Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

Ta bela je bila 6835 kelvina na mom primerku S6 Edge+ i bolja je od većine "plavičastih" belih boja od preko 7500K koje većina proizvođača fura kako bi imali svetliji prikaz.
O tome pricam, brkaju ljudi sta je belo a sta izgleda bolje.
I ja vise volim "napucanu" belu pa drzim cinema mode, no tacnija je ona "zuckasta".

Crnja kaže 3.5 - 4 h SoT - totalno realno i očekivano kada se zna da su smanjili bateriju ...

3h-sot.png

Nije istina, nekoliko nas smo kacili SS sa 4.5-5h.
To moze ako je osvetljenje na ili blizu Max.

Moguće ako je većinu vremena na LTE konekciji napolju, a verujem da crnja jeste, tako da... Opet, ja na S6 Edge+ izvukao šest ipo sati unutra na WiFi i loop surfovanju na 70% osvetljenja, a skoro isti telefon je u pitanju.

samsung_galaxy_s6_edge_plus_baterija_s.jpg

Ne trosi LTE vise uopste mnogo (to je bilo problematicno pre par god), ne znam vise ni da li je vise od WiFi, nisam primetio razliku a stalno sam na LTE.

Meni na Nexusu 5 deluje kao da primetno više guta bateriju od H+, možda je to kod nas još uvek problem jer je ovde skoro počeo LTE pa dok ga utegnu, ko zna...

Moguće ako je većinu vremena na LTE konekciji napolju, a verujem da crnja jeste, tako da... Opet, ja na S6 Edge+ izvukao šest ipo sati unutra na WiFi i loop surfovanju na 70% osvetljenja, a skoro isti telefon je u pitanju.

samsung_galaxy_s6_edge_plus_baterija_s.jpg
Meni je samo zao sto nemas uporedni test trajanja baterije kada je sve vreme na wifi i kada je sve vreme na lte ili 3g (znam da bi ti trebalo jako puno gb za takvu egzibiciju), ali bilo bi zanimljivo koliko je veci potrosac uredjaj u tom slucaju (a znam da jeste).

Meni na Nexusu 5 deluje kao da primetno više guta bateriju od H+, možda je to kod nas još uvek problem jer je ovde skoro počeo LTE pa dok ga utegnu, ko zna...
To sve zavisi od telefona i LTE modema u njemu.
Note 4 je mislim bio prvi sa nekim stedljivim, trosio je 2x manje od prethodnog, ovi su sad jos bolji. Nisam nigde video da Nexus 5 ima tako nesto.

Evo pogledajte za N4, skoro isto 4g i WiFi. N5 je verovatno identicno.

http://www.anandtech.com/show/8613/the-samsung-galaxy-note-4-review/3

Poslednja izmena:
Da li neko može da ostavi link ozbiljne prodavnice iz Uae koja ne valja kopije? Ide ortak za Dubai pa da pogledam cena....

Batak uzmi opet note 4... ;) Možda ti je zapao loš primerak... :) Pročačkaj negde opet četvorku....

Ma ne vredi sada da se uzima note 4 podrska mu zavrsava sa android 6 koj bice ocajan u svaki pogled, bolje je da se uzme note 5 koj sigurno dobija dva velika apdejta 6 i naredni android koj opet bice ocajan to je ta sema samsungova

Da ga ne osakate oni odmah sa androidom 6.0 ? :)

Nemam pojma za cenu... To sam i ja pitao za neku proverenu prodavnicu ali niko ne odgovara... Gledam po netu i cene se kreću 480e pa do 550, 580... Ali iskreno, meni nije neki upgrade sa note 4... A nemam pojma šta drugo da gledam, ništa mi se nešto ne sviđa..

Poslednja izmena:
Nemam pojma za cenu... To sam i ja pitao za neku proverenu prodavnicu ali niko ne odgovara... Gledam po netu i cene se kreću 480e pa do 550, 580... Ali iskreno, meni nije neki upgrade sa note 4... A nemam pojma šta drugo da gledam, ništs mi se nešto ne sviđa..
Pa 550 i nije nesto mnogo jeftinije. Ovako dobijem garanciju godinu dana pa ako bude nesto mogu da 'vatam za gusu. :D
Pa zavisi kako gledas, meni ovo deluje dosta bolje i brze od N4. A razlika izmedju novih kod nas je oko 100E.

To je placebo veruj mi, videces za 2-3 mjeseca kako ce da radi ocaj
Ma ne radi on ni sada ni blizu kako treba ali je definitivno bolje nego na 5.0.1 gde je recent menu imao lag od par sekundi.

Pa 550 i nije nesto mnogo jeftinije. Ovako dobijem garanciju godinu dana pa ako bude nesto mogu da 'vatam za gusu. :D
Pa zavisi kako gledas, meni ovo deluje dosta bolje i brze od N4. A razlika izmedju novih kod nas je oko 100E.

Ma ne radi on ni sada ni blizu kako treba ali je definitivno bolje nego na 5.0.1 gde je recent menu imao lag od par sekundi.
Sada radi bolje ali videces sa narednim mali apdejtima koj ce ih pustati kako bice sve ocaj i ocaj

Nemam pojma, upoređivao ekran na note 4 i s6edge plus(isti panel valjda kao na note 5)... Ono što je sigurno, svetliji je, ostatak ništa drastično bolje... Kamera isto nije neki veliki upgrade, nema sd card, glupo staklo pozadi... Ali opet, šta drugo, nema neku konkurenciju još uvek...

Sada radi bolje ali videces sa narednim mali apdejtima koj ce ih pustati kako bice sve ocaj i ocaj
To je vrlo verovatno.
Nemam pojma, upoređivao ekran na note 4 i s6edge plus(isti panel valjda kao na note 5)... Ono što je sigurno, svetliji je, ostatak ništa drastično bolje... Kamera isto nije neki veliki upgrade, nema sd card, glupo staklo pozadi... Ali opet, šta drugo, nema neku konkurenciju još uvek...
Da, Edge+ i N5 su isti. Svetliji je dosta ali mene je bela kupila. Kamera je za nijansu bolja u low light uslovima, inace nista epohalno.
Ali po trenutnim cenama, mislim da vredi 100E vise.

Ma neko je pustio buvu da su dosta jeftiniji tamo... Evo na ovom sajtu ima i za 480e... Da li su originali stvarno ne znam... Cekam odgovor nekoga ko je tamo ali niko da napise nesto...Vidim da ima vise prodavaca... E sada da li je ovaj sajt tipe eponuda ili kupindo, nemam pojma... http://uae.souq.com/ae-en/note-5/s/

Moja bivša je tamo i kaže da su njene drugarice uzimale preko tog sajta i sve je kako treba, originali su. Neki uređaji su jeftiniji nego sa oglasa kod nas neki ista cena... Znam jer htela da mi uzme One M7 (to mi je vlažni san bio svojevremeno) i tad je bio 230 €...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno