Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jel se desavalo nekome da mu radi start meni a da ne radi ova search ikonica pored starta? Meni od jutros to ne radi... Trazio sam neka resenja po netu,ali nije mi pomoglo. Jel imao neko slican problem?

Meni se pocelo desavati i to bas neposredno posle isteka 30 dana i mogucnosti vracanja starog sistema.Zna da bude prilicno frustrirajuce.Totalno zaglupi start,search pa cak i obican kalendar.I resava jedino restart.Da li je do samog sistema ili drajvera(posto mi i scroll posle sleep-a ode u maglu) ne uspevam da saznam :(

Meni se pocelo desavati i to bas neposredno posle isteka 30 dana i mogucnosti vracanja starog sistema.Zna da bude prilicno frustrirajuce.Totalno zaglupi start,search pa cak i obican kalendar.I resava jedino restart.Da li je do samog sistema ili drajvera(posto mi i scroll posle sleep-a ode u maglu) ne uspevam da saznam :(

Meni ne resava problem ni restart ni gasenje racunara...

Ti problemi su se nekima javljali pre 5-6 meseci, obicno su bili vezani za graficke drajvere.
Ja to ne mogu potvrditi zato sto nikad takve problem nisam imao.
Tek sad ne bih odradio clean install...

Probajte da ponovo instalirate graficke drajvere, predhodno pobrisite stare sa DDU.

Poslednja izmena:
Samo me interesuje po kojem to obrascu kod nekoga radi sve
a kod nekoga uvek neki problem?
Kombinacija hardvera/drajvera? sta li je u pitanju?

Konkretno kod mene "vazda" neki gremlini sto u friska sistemu sto u matorom a terao sam sistem i po 3+ godine.
Tako je bilo na win`98..2000..xp...w7 i zadnjih mesec i kusur dana w10.
Terano na high komponentama (gpu) ili sada slucaj integrisana hd 4200.
Znaci neki zakljucak (moj licni) kombinacija hardware/software,srece,karme,cie,bie i naravno Dzej-a.

Ima li neko problem sa Store, da mu stoje 3D Builder i App connector u queue, i da se ništa ne dešava...failed.
Mogu li to da uklonim nekako, nisam ih ni dodao, niti sam primetio da se to dešava na nekom drugom računaru sa Win 10.

Meni se u Queue-u stalno iznova i iznova pojavljuje Microsoft.Net Native Runtime Package i uvek se iznova kao "apdejtuje"

Kako da namestim da kada na laptopu idem na shutdown, ode na shutdown, a ne na hybernate? Ne znam da li je neki bug ili sta, ali ovo me jako nervira. Ne mogu da iskljucim potpuno laptop. Gledao sam po power management, ali nisam nasao nista sto bi resilo problem.

Kako da namestim da kada na laptopu idem na shutdown, ode na shutdown, a ne na hybernate? Ne znam da li je neki bug ili sta, ali ovo me jako nervira. Ne mogu da iskljucim potpuno laptop. Gledao sam po power management, ali nisam nasao nista sto bi resilo problem.
Isključi hybrid shutdown ili napravi prečicu kao što je opisano.
http://www.windowsten.info/content.php?23-How-to-fully-shut-down-windows-10
Ima još par načina ako ti ne pašu ova dva.

Poslednja izmena:
Za potpuno gašenje ima komanda: shutdown.exe -s -f -t 00
Da se napravi shortcut: %windir%\System32\shutdown.exe -s -f -t 00

Kakvo je sad stanje posle čišćenja računara od malware-a?

Vidim da si vratio verziju Intel Management Engine-a koja nema podršku za Windows 10. Možeš probati Intel Management Engine 11.0.0.1163: http://www.mediafire.com/download/3d14d0kxp8uu85s/Intel+MEI+Driver+Installer+v11.0.0.1163.rar . Ovo je samo drajver, bez softvera, što je tebi i većini zapravo i potrebno.

Nakon čišćenja od malvera,posle 2 dana opet mi se javio isti problem.Podigne sistem,i neki proces ga ubija u pozadini,beskoristan mi je kursor misa sve dok ne isklikćem po desktopu u prazno,blinkne ekran i vrati se u normalu. Šta još da probam?:/

Posle upgradea sa win 7 na win 10 sve je poclo lepo da radi jedno tri dana posle nestanka struje windows 10 je pobrljavio poceo je da javlja greske sa video drajverima itd.... sve sam to sredio sad radi sve kako treba ali jedna sitnica mi pravi problem sve sam pokusao al nevredi isto....

untitled.JPG

Zakljucali su temu zbog gospode na forumu koji ne mogu da se suzdrze i pisu u skladu sa naslovom teme. Ponese ih emocija razvijena prema odredjenom OS-u pa natruju topic na 50 strana.

Jos se brinete oko privatnosti? najbolje je da prodate mobilni i pc i da odete u planine da zivite eto vam privatnost

Jel zabada nekom Total Commander? Recimo folder gde ima razlicitih fajlova, zip-ovi, exe, jpeg, ima ih malo vise, i kad kliknem misem na bilo koji, totalno se zakuca na par sekundi. Od pre neki dan se desava.

Nazad
Vrh Dno