vlaves2000
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 16.05.2014
- Poena
- 159
poslali li danas pisamce sa carine da im dostavim fakturu, racun za telefon koji sam narucio u pitanju elephone p7000, sta raditi sada
Koja carina je upitanju ? Nis ?poslali li danas pisamce sa carine da im dostavim fakturu, racun za telefon koji sam narucio u pitanju elephone p7000, sta raditi sada
Sta se desava sa paketima koji su po trackingu zaglavili negde na carini-aerodromu-posti vec vise od mesec dana? Imam jedno 5-6 paketa koji imaju taj problem, ako gledam tracking, pise da je stiglo u Srbiju ali nista dalje. Ima li neko iskustva sa tim? Koga da zovem? Koga da jurim? Zvao sam postu ali oni ne mogu nista jer nije jos kod njih.
@Tekman
doci ce ti,meni je danas stigao paket koji je usao u Srbiju jos pre 26 dana,u pitanju je mala vrednost i poslat preko Malezijske sluzbe...A inace mogao sam samo da pratim na njihovom site-u a kod nas ne jer track num. nije po standardu... tako ceka stize to,samo polako...
Danas su odradili 06.09.2015
Sve više šalju Malezijskom poštom. I ja očekujem paket poslat preko njihove pošte.Ja se sa kinezom ubih raspravljajuci oko ovoga... Nikada do sada nisam imao paket preko Malezijske poste, i zadnju informaciju koju imam je da je : Import (Item arrived at country of destination) 20.08, sto znaci da ja vec mesec dana nemam pojma sta se desava sa paketicem... I to je to, tracking je tu stao nemam pojma sta se desava, stvar je nevazna samo 2 $ ali mi treba, i ja njemu objasnjavam da tracking ne prati do mene da je to najverovatnije neko maknuo i da to nece ni doci jer neverovatno mi da toliko dugo vremena ne dolazi, a ostali paketici naruceni kasnije preko China i Hong kong posta dolaze redovno... Vidim samo da je za taj proizvod promenio doesn't ship to Serbia i da je rekao da sacekamo jos malo da se nada da ce da stigne a ako ne resend ili refund...
A da stvar bude gora, narucim pre neki dan opet dve neke sitne stvarcice preko Amazona i to jedva nadjem jednog koji ce da posalje kod nas, i izbaci mi tracking ponovo Malezijska posta, ako bude isto ko sa ovim ima se besim odma.
Samo da mi kazete vas dvojica jer i kod vas ista situacija ovako prati kod samo do ulaska u zemlju : http://i.imgur.com/uWniZci.png
Ako je u pitanju tracking koji nije po standardu onda je to lažan trakcing i te stvari zapravo nisu ušle u srbiju, to su samo tako kinezi napisali, ustvari najverovatnije nisu ni krenule još tj. napustile kinu jer teško da će kod nas toliko dugo da se zaglavi paket a da se vidi na trackingu naše pošte.
A što se carine tiče nemam reči, trebalo bi dobro pročešljati zakone i raznorazne podzakonske akte i videti ima li nekog maximumu koliko mogu da drže paket ako pređe taj rok trebalo bi svi đuture da pišemo žalbe i tražimo da odma puste pakete...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari