Šta je novo?

Vreme i cena sklapanja računara

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inace, ni ja nemam vise vremena za basket, sa posla i ne izadjem u 6 a kamoli da se vratim kuci, slobodno vreme mi je stvarno postalo jako dragoceno, jer ga imam sve manje, ali to je moj licni problem.

Ja imam tu srecu da zivim u manjem gradu pa dodjem kuci dosta brze, mada nikad pre pola 7, ali opet imam tu nesrecu da zaradjujem duplo manje nego neko za isti posao u BG.

Ocito nemas potrebu ni da imas pravi posao sa koga se vratis u 6 popodne prilicno razvaljen, i fizicki i psihicki.
Da imas takav posao ne bi imao vremena ni za basket (ja nisam igrao vec 3 god, par puta sam sanjao da igram) a kamo li da ides po komsiluku i instaliras racunare i objasnjavas komsijama kako se to radi.
Ne vidim kakva si ti radnicka klasa bez posla? To sto ti roditelji rade ne uvrstava tebe u radnicu klasu.
Nemoj da me shvatis pogresno, ti sa tvojim vremenom i zivotom mozes da radis sta hoces ali je glupo da nipodastavas nekog doktora nuklearne fizike zato sto ne zna da instalira Windows.

ja sam student, ne mogu da imam posao, jer nisam kvalifikovan, a nemam vremena za posao za koji treba srednja skola, jer mi se ne poklapa sa obavezama na fakultetu
to sam po komsiluku radio sa 12 godina i naucio njihovu decu da to rade dalje
molim vas citajte postove

Најјаче ми је "ко не зна да инсталира Виндоус, тај је неписмен".

Знаш ли Проботзборе да код нас фирме не умеју да функсионишу без факса а да се управљање истим сматра знањем :d

А иначе сећам се шта сам све видео док сам био у војсци. Екстремни пример, два брата из Мерошина који су гајили и продавали парадајз, пишу изјаву и ја читам то после. Пола писано, пола штампано, пола ћирилица пола латиница, клинасто писмо и хјероглифи :D. Тако да Проботзборе ниси ти видео шта је стварно Србија.

na zalost, nisam ja kriv sto ljudi ne znaju nesto da urade
ovo drustvo i svet ce ih vremenom progutati

da li ce to biti ljudi koji im papreno naplacuju nesto sto maltene ne treba da se naplacuje, ili ca izgubiti posao zbog svog neznanja, ostaje na njma da vide

@bachi i ostali

a koji je vas problem sa "mamicom i taticom"
ja vase roditelje recimo nisam omalazavao, niti me interesujete da li zivite sa njima ili sa babama ili sa nekim drugim
isto tako, trenutno moram da zivim sa svojom majkom bas zato sto je invalid
a vas ako je sramota vasih roditelja, koji su vam omogucili zivot i odvojili od svojih usta da biste imali normalno detinjstvo kao deca oko vas, onda ste sami sebi dovoljan neprijatelj

ja sigurno necu ici da zivim sam kada nemam novca za to i sigurno necu ici da radim dok studiram kada ne mogu da uklopim radno vreme i studije
preko interneta radim razne stvari kada stignem i od toga imam mesecno jedan miminalac u srbiji koji trosim na neki svoj luksuz

do pre godinu dana sam zamalo podelio tvoju sudbinu sto se tice deteta, hteo da zivim sa devojkom, ali to je neka druga prica koja je nerealna za nekog ko je na pola studija i devojku koja ima 20 godina i tek je pocela

nema smisla forsirati takav zivot ako uslovi nisu podobni za to
nemoj se ti brinuti za mene, ja za 2 godine idem

Poslednja izmena:
nemoj da pominjes ovde tu temu molim te
slobodno ih podrzavaj sto su telefon kome je jedini adut cena od 300e i 350e prodavali za 430e i 480e
podrzavaj njihov ocajan odnos prema kupcima, nemogucnost ostvarenja garancije i ostale stvari koje lose rade
to nije asusova tema, niti tema o asusu
to je tema trgovca asus srbija o telefonu koji on preprodaje ovde

onda sam ja trol sto ne podrzavam takav vid poslovanja i sto ne podrzavam zamenu teza i lazno predstavljanje

nazivajte stvari pravim imenom i ne pokreci to u ovoj temi

@probotzor,

Od cele moje poruke, ti se vataš za mamicu i taticu?

Omašio si debelo poentu moje poruke.

Ne podržavam ja nikoga u tom smislu, ako se sećaš podržao sam te kada te je Mali Milojica napadao bez razloga.

onaj ko ne ume da instalira os, programe i updateove je na ivici nefunkcionalnog clana danasnjeg drustva
Ovo je potpuna glupost, izvini na oštrom izrazu ali tako je.
Nastavi tako i naći ćeš se u nečijem potpisu.

@probotzor,

Od cele moje poruke, ti se vataš za mamicu i taticu?

Omašio si debelo poentu moje poruke.

hvatam se, jer ne razmisljas ni minut pre nego sto zadjes u neciji zivot i podsmevas se takvom zivotu

ja posle fakulteta necu biti profesionalni instalator operativnih sistema

bicu programer ili administrator ili profesor racunarstva i matematike
u odnosu na to je instaliranje os trivijalija i bilo bi sramota da od toga pravim nauku

Ne podržavam ja nikoga u tom smislu, ako se sećaš podržao sam te kada te je Mali Milojica napadao bez razloga.

Ovo je potpuna glupost, izvini na oštrom izrazu ali tako je.
Nastavi tako i naći ćeš se u nečijem potpisu.

zasto onda mislis da trolujem u asus temi? imaju oni averziju prema meni i pre tih postova koje sam im pisao
verovatno me jesi podrzao, cesto ni ne gledam ko mi pise kada sa svih strana imam razne komentare protiv mene
tako da sam tek sad video da si ti, tako da ti se izvinjavam ako sam rekao nesto sto nije istina

sto se tice toga quotovanog, vec sam objasnio

racunar je danas bitniji nego bilo sta, skoro da je treca ruka
instaliranje os i programa je osposobljavanje ruke da radi i njeno odrzavanje
svi mi znamo da peremo ruke i da vodimo racuna o njima?
u cemu je onda problem sa os?

ja nemam nista protiv ljudi koji to ne znaju, poenta je bila da se naglasi da se govori o nekoj trivijaliji, a ne o tome da su ljudi glupi
ja takvim ljudima pomognem, a za pomoc ne mogu da trazim novcanu nadoknadu

Poslednja izmena:
u odnosu na to je instaliranje os trivijalija i bilo bi sramota da od toga pravim nauku

Koliko je samo programera donosilo računar kod mene da im instaliram Windows i/ili umrežim računare...

Vidiš kako je bezveze omaložavati nečiju profesiju.

@Probotzor
Facebook je takođe trivijalija.
Mnogo veća od instalacije operativnog sistema i njegovog kasnijeg održavanja.
Koji procenat korisnika je samostalno napravio facebook nalog i koji procenat korisnika zna koje sve opcije i podešavanja ima facebook?

Treba li da smatramo da nešto nije u redu sa njima ako ne znaju dovoljno o facebooku?
Koji procenat vlasnika kola zna dovoljno o održavanju kola?
O popravljanju kola?

Zašto bi ikoga (osim onih koje to zanima) trebalo da zanima kako se instalira operativni sistem?

@Probotzor
Facebook je takođe trivijalija.
Mnogo veća od instalacije operativnog sistema i njegovog kasnijeg održavanja.
Koji procenat korisnika je samostalno napravio facebook nalog i koji procenat korisnika zna koje sve opcije i podešavanja ima facebook?

Treba li da smatramo da nešto nije u redu sa njima ako ne znaju dovoljno o facebooku?
Koji procenat vlasnika kola zna dovoljno o održavanju kola?
O popravljanju kola?

Zašto bi ikoga (osim onih koje to zanima) trebalo da zanima kako se instalira operativni sistem?

au, dobro si me podsetio za facebook
sta tek o njima da mislim :/

problem je generalno edukacija, zato niko ni ne zna nista o uredjajima i masinama koje poseduje
nazalost

ali opet, racunar je totalno drugacija stvar od toga

Poslednja izmena:
Jer si ga ubo tacno tamo gde treba, svaka cast bachi kako si ga provalio :D

sramotno je kakvi ste vi neljudi

prica se o necemu sto se tice struke, a kao po starom srpskom primitivnom obicaju se odmah udara na porodicu

ne ulazim nikome u porodicu, nikome licno nista nisam rekao, ali zato sam ja prvi kome se sve prica iskljucivo na licnom nivou i zalazi u porodicu
ako zelis, isfinansiraj me, dodji da se brines o mojoj majci, pa cu da idem da zivim sam

doslo je vreme gde se ljudi stide svojih roditelja, gde se stide onoga sta su
gde svi glume nesto i predstavljaju se kao neko ko nisu

zenu koja je u najgoroj krizi radila mucenicki posao i svaki dan se zracila da bih ja mogao da zivim, sada treba da ostavim na cedilu kada je slepa?
uspeo si u zivotu, bravo

Poslednja izmena:
au, dobro si me podsetio za facebook
sta tek o njima da mislim :/

problem je generalno edukacija, zato niko ni ne zna nista o uredjajima i masinama koje poseduje
nazalost
Znači u osnovno obrazovanje da se uvede instalacija windowsa, linuxa i ios-a, i njihovo održavanje.
Takodje i pravljenje facebook naloga i detaljna edukacija o svim njegovim podešavanjima i opcijama.

Imaš li predstavu koliko nema smisla to što pišeš.

ja posle fakulteta necu biti profesionalni instalator operativnih sistema

Podsmevaš se nekome da je profesionalni instalator operativnih sistema. Ne znam kakav programer misliš da postaneš, kad nisi sposoban da obradiš i shvatiš ni ovo malo elementarnih podataka o životu i radu koji su ti ovde napisani. Za profesora već imaš bolje šanse, dovoljno si i površan i arogantan.

Znači u osnovno obrazovanje da se uvede instalacija windowsa, linuxa i ios-a, i njihovo održavanje.
Takodje i pravljenje facebook naloga i detaljna edukacija o svim njegovim podešavanjima i opcijama.

Imaš li predstavu koliko nema smisla to što pišeš.

edukacija ne znaci samo posecivanje obrazovnih ustanova
ljude moze edukovati i televizija putem emisija, razni casopisi koji su noob friendly i ostali vrsti medija

ali zasto bi se to radilo, bolje drzati ljude glupe da bi tamo neki drugi ljudi mogli da ih deru i uzimaju im novac na gluposti

kada je otkrivena struja, svi su se susreli sa njom, njenim koriscenjem i svim ostalim, na ovaj ili onaj nacin, hteli to ili ne

Poslednja izmena:
Какав циркус, овде су модератори требали мало да усмере тему. Ипак нам мали Перица објашњава како не треба наплаћивати рад зато што је он решио да описмени Србију информатички. Мама и Тата финансирају а он мења свет :d. Мало је неозбиљно, немам ништа против да настави своју мисију у теми "Проботзбор против неписмених - рунда 1".

sramotno je kakvi ste vi neljudi

prica se o necemu sto se tice struke, a kao po starom srpskom primitivnom obicaju se odmah udara na porodicu

ne ulazim nikome u porodicu, nikome licno nista nisam rekao, ali zato sam ja prvi kome se sve prica iskljucivo na licnom nivou i zalazi u porodicu
ako zelis, isfinansiraj me, dodji da se brines o mojoj majci, pa cu da idem da zivim sam

doslo je vreme gde se ljudi stide svojih roditelja, gde se stide onoga sta su
gde svi glume nesto i predstavljaju se kao neko ko nisu

zenu koja je u najgoroj krizi radila mucenicki posao i svaki dan se zracila da bih ja mogao da zivim, sada treba da ostavim na cedilu?
uspeo si u zivotu, bravo

Alo dečko, o čemu ti pričaš? Ko udara u porodicu? Udaram u činjenicu da živiš sa mamom i tatom, da nisi samostalan, ko priča o invalidima, zračenju i ostavljanju na cedilu?!?

Aman bre, poenta je da te drugi izdržava i pošto ne znaš kako izgleda raditi da bi obezbedio sopstvenu egzistenciju (i svoje porodice, dece) normalno da možeš da priuštiš sebi da radiš nešto za džabe ili mizerno da naplaćuješ. I to je u redu, niko ti ne brani to, ali sutra dan ćeš završiti fakultet, početi da izdržavaš sebe i porodicu i onda će da dođe neki isti takav klinac od 22 godine koji živi sa mamom i tatom i da ti govori kako je tvoj posao smešan, kako se to odradi za 10 minuta i kako su ljudi nepismeni ako ne znaju nešto u vezi ITa.

Uozbilji se malo, nemaš 12 godina više, imaš 22 vreme je da se postane čovek i ozbiljno razmišlja.

Poslednja izmena:
Podsmevaš se nekome da je profesionalni instalator operativnih sistema. Ne znam kakav programer misliš da postaneš, kad nisi sposoban da obradiš i shvatiš ni ovo malo elementarnih podataka o životu i radu koji su ti ovde napisani. Za profesora već imaš bolje šanse, dovoljno si i površan i arogantan.

jel ste bre vi normalni?
vi mene ovde napadate i vredjate mi porodicu i moj nacin zivota i smete jos da pricate kako sam ja ovakav i onakav?

administrator je mnogo vise od instalacije operativnih sistema, ako on sebe svodi na taj nivo i ako ga ti svodis na taj nivo, to je samo vas problem
kakve veze ovo ima sa programiranjem sad?

Alo dečko, o čemu ti pričaš? Ko udara u porodicu? Udaram u činjenicu da živiš sa mamom i tatom, da nisi samostalan, ko priča o invalidima, zračenjica i ostavljanju na cedilu?!?

Aman bre, poenta je da te drugi izdržava i pošto ne znaš kako izgleda raditi da bi obezbedio sopstvenu egzistenciju (i svoje porodice, dece) normalno da možeš da priuštiš sebi da radiš nešto za džabe ili mizerno da naplaćuješ. I to je u redu, niko ti ne brani to, ali sutra dan ćeš završiti fakultet, početi da izdržavaš sebe i porodicu i onda će da dođe neki isti takav klinac od 22 godine koji živi sa mamom i tatom i da ti govori kako je tvoj posao smešan, kako se to odradi za 10 minuta i kako su ljudi nepismeni ako ne znaju nešto u vezi ITa.

Uozbilji se malo, nemaš 12 godina više, imaš 22 vreme je da se postane čovek i ozbiljno razmišlja.

jel ti shvatas zasto me drugi izdrzava?
inace, to sto ja cuvam takvu majku to nije vracanje usluge?
i nije tvoje ili necije da uopste ulazis u to, ali kada si vec usao, morao sam da ti kazem

vas ocigledno nisu naucili u sta nije uctivo zalaziti

ne mozes drugog terati da zivi na isti nacin kao ti, a posle mu se podsmevati sto ne zivi

zar mislis da ja ne mogu da se podsmevam tvom nacinu zivota?
naravno da mogu, ali sam dovoljo vaspitan da razumem da je to tvoj izbor ili da su bile takve okolnosti i da nije uctivo zalaziti u to

Poslednja izmena:
Opet nigde nema modova da se procisti tema.. [emoji15]

Ma ne interesuje me zašto te neko izdržava, to je činjenica, a zašto je tako je nebitno, ovo je IT forum, a ne "Društvo" na Krstarici...

@Probotzor
Problem je to da si napisao gomilu nesuvislih tvrdnji.
Tvrdnji koje tvrdoglavo želiš da "braniš" sa još većom gomilom nesuvislih tvrdnji.
I baš svima je jasno da tako stoje stvari.

Bez uvrede, ili su ti "kapaciteti" bitno smanjeni, ili nas troluješ, ili oboje.

Ma ne interesuje me zašto te neko izdržava, to je činjenica, a zašto je tako je nebitno, ovo je IT forum, a ne "Društvo" na Krstarici...

ok, zasto onda zalazis u sve to ako je nebitno?
i zasto si ti bolji covek ako zivis sam od nekoga ko ne zivi sam?
kakvu to razliku moze da napravi izmedju ljudi?

Poslednja izmena:
ja sam student, ne mogu da imam posao, jer nisam kvalifikovan, a nemam vremena za posao za koji treba srednja skola, jer mi se ne poklapa sa obavezama na fakultetu
to sam po komsiluku radio sa 12 godina i naucio njihovu decu da to rade dalje
molim vas citajte postove

I ovde si totalno omasio poentu posta.
Prva poenta posta je bila da ti nisi radnik.
Druga je da ne treba da omalovazavas nekog ako ne znam neke osnove u nekom drugom poslu.
Jel znas ti da omesis hleba, to ti je osnova u pekarskom poslu?

Gde ode ova tema... Ko bi rekao. ,)

Krenulo se sa zalaganjem za preprodavce matorih racunara, koji istina, na neki nacin podrzavaju ekologiju i stite zivotnu okolinu, jer ne dozvoljavaju da krs ode u smece dok se dobro ne izraubuje. To se zove odrzivi razvoj i to treba ceniti, treba covek to da naplati. E sad sto ljudi ne gledaju to sa sire tacke gledista i misle da hoce da ucari prodavajuci maglu, a on zapravo svima cini uslugu, je druga stvar. ;)

Kao i to da je velika vecina ljudi formirana prema kalupu i da ne zeli da stekne nikakva druga znanja osim onih koja su im neophodna za neki osnovni posao. Sto nije nista neobicno. Bez obzira na sve floskule i mantre o jednakosti, istim pravima za sve, to prosto nije nigde moguce., a na neki nacin nije ni prirodno. Svi su na samom rodjenju drugaciji i razlicitog intelektualnog kapaciteta, tako da ce tesko svi znati da instaliraju OS ili sklope racunar. Pa i da se to uvede kao osnovno obrazovanje.

Pa ljudi moji da li znate koliko ima onih koji ne znaju da izracunaju povsinu kruga, a to se uci u osnovnoj skoli? O cemu se ovde uopste prica :zgran:

I ovde si totalno omasio poentu posta.
Prva poenta posta je bila da ti nisi radnik.
Druga je da ne treba da omalovazavas nekog ako ne znam neke osnove u nekom drugom poslu.
Jel znas ti da omesis hleba, to ti je osnova u pekarskom poslu?

da ste bolje citali videli bi ste da je to poredjenje sluzilo da se pokaze koliko je instalacija os i pratecih stvari trivijalija, a ne da su ljudi glupi

inace umem u kuhinji i mnogo vise od mesenja hleba, ali to stvarno nije bitno i ne nazivam sebe proizvodjacem hrane i ugostiteljem pa da naplacujem ljudima koji mi dodju na rucak zati sto imam neko osnovno znanje

cinjenica je da svi vi, koji podrzavate tvrdnju da je instlairanje os i pratecih programa neka nauka i da oduzima puno vremena i posla, zapravo samo zelite da ucarite koji dinar od ljudi koji nisu dovoljno upuceni
cinjenica je da dolazi vreme gde se i deca razumeju u stvari za koje vi godinama uzimate silne pare i takve stvari nazivali ozbiljnim
cinjenica je da ce vas posao postati jeftiniji i da morate da evoluirate i naucite nova znanja kako biste ostali kompetentni na trzistu rada
cinjenica je da ce verovatno doci neko ko nudi to isto sto i vi za manje para i da ce vam preuzeti posao

drustvo evoluira, trziste evoluira, ali nemate razloga da se plasite
ako ste dobri radnici i strucnjaci i ako ste spremni da i vi evoluirate sa trzistem i drustvom, za vas nece biti problema

ovako mogu samo da vidim da se radi o uplasenoj gomili koju ce polako pregaziti vreme, pa se onda hvataju za zanju slamku i igraju na neku kartu toga da su oni svi mnogo bolji od mene zato sto su samostalni il izato sto su samostalan zivot poceli koju godinu pre nego sto cu ja poceti

Poslednja izmena:
Da li si ti čitao šta ti svi mi pišemo?
Koji je tvoj zaključak povodom toga?
Svi mi smo u zabludi i neinformisani, takodje i svi mi imamo nešto lično protiv tebe?

pa nemas ti ocigledno nista
ali imaju ovi drugi koji se koriste avlijskim fazonima

ja skroz podrzavam da neko ima drugacije misljenje od mene po pitanju toga sta je trivijalno a sta ne, kao sto recimo imas ti
ali podrzavam iz razloga sto nisi zalazio u neke stvari koje nisu vezane za temu i sto si dovoljno kulturan da diskusiju vodis na jednom drugacijem nivou

inace, ne pricam nista cudno
vrlo brzo ce se sve te stvari uciti od malena
mozda ne u srbiji, ali docice i u srbiji to vreme

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno