Šta je novo?

iPhone 6S / 6S Plus

bomba wall i ako su mnogi pljuvali izgleda zlo🙂

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    213.3 KB · Pregleda: 266
sa svakim novim iphonenom izlaze i klipovi da nešto ne valja.

Ne mogu jedino da se setim problema na 5/5s.

Šta će biti ovaj put da mi je znati?
Kako nije bilo problema sa peticom? Ono čuveno skidanje boje 🙂)))
Posle su to ispravili na 5S

Poslednja izmena:
Bravo,zaboravio sam totalno,pošto uvek uzimam beli,a kod njega nije postojao taj problem ili ga ja nisam imao 🙂

Nisam imao ni na i4 problem sa antenom,ni na 3g sa dugmetom... 🙂

Na i4 sam imao problem sa wifi / gps i dugmetom.

Poslednja izmena:
+1 nisam imao problema ni sa crnim...

Zato sto je savijanje ekrana jako bitno kod kapacitivnih ekrana?
Ja koliko sam razumeo force touch je samo ime, a sila koju detektuje zavisi od promene povrsine kojom stiskas display - ako ti stisnes jace palac ti se deformise i veca je dodirna povrsina sa ekranom sto vise stiskas - iz istog razloga su duplirali gustinu senzora...

To nije kako su oni prezentovali tu tehnologiju. Rekli su da postoje senzori koji mere udaljenje površinskog stakla od donjeg sloja i jasno registruju jačinu pritiska zavisno od smanjenja razdaljine. Dakle, po onome što su rekli, nema nikakve veze sa dužinom pritiska niti sa površinom koja naleže na staklo.

Zato sto je savijanje ekrana jako bitno kod kapacitivnih ekrana?
Ja koliko sam razumeo force touch je samo ime, a sila koju detektuje zavisi od promene povrsine kojom stiskas display - ako ti stisnes jace palac ti se deformise i veca je dodirna povrsina sa ekranom sto vise stiskas - iz istog razloga su duplirali gustinu senzora...

Slabo si ti to razumeo.

To nije kako su oni prezentovali tu tehnologiju. Rekli su da postoje senzori koji mere udaljenje površinskog stakla od donjeg sloja i jasno registruju jačinu pritiska zavisno od smanjenja razdaljine. Dakle, po onome što su rekli, nema nikakve veze sa dužinom pritiska niti sa površinom koja naleže na staklo.

Slabo si ti to razumeo.

Mora da mi je to bilo najlogicnije jer su pominjani kapacitivni senzori. Ne mere oni bukvalno udaljenost, vec verovatno promene u naelektrisanju (jer su kapacitivni senzori), a ono se menja u zavisnosti od blizine prsta senzorima, medjutim (veliko medjutim) ja sam 100% ubedjen da je u obzir uzeto i povecanje dodirne povrsine (usled jaceg pritiska na ekran) jer ce onda i okolni senzori (linearno gledano od centralne tacke dodira) primetiti promenu u naelektrisanju.

iPhone 6s Teardown

@ drgonzo

Senzor je izgleda neki Sony 1/3''.. ali nisam siguran.

iPhone 6s vs Note 5 vs iPhone 6 hands-on camera test

IPhone 6s Plus Sneak Preview Photos

http://www.01net.com/actualites/test-les-iphone-6s-ne-sont-plus-les-champions-en-photo-917143.html

[YOUTUBE]7wQHnExGMr0[/YOUTUBE]

I pored toga sto izgleda ima nesto stariji i manji senzor deluje da uspesno parira skoro svim novijim smartfon kamerama.

Ali.. izgleda da 6s nema bas nikakvu stabilizaciju kamkordera u 4k modu dok 6s plus ima. Ovo mi je malo cudno jer IP6 i bez OIS-a ima odlicnu stabilizaciju pri video snimanju (softversku naravno). Verovatno to ima i 6s ali samo u 1080p modu.

[YOUTUBE]WDq1QN1oLSw[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]x8brfjxLr68[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]b_1Bgfl6qvk[/YOUTUBE]

^ takodje, bukvalno nisam hteo da gledam i reko ajde.. iznenadio sam se 🙂 Mada su morali na kraju da pokazu zasto su Verge 😀

A Apple je ponovo odradio odlican posao sa softverom kamere, posebno kada se zna da koriste manje i za generaciju starije sony senzore od S6/G4.

Pitam se sta bi bilo da oba iP6s imaju IMX230.. bila bi to najbolja kamera na smart telefonima.

Poslednja izmena:
Da su stavili to ne bi imali jos jedan argument za prelazak na ip7, a to im je bitno posebno ako ostanu na dizajnu sa home dugmetom... Ako izbace to dugme mogu da ostave kameru nikome to neće biti bitno...

A iskreno ja sam iznenadjen da su sada toliko blizu, odnosno da i kad gube razlika je mala bas...

^ takodje, bukvalno nisam hteo da gledam i reko ajde.. iznenadio sam se 🙂 Mada su morali na kraju da pokazu zasto su Verge 😀

A Apple je ponovo odradio odlican posao sa softverom kamere, posebno kada se zna da koriste manje i za generaciju starije sony senzore od S6/G4.

Pitam se sta bi bilo da oba iP6s imaju IMX230.. bila bi to najbolja kamera na smart telefonima.

Ubi se ja trazeci koji je senzor kamere, gde si nasao taj podatak.

iPhone 6s Teardown

@ drgonzo

Senzor je izgleda neki Sony 1/3''.. ali nisam siguran.

iPhone 6s vs Note 5 vs iPhone 6 hands-on camera test
IPhone 6s Plus Sneak Preview Photos

http://www.01net.com/actualites/test-les-iphone-6s-ne-sont-plus-les-champions-en-photo-917143.html

[YOUTUBE]7wQHnExGMr0[/YOUTUBE]

I pored toga sto izgleda ima nesto stariji i manji senzor deluje da uspesno parira skoro svim novijim smartfon kamerama.

Ali.. izgleda da 6s nema bas nikakvu stabilizaciju kamkordera u 4k modu dok 6s plus ima. Ovo mi je malo cudno jer IP6 i bez OIS-a ima odlicnu stabilizaciju pri video snimanju (softversku naravno). Verovatno to ima i 6s ali samo u 1080p modu.

[YOUTUBE]WDq1QN1oLSw[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]x8brfjxLr68[/YOUTUBE]

Imamo na 1080p ali na 3k video snimanju nemam stabilizaciju na ip6 i max fps mi je 30... Sto se tice 6s to je to ja ga def uzimam ima previse stvari koje mi se dopadaju :-D npr tenk od telefona. Ko ce ga sad docekati :-D

Poslednja izmena:
Mora da mi je to bilo najlogicnije jer su pominjani kapacitivni senzori. Ne mere oni bukvalno udaljenost, vec verovatno promene u naelektrisanju (jer su kapacitivni senzori), a ono se menja u zavisnosti od blizine prsta senzorima, medjutim (veliko medjutim) ja sam 100% ubedjen da je u obzir uzeto i povecanje dodirne povrsine (usled jaceg pritiska na ekran) jer ce onda i okolni senzori (linearno gledano od centralne tacke dodira) primetiti promenu u naelektrisanju.

Evo pa se informiši:
https://youtu.be/ekU5C37Txmc?t=142

Da li neko planira da nabavlja telefon, cisto me zanima posto bih kupio jedan za sebe, pa da ucestvujem u kupovini?

Moze odgovor i u PM

Hvala

Radi force touch sa tempered glass
Mada se svejedno treba usemiti kako stiskati ekran i koliko dugo

Mislim da svako moze da donese neki realan zakljucak iz The Verge kamera testa ali ipak:

iPhone 6s/6s+:

ZOIhNgU.png

Note 5/Edge+/G4:

gBPdXjy.png

Sta reci sem... The Verge.

I ja mislim da su pristrasni i da ako su oba IP6s ocenili 10/10 onda i N5 zasluzuje istu ocenu (a u sustini nijedna kamera na bilo kom telefonu ne zasluzuje 10/10) ali bas me zanima kako bi Samsung fan sajtovi ocenili iste? Realno? ne bih rekao 🙂

Ono sto ja vidim (a i sto je logicno) - oba IP6s imaju odlican softver kamere ali ispastaju zbog manjih i nesto zastarelijih senzora od konkurencije. Zato sam i napisao - da imaju najnoviji sony IMX230 senzor 6s bi pokidali sve kamere na telefonima 🙂

A kada vec pricamo o objektivnosti, mislim da Emix nema pravo glasa :d

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?363208-Samsung-Galaxy-S7-S7-Edge&p=4360930&viewfull=1#post4360930

Sveukupno gledano, ako uzmemo u obzir i video i podesavanja N5 i Edge+ su u rangu sa G4. LG je mozda malo bolji u nekim aspektima i uslovima, Samsung u drugim.
iPhone nema sta da trazi pored G4/N5/Edge+, posebno kad su mogucnosti kamere i podesavanja iste u pitanju.

Pored G4, N5, S6 kamera nema sta da trazi iphone ali 3GS, 6s kamere su negde bolje, negde losije (limiti senzora) ali su svakako veoma konkurentne 😉

Poslednja izmena:
Da kad su podesavanja kamere i mogucnosti iste, tj. izvlacenje maksimuma (ono sto mene najvise zanima) u pitanju, iPhone nema sta da trazi pored G4/N5.

Edit: Da ne budem shvacen pogresno, koristio sam kratko 5s i testirao kameru dosta. Da izvadis telefon iz dzepa i slikas iPhone je odlican, rezultati skoro svaki put odlicni. Nikad u svom zivotu nisam rekao da iPhone ima krs kamere, vec za senzore koji se nalaze u telefonima cak i odlicne, stalno to kazem. U stanju su da izvuku maksimum iz tih malih senzora i to odlicno rade jos od 5-ce.
Samo mislim da sa G4 i N5 (Da ne ubacujem u pricu 1020 koji sam jako dugo koristio) u tezim uslovima moze vise da se uradi. Necu promeniti ovaj stav dok Apple ne odluci da ubaci full manual mod (uz RAW podrsku) u svojim telefonima i poveca senzor.

Poslednja izmena:
Mogucnosti iste? Pa evo, mogucnost 6s kamera je da ne sprze nebo kao G4, da ne preeksponiraju detalje kao samsung, sony, LG kamere, da i sa generaciju starijim i manjim 1/3'' senzorima snimaju fotke pribliznog kvaliteta, jedino sto im fali je bolja dinamika i to je vec apple kriv jer nisu hteli da predju bar na IMX240 (1/2.6'') 🙂

Uz to ios ima sasvim dobre kamera aplikacije za izvlacenje maksimuma. A 1080p/4k snimanje deluje odlicno, posebno na 6s+ koji ima stabilizaciju videa u svim rezolucijama dok 6s ima ''samo'' u 1080p.

Kako god da okrenes, 6s kamere su odlicne i ne vidim razlog praznog hejta i lupetanja, osim ako nije za sendvic sa amoled sunkom :d

Necu promeniti ovaj stav dok Apple ne odluci da ubaci full manual mod u svojim telefonima

Proveri jos jednom da li postoje takve app 😉

Za sve ozbiljnije od toga sluze pravi fotoaparati.

Poslednja izmena:
Ljudi imate full manual setup na iphone... Duga exp iso kelvini ma sve ne razumem sta je problem kod ipKamere dal je moguce da jos niko ne ume to, kao i to stp niko blage nema da ip6 ima 3k video bez dig stabilizacije, mf u video zapisu gde rucno fokusiras sta zelis itd itd... Ako treba odradicu sample hahah :-D

Poslednja izmena:
Dok nisu izasli benchmark rezultati, iP6S nije imao sta da trazi pored S6 sa svojim slabim dual core i samo 2GB memorije 😀, sad je argument kamera, a kad za par meseci iP6S bude bio najpopularnija kamera sa mobilnog na flickr-u onda ce vam smetati nesto trece...
Svake godine ista prica, patkometrija i pretpostavke na osnovu brojki na papiru. Realnost je da vecini vise znaci upotrebljivost i funkcionalan sistem od pukog frljanja jezgrima i gigabajtima.

Ja cu uzeti 6S kad se pojavi kod Telenora, samo sto oni trenutno nemaju predstavu kada ce to biti... Steta samo sto 6S nema stabilizaciju (makar i softversku) i na 4K.

Ne znaju sta je appleov dual core i koja zver cyclone arhitektura ... Znaci pocevsi od A7 ni jedan jedini cip ne moze da im parira u single core performance... A o samom radu sistema da ne procamo... 5s ce biti azdaja da poslednjeg dana 🙂

Ne znam bas.. Ja ono sto sam video na ip6 sa ovim novim ios 9 je smesno.. Frejmovi padaju kada se koristi onaj recents meni samo tako. Prvo sam pomislio da je dubai kopija kad ono medjutim. Realno ni iphone nije ono sto je nekada bio koliko god se ovde a i na drugim sajtovima dizao u nebesa..

Poslednja izmena:
Mislim da je ovaj 6s pokazao od cega je , neunistiv je majku mu ko da je od titanijuma kao i neunistivo staklo :-D samo jos da se potvrdi da se ne grebe i zbogom folije :-D

Nazad
Vrh Dno