Šta je novo?

Windows (phone) 10

Deinstalirao insider app azuriranje 10536 ostalo pokrenuo isto pa restartovao telefon na pola preuzumanja sad je negde na 8 posto i tu stoji doklece neznam.

@tolero Jelti ponudio novi build?

Poslednja izmena:
Evo skida ga uveliko ... 10549

Javim posle kako je prošlo.

Poslednja izmena:
Jedno tri puta sam probao...ha, sto mu muka evo ide :D:D:D

Poslednja izmena:
Koliko samo ima ovih aplikacija koje čekaju na update :D Jedino što sam primetio dok se instaliraju silne aplikacije da sada i na lumia 630 imam opciju dt na navigation bar za gašenje ekrana. To je valjda ubačeno na gdr2, nisam imao ranije.

Bacim sutra neke utiske .

Jel ti testiras te Win 10 buildove na 630 tolero? Kako radi generalno u poredjenju sa 8.1, jel korak unazad sto se tice brzine.. (znam da jos nije sve ispeglano ali za sad)

Poslednja izmena:
Jel ti testiras te Win 10 buildove na 630 tolero? Kako radi generalno u poredjenju sa 8.1, jel korak u nazad sto se tice brzine.. (znam da jos nije sve ispeglano ali za sad)

Da na 630 .Za ovaj build mogu tek sutra da kažem . Prošli je bio brz na početku kasnije se malo usporio. Ne mogu da dam ocenu zato što aplikacije nisu rađene za win 10 i kod nekih ima problema. Ms aplikacije su dobre i retke win 10 app za sada.

Brzina je ok, skrol i ulazak izlazak u settings i ostale stvari . Problem se javljao kod ponekih aplikacija kao wc koje su sporo radile. Mada to ne čudi , ipak je beta . Ovo je build 10549 a MS već testira 1056xx tako da trenutno neće dodavati više opcije. Ostaje da srede i optimizuju ga.

Ako funkcioniše na ovom buildu project my screen snimiću sutra kako radi.

http://www.windowscentral.com/video-windows-10-mobile-build-10549

Perhaps the oddest feature is the ability to adjust the text display size on Lumia 1520. Just like a PC, you can move a slider to make fonts bigger or smaller. Our default – and recommended – is 250%. However, we can slide it down to 175% and the soft-reset the phone. Doing so results in basically making the Lumia 1520 a desktop PC. The Edge browser literally switches to desktop mode with the address bar at the top, Outlook can now show the full spilt-menu view, the Store looks like the PC version and more. It is useable even if many of the touch elements are tiny. Consider it more novelty than anything, though we imagine some of you may give it a spin.

windows-10-mobile-display-textsize.png

Interesantno, univerzalne app :)

Poslednja izmena:
koji smaraci. sad opet treba prvo da se vracam na 8.1 pa opet upgrade.. e jesu nesposobni..

Oce neko zamenu 1520 za z2 :p odlicno posle koliko meseci, a jos nema app sem MS-ovih :|

Evo, novi bild i kod mene...nikad brži backup aplikacija, zasad ok...više detalja i kukanje kasnije, zasad da pohvalim da su proradile obe aplikacije za blokiranje poziva i SMS...messaging i Messaging Skype Preview su opet zajedno...

Osetno brže radi novi build na 640xl. Još utisaka krajem dana..

Nema laga, brz je zaista...moram da primetim čudnovato brz restore aplikacija iz Library, strašno brzo je išlo, zatim dld i setovanje dve tastature odjednom, sve jako brzo radi...dopada mi se skaliranje ekrana mada je to u članku gore malo prenaduvano, daleko je ovo od PC, jedino za rad sa Office-om, odnosi se na 1520 naravno. Outlook još uvek nekompletna tema, kucanje na TT bez laga, Store još uvek pomalo tupavi ali jako brzo se radi i nalaze update-i...nisam probao pozive sa Vibera i WA, upload slika na TT, custom ringtonove i nisam siguran čuju li se smsovi uvek, javiću

Poslednja izmena:
Pa trenutno su 1520 i 930 monstrumi u WP segmentu,ne racunam ove nove.
I red je bio da posle toliko vremena urade nesto po tom pitanju.
Ima li neki benchmark, odradi koliko ti je read/write interne memorije, to mnogo utice na odaziv app. Ram i CPU na 1520 su i vise nego dovoljni za w10.

Ja sam istestirao pozive i poruke rade normalno, viber samo poruke i skype preko messagingbaplikacije . Notifikacije stižu kao i što bi trebalo odmah. Sinoć sam legao sam 75 % baterije , jutros ga čačkao, obavio jedan dug poziv , par poruka i baterija deluje bolje nego ranije .

Custom ringtone je popravljen, sms stiže normalno i sve radi. TT upload slika radi konačno.

Probao sam i ja ovaj dpi. Meni je na lumia 630 150% recommended i može se samo promeniti na 125% . Izgleda interesantno , mada malo baguje navigation bar .
e3592441b94e276ef4a3bc63f8078ba3.png
298e4e39ed168a6956203f3cf26877aa.png

Okačim sada sa promenom rezolucije.
8d39654e40571364b42e200cee8c465b.png
2dde5cdf2d092bac04e5a66ad82f19cc.png
d9e80db1d01688ef6d44455f2d2655ce.png
3eb219bc2cf0887b59a70601bbf212ef.png

Ne vidi se na ss ali na ovoj zadnjoj slici se navigation bar povuče na gore malo , kao da ima lufta. To kada se uključi one handed mode. Inače i pored toga što je sitno , sviđa mi se.

Edge takođe bolje radi kod mene nego prošli build. Sada radi i favorites sinhronizacija. Posećujem povremeno mondo. Aplikacija im je inače ušas na win 10 . Sada na edge radi odlično . Weather,News i ostale Ms app rade brže nego ranije.

Poslednja izmena:
Glance nije kako treba...i još nešto što mi baš smeta, pri prekidu veze, "ended" status ekran nikako da se skloni i vrati u history ili start, baš je tupavo, nikako da skapira da si prekinuo i da nestane. I na prošlom bildu je bilo tako
Edit:
Gadan bug u Skype. Mess. Beta, tastatura prekriva traku po kojoj izlazi otkucan tekst, jedino pomeriti tastaturu nagore

Poslednja izmena:
Glance nije kako treba...i još nešto što mi baš smeta, pri prekidu veze, "ended" status ekran nikako da se skloni i vrati u history ili start, baš je tupavo, nikako da skapira da si prekinuo i da nestane. I na prošlom bildu je bilo tako
Edit:
Gadan bug u Skype. Mess. Beta, tastatura prekriva traku po kojoj izlazi otkucan tekst, jedino pomeriti tastaturu nagore

Glance nemam, ove navedene probleme nisam još video . Da te ne zeza ako si promenio rezoluciju možda ta tastatura ? Ovo za pozive mi radi normalno. Mada lumia 630 nema Proximity sensor . Možda je problem konkretno kod njega.

Kako se beše isključuje vibracija prilikom uspostavljanja poziva . To me nervira, da nije sounds- system alerts ? Data usage nije popravljen. Kada se izabere prvi u mesecu za obračun ne prihvata .

Najmanji tile za sms ne pokazuje broj poruka. Da li je to uvek bilo tako. Viber pokazuje.

Poslednja izmena:
Koji tile kojih poruka :D

Inače ja sam na Telenoru pa je obračun 3., meni to radi. A za tu vibraciju ideš na Notifications-Phone...ovo sa tastaturom počinje da me jaše po mozgu, TT radi lepo a native neće?!?
Aha provalio sam, za Skype beta je difoltni položaj tastature izdignut pa se vidi sluška i kamerica, spustiš dole i to postaje difolt ;-)

Poslednja izmena:
Ova messaging app . Nisam ranije koristio najmanju veličinu pločice i ne znam da li je prikazivala broj poruka. Viber pokazuje i na najmanjoj veličini...

Proradila , odpinovao sam i pa ponovo dodao i pokazuje normalno.

Poslednja izmena:
Znaci 10549 je mnogo brzi (bolji) od 10536? I da li postoji neki drugi nacin da se ubaci sem vracanja na 8.1 pa opet na 10? L640XL

Kod mene se baš primeti ubrzanje . Kako je izgledalo pre 2 meseca vidan je napredak. Može biti samo bolje na sledećem buildu ...Startovanje aplikacija definitivno brže , naravno prevashodno govorim o win 10 app . Na jačim telefonima bi trebalo da klizi kao na 8.1

@Ivan975 Kako je brzins u odnosu na 8.1 ?

Mora definitivno da se vraća na 8.1 ili da se sačeka sledeći build.

Pronašao sam još jedan problem, fali mi groove music i movies app. Kada odem u store pokazuje mi kao instalirana i mogu da je otvorim ali nema prečice. Video i Muzika se može pustiti preko file exporera. Tako da mi nije trenutno veliki problem pa da radim reset.

Poslednja izmena:
Po meni vracanje na 8.1 i nije neki problem, realno nakon PC downloada sama instalacija traje ~10 minuta. Dok update na 10 traje dugo. Takodje sam primetio znatno ubrzanje u odnosu na prethodni build, neke su aplikacije znale da se otvaraju i po 15-20 sekundi, pod uslovom da se i otvore uopste iz prve. Sada radi odlicno, nema laga u stizanju poruka na skype ni u messaging app, sto se aplikacija koje spominjes tice, meni su tu, ali sam radio system restore, nisam pravio clean slate.

Vraćanje na 8.1 je brzo ako si već skidao na comp i vraćao . On samo očita i flešuje za 10 minuta .

@Borgof Da li ti deluje "čudno" i krupno sada 8.1 kada si vraćao ? :) Jedina app koja je uvek đubre je viber. Koliko god da su ostale brze ova je uvek bila troma. Valjda konačno izdaju univerzalno, rekli su da je u izradi. Ali bar notifikacije ne kasne.

Poslednja izmena:
Vraćanje na 8.1 je brzo ako si već skidao na comp i vraćao . On samo očita i flešuje za 10 minuta .

@Borgof Da li ti deluje "čudno" i krupno sada 8.1 kada si vraćao ? :)

Neke app su i dalje u wp8.1 look, pa to malo bode oci

Ko se seti da na satu koristi tacku...

@Borgof Da li ti deluje "čudno" i krupno sada 8.1 kada si vraćao ? :) Jedina app koja je uvek đubre je viber. Koliko god da su ostale brze ova je uvek bila troma. Valjda konačno izdaju univerzalno, rekli su da je u izradi. Ali bar notifikacije ne kasne.

Da, cim sam pokrenuo telefon opet na 8.1 i kada mi je iskocila tastatura za unosenje pin koda bilo mi je cudno :)

Uf...Al' me kopa... Samo sada mi baš treba telefon... nema zezanja... :(

Vrh Dno