Šta je novo?

PES 2016

pa ti pokrenuo pricu oko realnosti a ne mi :)

FUT je zakopao FIFU15... jer se siluje pravljenje drim timova i to forsira kao osnovni format za igranje online...

A ako procitas prosli post, videces da sam napisao da su prosle godine previse resili da izadju deci u susret i uveli tactical defending kao default sistem za odbranu i time u mnogome favorizovali napad a odbranu koja je i ovako u podredjenom polozaju jos vise otezali. Sve, samo da olaksaju davanje golova.

Ali to nema veze sa PESom, tamo jos nisu resili elementarno kretanje sa loptom pa im je cak i PES4 definicija kretanja... no nema veze, bitno da Totti ima iPhone da radi selfi kad se slika i da igra "ima dušu/magiju" :D

To sa selfijem je najveca glupost ikad blam me kad vidim iskreno,ali ima dusu sto kazes i dalje :d :d :d

Uzimam pes 2016 za ps4 kao guest, pa me zanima za koje trziste da uzmem (uslov je shto manji lag a shto vishe igraca) EU ili US shta je 2015 pokazao kao bolje u praxi?

Uzimam pes 2016 za ps4 kao guest, pa me zanima za koje trziste da uzmem (uslov je shto manji lag a shto vishe igraca) EU ili US shta je 2015 pokazao kao bolje u praxi?

Prosle godine sam testirao obe verzije UK i US posto su region lock reko bas da vidim(slucajno sam imao obe) i nisam primetio neku razliku,protivnike je nalazilo istom brzinom u oba slucaja,lag isti... Dakle svejedno ali pazi ako imas drugara sa npr UK a ti US naravno necete moci da igrate zajedno(tako je bar bilo) pa imaj u vidu ako sa nekim kupujes itd.

Sad kad okorjeli fanovi PESa vide ove golove atraktivne, reci ce "To je sastavni dio fudbala", a dok je to bilo u FIFA-i bilo je okarakterisano kao "Ma to za djecu, jedino oni to i igraju".

Doduse i nije daleko od istine, PES se igra samo u Japanu i u Srbiji, a FAFI samo u osnovnoj skoli (kod uciteljice). :d

Sad kad okorjeli fanovi PESa vide ove golove atraktivne, reci ce "To je sastavni dio fudbala",

Pa i jeste sastavni deo fudbala samo što atraktivni golovi ne padaju na svakoj utakmici u PESu za razliku od....Zato i ima neku draz kad postigneš takav gol,a te klipove gore su kačili ljudi jer je bilo neko Konami takmičenje za najlepši pa su delili nagrade itd.

Pa ne i u FAFI mozes dati atraktivan gol cesto jedino ako igras FUT, nije bas da je tako u ostalim modovima.

E da ali to je važilo do prošle godine,sada su izjednačili FUT sa online sezonom pa mu dođe na isto(skoro isto),a igrati sezonu je bilo stvarno ok ali na 14-ici.

Ovo nije bas tacno, fut je i dalje fliper, ali u sezonama moze da se igra fudbal.

Dobar fudbal i na PS3, jedva čekam master ligu da krenem.
Golmani su odlični :happy:
Ja ne vjerujem kakvo skrnavljenje grafike na PS3, juce probah full verziju, skinuh iz dosade da vidim o cemu se radi. Grafika je RASPAD, na nivou od prije 4-5god sigurno. Cak i 2015 izgleda bolje. Ovo je sigurno namjerno uradjeno zbog PS4 ali opet... Gameplay je smijesan, animacije otvaranja noge prilikom suta su uzasne, nepromijenjene odavno. 5-6 utakmica odigrah s drugom koji je okoreli pes igrac koji je i sam priznao da je Konami ove godine uradio bas los posao...

Probao pre neki dan na ps3 pes2016, demo verzija, hmm... Sta znam, nisam nesto uopste oduševljen, mozda mi se cini da su možda animacije pokreta igrača malo bolje urađene, uglavnom po meni nesto i nema velike razlike izmedju 15 i 16...

Grafika je RASPAD, na nivou od prije 4-5god sigurno. Cak i 2015 izgleda bolje. Ovo je sigurno namjerno uradjeno zbog PS4 ali opet...
Sta sve covek nece da procita :D ,konzola predstavljena 2006-7 vs PS4 i ima razlike u grafici, bas cudno pa jos i namerno uradjeno :d

Prvi Review i odmah 9-ka od Gamespot-a http://www.gamespot.com/reviews/pes-2016-review/1900-6416240/
Gamespot – 9/10
Videogamer – “the greatest football game of all time”
Games Radar – 4.5/5
Ars Technica – “an instant classic”

Što se tiče editovanja na PS4 objašnjenje ovde http://www.pesworld.co.uk/2015/09/pes-2016-edit-mode-explained.html

Kako izgleda sa ubačenim grbovima i dresovima na PS4 evo ovde na dva klipa: (izgleda mnogo dobro :D )

Ovaj lik radi dresove i grbove za PS4 https://twitter.com/glen_pesworld i izbaciće ih sutra posle testiranja(to su ovi sa klipova). Ako to ne bude ja sam spremio sve komplet za Premijer ligu samo isto da probam pa ću sutra ako sve bude ok staviti link ovde da imate.Skidao sam grbove timova jedan po jedan u PNG formatu,veličina 500x500 i izgledaju stvarno dobro
arsenal-logo.png
,Dresove imam najnovije za sezonu 2015/16 ali su rađeni za PES 13 pa sam izvukao odatle...videćemo sutra kako sve to funkcioniše.

Poslednja izmena:
Probao sam,grbovi rade ove što sam prikupio ali dresovi ne,moraćemo da čekamo do petka tako reče onaj što pravi :)

Evo ko hoće neka ubaci,samo otpakujte na usb,posle znate :D http://www8.zippyshare.com/v/nFZpYwUb/file.html

Snimio sam kako izgleda kod mene evo:

Igrao sam sinoć par utakmica online i nije loše,ali bio sam u problemu samo tako u prvoj utakmici zbog tog prokletog kašnjenja komandi.Nije to toliko strašno ako pokreneš PES i odmah odeš online jer se navikneš brzo,najgora varijanta je da igraš offline pa uđeš online,definitivno se oseća razlika ali kažem nije problem kad zaređaš par utakmica tj posle prve si već uigran.

Snimio sam tu prvu utakmicu u D12,dakle sami početak,evo klip:

Inače odličan je PES ove godine i konačno može da se igra.Od mene samo preporuka,naravno PS4 verzija je u pitanju ne znam kakva će biti PC ver.

I ocene potvrđuju da je Konami konačno 'nešto' uradio...http://www.metacritic.com/game/playstation-4/pro-evolution-soccer-2016

Ako te ne mrzi, objasni kako to funkcioniše ove godine. Nema option fajla, nego ručno, ali može sve?

Mozes sve ali je malo konfuzno kad poubacujes 200 fajlova a nemaju ime jer ne cita na PS4 samo se vidi jedva ciji je dres...ja sam ubacivao po dva tima dakle po malo.Znaci napravi folder na usb-u koji se zove "WEPES" i unutra trpaj :D sta hoces od ovoga.Posle ides u PES i opciju EDIT-pa Data Management-Import Images,znaci mora da se kopira prvo direktno u PES pa onda da se dodeljuje timovima itd.Ne moze direktno kopiranje sa usb-a nego ovako.Kad obavis ovo ides od tima do tima za koje imas sta vec i ubacujes i sređujes po jedno.

Uh... Gadno.

Odavno nemam vremena za takve stvari, možda sredim neke timove.

Hvala u svakom slučaju.

Jes gadno :D ali izgleda sve kad skockas mnogo dobro i posle si miran celu godinu...Nego nikako da izbace DLC sa dodatnim timovima i transferima valjda cekaju EU izlazak PES-a pa ce onda.

Nema sta opet su skrljali grafiku za PC.Ja da sam na njihovom mestu ne bi ni izbacivao za isti,zbog piraterije tj ljudi skidaju sa neta i kupuju na ulici za dvesta kinti najnoviji PES i ocekuju napredak,licence i ludila neka...koliko znam takvih,a oni su najvece bundzije oduvek bili.Rece Adam Bhatti da je iskoriscenost Fox Engine-a u PES-u nekih 60% tako da ce to cuvati za naredne verzije ocigledno tj do kraja ove generacije konzola ima da budze po malo :D Nisu ludi da se ispucaju odma :D Al' nama nije lose ionako ;)

Oduvek su igrači pravili bolje dresove od samog Kojamija. Ovi dresovi što ljudi rade bolji su i od onih na Fifi. Svaka čast Konamiju na edit opciju. Ovo je trebako odavno na konzola verzijama.

Koja je razlika standardne i anniversary verzije osim u coveru i ceni ?

Vrh Dno