Šta je novo?

Tasker - saveti i trikovi (Lista u prvom postu)

Kad udjes u Tasker ides na + dole, pa location, pa new location. Tu izaberes lokaciju, cekiras samo net dole, kliknes gore ono 'gps dugme', ides back, upises neki random naziv, ides new task, opet random naziv, kliknes +, pa net, pa wifi pa selektujes tu 'on'.. Ides back dva puta. Kliknes i drzis na task koji si napravio(onaj sa zelenom strelicom), kliknes add exit task, new task, random naziv, kliknes +, wifi, set off.
To je to.

Plus dodas za data on/off lako(skontaces sam kad odradis sve ovo), s tim sto moras da imas i secure settings instaliran ako si na lp-u.

ceprkam i vidim danuopste ne reaguje na EVENTS...nece ni na sms...mms...missed call...

doka na klasicne trigere radi...npr odredjeno vreme ili nivo baterije...

ceprkam i vidim danuopste ne reaguje na EVENTS...nece ni na sms...mms...missed call...

doka na klasicne trigere radi...npr odredjeno vreme ili nivo baterije...
Da ne prevodim sad, odradi ovo da vidimo otprilike sta si pokusao:

"Go into Tasker prefs, make sure you've *not* in Beginner Mode.  Long click on the profile, make sure to give it a name ("MySmsProfile", whatever).  Long click the profile, select Export as Description to Clipboard (*not* as XML!).

Paste that Description here in a reply to the group, let us see how you've defined your profile."

Kad udjes u Tasker ides na + dole, pa location, pa new location. Tu izaberes lokaciju, cekiras samo net dole, kliknes gore ono 'gps dugme', ides back, upises neki random naziv, ides new task, opet random naziv, kliknes +, pa net, pa wifi pa selektujes tu 'on'.. Ides back dva puta. Kliknes i drzis na task koji si napravio(onaj sa zelenom strelicom), kliknes add exit task, new task, random naziv, kliknes +, wifi, set off.
To je to.

Plus dodas za data on/off lako(skontaces sam kad odradis sve ovo), s tim sto moras da imas i secure settings instaliran ako si na lp-u.

Ovo što izaberem lokaciju, jel' to varijanta da mi traži po gps lokaciji?

Nadji svoju lokaciju na mapi, odcekiraj GPS dole, samo Net da bude cekirano.

Profile: Nivo Baterije (6)
Event: Received Text [ Type:Any Sender:C:ANY Content:*bat* ]
Enter: Baterija (7)
A1: Send SMS [ Number:063392586 Message:%BATT Store In Messaging App:Off ]

Ovo kod Sender je cudno. Treba da bude prazno, ili stavis broj sa kojeg ces mu slati poruke. Ako bi bilo prazno, ovde bi stajala zvezdica umesto ANY i za svaku primljenu poruku bi se slao sms.

tako mi je u ovom telefonu koji ja koristim i sve radi...probao sam i umesto sender ANY da stavim broj sa kog saljem i dzaba...

Resio sam problem...bio je u SENDER-u...komanda C:ANY znaci bilo ko iz imenika...a meni bio prazan:D kad sam ubacio svoj broj i probam opet - radi...znaci bitno da ima bilo ko...ili se odabere single contact i broj iz imenika...eto glupost mi oduze ceo dan...:mad:

Kako da na Taskeru kad sam na odredjenoj lokaciji forsiram samo 2G mrežu kad mi je 2G/3G toggle disablirano odnosno crven u Taskeru?

Kako da namestim da kad sam kući u periodu 00:00-08:00 notification i ringer volume budu na 2? Ovako kad namestim neće:

6c830eec8f6b8742c7bbe0d3bea7e365.jpg

Sta ce ti prve tri stavke ?
Ja bi stavio poslednje 2 u if, kao sto si i uradio, a prve tri da idu pod else.
Je l' ti smanji volume ako pritisnes ono play dole dok si kod kuce ?

Sta ce ti prve tri stavke ?
Ja bi stavio poslednje 2 u if, kao sto si i uradio, a prve tri da idu pod else.
Je l' ti smanji volume ako pritisnes ono play dole dok si kod kuce ?

Prve tri stavke su mi da kad sam kuci da bude toliko glasno posto ne cujem phone kad odem u kuhinju ili slicno. A hocu da smanji u to vreme 00:00-08:00 kad sam kuci. Prve tri stavke rade dobro problem su ove druge dve.

Napravi profil koji se aktivira u odredjeno vreme i stavi task koji zelis da ti se pokrene. Meni je ovde recimo namesteno da mi se subotom i nedeljom aktivira profil Night u periodu od 00:00 do 11:00

2015-09-11 17.55.02.png

Bas tako kako skundra kaze. Pored toga, dodaj exit task gde podesis ono sto zelis da bude aktivirano van tog perioda. U tvom slucaju, prve tri stavke sa slike.

Napravi profil koji se aktivira u odredjeno vreme i stavi task koji zelis da ti se pokrene. Meni je ovde recimo namesteno da mi se subotom i nedeljom aktivira profil Night u periodu od 00:00 do 11:00

Pogledajte prilog 179087
Hvala. Odradio sam tako. Napravio sam novi profil i stavio od 00:00-08:00 i stavio lokaciju u isti profil i to znači da se aktivira samo kad sam kući.

Nekad ranije sam kupio tasker. Kupio i ne koristim ga odavno. Interfejs i lakoca koriscena katastrofa, nisu se udostojili godinama da UI osvjeze. Ista politika kao i Root Explorer, mada sam i njega kupio. I to su dobre pare uzimali.

Istina, fura isti UI 100 godina, ali je funkcionalnost i dalje vrhunska.
Da l' je moguce da su je skinuli sa PS-a..

tasker baš i nije aplikacija koju ui opredeljuje, a o lakoći korišćenja je nesvrsishodno govoriti jer je to aplikacija: sedi i nauči.
još mi je neverovatno da je maknut sa gp, bdale

Kako da postignem da mi Tasker uključi BT kad udjem u auto, automatski se konektuje sa njim, zatim upali jednu aplikaciju i ugasi WiFi, a kad napustim auto sve obrnuto?

Kako da postignem da mi Tasker uključi BT kad udjem u auto, automatski se konektuje sa njim, zatim upali jednu aplikaciju i ugasi WiFi, a kad napustim auto sve obrnuto?
Pa ostavi jednostavno ukljucen BT on kada nije aktivan jako mizerno trosi.

Pa ostavi jednostavno ukljucen BT on kada nije aktivan jako mizerno trosi.

Kako mislis da tasker zna da si ti usao u auto?
Al zato google savrseno zna kad si isao peske, kad su vozio bajs a kad kola...nemam pojma kako ali zna[emoji3]

Vrh Dno