da je konstantna furka 6 serijala brzo bi se ljudi zasitili,kao sto su sa 24.
Ne mora akcija non stop ali barem da ne bude melodrama izmedju prve i poslednje epizode... Zato ja npr volim serije tipa NCIS i CSI, svaku radi drugi režiser i svaka je dobra, price su uglavnom međusobno nepovezane i možeš opušteno da pratiš i nema smaranja.
Donekle si u pravu ali poenta onoga što sam hteo da kažem je da serije tipa NCIS nemaju tesno povezane epizode kao što je to slučaj sa npr TWD. Jesu medjuljudski odnosi razradjeni jer su isti likovi zajedno 13 sezona i to ne može da se izbegne. Drama se tu koristi kao vezivno tkivo da bi sezona bila zaokružena celina i uglavnom je drama vezana za tu pozadinsku priču ali seriji ne bi ništa falilo ni da te pozadinske priče nema jer su slučajevi u epizodama dovoljni sami po sebi. To je barem moje mišljenje.pokusavam da vodim objektivnu diskusiju,bez uplitanja licnog ukusa,odmah sad da se razumemo.rejtinzi twd-a i banshee-ja jasno pokazuju ko je gde i koja je formula uspesnija.a sve ovo pricam da pokusam da vam dokazem da se to u twd-u radi na osnovu fidbeka publike,jer su to o cemu vi pricate dobili pre dve sezone i tad je bio beksles sto se trpa toliko stvari,gde je tu strip itd.jasno je kao dan da su rafinisali formulu,prosijali i kasting i likove i udarili na drami i atmosferi jer su to stubovi serije.
NCIS ne pratim,ali koliko sam uhvatio i oni su hevi na melodrami,intima medju karakterima,svaki medjuljudski odnos razradjen itd.kao sto rekoh da ne uplicemo ukus,drama je prva zamena seksu u americkim serijama,i to pali ko zna koliko vec decenija unazad.
Ne zameram, daleko od toga, već samo iznosim svoje misljenje... Drama kao izraz nije loša ako je upotrebljena na pravi način i protiv toga nemam ništa. Ono sto mi smeta je reklamiranje serije na pogrešan način, koja god da je u pitanju, gde je akcija stavljena na prvo mesto i gde se stiče utisak da je u pitanju prženje non stop a u stvari mnogo je više tih dramskih momenata nego sto bi valjalo.nista ja nemam protiv NCIS-a,niti mi je bila namera da omalovazavam itd,samo sam primetio da twd-u zameras na melodrami a NCIS je takodje hevi na tom polju.
G@W:
ko je pricao o ocenama?mene ne samo da ista ne zanima (jer po meni je apsurd da bilo kakav pop produkt ima neku "ocenu" ili ozbiljniju kritiku) vec pricam iskljucivo o rejtinzima.odnos izmedju twd-a i got-a je jasan,upravo rejtinzi to i pokazuju.sto se tice glume,nisu za poredjenje jer twd uz fizicki i seksualni aspekt primarno ide na realnost glumaca,dok je got fentazi serija gde gde su harizma,seksualnost na prvom mestu pa onda sve ostalo.otud nesto bolje stanje po pitanju glumackih sposobnosti,uz prakticno neograniceni budzet za okvir jedne TV serije.twd je ulozio u par nosecih uloga,ostalo je nabacao i slusao publiku sta ce da se primi.u got-u su od starta morali da misle o svakoj ulozi.
i jedno i drugo su klasicni pop proizvodi koji sluze primarno da prodaju reklamu i sad u nekoj meri da sami sebe prodaju.ne treba ih previse ozbiljno i dozivljavati,kamoli licno.
Ja celu sezonu nisam ni pominjao...samo tu jednu epizodu zbog koje sam prestao da gledam serijuNightCrawler:
e sad ga pretera,bilo je fazon 3 epizode najvise,gde cela sezona. 🙂 inace,ova nova epizoda pokidala. 🙂
Ja celu sezonu nisam ni pominjao...samo tu jednu epizodu zbog koje sam prestao da gledam seriju
U suštini ne moraš ali ne bi bilo zgoreg da ga pogledaš 😀Sto se tice Fargo-a, jel treba gledati onaj film pre nego sto se pocne serija? I kakav je koncept serije, posto vidim da su razliciti glumci u prvoj i drugoj sezoni?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari