Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
poslali li danas pisamce sa carine da im dostavim fakturu, racun za telefon koji sam narucio u pitanju elephone p7000, sta raditi sada

Kako sta raditi, imas sreće sto te nisu odrapili odokativno. Odštampaj fakturu i izvod iz banke i odnesi im.

Beograd, a carina ce biti 8000 ako ne i vise, na placenih 225$

Poslednja izmena:
U ***. Sada i bg poceo da trazi dokaz o vrednosti. Puni se budzet..
Nista,sada moraju da se traze kinezi koji hoce da izadju u susret.. Uzas

Lepo sam ja pisao da ce ovi uvoznici coolpada tesle i drugih kineza doci nama glave.

Poslednja izmena:
Neko reče da su juče carinili 3ći.... Danas bi trebalo da je 4ti a od mog fona koji je 4tog stigao na carinu ni glasa :(
Čekam sledeću nedelju. Biće valjda...
:(

Ma idem ja u Crnu Goru da se preselim!

Koliko je maksimalno moguce naruciti komada necega na svoje ime odnosno fizicko lice? Do 5 ili? Hvala.

Sitne stvari sto kostaju do 2-3$. Konkretno usb kabal za asus transformer jer ga ovde vec 2x placam po 1300 a na aliju kosta manje od 2$ i par otg adaptera.

Imam ja OTG adaptere za te pare ovde ako ti trebaju, javi se PM.
Nego, pitanje, nije bas offtopic ali je u vezi Carine.
Sta se desava sa paketima koji su po trackingu zaglavili negde na carini-aerodromu-posti vec vise od mesec dana? Imam jedno 5-6 paketa koji imaju taj problem, ako gledam tracking, pise da je stiglo u Srbiju ali nista dalje. Ima li neko iskustva sa tim? Koga da zovem? Koga da jurim? Zvao sam postu ali oni ne mogu nista jer nije jos kod njih.

@Tekman
doci ce ti,meni je danas stigao paket koji je usao u Srbiju jos pre 26 dana,u pitanju je mala vrednost i poslat preko Malezijske sluzbe...A inace mogao sam samo da pratim na njihovom site-u a kod nas ne jer track num. nije po standardu... tako ceka stize to,samo polako...

Danas su odradili 06.09.2015

Ako je u pitanju tracking koji nije po standardu onda je to lažan trakcing i te stvari zapravo nisu ušle u srbiju, to su samo tako kinezi napisali, ustvari najverovatnije nisu ni krenule još tj. napustile kinu jer teško da će kod nas toliko dugo da se zaglavi paket a da se vidi na trackingu naše pošte.
A što se carine tiče nemam reči, trebalo bi dobro pročešljati zakone i raznorazne podzakonske akte i videti ima li nekog maximumu koliko mogu da drže paket ako pređe taj rok trebalo bi svi đuture da pišemo žalbe i tražimo da odma puste pakete...

za oko 5-15 dana istice 2 meseca tak oda cu pokrenuti povracaj novca. imam pakete od 14 jula itd.. i nista

Pozz mene dhl hteo da odere 30 hiljada din. Na vrednost robe 500$. Trazili su dokaz da sam platio sve to.
Paket iz amerike.

Poslednja izmena:
Sta se desava sa paketima koji su po trackingu zaglavili negde na carini-aerodromu-posti vec vise od mesec dana? Imam jedno 5-6 paketa koji imaju taj problem, ako gledam tracking, pise da je stiglo u Srbiju ali nista dalje. Ima li neko iskustva sa tim? Koga da zovem? Koga da jurim? Zvao sam postu ali oni ne mogu nista jer nije jos kod njih.

@Tekman
doci ce ti,meni je danas stigao paket koji je usao u Srbiju jos pre 26 dana,u pitanju je mala vrednost i poslat preko Malezijske sluzbe...A inace mogao sam samo da pratim na njihovom site-u a kod nas ne jer track num. nije po standardu... tako ceka stize to,samo polako...

Danas su odradili 06.09.2015

Ja se sa kinezom ubih raspravljajuci oko ovoga... Nikada do sada nisam imao paket preko Malezijske poste, i zadnju informaciju koju imam je da je : Import (Item arrived at country of destination) 20.08, sto znaci da ja vec mesec dana nemam pojma sta se desava sa paketicem... I to je to, tracking je tu stao nemam pojma sta se desava, stvar je nevazna samo 2 $ ali mi treba, i ja njemu objasnjavam da tracking ne prati do mene da je to najverovatnije neko maknuo i da to nece ni doci jer neverovatno mi da toliko dugo vremena ne dolazi, a ostali paketici naruceni kasnije preko China i Hong kong posta dolaze redovno... Vidim samo da je za taj proizvod promenio doesn't ship to Serbia i da je rekao da sacekamo jos malo da se nada da ce da stigne a ako ne resend ili refund...

A da stvar bude gora, narucim pre neki dan opet dve neke sitne stvarcice preko Amazona i to jedva nadjem jednog koji ce da posalje kod nas, i izbaci mi tracking ponovo Malezijska posta, ako bude isto ko sa ovim ima se besim odma.

Samo da mi kazete vas dvojica jer i kod vas ista situacija ovako prati kod samo do ulaska u zemlju : http://i.imgur.com/uWniZci.png

Opusti se , meni je tako 2 ipo nedelje stajalo kao na carini i doslo . Nije moglo da se prati na nasem sajtu samo na njihovom.

Ja sam do sada naručio sigurno 1000+ paketa (poručujem poslednjih 7 godina) i mislim da sam ostao kratak za svega 3-4 paketa koji se nikada nisu pojavili, i to su bili neki mali, bez trackinga.

Tako da je i moj savet da sačekaš, pojaviće se.

Ja se sa kinezom ubih raspravljajuci oko ovoga... Nikada do sada nisam imao paket preko Malezijske poste, i zadnju informaciju koju imam je da je : Import (Item arrived at country of destination) 20.08, sto znaci da ja vec mesec dana nemam pojma sta se desava sa paketicem... I to je to, tracking je tu stao nemam pojma sta se desava, stvar je nevazna samo 2 $ ali mi treba, i ja njemu objasnjavam da tracking ne prati do mene da je to najverovatnije neko maknuo i da to nece ni doci jer neverovatno mi da toliko dugo vremena ne dolazi, a ostali paketici naruceni kasnije preko China i Hong kong posta dolaze redovno... Vidim samo da je za taj proizvod promenio doesn't ship to Serbia i da je rekao da sacekamo jos malo da se nada da ce da stigne a ako ne resend ili refund...

A da stvar bude gora, narucim pre neki dan opet dve neke sitne stvarcice preko Amazona i to jedva nadjem jednog koji ce da posalje kod nas, i izbaci mi tracking ponovo Malezijska posta, ako bude isto ko sa ovim ima se besim odma.

Samo da mi kazete vas dvojica jer i kod vas ista situacija ovako prati kod samo do ulaska u zemlju : http://i.imgur.com/uWniZci.png
Sve više šalju Malezijskom poštom. I ja očekujem paket poslat preko njihove pošte.

da li neko ima broj carinarnice Beograd? 10200 GPC.
Gde se oni sada uopste nalaze.

Ti se ubi sa tim memorijama :(
Što reče, bolje da si ih ovde nabavio...

yup. a jedini razlog sto sam ih uzeo je sto su bile bas jeftine pa reko sto da ne.

Hmh.
Ja sam svojevremeno (Novembar 2014) izlicitirao ploču na eBay-u i dotična je jako brzo stigla.
Platio sam uredno pdv i carinu i iznela me je, generalno, kao da sam je ovde kupio aliii, takvu ovde nisam mogao naći pa mi se zato "isplatilo".
Sve je to mač sa 2 oštrice...

Ako je u pitanju tracking koji nije po standardu onda je to lažan trakcing i te stvari zapravo nisu ušle u srbiju, to su samo tako kinezi napisali, ustvari najverovatnije nisu ni krenule još tj. napustile kinu jer teško da će kod nas toliko dugo da se zaglavi paket a da se vidi na trackingu naše pošte.
A što se carine tiče nemam reči, trebalo bi dobro pročešljati zakone i raznorazne podzakonske akte i videti ima li nekog maximumu koliko mogu da drže paket ako pređe taj rok trebalo bi svi đuture da pišemo žalbe i tražimo da odma puste pakete...

u pitanju je track broj koji moze da se prati samo u Kini,a kod nas ne moze jer nije format AA123456789AA nego npr. ETH80492308MY ili 993314897162...
oba paketa pratim i Kini al kad izadju iz Kine onda ti preostaje samo da cekas... jer nije standardan format.
Ali stigne to,najduze sam cekao paket 86 dana,refundirali su mi a on je posle 7-8 dana stigao...

Mislio sam nešto da pitam u vezi mog paketa ali čitajući ovu temu izgubih želju, sad samo imam želju da pobegnem zajedno sa migrantima iz ove govnare od države.

E sta mislite o narucivanju na Kosovu? Kakva je situacija sa carinom, da li uopste naplacuju, ili do koju vrednost? I da li moze da se uopste naruci na adresu na Kosovu, i kako bi doslo do te adrese, da li kroz Srbiju ili kako, da ne bude duple carine?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno