Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Poručio sam za drugara sat sa AE. Sat je stigao ali u drugoj boji i sa drugačijom narukvicom. Kontaktirao sam prodavca i ovaj je ponudio da mi vrati 5$ i da zadržim sat.
Moje pitanje glasi:
da li moram da otvaram dispute da bi mi prodavac vratio tih 5$ ili on to može da uradi sam (bez otvaranja dispute-a)?
Kada vrate novac, da li dobijam neku poruku od AE da je vraćen novac ?
Pozzz

Sat je koštao 23$ na nekoj rasprodaji. Trazio mi je Kinez paypal acount da mi preko njega vrati novac. Dao sam mu mail pa ću videti sutra da li je uplatio. Ako ne bude otvaram dispute i tražim više para :-devil-:
Hvala na odgovoru

Kinezi poceli ozbiljno da zavlace. U zadnja dva meseca i 4 kupovine, nisam dobio ni jednu stvar koju sam narucio. Prvo narucim dva crna hard case za telefon i dobijem dva zelena. Zatim narucim jos jedan armor case crne boje, i stigne mi plavi. I zadnja kupobina je microusb kabl od 3 metra a evo jutros me doceka kabl od 1 metra ili cak manje. Sve su sitne stvari i placeno su mizerno ali opet ne moraju da mi salju skroz leve stvari. Svi prodavci sa 10 000+ ocena i dobrim feedbackom. Pre sve dobijao kao sto je opisano a sada me bas poteralo.

O ovome sam ja ovde pisao par stranica nazad, neko me umalo ne nabedi da lazem ovde... Mnogo su se izbezobrazili, a meni su i stizali nekompletni paketi, narucim stavar sa 10 delova stigne 6 :mad: Necu 6 to mi ne treba, treba mi ono moje sto sam narucio hocu 10 i tacka. Isto tako ti za sat gore, po meni si se zeznuo samo tako na to nisi trebao da pristanes nikako, nego lepo da slikas ili jos bolje kao ja snimas kada otvaras i onda si najmirniji, lepo posaljes sta si narucio sta ti stiglo i trazis full refund i cao, ne trazis nego zahtevas jer ti nije stiglo sta si narucio ako hoce nazad svoju stvar nije problem nikakav neka plati postarinu i ja cu mu posaljem odmah, a ne ja da snosim troskove za tudje greske, eventualno ako mozes da istrpis drugi model narukvice i boja ako ti se svidja zadrzis ali trazis dostaaa veci refund oko pola da se nauce da salju kako je naruceno, a ne da uvale sta im je visak.

Jel neko narucivao Google Cardboard sa AliExpressa? Ako jeste kako vam je stiglo u kesi,koverti ili kutiji ?
Zanima me jer sam narucio pa ne znam kako prolazi carinu vrednost paketa je 2e ne bih voleo da zaglavi na carini 15 dana :banghead:

Ja sam ga bas naručio pre nedelju dana. Dobio neki tracking broj koji ne radi, pa nemam pojma ni gde je trenutno.
Verujem da ga u koverti šalju, ipak je to običan karton, tako da ne verujem da će ga zadržati na carini.

Ма он пролази одмах (ако се не загуби). Сам је себи паковање.
Што нисте наручили пластичне, картон је мука користити по милион питања. Има их сад где хоћете за 10$. Ја сам узео ове
http://www.gearbest.com/virtual-reality/pp_217891.html
није Али али за идеју. Тотално други доживљај у односу на картон.

Умало да заборавим, обавезан материјал за демонстрацију VR

Poslednja izmena:
Pa ni ja nisam dobio broj za tracking ali navukao sam strah od nase carine kakvi su ludaci nebi me zacudilo da ga zadrze 20dana na carini i lupe pdv na neku vrednost nerealnu zato nisam ni hteo da narucim plasticni jer bi im to izgledao kao svemirski brod lupili bi "procenu" kao da sam uzeo onaj samsung gear od 300e :D

Dali je moguće da paket toliko dugo stoji na carini? U pitanju su biciklističke rukavice.
01.10.2015 18:35:00 CN - 200237
11.10.2015 17:04:00 CN - CNBJSA Otprema

Robu koja je posle ove stigla na carinu uredno sam odavno dobio.

Pa ni ja nisam dobio broj za tracking ali navukao sam strah od nase carine kakvi su ludaci nebi me zacudilo da ga zadrze 20dana na carini i lupe pdv na neku vrednost nerealnu zato nisam ni hteo da narucim plasticni jer bi im to izgledao kao svemirski brod lupili bi "procenu" kao da sam uzeo onaj samsung gear od 300e :D
Мој држали 18 дана у проценили на 20$.

Dali je moguće da paket toliko dugo stoji na carini? U pitanju su biciklističke rukavice.
01.10.2015 18:35:00 CN - 200237
11.10.2015 17:04:00 CN - CNBJSA Otprema

Robu koja je posle ove stigla na carinu uredno sam odavno dobio.
Pa ovaj ti paket nije ni stugao u Srbiju. Zadnji status je CNBJSA, to je aerodom u Pekingu.
Paket kad stigne za u Srbiju pise: 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispece, pa tek posle tog ide za carinu...

Takav status sam pročitao na poštinom sajtu zato sam i pomislio da je kod nas.

Nije stigao, nego naši imaju dogovor ili ugovor ili sta vec s kineskom poštom, pa možeš na postinom sajtu da pratiš i šta se zbiva u kini, dok za ostale tek kada uđu u zemlju...

Jeli iko narucivao ove LED sijalice sto corn sto obicne sa Alija, Ebaya, ili bilo kog drugog sajta samo da valjaju cemu, mislim kupis sijalice ono kao 10w, 12w, 15w itd a nema u stvarnosti 5w, stvarno smesno, znaci ako je neko kupovao sijalice od recimo 12w ali da toliko imaju u stvarnosti ne samo na papiru neka postavi preporuku za prodavca i sijalice.

Mislim da nije isplativo kupovati LED sijalice zato sto je razlika minimalna od nasih prodavaca i kineza. Zadnji put kada sam gledao cena je bila nekih 100din jeftinija.

Jeli iko narucivao ove LED sijalice sto corn sto obicne sa Alija, Ebaya, ili bilo kog drugog sajta samo da valjaju cemu, mislim kupis sijalice ono kao 10w, 12w, 15w itd a nema u stvarnosti 5w, stvarno smesno, znaci ako je neko kupovao sijalice od recimo 12w ali da toliko imaju u stvarnosti ne samo na papiru neka postavi preporuku za prodavca i sijalice.

Ja sam kupovao cak i one od 25W, ali nema to lumena ni pola od onoga sto pisu. Cak je moguce da to ni ne trosi 25W vec mozda 10-ak W, ali nemam Vatmetar da isprobam

Ja sam uzeo 30w... loše su, jako loše.

Pisao sam pre o sijalicama, ali ne mogu da nadjem preko pretrage :)

Ja sam uzimao za kucu.
U sustini dok nisam isprobao 3 prodavca, tek treci je bio pouzdan tj sijalice.

Kinezu lazu, cim zinu :D
Njihove sijalice i tabele sa lumenima nemaju veze s vezom. Odmah racunaj kad vidis tabelu da daju upola lumena.

Uglavnom su smd5730 diode (vece su, i ne uzimaj one male male diodice gde ih ima puno)

Iz mog iskustva, trazi foxanon sijalice, dobrog su kvaliteta i sto je najbitnije meni traju za sada, dok neke noname od pre su mi crkavale posle 30 dana. Naravno sve ima rok trajanja, a ne zna se koliko ce ove.

Racunaj da kineske led sijalice daju 50 lumena po W, tako da orjenaticono mozes da izracunas koliko ti treba.

Ili da nadjes razdelnik/spliter i stavis dve ako ti treba jako osvetljenje.

O tome i ja pricam ljudi, daj boze da ove od 12-15w imaju upola...

Evo da iznesem sta sam sve narucio i kakve su :

1. http://www.aliexpress.com/item/Led-...w-9w-12w-15w-lamp-lampada-Led/1913469729.html
10w e27 hladno bela smd 2835 23 komada

Sijalica malih dimenzija, sto se tice izrade sasvim sasvim ok lepse izgleda od ovih ostalih, ali dzaba kada ima realnih mozda 5w, 15 minuta sam skidao onu kapu jer nije na odsrafljavanje, muku mucio i na kraju samo sto sam bio uporan uspeo nekako da skinem a da ne polomim.

Evo kakva je na slici kod njih na oglasu i sta sam ja dobio : http://i.imgur.com/CjEt9LK.png

DSC_0001005.JPG

2. Sijalica kupljena kod lokalnog Kineza e27 hladno bela, izrada odlicna, od ove prve od navodno 10w mnogo veca, ima 7w i 26 emitera smd 2835, u odnosu na ove ostale koje sam kupovao ova zaista sija kao da ima 7w, nema ih nigde na internetu da se pazare sve sam zivo prevrnuo, gornja kapa se skida tako sto se odsrafi.

DSC_0001006.JPG

3. http://www.aliexpress.com/item/lamp...35-SMD-5W-9W-12W-15W-18W-20W/32439865257.html
e27 hladno bela

Narucena od 15w, stigla od 12w, sijalica sasvim ok izrade, bas velika veca od svih ostalih koje imam, u odnosu kada uporedim sa ovom od 7w sijaju tu negde isto, iako na slici pise da je u pitanju 18 emitera 2835, ovo su 5730, gornja kapa se odsrafljuje.

DSC_00001007.JPG

4. http://www.aliexpress.com/item/Whol...-Bulb-3W-5W-7W-9W-12W-15W-LED/1459666582.html
15w e27 hladno bela smd 5730

Ocajan kvalitet izrade, jako jeftina plastika sto se odmah vidi, dosla je sva raspadnuta spala ona kapa odozgo ploca se izvalila... Na slici kod kineza pise da ima 21 led emiter ali ih ima 20, sija tu negde slicno kao ova od 7w, kapa nije na odsrafljavanje ali se lako skida.

DSC_0016.JPG
DSC_0018.JPG

5. http://www.aliexpress.com/item/1Pcs...3W-5W-7W-12W-15W-18W-20W-25W/32337352353.html
e27 25 w bela smd 5730 72 emitera

Sijalica koja sija jace od svih ostalih ( nije sada neka prevelika razlika ali se primecuje ) a nije ni cudo jer ima 72 emitera i baca svetlost u pravcu od 360 stepeni, ali buduci kako sija ova sa 26 emitera 2835, ova bi morala da bude bar 2 puta jaca sto nije, ali sve u svemu sto se tice ovih na narucivanje najbolji odnos cena - kvalitet.

E sada i na sve ovo stavim jednu obicnu od 60w i usije ih sve, al usije po dobro :d Posle kad pocne neko da mi prica 10w led iste kao 70-80w obicne, to mozda one Filipsove sto kostaju po 1000 din komad :-devil-:
Drugar mi rece da je ovde najveci problem sto ugradjuju lose drajvere i da to zeza celu stvar, da je ostalo sve manje vise isto.
Tako da eto cekamo da se javi neko sto je porucio sijalice od kineza a da je nabastao na solidne.

Zaboravio sam da dodam da je mene carina drala svaki put na sijalice, procene ih po 5-6x vise :)

Inace ja sam narucivao sam corn led sijalice, nisam ove "normalno" izgleda.

Moja preporuka je foxanon marka, ako treba oko 75w obicne onda nekih 20-25w.

To da deset puta manje trosi ne pije vodu. Mozda sto kazes philips, ali ja nisam nalazio nista pristojno ispod 50 evra.

Jel neko narucivao Google Cardboard sa AliExpressa? Ako jeste kako vam je stiglo u kesi,koverti ili kutiji ?
Zanima me jer sam narucio pa ne znam kako prolazi carinu vrednost paketa je 2e ne bih voleo da zaglavi na carini 15 dana :banghead:

narucio sam ja, stigao je u delovima u onoj koverti sa mehuricima kao i sve ostalo pa ga samo sklopis

Zaboravio sam da dodam da je mene carina drala svaki put na sijalice, procene ih po 5-6x vise :)

Inace ja sam narucivao sam corn led sijalice, nisam ove "normalno" izgleda.

Moja preporuka je foxanon marka, ako treba oko 75w obicne onda nekih 20-25w.

To da deset puta manje trosi ne pije vodu. Mozda sto kazes philips, ali ja nisam nalazio nista pristojno ispod 50 evra.

Po koliko si narucivao odjednom ?

Ja sam kupovao cak i one od 25W, ali nema to lumena ni pola od onoga sto pisu. Cak je moguce da to ni ne trosi 25W vec mozda 10-ak W, ali nemam Vatmetar da isprobam

Ako imas ampermetar, napon je konstantan i eto i snage :) a do 1000 din su meraci potrosnje, super stvar za testiranje.

Ja sam narucio od Greek Lighting prodavnice, cekam da stigne pa bacam na test.

Sto se led modula tice, imam proverenog prodavca, koliko napise toliko i dobijes, a dobra cena.

Sad treba da mi stigne 9 cree led modula, ukupne cene 16$, ponavljam, testirani ranije. Kinezu sam napisao da posalje racun ili da stampa screenshot order-a, zbog carine.

Poslednja izmena:
Jel ima VR Headset takav na Aliju kao sto si ti uzeo,kako si zadovoljan? Jel si mozda probao film Avatar da pustis ? Videcu kakav je karton pa cu onda da narucim nesto bolje

pazite samo kad narucujete da vas telefon ima ziroskop
ja sam uzeo misleci da cu koristiti sa zenfone 2, ali telefon nema ziroskop, pa sam vr i gubi smisla bez toga

Jel kupovao neko PS3 džojstike sa Alija?
Znam da nisu original ali mi trebaju 1-2 rezerve.
Jesu li to isti što i kod nas mogu da se nađu po oglasima ili su bolji/lošiji?

Onda cemo da zapnemo :) taman sam tih 20$ dobio od nekog refunda tako da mi ovo dodje skoro za dz

narucio sam masku za telefon pre mesec dana i jos je nema. nisam pratio tracking number jer sam mislio da nece biti problema. sad taj tr. number ne znam gde da ukucam, idem na neki sajt na linku ali je sve na kineskom, probao sam na par mesta da ga kopiram ali nista. sta raditi?

Nazad
Vrh Dno