Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Do sada nisam imao nikakve probleme ali od juce monitor nece da ide na sleep posle 10min usled neaktivnosti na koliko sam ga stavio u podesavanjima sve isto kao i do juce tj sve je namesteno a ne radi,ima li neko slicnu situaciju?

Koju aplikaciju da instaliram sa Store_a za Twitter i Instagram ?

Daj listu svih instaliranih programa.

Daemon tools 10.1 (nije do njega,proverio)
Windows Defender
Opera
Google Chrome
Gom player
Fortran 95
Auto Cad 2010 (nije do njega, proverio)
Hw monitor
Office 2007
Win rar
Acrobat reader dc
utorrent
Malware protection live(uz sistem valjda)
Winamp

Do sada nisam imao nikakve probleme ali od juce monitor nece da ide na sleep posle 10min usled neaktivnosti na koliko sam ga stavio u podesavanjima sve isto kao i do juce tj sve je namesteno a ne radi,ima li neko slicnu situaciju?

Jel intelova platforma u pitanju? Ja sam imao problem sa negasenjem lampice za napajanje kad ugasim komp ili stavim na sleep. Problem mi je pravila najnovija verzija Intel Management drajvera, tj verzija 11,pa sam vratio na verziju 9 i problem je nestao.

Poslednja izmena:
Najvecu laz koju sam rekao je da cu Chrome zameniti sa Edge. Pa koliko tim maherima treba da srede taj browser, dajte vise te extenzije...

Jel intelova platforma u pitanju? Ja sam imao problem sa negasenjem lampice za napajanje kad ugasim komp ili stavim na sleep. Problem mi je pravila najnovija verzija Intel Management drajvera, tj verzija 11,pa sam vratio na verziju 9 i problem je nestao.

Ploca je gigabajtova a amd je ostalo,tako da nemam pojma sto je odjednom pocelo da zeza?

To sam instalirao pre 3 dana, trebalo mi je zbog nekih opcija za misa... I pre njega se javljao problem. ;)

Kakvo je sad stanje posle čišćenja računara od malware-a?

Vidim da si vratio verziju Intel Management Engine-a koja nema podršku za Windows 10. Možeš probati Intel Management Engine 11.0.0.1163: http://www.mediafire.com/download/3d14d0kxp8uu85s/Intel+MEI+Driver+Installer+v11.0.0.1163.rar . Ovo je samo drajver, bez softvera, što je tebi i većini zapravo i potrebno.

Poslednja izmena:
Kakvo je sad stanje posle čišćenja računara od malware-a?

Vidim da si vratio verziju Intel Management Engine-a koja nema podršku za Windows 10. Možeš probati Intel Management Engine 11.0.0.1163: http://www.mediafire.com/download/3d14d0kxp8uu85s/Intel+MEI+Driver+Installer+v11.0.0.1163.rar . Ovo je samo drajver, bez softvera, što je tebi i većini zapravo i potrebno.

Ok je, ali moram videti jos koji put kako se ponasa kad podigne sistem. Znalo je 5,6 puta da bude ok i onda problem, nema nekog ustaljenog pravila kad se desava. Jesam, ta verzija drajvera 9 je za win 8.1 i radi ok, i stopirao sam wu da instalira ovaj drajver tako da je ok za sad. Videcu da probam i ovaj tvoj...

Ok je, ali moram videti jos koji put kako se ponasa kad podigne sistem. Znalo je 5,6 puta da bude ok i onda problem, nema nekog ustaljenog pravila kad se desava. Jesam, ta verzija drajvera 9 je za win 8.1 i radi ok, i stopirao sam wu da instalira ovaj drajver tako da je ok za sad. Videcu da probam i ovaj tvoj...

Možda ti je verzija 11 napravila problem jer sam ti prvo dao verziju IMEI-a za 5M ploče. 5M uglavnom koriste novije ploče sa Intelovim chipsetom počev od serije 8 (H87, Z87...). Drajver iz prethodnog posta je i za 1.5M i 5M ploče. :)

Mada, znam da 5M drajver radi sa 1.5M pločama i obrnuto.

Poslednja izmena:
Što se tiče Intel Management Engine-a, proverio sam, isti je driver-only installer za 1.5M i 5M ploče. :)

Prilozi

• IMEI_1.5M.JPG
    IMEI_1.5M.JPG
    78.6 KB · Pregleda: 140
  • IMEI_5M.JPG
    IMEI_5M.JPG
    92.3 KB · Pregleda: 124
I kod mene moj stari dobri HP1022 odbijao da radi, a onda je odjednom proradio u verziji 10240 mada ni u njoj nije hteo od početka. Sad već radi ko veliki, štampa iz Office-a 2010, iz Adobe Reader-a i iz FastStone-a. Drugo nisam probao. Već sam se mislio šta da batalim ... Win 10 ili HP1022 :) Još kada bi hteo da proradi i neki stari skener koji imam bilo bi sjajno, ali za njega sam izgubio nadu da će raditi još od 7-ice :)

Skneiranje mi radi. Foxit Reader i Word 2013 ne radi.

Pisao sam ovde da imam problem sa boot-om. Kada se pojavi win logo pa do trenutka pojave lock screen-a prođe oko minut ipo tj. oko 75sekundi. Novi AMD drajveri za grafiku nisu rešili taj probelm. Instalirao sam Driver booster i evo šta kaže, imam13 zastarelih drajver, šta od ovoga treba da update-ujem:

Da li je potrebno da instaliram intel managment, vidim da se o tome pisalo u predhodnim postovima, konfiguracija je iz potpisa?

Identičan problem sam rešio na poslovnom laptopu tako što sam sa DDU programom izbrisao drajvere za grafičku karticu, a zatim instalirao poslednje Win 8.1 64-bit za AMD grafičku na laptopu (pošto mi je i Windows 64-bitni).
Čekanje od Win logoa do login ekrana je ponovo bilo kao nekada. Bukvalno dolazi sa Win logoa do login ekrana za par sekundi.

Bilo je mučno gledati vraćanje laptopa iz sleep moda u budno stanje, za šta mu je trebalo zaista jako puno vremena. Dođem na sastanak, otvaram laptop, kako bih brzo nešto pogledao/proverio, i onda usledi čekanje od skoro minut i po.
Isto je bilo i posle restarta i potpunog gašenja laptopa. Kasnije sam samo isključio automatski update za drajvere i više nije forsirao stavljanje najnovijih drajvera za Win 10.

To sam već uradio, imam poslednju verziju, ali problem je i dalje tu. Identičan problem sam imao na Win 8.1, dok na Win 7 radi sve OK.

Da li je i kod vas prestalo da radi updateovanje aplikacija iz windows store-a? Kao i instaliranje novih? Iz cista mira, od pre nekoliko dana se ne moze nista updateovati i instalirati iz windows store-a. Vidim da i u feedback-u dosta pitanja ima o tome?

Ima li neko 15.8 AMD Catalyst Beta driver-e,kakvi su vam utisci,vredi li je instalirati,donosi li neka poboljšanja na Windows-u 10 u odnosu na stari?

puko mi system.

chrome ne dize, notification se otvara 10ak sekundi pa kad se otvori trepti pola prozora, update vrti do besvesti...

Poslednja izmena:
Jel se desavalo nekome da mu radi start meni a da ne radi ova search ikonica pored starta? Meni od jutros to ne radi... Trazio sam neka resenja po netu,ali nije mi pomoglo. Jel imao neko slican problem?

Jel se desavalo nekome da mu radi start meni a da ne radi ova search ikonica pored starta? Meni od jutros to ne radi... Trazio sam neka resenja po netu,ali nije mi pomoglo. Jel imao neko slican problem?
Meni se desava, prikazuje samo da učitava a nikako da ucita i ne moze da se koristi dok je tako

Vrh Dno