema sanse da posle zamjena displeja bude nesto oko maticnoj kod mene sve radi samo je skrseni displej proverio sam i senzore evo vec je cjeli dan uklucjen i nema ni restarta ni nista sve je u redu osim ekrana koj sutra cu menjavati

Već dva puta naručujem polarcell bateriju za note 3 i na kraju dobijam refund sa porukom da je baterija vraćena sa naše carine. Nije mi jasno šta je u pitanju, pošto znam da su ljudi ovde naručivali bateriju i stizala im.

Već dva puta naručujem polarcell bateriju za note 3 i na kraju dobijam refund sa porukom da je baterija vraćena sa naše carine. Nije mi jasno šta je u pitanju, pošto znam da su ljudi ovde naručivali bateriju i stizala im.
Da ne narucujes ona sa VAT ?

Danas sam zamenio displej operacija je trajela 10 min :D
6c25282ff6011def5e644f88c70d469f.jpg
2fa3cbbe9e4b00a5e0233aea7bdf52dc.jpg

Ja sam naručio bateriju sa istog sajta kao i ti i stigla mi je redovno posle nekih 7 dana,ne znam šta je kod tebe problem.

Ja sam jednu narucio ebay prica, i stigla posle mesec dana, a na koverti pisalo missent to tailand. Onda sam porucio jos jednu i evo jednom se vratila, isto kao je odbila carina, pa je poslali opet i cekam da vidim sta ce biti. Nesto ove svabe useru kad salju...

[YOUTUBE]zd73AOf9ydg[/YOUTUBE]

Sad procitah neke komentare, da je radjen samo za azijsko trziste i da je dosta toga na kineskom kao i da ima ogranicenje play store-a zbog toga. Verujem da se to resava nekim drugim romom...

Je li neko pokušao da od Note3 napravi Note5, kao na videu?

Zasto su N9002 preko oglasa toliko jeftiniji...vidim da se krecu od 275-290EUR...?
Dosla poveca kolicina, skroz novi batch izgleda. (ali nema ih puno, svako ima po jedan-dva primerka kada sam ja proveravao, a tada sam ih JEDVA nasao - sad vidim eto nekoliko strana DSke ;))

To je pravi Samsung, pravljen za China Unicom. Dolazi sa normalnim ROMom po defaultu (neki sa punom podrskom za engleski, ruski, mozda i srpski, Play Store na njemu radi skroz OK).
To nije stock ROM za China Unicom, mislim da je to neki ROM radjen za ruske korisnike (i tamo se prodaje zvanicno, ali ga je uvezla neka firma ovako, nije velika kolicina)

Ja bi u svakom slucaju taj ROM prebrisao, i da nisam znao da ga nema negde online (pa ako neko ima sacuvan image ovog ROMa sa kojim dolazi, znacilo bi, barem meni, da ga sheruje).

Ako mu ubacis Stock ROM (ima od 4.3 do 5.0 nekoliko, ja sam uzeo najraniji 4.4, jer koliko znam ni na ovom modelu 4.3 ne sme da se proba vise, zbog novog bootloadera), nije problem da se ubaci Google Services ceo.
Samo treba naci pravu rutu:
- Flash ROM kroz Odin
- Ubacis CWM
- Wipe data/factory reset
- Flash Gapps.zip (meni je samo neki pico radio, ostali javljaju da nema dovoljno prostora)
- Flash CF-Root
- Flash CWM opet
- Wipe data/factory reset iz CWM opet
Nijednom ne treba da se startuje sistem! (izbaciti bateriju nakon automatskih reseta ako treba)
Tek sada moze da se bootuje sistem.

BTW, izgleda da Nandroid bekap ne cuva PIN kako treba! Probao sam dva puta restore bekapa, siguran sam da nisam pogresio PIN, ali nece da prihvati PIN
Znaci, Nandroid sa PIN Lockom na ovom telefonu - ne vredi.

Flash ROMa iz nekog razloga resetuje PIN lock, a koliko se secam na S5, S3 i mozda na obicnom N3 (ne secam se!) PIN Lock ne moze da se resetuje flashovanjem i factory wipe-om.

BTW, da li je neko probao ovo za downgrade na 4.3:
https://www.youtube.com/watch?v=GQWeeOXvvOM

I da li ima nacina da se na Lock screenu vide sve informacije o notifikacijama? Na S5 mogu i Viber i Skype i sve ostale notifikacije da vidim, i ako ih nema puno, vidi se tekst tih poruka.
Na N3 (i obican i Dual SIM) samo SMS tekst mogu da vidim na Lock Screenu :( samo se vidi ikonica u status baru da postoji Viber/Skype poruka, i nista drugo.

Odradio root sinoc I fleshnuo cm 12.1, malo da odmorim oci od Sammy rooms. Videcu kako ce se ponasati par dana. Skinuo sam I Temasek unofficial al on mi je zabadao pa sam otisao na nightly...

DarkLord ceka da se smorim sa ovim.

jel moze neko da mi posalje RakeIn.apk sa 4.4 verzije plz?
Izbrisao sam ga, a ne vraca mi se ceo ROM. Ne mogu da skinem proveren apk sa neta.

Apk jr za Pen Window.

Kupio sam pre neki dan original s view cover preko oglasa. Radio je normlano ali poceo je da zeza. Juce sam nesto menjao poklopce stavio bio original i danas vratio opet ovaj s view. Vise nece da aktivira i deaktivira aktivan prozor. Ne reaguje uopste. Probao sam i da restartjem telefon i opet ista prica. Prvo je malo radio ali u prekidima cas hoce, cas nece da aktivira ativan prozor i sad uopste ne radi vise.

Da li zna mozda neko resenje i sta da radim? Kako mogu da namestim da opet normalno radi s view cover?

Kupio sam pre neki dan original s view cover preko oglasa. Radio je normlano ali poceo je da zeza. Juce sam nesto menjao poklopce stavio bio original i danas vratio opet ovaj s view. Vise nece da aktivira i deaktivira aktivan prozor. Ne reaguje uopste. Probao sam i da restartjem telefon i opet ista prica. Prvo je malo radio ali u prekidima cas hoce, cas nece da aktivira ativan prozor i sad uopste ne radi vise.

Da li zna mozda neko resenje i sta da radim? Kako mogu da namestim da opet normalno radi s view cover?
Vidi dali dopiraju konektore

Da proveri kontakte, meni isto nije radio kad je izasao Lolipop, ja prvo mislio do roma, jer nisam dugo koristio sview kad ono ispade da su kontakti bili problem.

Kako da proverim kontakte da li dopiraju? I ako ne dopiraju kako mogu ih namestim?

Poslednja izmena:
Ocistis malo ako su prvljavi i na jednoj i na drugoj strani, ne treba ti bas smirgla ali nesto tako sto ce skinuti sloj prljavstine ako ga ima ( naravno sve ovo blago radis i sa minimalnim pritiskom i pazi da ne polomis nesto ) i onda uzmes cackalicu ili tako nesto i blago povuces one kontakte na telefonu na gore cisto da ih pomeris za milimetar. Ne znam kakav si sa sitnim radovima ali ako mislis da ne mozes sam nemoj ni raditi.

Upravo sam uradio tako kao sto si rekao. Ocistio sam kontakte, i ako nije bilo prljavstine i blago povukao ih na gore i to samo ona dva donja sa strane gde naleze ovaj chip od futrole, nisam one ostale dizao. I opet isti problem, s view kao da je mrtav. Nista ne reaguje. :wall: :wall: :wall:

Nazad
Vrh Dno