Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 2

Sad mi nekako drago što nisam poručio Note 2 nego uzeo S4 I9506. Kakva komplikacija-samo bih se iznervirao. Puno sreće budućim i sadašnjim vlasnicima i da vas makine dobro služe!

Sad mi nekako drago što nisam poručio Note 2 nego uzeo S4 I9506. Kakva komplikacija-samo bih se iznervirao. Puno sreće budućim i sadašnjim vlasnicima i da vas makine dobro služe!
To ti je druže sve subjektivan osjećaj , neznaš kakvo je što dok neprobaš. Ja lično imam neki raspali S5 aktiv, i pošto nije moga da mi završi posa, zabaguje mi iz ko zna kojih razloga kad treba pare da se prave, dosta je jednom da te ostavi na cjedilu. Naša sam mu super primjenu. Koristim ga na plažu , lako pročitam vijesti, isijava amoled što ga sunce jače bije on se više opire, opet znam da će da se ispere ekran posle 2 godine i ovako i onako, druga primjena istroga sjediš sa familijom u plićak pa ga potopiš da koristim bar malo funkciju za koju je namjenjen uzmeš pa fotkaš kamenje ili odradim po koji makro palca nožnog. I to mu je to dok Mi3 pravi pare 24/7 još FC nije imao ...

E sad ozbiljno čojek tražio pomoć pa mi neki laici pokušavamo da mu pomognemo, ili da se iskonsultujemo i razmjenimo iskustva u vezi MIUIa na odgovarajuću temu ...

Pojavio se na KP cena, oko 220-240e, u radnjama oko 260e...

Postupak je ovaj: Ako ja narucim fon sa sajta saljem na njegovu adresu kasnije placam 35e + dostavu. Ako on placa fon placa se unapred ili fon ili tih 35e, posle toga on salje fon i placa se ili fon i dostava ili 35e i dostava.

Bilo koja vrednost moba ?
Najsigurnija varijanta deluje ti 35e a on narucuje mob svojim novcima sa adrese koju mu posaljes.( to jest sa adrese prodavca koju mu posaljes )

Poslednja izmena:
Da ti odaberes odakle hoces, on plati telefon, ti platis 35e unapred, njemu stigne kod njega telefon posalje ti i otkupis paket u toj vrednosti i to je to.

edit: izgleda za bilo koju vrednost

Poslednja izmena:
Da meni je rekao da je nebitno koja je cena telefona, 35e je fiksno.

Ставио овај глобал дев! Е ово је већ ок. Гугл је ту већ убачен. Српски интерфејс, претрага контаката из дајлера нашом латиницом, рут наравно...

Kažem i ja, period prilagođavanja je potreban, miui je izuzetno stabilan što je velika prednost i generalno, ima sve što je potrebno, ja sam zaboravio na titanium, greenify, app ops, supersu, koristim built in music player, dialer, louncher.

Postupak je ovaj: Ako ja narucim fon sa sajta saljem na njegovu adresu kasnije placam 35e + dostavu. Ako on placa fon placa se unapred ili fon ili tih 35e, posle toga on salje fon i placa se ili fon i dostava ili 35e i dostava.
Nije loše, mislim na tih 35€ unapred. Nikako ne bih plaćao unapred ceo iznos telefona. Samo ko garantuje da će on ispoštovati i tih 35€ plaćenih unapred ? Da li je neko već naručivao od njega?

S4 je stvarno dosta losiji telefon od ovog. ajd s5 pa i nekako, ali s4, neee....

jel postoji neka built in mail aplikacija u miui, gmail novi apsolutno nemam nameru da koristim, plus mi treba neka mail aplikacija koja podrzava i druge provajdere.

S4 je stvarno dosta losiji telefon od ovog. ajd s5 pa i nekako, ali s4, neee....

jel postoji neka built in mail aplikacija u miui, gmail novi apsolutno nemam nameru da koristim, plus mi treba neka mail aplikacija koja podrzava i druge provajdere.
Ima built mail app

vredi li nesto? ja na play tore nisam mogao da nadjem normalnu mail aplikaciju nikako. ona samsungova recimo mi je bila ok.

Raznorazne 3rd party aplikacije su potreba na drugim telefonima tip nexusi, samsunzi, ti u MIUI os imaš sve već integrisano i automatski obavlja posao optimizacije netrebaš ama baš ništa da instaliraš za regularnu upotrebu telefona, čak je i komplet kod exposed frameworka integrisan u MIUI (ukraden). Ako baš oćeš da kontrolišeš aplikacije onda ideš u security - permissions i podesiš aplikacije koje će ići autostart i to je to. Posle kad misliš da imaš previše otvorenih aplikacija odeš na Menu dugme i ugasiš sve app odjednom, aplikacije koje su podešene na autostart opet će biti aktivne a nevažne uklonjene iz memorije. Povlačenjem ikone programa u tasks dolje zaključavaš app, pa je uvjek aktivna i prilikom čišćenja memorije - cleaner (npr. kod mene su viber i skype zaključani za svaki slučaj). Možeš da izbaciš prečicu za installed apps na desktop , long press Menu dugme , widgets i imaš seetings prečice, jedna je installed apps , ima i battery korisna i cleaner i još toga. Onda lako vidiš što rai od procesa, a što je keširano.

Ставио овај глобал дев! Е ово је већ ок. Гугл је ту већ убачен. Српски интерфејс, претрага контаката из дајлера нашом латиницом, root наравно (и то САД само седмом пута за root уместо 5х)...
Не видим да нешто не ради у овом РОМу. Ово ми је сад сасвим ок.
SuperBeam, ако је неком битан, ради ок у free варијанти. Чим се инсталира Pro пуца.
Једино ми није јасно за компас. Свуда пише да га уређај поседује међутим понаша се као да га нема!? Да нема негде неко подешавање које сам предвидео?
uploadfromtaptalk1442866016990.png uploadfromtaptalk1442866032617.png

Poslednja izmena:
hvala!

ovo za kompas je jako bitno. nije nesto preterano vazno da kompas aplikacija radi, samo da radi u programima za navigaciju. pogledaj kad udjes u google maps i zadas mu da te peske vodi iz tacke a u tacku b, da li vrti mapu kad se vrtis u mestu?

vredi li nesto? ja na play tore nisam mogao da nadjem normalnu mail aplikaciju nikako. ona samsungova recimo mi je bila ok.
Ja imam google yahoo - automatski je sve podešeno, firmin i t-com.me ručno podešeni svi rade bez problema

Kod mene MIUI kompas izgleda ovako:

Screenshot_com.miui.compass_2015-09-21-22-15-23.png

Poslednja izmena:
hvala!

ovo za kompas je jako bitno. nije nesto preterano vazno da kompas aplikacija radi, samo da radi u programima za navigaciju. pogledaj kad udjes u google maps i zadas mu da te peske vodi iz tacke a u tacku b, da li vrti mapu kad se vrtis u mestu?
Ту сам прво и приметио да не ради.
Ja imam google yahoo - automatski je sve podešeno, firmin i t-com.me ručno podešeni svi rade bez problema

Kod mene MIUI kompas izgleda ovako:

Pogledajte prilog 179825
Где ти се налази тај MIUI компас? Ја сам они инсталирао неки са гплеја само да проверим.

Glavni ekran imaš Tools direktorijum , i u njemu dosta MIUI aplikacija jedna je kompas, malo ga prodrmaj po uputstvu i radiće bez problema , da se telefon kalibriše ...

p.s. Kad sam počinjao sa miuijem ponekad je trebalo prvo upaliti google maps da upali sve google servise radi kalibracije i da daš permissions maps, pa da te nadje na mapi. Tek onda ideš u kompas app pa ga kalibrišeš. Dešavalo se da ne prikazuje long, lat. ako je kod tebe na automatic permmisoins nebi trebalo da ima problema. Kalibracija je baš smješna treba da mašeš telefonom 🙂

Izađi napolje da Maps uhvati satelite i pokaže tvoju pravu lokaciju tek onda idi na kompas da mašeš

Poslednja izmena:
Ево сад пробао. Ради и тачан је (Mi compass) али у Google maps не ради, исто и у оној апп при сам окачио слику.

da, kompas treba da se upali prvo. barem je kod mene na nokiji tako, moram da okrecem telefon da ga upali.

Ма јок, нема шансе у Мапама.
Друга ствар видим да су у дев РОМу за Mi4i (и другим уређајима) омогућили double tap to wake up. Исто читам да овај процесор подржава ту функцију. Баш би било лепо да то омогуће, много олакшава паљење.

https://youtu.be/co89HyhVolU

И данас 4 сата екрана. Мислим да сам га мало више малтретирао него јуче.

Poslednja izmena:
Uđeš u kompas i prodrmaš telefon: Ovo treba da ispane
Screenshot_com.miui.compass_2015-09-21-22-39-55.png
I onda se kalibriše sam posle malo mahanja. Probaj da resetuješ tel. pa upali maps i dozvoli mu sve što te pita mada vidim da je high accuracy već podešeno. Moraš biti napolje da ti odredi lokaciju trebalo bi da radi.

Ako neće reinstaliraj maps možda pomogne, i pogasi te drge programe ya korišćenje GPSa dok ga ne kalibrišeš

Poslednja izmena:
Све то урађено. Нема шансе...
Оваква прича,

xiaomi.eu/community/threads/google-maps-direction-arrow-always-points-up.25830/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno