@probotzor, to što ti je majka invalid (iskreno mi je žao zbog toga) i što oca viđaš samo noću ne menja činjenicu da živiš sa roditeljima (dakle od milošti mamicom i taticom) i ne menja činjenicu da te oni izdržavaju, živiš pod njihovim krovom i da pojma nemaš kako izgleda samostalni život.
I u redu je, i ne treba da imaš. Ja sam na primer sa 19 godina otišao samostalno da živim, počeo da radim, a u 21. godini sam postao otac (što opet ne želim drugome, jer jeste rano). Dakle nisam imao taj luksuz da me drugi izdržava od punoletstva.
E sad, ja radim to što radim, ali mora se raditi i privatno sa strane kako bi se zaradila dodatna kinta. Lično preferiram da održavam firme za fiksnu mesečnu svotu novca, ali nisam gadljiv i na kućne korisnike.

Među tim kućnim korisnicima su i moleri, majstori, vozači, ali i glumci, potpukovnici, pukovnici, doktori nauka, doktori medicine i
niko od njih ne zna da instalira Windows, što je i logično, da znaju ne bi bili moji klijenti. Kao što ni ja ne znam da budem grudni hirurg, tako i taj grudni hirurg ne zna da instalira i podesi Windows, stavi lozinku na WiFi ruter, poveže i instalira drajver za skener/štampač i drugo...
I sada dođeš ti i kreneš da prosipaš svoju pamet da onaj ko ne zna da instalira Windows, da je nepismen?!? WTF?!? I nemam ništa protiv da komšiluku radiš za džabe instalacije, usisaj im i gajbu pride, ali apelujem na tebe da
ne omaložavaš struku i da ne kakiš samom sebi u tanjir iz koga ćeš jesti u budućnosti kada se osamostališ. Ne kažem da to treba naplatiti 5000 dinara, ali naplatiti 500 dinara je suludo! Ako nekome nije problem da da 25000 - 90000 za računar, ne može da mu predstavlja problem da plati i instalaciju Windowsa ~1400 dinara, pogotovo što original da je kupio, koštalo bi ga oko 12000 dinara.
Pri tome kod mene za tih ~1400 dinara dobije i Windows i Office i anti virus i browser i programe za multimediju, dakle sve spremno za rad.
Evo mi baš danas kupišmo u firmi licencu za Kaspersky za 100 računara i košta nas oko 140.000 dinara... Tvojom logikom jeste ma šta 140.000 dinara, kad je onaj u Singiju kliknuo na generator ključeva i za 5 sekundi napravio licencu i poslao na mail.

E, pa kao što u slučaju Kasperskog to nije tako, tako nije ni kod nas koji instaliramo Windowse, jer smo silno vreme izgubili učeći taj zanat, moramo da pratimo dešavanja u IT svetu i to što instaliramo Windows brzo i automatizujemo deo posla i jeste zahvaljujući znanjem koje smo stekli i vreme i trud koje smo uložili u to.
I to sad kreneš da omalovažavaš...