Šta je novo?

PES 2016

Mozes sve ali je malo konfuzno kad poubacujes 200 fajlova a nemaju ime jer ne cita na PS4 samo se vidi jedva ciji je dres...ja sam ubacivao po dva tima dakle po malo.Znaci napravi folder na usb-u koji se zove "WEPES" i unutra trpaj :D sta hoces od ovoga.Posle ides u PES i opciju EDIT-pa Data Management-Import Images,znaci mora da se kopira prvo direktno u PES pa onda da se dodeljuje timovima itd.Ne moze direktno kopiranje sa usb-a nego ovako.Kad obavis ovo ides od tima do tima za koje imas sta vec i ubacujes i sređujes po jedno.
A šta se nalazi u ovim fajlovima u rootu pack 1 do pack 5. I da li se u folder WEPES ubacuju fajlovi tipa dresovi,logo i trener ili se ubacuje folder određenog tima. Takođe koji su dresovi ok oni custom ili one pored kojih ne stoji custom. Mnogo pitanja pa ako neko ima živaca

A šta se nalazi u ovim fajlovima u rootu pack 1 do pack 5. I da li se u folder WEPES ubacuju fajlovi tipa dresovi,logo i trener ili se ubacuje folder određenog tima. Takođe koji su dresovi ok oni custom ili one pored kojih ne stoji custom. Mnogo pitanja pa ako neko ima živaca

Napravis jedan prazan folder na usb-u WEPES i u njega stavis sve fajlove koje hoces,znaci tu ce ti biti sve i svasta na gomili a bice poređano od 1-230 npr bez imena ispod ,zato sam rekao da se ubacuje po malo.

Sto se tice dresova evo izasli su najnoviji moguci i rađeni su iskljucivo za PS4,imate i grbove za takmicenja i slike trenera tu...

http://www.pesworld.co.uk/p/pes-2014-files.html?m=1

Da sam mlađi i da imam te stare živce, nabudžio bi ja sve ovo do perfekcije i to sa zadovoljstvom.

Sad me mrzi i da napravim folder :(

:D

Ako se polaže da mi gameplay odgovara, lako ćemo za licence, odradiću nekako.

A tako bi mi leglo da se sve samo od sebe instalira ili da bar ima neki Share servis u igri, pa da svi sve delimo.

Poslednja izmena:
Da sam mlađi i da imam te stare živce, nabudžio bi ja sve ovo do perfekcije i to sa zadovoljstvom.

Sad me mrzi i da napravim folder :(

:D

Ako se polaže da mi gameplay odgovara, lako ćemo za licence, odradiću nekako.

A tako bi mi leglo da se sve samo od sebe instalira ili da bar ima neki Share servis u igri, pa da svi sve delimo.

Kapiram te skroz i mene mrzi da se bakćem sa ovim modovima,ali jedino kad mi se svidi neka igra mogu da uložim vremena u nju i mod ako je dobar i koji podiže ovaj PES na neki sasvim novi nivo.Vreme uloženo u ovo vs meseci igranja do sledeće verzije opravdavaju i te kako cimanje a kad smo već kod cimanja :D postoji još nešto u vezi dresova što nisam znao i sad sam se i ja smorio :D,znači pored klasičnog ubacivanja PNG-a(load) pre toga mora da se odradi ovo za svaki dres bukvalno 1,2 i golmanov...
Primer za Arsenal,ove instrukcije dobijate u ovim gore dresovima koje sam okačio i mora da se odradi ovako da bi bilo profi
ARSENAL

HOME

SHIRT

BASE DESIGN 1 (61/61/6/)
DESIGN 1 - 70 ( 48/1/1 )

SHORTS

BASE COLOUR (61/61/61)

SOCKS

BASE COLOUR (61/61/61)

NAME TYPE 1 ARCH 3 (WHITE)
NUMBER TYPE 1 (WHITE)
SHORTS NUMBER (48/1/1)
Mada nije ni ovo problem odradiš samo za najpoznatije timove u PL i ćao...

Da ne bude da samo hvalim PES imam i ja zamerki ali opet gledam da izvučem najbolje iz nečega a ne da tražim kao pojedinci gličeve i gluposti po igri i gubim vreme na nebitne stvari,znači fokus na ono što valja u igri i vozi dalje :D

Izuzetno mi smeta što su izbacili igru bez svežih transfera,amterski skroz.To inače treba da dođe u DLC-u kojeg magično nema a trebao je da se pojavi,sad nešto odugovlače sa tim i biće od nedelje.

Šutevi su OP pogotovo onaj plasirani ili sam ja dobar ili je prelako :) ne može da se promaši.

Već smo spominjali kašnjenje komandi-popravljeno je recimo za koji procenat ali nije savršeno još uvek,mada upravo zbog tog kašnjenja nema silovanja u igri sa driblerima itd svi izbegavaju to zbog moguće greške i kontre koje mogu da izazovu,tako da to nije toliko loše i fokus je na pravljenju akcija i naravno bez taktike ništa,obavezno sam napravio 3 komada i menjam u zavisnosti od situacije na terenu bez toga nema rezultata.
Nisam godinama već u nazad bio ovako zagrejan za PES,mislim da su ove god. pogodili sa dozom realizma i zabave(arkadni momenti) odlično izbalansirano i zanimljivo.

Plus ima neki momenat sa PES 6, onaj stari šmek gde je igra živa i u svakom trenutku je sve moguće. Odziv komandi je odličan za pas i šut ali mi deluje kada krenem u dribling ili udarac glavom da malo sporije igrači deluju, da ne kažem reaguju, kao da je animacija usporena u tim trenucima.
Sjajna je stvar što uopšte i možemo da ubacujemo peč, malo cimanja, šta da se radi...

Naspamovao sam temu samo tako :d ali nadam se da znači nekome(ceni) napravio sam video da vidite kako se ubacuju dresovi sa parametrima koja su vrlo važna stavka jer bez njih nije to to,bili bi pogrešni brojevi tj boje i imena se ne bi videla.Ovako mora al' kad se čovek izvežba ide brzo :) Najbolja varijanta da parametre otvorite na kompu i čitate dok na TV-u gledate šta treba u PES-u, i da na ove brojeve u zagradama se ne obazirite nisu potrebni.

Pratite video gledajući parametre koje stavljam u spojler i čitajte(gledajte) kako radim jedno po jedno.

Primer je treći dres --Chelsea--, dodatni dresovi se inače dodaju pritiskom na kocku :)
THIRD

SHIRT

BASE DESIGN 1 (6/6/6) ----> ovi brojevi u zagradi vas ne zanimaju njih ignorišite uvek

SHORTS

BASE COLOUR (6/6/6)

SOCKS

BASE COLOUR (61/61/61)

NAME TYPE 1 ARCH 3 (WHITE)----> Boja u zagradi uvek mora da se stavi to je i cilj svega...
NUMBER TYPE 1 (WHITE)
SHORTS NUMBER (WHITE)

Odličan i koristan video. Ali ima tu posla.Da ne mora base disagn da se bira sa svaki odevni deo bilo bi extremno lakše.

Evo da javim da sam sredio premier ligu što se tiče imena timova i amblema i moj fejvorit westhem u fullu. Nije uopšte teško. Ide prilično brzo i jako lepo izgleda.

Javite kako radi online na ps4 verziji (posebno oni koji su probali i fifu).

Svaki put kupim bez probe, ovog puta nema šanse ako je online jadan.

Ne samo lag, nego i traženje protivnika po tri sata i slično. Presporo je sve to uvek u pes-u...

Radi dobro online ali protivnika trazi malo duze,recimo nekih 30 sekundi opet zavisi ako stavis da trazis protivnika slicnog kvaliteta(istih bodova) onda traje i duze.Generalno sam zadovoljan nije bilo nekih problema u toku utakmice.Danas me npr izbacilo iz igre dva puta ali sam dobio pobedu sluzbenim rez. 0-3 kaze da se ovaj diskonektovao ( gubili :d ).Peglaju i dalje servere bice jos bolje tako kazu,inace imam US verziju.

US verzija samo sa US verzijama beše?

Pitam se da li je lag onda još izraženiji kod tebe jer te spaja sa Amerima ili je sve p2p, pa igraju i Evropljani sa US verzijama...

Veruj mi da je isto potpuno ,znam od prosle godine imao sam US i UK i bukvalno preslikan online sto se tice odziva.Ali da igram samo sa Amerima :D (tako bi trebalo niko o tome i ne prica).

Daleko su Ameri za igru bez laga :) .
Ok, hvala za info, javljate još...

Poslednja izmena:
Zna li se kad ću update. IGN nikad nema realne ocene za PES. Pre nekoliko godina kad je Konami izbacio najgori PES ikada, IGN im je dao čistu 10-tku samo zbog sponzorstva i reklame IGN u samoj igri.

Zna li se kad ću update. IGN nikad nema realne ocene za PES. Pre nekoliko godina kad je Konami izbacio najgori PES ikada, IGN im je dao čistu 10-tku samo zbog sponzorstva i reklame IGN u samoj igri.

Evo šta kažu za update,prati na tviteru,baš me nervira ovo valjda će uskoro https://twitter.com/officialpes/status/644455366143553536

Što se tiče ocene od IGN-a ok ako su oni pristrasni nisu svi valjda(nema Konami toliko para za potkupljivanje :D ) trenutno stanje http://www.metacritic.com/game/playstation-4/pro-evolution-soccer-2016

Onda bolje sačekati i sa ovim sređivanjem dresova da ne bude pregaženo sa ovim apdejtom.

Iako sam rekao da mi ovo editovanje ide lepo i brzo imam par pitanja pa ako neko može odgovoriti:

1. Da li pri svakom importu kada idem na paste mora da prikaže sve moguće importovane slike i one koje sam juče importovao.

2. Da li postoji fora za brojeve na šorcevima (ne mislum na off opciju)jer u 99% slučajeva broj prekriva ili logo proizvoďača ili grb tima.

3. Iako sam video da po defaultu čuva ono što sam editovao jer treba na kraju raditi save ili ne.

4. U čemi je razlika između slika dresova pored kojih u zagradi piše custom i onih pored čijeg imena to ne piše.

5. Gde još ima da se skine dresova pored sajta navedenog u ovom threadu jer u njihovom fajlu nedostaje 3 dres citija i čelzija i niš neki..

Iako sam rekao da mi ovo editovanje ide lepo i brzo imam par pitanja pa ako neko može odgovoriti:

1. Da li pri svakom importu kada idem na paste mora da prikaže sve moguće importovane slike i one koje sam juče importovao.

2. Da li postoji fora za brojeve na šorcevima (ne mislum na off opciju)jer u 99% slučajeva broj prekriva ili logo proizvoďača ili grb tima.

3. Iako sam video da po defaultu čuva ono što sam editovao jer treba na kraju raditi save ili ne.

4. U čemi je razlika između slika dresova pored kojih u zagradi piše custom i onih pored čijeg imena to ne piše.

5. Gde još ima da se skine dresova pored sajta navedenog u ovom threadu jer u njihovom fajlu nedostaje 3 dres citija i čelzija i niš neki..

1.Uvek prikazuje sve sto si predhodno ubacio ne moze drugacije.

3. Ne moras na save a i mozes svejedno cuva kad izađes iz edit opcije.

2-4-5 Dresove skidaj samo sa ovog sajta http://www.pesworld.co.uk/ pravljeni su samo i iskjucivo za PS4 i kad odradis sve kao sa onog videa sto sam postavio ne bi trebalo da bude problema.Vrlo vazno, one parametre imas za svaki pojedinacno dres i svaki se razlikuje nije isti sablon za sve,kad skines fajl sa dresovima unutra ima uputsto sa tim.Ako nesto nisi dobro radio samo vrati određen dres na default mislim da je na trougao.Dakle prvo se nalepe oni parametri pa onda paste png dresa.

Znači moram sve iz pocetka. Pretpostavljam da ih mogu i sad sve vratiti na default

Još jedno pitanje. Ovi brojevi u zagradama. Za shirt piše kod arsenala 48/1/1. ali šta znači 1/1. I za štucne 61 je bela boja.A zašto u zagradi piše 61/61/61. Zašto služe sve tri vrednosti ?

Poslednja izmena:
Ne kapiram ni ja te brojke u zagradi , svejedno one ti i ne trebaju (;

Pa ja sam skapirao da neke znače broj boje i broj dozajna ali me buni ta treća. Ako ih ne bi upotrebljavao onako kako su navedene onda ceo postupak ne bi imao smisla. U onom tvom videu ti su ulazio u dizajn, birao prvi podrazumevani i belu boju (bela ti je ovo 61) za svaki stavku i to je to. Ako to tako radi onda nema potrebe za svim ovim cimanjem jer ovako da bi odradio jedan klub treba to minimum 20 minuta. Mislim da brojke nisu bezveze tek tako stavljene.

Ja sredio neke ekipe i sad cekam patch oficijalni da vidim da li ce da izbrise to ili ne, da ne radim bezveze sve. Mnogo znaci sto ove godine moze na ps4 da imamo lepo premier ligu. :)

Pa ja sam skapirao da neke znače broj boje i broj dozajna ali me buni ta treća. Ako ih ne bi upotrebljavao onako kako su navedene onda ceo postupak ne bi imao smisla. U onom tvom videu ti su ulazio u dizajn, birao prvi podrazumevani i belu boju (bela ti je ovo 61) za svaki stavku i to je to. Ako to tako radi onda nema potrebe za svim ovim cimanjem jer ovako da bi odradio jedan klub treba to minimum 20 minuta. Mislim da brojke nisu bezveze tek tako stavljene.

Nažalost ali kažem nažalost u pravu si :D

Pazi može bez ovoga ali neće biti 100% lepi dresovi tj neće se videti kao što kažeš sponzori itd.
Iscimao sam se jer volim da odradim nešto do kraja i izvalio sam pravilno ubacivanje dresova.Neverovatno ali nigde niko to ne radi niti spominje a baš je zavrzlama :d .Ništa evo napravio sam novi video,dakle pravilno ubacivanje sa svim mogućim parametrima(sa famoznim brojevima u zagradi).Stari klip sam obrisao da ne buni ljude (onaj moj sa predhodnih stranica).

Primer Arsenal Home >>> pratite video i šablon u isto vreme:

ARSENAL

HOME

SHIRT

BASE DESIGN 1 (61/61/61)
DESIGN 1 - 70 ( 48/1/1 )

SHORTS

BASE COLOUR (61/61/61)

SOCKS

BASE COLOUR (61/61/61)

NAME TYPE 1 ARCH 3 (WHITE)
NUMBER TYPE 1 (WHITE)
SHORTS NUMBER (48/1/1)

To je to. Sad je potpuno jasno. Žešće cimanje. Uradiću jedan danas da probam a ostatak posle patcha. Likovi na ebayu prodaju ovo sa pesworlda sa oko 7 funti

Poslednja izmena:
Sta prodaju :D sređen save ili patch,strasno sta nece sve da rade pojedinci...

A da li moze sredjen save da se ubaci? Ja sam poceo da sredjujem premier ligu, ide polako ali vise bih voleo da ima neko na gotovo sve :D

Nazad
Vrh Dno