Šta je novo?

LG Nexus 5X

Tad je n5 bio medju jacim hardverskim telefonima na trzistu.. Pre 2god je to bilo. Ovaj je maltene isti mob sa boljim zvucnicima i vrv kamerom a skuplji je. Na to dodaj da huawei model nije 600+ $ i cela prica ispada smesno.

Takvi su komentari i na androidpolice sajtu.

Poslednja izmena:
Moguće da je stari amoled, ona ružna budža nazad jer nema logike da telefon koji ima veću bateriju, rezoluciju displeja, alu ... bude skuplji samo 70-80 $ ...

Tada si pored sd800 imao sd801 i to je to, i retko koji telefon je bio tako povoljan sa 8 snapdragonom. Sada mozes za mnogo manje pare naci 808, mnogo je bolja konkurencija.

Valjda ovog puta nece staviti najgori eMMC na trzistu u Nexuse. S6 a pogotovo 6S su otisli predaleko u odnosu na ostale kada je kvalitet ugradjene memorije u pitanju.

500 USD nije flagship cena ali nema ni razloga da bude jer hardver sigurno nece biti na nivou flagshipa. Cena je odgovarajuca kvalitetu proizvoda pod uslovom da su sve komponente barem dobre, ako vec ne mogu biti odlicne.

Koga zanima zasto ajfon kosta koliko kosta i zasto je toliko skuplji od Nexusa, neka pogleda Anandtech test. Druga je to kategorija hardvera ;)

Npr 32GB Moto X Pure je $450 + ima MicroSD slot
Ali to u Americi :)

Well, this one is definitely a better value than the 5X for sure - however it still lacks wireless charging. In its place, they put bezels.

Not buying.

Poslednja izmena:
pa dobro, ovo je 30$ vishe...shto je smeshno ?
:)

U Nexusu 4 si pre 3 godine dobio tada najjači dostupni SoC, 16gb rom i 2gb ram za 350$, u Nexusu 5 si pre 2 godine tada dobio najjači dostupni SoC, 16gb rom i 2gb ram za 350$, a sada u 2015oj dobijaš SoC koji je tek za nijansu brži od tog od pre 2 godine, isto rom i ram memorije, užasan dizajn i ogromne bezele za 380$...

Iz nekog razloga huawei je potcenjen opasno :)

Iz razloga što dolazi sa raspalim S810. Eno na oglasima Flex 2, odlično dizajniran telefon za 295e (u nekim zemljama ide i za 220e), ali džabe kad ima tu katastrofu od procesora pa ga niko nece

Generalno kupca ne interesuje sta je unutar moba od SoC - a.. To samo nas ludake ovde zanima :)

G flex radi kao kanta i zato ga niko nece,plus mu je marketing bio ocajan.
Opt i m9 sa s810 lete. Veravotno ce takav biti i z5.

Poslednja izmena:
Ne interesuje prosecnog kupca to jer on zna da odredjena marka ugradjuje najbolji hardver. Zasto bi ga zanimalo koji je to hardver kada zna da je najbolji? :)

Generalno kupca ne interesuje sta je unutar moba od SoC - a.. To samo nas ludake ovde zanima :)

Lg flex 2 radi kao kanta? Bas sam njega sinoc gledao kao alternativu nexusu.

Lg flex 2 radi kao kanta? Bas sam njega sinoc gledao kao alternativu nexusu.
Radio(lose sam napisao) ,kada su ljudi radili reviewe :) lisno mislim da je to zbog bagovitog sw kao na g3 a ne do soc-a.

Mozda je neki updejt smirio situaciju,ali kako to da znamo kada ga niko nema ? ;)

Poslednja izmena:
Gsm arena ga je ocenila prilicno pozitivno, uzimajuci u visu da su racunali znacajno visu cenu. Oko 300e to (novo) ili OPO. Licno mogao bih malo i gore kad bih imao neki telefon koji donosi ista bolje.

Prodaja telefona sa S810 te demantuje. OPT i M9 rade lošije nego OPO i M8 u praksi, uporedite potražnju za ta dva telefona prošle godine i sa njihovim naslednicima i stvar je jasna.

Ne interesuje prosecnog kupca to jer on zna da odredjena marka ugradjuje najbolji hardver. Zasto bi ga zanimalo koji je to hardver kada zna da je najbolji? :)

Na prste možeš da nabrojiš vlasnike telefona sa S810 na ovom forumu koji ima skoro 50 hiljada članova, a ugrađuju ga Sony, HTC, LG, Xiaomi i ostali kinezi. Možda ovde nisu svi prosečni kupci, pošto je ovo IT forum, ali i u inostranstvu katastrofalno ide prodaja. Nije Android ekosistem Apple, pa da kupca ne zanima ništa o telefonu i da ga kupuje zbog brenda, čak i Samsung je morao da se opameti i značajno unapredi ovogodišnji telefon posle pljuvanja po S5 od strane kupaca

Ma to je prazna prica.. Drugi su cinioci pada potraznje a ne napljuvani s810. Da je s6 imao s810 prodaja bi se merila max u promilima manje nego sto je sada..

Glavni krivci pada prodaje androida(sem kineza i donekle samsunga) su sami proizvodjaci,iphone i totalni redizajn s6

Poslednja izmena:
Radio(lose sam napisao) ,kada su ljudi radili reviewe :) lisno mislim da je to zbog bagovitog sw kao na g3 a ne do soc-a.
Mozda je neki updejt smirio situaciju,ali kako to da znamo kada ga niko nema ? ;)
Tad' je lose radio, sada super radi. Update smirio situaciju ;)

Ma to je prazna prica.. Drugi su cinioci pada potraznje a ne napljuvani s810.

Pa činjenica je da nijedan proizvođač nije mogao da ga utegne da radi ljudski, a probali su svi najveci osim Samsunga, koji je u startu javno odustao od njega zbog problema koji ga prate, i Huaweia koji ce ga sada ubaciti u Nexus

Ne brinem se ja za nexus ,ima da leti kao i uvek :)
A ako ljudi toliko beze od s810 to mu dodje jos i bolje za "nas" ,cena ce brzo pasti na neku normalu :)

I da ,kamera verovatno 12mp i 1/2.3 ili 1/2.4 . mislim na huawei model. Navodno i kamere ce im se razlikovati

U Nexusu 4 si pre 3 godine dobio tada najjači dostupni SoC, 16gb rom i 2gb ram za 350$, u Nexusu 5 si pre 2 godine tada dobio najjači dostupni SoC, 16gb rom i 2gb ram za 350$, a sada u 2015oj dobijaš SoC koji je tek za nijansu brži od tog od pre 2 godine, isto rom i ram memorije, užasan dizajn i ogromne bezele za 380$...

Iz razloga što dolazi sa raspalim S810. Eno na oglasima Flex 2, odlično dizajniran telefon za 295e (u nekim zemljama ide i za 220e), ali džabe kad ima tu katastrofu od procesora pa ga niko nece

Prosto ne mogu da verujem da S810 toliko utiče, a možda je HUAWEI iz tog razloga stavio ogromnu bateriju :)
Još amoled ako bude stari - eto burn-in i smearing/blurring-a ...

Najpametnije je sačekati par meseci da padnu cene i da se pokažu mane :)

Poslednja izmena:
http://www.androidpolice.com/2015/0...nline-only-wont-be-sold-in-us-carrier-stores/

Zanimljivo. Mozda ovim potezom smanje cenu uredjaja. Online prodaja je najeftiniji nacin prodaje

Why the change? Google is pushing its new Google Store as the one-stop-shop for Nexus products and accessories. There are other things available there too, like smartwatches and Chromebooks, but nothing is likely to raise awareness like a Nexus launch. This appears to be the thinking, anyway.
Nije baš sjajna vest, ne znam dal će se to preneti globalno jer bi moglo da smanji dostupnost uređaja, pogotovo na tržištima kao što je naše...
Btw ovaj 6P na papiru deluje kao odlična kupovina...

^^^ja bi prvi voleo da je tako, ali cena prošlogodišnjeg Nexusa nije padala iako ga niko nije hteo :smash:

^^Možda, videcemo kada stignu prvi testovi, ali ja sam ovogodišnjim Nexusima razočaran, 99% ih necu kupiti ukoliko su sve ove glasine tačne.

Prosto ne mogu da verujem da S810 toliko utiče, a možda je HUAWEI iz tog razloga stavio ogromnu bateriju :)

Smearing ima i na novijem Amoledu tako da mu to ne gine. :D

Nije baš sjajna vest, ne znam dal će se to preneti globalno jer bi moglo da smanji dostupnost uređaja, pogotovo na tržištima kao što je naše...
Btw ovaj 6P na papiru deluje kao odlična kupovina...

Ne bi trebalo to da utice toliko jer se ovo odnosi samo na Americke mreze. Ako neko od domacih uzme Nexus, onda ce biti dostupan kao N5. N6 niko nije ni uzeo pa se sada jedva nalazi polovan, a tek nov.
Ako je cena 5X tacna, potpuno sam razocaran. Mislim ono, niko ne ocekuje da bude <300$, ali opet je ovo mnogo u odnosu na ono sto nudi. 6P ima ok cenu, ali opet je skupo, barem za mene.

Pa utice, to je jasno odavno. Svi poznatiji telefoni sa S810 (M9, Z3+, OPT..) su sporiji u onim speed testovima od verzija iz 2014. (M8, Z2/3, OPO..) jer S810 throttle-uje a u isto vreme autonomije su im i bar 20% losije.

Ostaje da se vidi da li ce sony uspeti nesto da uradi sa term. pastom na Z5 seriji i da li ce Huawei Nexus imati neko slicno resenje. Ako i oni failuju to je samo pecat na oznaku djubre za S810..

..kada su telefoni u pitanju. Zanimljivo je to sto taj cipset radi normalno u Z4 tabletu (performanse su odlicne i bez padova, tako kazu testovi i utisci a autonomija u skladu sa ocekivanjima). To je verovatno zbog toga sto je 10.x'' tablet daleko veci uredjaj od svih telefona/phableta pa su lakse resili S810 probleme (ili nisu ni bili izrazeni).

Nazad
Vrh Dno