Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Jel' ovo neki ludak pravio i odobrio? Ovo lici na neki mobilni sajt uzasno lose renderovan za desktop... WTF! :)

Razbio sam box paket. Uzeh VDSL. Da li je zajednicki racun za fiksni i net, iako vise nije box(tako mi stoji na novom mojtelekom servisu). Aktivirao bih ovaj popust za el. racun pa da proverim...

Da.

Da li je neko, pod obicnom ugovornom obavezom na 24 meseca (bez aparata, ili frei meseci) uzeo, tokom ugovora, ovu promociju sa tabletom?
Osoba koja se prilicno razume u poslovnici mi je rekla da sistem dozvoljava, bez raskida, ali nikako da uhvatim kada je ona tamo da odem caletu da sredim to:(

Meni je istekla ugovorna obaveza i nude 3 godine ugovor i tablet za 1din.
Verovatno nesto slicno nude sto uopste nije povoljno.

Ja sam trazio tablet dva puta i dobio na kraju :). Prvo nisam segmentiran, drugi put odem u merkator neki decko dobro potkovan kaze ne vidim da centrala ima mogucnost za vdsl i da pisem zahtev na [email protected] Cuo sam radnika koji je zavrsavao svoju smenu pricao je nekom coveku da svima sada odobravaju. Verovatno ko ima uslove ide ugovor na 2 godine po vecoj ceni(i brzina veca), ostali na 3 god.

Poslednja izmena:
Mislio sam na ovaj promo gde se nudi Lenovo Tab 2 A7.
1700 za Net20 a 1800 za Net50

Da li je uspeo neko da pod UO predje na ovu kampanju?

Poslednja izmena:
Taj sam i uzeo tablet(samo njega imaju) za Net20. Ali mi je istekao ugovor, *** tu ti ne znam odgovor

Poslednja izmena:
Mislio sam na ovaj promo gde se nudi Lenovo Tab 2 A7.
1700 za Net20 a 1800 za Net50

Da li je uspeo neko da pod UO predje na ovu kampanju?

Ovo i mene zanima i bilo bi odlicno ako moze. Uzeo sam prosle godine 20/1 + Memo Pad HD 7 za dinar pa bih sad presao na ovo.

Poslednja izmena:
Ja koliko znam ne moze da uzme nijedan uz superbox.
Mislim da je tablet namenjen samo za net20 i 50 a mi koji imamo superbox pakete(a placamo im najvise) nemamo pravo na tablet.
Ukoliko ima odoh i ja po jedan mada je problem her sam pod UO.

Ovo i mene zanima i bilo bi odlicno ako moze. Uzeo sam prosle godine 20/1 + Memo Pad HD 7 za dinar pa bih sad presao na ovo.
Sigurno ne mogu oni koji su uzeli uredjaj. Znaci samo oni sa obicnom UO24, bez uredjaja (zbog nize cene samo, i bez besplatna 3 meseca) bi mozda mogli.

Ja koliko znam ne moze da uzme nijedan uz superbox.
Mislim da je tablet namenjen samo za net20 i 50 a mi koji imamo superbox pakete(a placamo im najvise) nemamo pravo na tablet.
Ukoliko ima odoh i ja po jedan mada je problem her sam pod UO.
AKo nisi uzeo vec nesto uz Box, nije problem, mada se ne secam da li samo nastavljas UO ili moras novih 24 meseca.

Jedno vreme nisu davali, pa se ljudi prilicno zalili!

Nebojsa, po spec. je Tesla najbolji, ali iskreno ja bi isao na Samsung verovatno (ekran bi presudio, ne nesto drugo, sva tri su preslaba za danasnje vreme).

.
AKo nisi uzeo vec nesto uz Box, nije problem, mada se ne secam da li samo nastavljas UO ili moras novih 24 meseca.

Jedno vreme nisu davali, pa se ljudi prilicno zalili!

Nisam nista uzimao uz box(ako mislis telefone, tablete, tv...) samo sam uzeo dodatbi stb sa hd kanalima, 72h unazad i to je to valjda.
Pa nek mi daju novih 24 meseca tek mi je proslo 3 od potpisivanja za mega box sada super box.
A cekaj kad sam pre nekih godinu i po ili sad vec dve uzimao 50/2 i sledeci mesec su poceli i tablete da nude riba u poslovnici mi je rekla da ne mogu da uzmem.
Zasto bih sad mogao?

Moglo je i tada, ne znam kada su poceli tacno da dozvoljavaju (moglo je i kad su bili telefoni za jedan dinar).

Zasto ne bi mogao, nudis im novu UO, i placas uredjaj vise nego sto njih kosta? (to sto su 99% radnika smoreni da ista urade, pa "nista ne moze" je drugo)

Istice mi ugovor kod Kopernikusa pa bih presao na VDSL 50/2 kod Telekoma (istureni stepen je na 10m od moje kuce) pa me zanima koja je opcija za 50/2 najpovoljnija. Koliko vidim, postoji akcija za 50/2 za 1700 dinara ali nigde se ne pominje tablet uz to. Takodje, sta ako ne uspem da na vreme sklopim ugovor za ovaj paket, na sajtu kazu da akcija traje do 01.09. da li ce posle toga vaziti i dalje ili ce ponuditi nesto novo ? Vidim i da ovde spominjete neki Super Box, znam da je postojao Mega Box, da li je to isto ili je ovo neki novi paket ?

Moglo je i tada, ne znam kada su poceli tacno da dozvoljavaju (moglo je i kad su bili telefoni za jedan dinar).

Zasto ne bi mogao, nudis im novu UO, i placas uredjaj vise nego sto njih kosta? (to sto su 99% radnika smoreni da ista urade, pa "nista ne moze" je drugo)
Mislim da uz obican BOX sada ne moze nista da se uzme (dobije),vec samo da se kupi telefon,tablet ili televizor koji otplacujes na 24 rate (meseca)!
A ista je stvar i sa Super BOX-om!

Poslednja izmena:
Mislim da uz obican BOX sada ne moze nista da se uzme (dobije),vec samo da se kupi telefon,tablet ili televizor koji otplacujes na 24 rate (meseca)!
A ista je stvar i sa Super BOX-om!
Ranije je uz Box pakete bilo moguce dobiti neke telefone za dinar, vec duze vremena ne moze, vec sve ide na 24 rate, po ne toliko dobroj, ali ne i uzas ceni.
I u to vreme si mogao da tokom UO za Box uzmes aparat, ako vec nisi, samo dobijas novi ugovor na 24 meseca. Uzela je komsinica pre 2-3 godine, zato znam.

Sada isto moze - znaci, nije za dinar, ali ako nisi uzeo uz Box/SUperBox vec uredjaj, mozes da predjes na Box/Superbox sa uredjajem.
Sem ako ovih dana nije nesto promenjeno, dok je menjan portal!

Tablet ide samo sa 20/2.
Nova je kampanja, pogledaj Calexx-ov link. Ide tablet uz obe brzine, ali je 50/2 skuplja. (ranije je bila opcija samo 20/1+Tablet ili 50/2 bez, za 1700)

Cekaj kako mislis placam uredjaj vise nego sto njih kosta ako mene kosta 1 rsd, pa koliko onda njih kostaju ti tableti?
Ili si ti nesto pogresio sad kad si mi to rekao.
A sto se tice nove UO sto da im ne ponudim novu kad mi ostalo jos 21 mesec, nego nisam siguran bas da ce mi dati moracu do poslovnice da ih pitam.

Vidim i da ovde spominjete neki Super Box, znam da je postojao Mega Box, da li je to isto ili je ovo neki novi paket ?

To je taj isti paket samo su mu promenili nadimak :)
Znam zato sto ga ja imam i prvi racun je dolazio kao mega box pa sad svaki sledeci kao super box.

Ne dozvoljava mi da editujem predhodnu poruku pa moram novu.
Nisi u pravu @alfa tablet za 1dinar je moguc samo na 50/2 i 20/2 netu, za super box to ne vazi bar tako pise na linku ovom gore tako da si najverovatnije pogresio.
A totalna glupost sad ja im placam 4500 rsd mesecno i meni nisu mogli da ponude tu akciju a neko im da 1700 rsd i dobije tablet za dinar.
Totalni NONSENS.
Kao i uvek od telekoma.

Ne dozvoljava mi da editujem predhodnu poruku pa moram novu.
Nisi u pravu @alfa tablet za 1dinar je moguc samo na 50/2 i 20/2 netu, za super box to ne vazi bar tako pise na linku ovom gore tako da si najverovatnije pogresio.
A totalna glupost sad ja im placam 4500 rsd mesecno i meni nisu mogli da ponude tu akciju a neko im da 1700 rsd i dobije tablet za dinar.
Totalni NONSENS.
Kao i uvek od telekoma.
mislim da si se malo presao, posto je superbox 3605 dinara. Za nekog ko ne zeli da objedini usluge i da na taj nacin uzme promociju sa tim tabletom, on treba sem tih 1700 (ili 1800), da plati jos i 650 za telefon, pa 1000+400 za tv, pa nek bude s popustom mobilni paket oko 750 dinara, sto dodje oko 4500 dinara, sto je razlika od 900 dinara na mesecnom nivou. Sve dodatne usluge koje ti platis za superbox, platio bi i ovaj, od dodatnog uredjaja,preko ostalih zezancija, tako da nije da je bas "nonsens" kako si ga ti predstavio (cak nema ni neogranicen fiksni, iako placa vise). Sa tom razlikom mozes uzeti tablet 24x900 dinara sto ispada skoro 200 eura razlike, a nabavna cena tog tableta sasvim sigurno nije preko te cifre.

drugo, alfa je napisao:
Sada isto moze - znaci, nije za dinar, ali ako nisi uzeo uz Box/SUperBox vec uredjaj, mozes da predjes na Box/Superbox sa uredjajem.
tako da je lepo rekao, verovatno da ima neka promocija, moras da se raspitas, ali sasvim sigurno nije za dinar tablet...

ne zaboravi da ti placas gomilu usluga i skoro sve su na nekoj vrsti promocije, i sad ti je telekom kriv sto ti nije dao i tablet i sta sve ne... mislim da nisi bas bio realan.

Cekaj kako mislis placam uredjaj vise nego sto njih kosta ako mene kosta 1 rsd, pa koliko onda njih kostaju ti tableti?
Nije za dinar! Sada nema za dinar uredjaj uz Box/SuperBox.
A sto se tice nove UO sto da im ne ponudim novu kad mi ostalo jos 21 mesec, nego nisam siguran bas da ce mi dati moracu do poslovnice da ih pitam.
Pronadji nekog ko nije mufljuz i ima kliker jedan barem. Moglo je. Jedino kazem ako bas sada, uz promenu portala, nisu promenili da i to ne daju. Stajalo je na sajtu cak!

Inace, ja mislim da si u pravu da nije to fer. Box ima jednu jedinu mogucnost i za net i za mobilnu (OK 2, ko hoce SuperBox). I deo toga je fixni koji je inace 650 RSD, a ne bi smeo ni 100 dinara biti danas :)
1700 za 50/2 (bez tableta sto je bila akcija), +1000TV +1000 mobilna = 3600. Znaci ne daju tablet nego daju "besplatan fixni" ;)
Ali ***... moja sreca sto ne gledam uopste TV, pa me tako nesto ne dotice.

Poslednja izmena:
mislim da si se malo presao, posto je superbox 3605 dinara.
Mislim da nisam ustvari znam da nisam zato sto isti koristim za razliku od tebe, a ja nisam rekao da super box kosta 4500 vec sam rekao da placam toliko, razlika je ogromnaaaaaa.
drugo, alfa je napisao: tako da je lepo rekao, verovatno da ima neka promocija, moras da se raspitas, ali sasvim sigurno nije za dinar tablet...
Ali ja sam pitao bas za dinar, mogu i ja da odem u prodavnicu i da kupim tablet za 200€ sta je tu problem?
Moje pitanje je bilo za JEDAN DINAR koje dobijaju oni koji uzimaju samo net(a ja kad sam imao samo net 50 nista cave nisu davali a sad i tablet i manja cena nego sto sam ja placao).

ne zaboravi da ti placas gomilu usluga i skoro sve su na nekoj vrsti promocije, i sad ti je telekom kriv sto ti nije dao i tablet i sta sve ne... mislim da nisi bas bio realan.
Nije mi telekom kriv kao sto si TI rekao ne JA vec samo kazem da ne moze super box i tablet za dinar a ostavljam im vise para nego neko koji uzme net za 10-ak €…
Da realan sam.
Cekaj, taj neko placa TS samo 10€ tj. net, mob recimo placa Telenoru ili Vipu mobilni, fixni takodje nekom drugom recimo RV ili Ikom ili Kopernikusu, isto tako i Tv sjbb, rv...
I znaci ostavlja na racun telekoma 10-ak € a ja sam im se "zakleo" na vernost 2 godine i svakog meseca placam 40-50€ na njihov racun i oni ne vide da im ja donosim vecu zaradu od onih koji im uplacjuju 10-ak €.
E pa zato necu ni ja da budem ovca i da me ne postuju a sve sam kod njih prebacio ili mi je ostalo a mogao sam da prebacim.
Zato kazem da je nonsens.
Da li bi ti dao neku "pomoc" ili kako hoces da nazoves to nekome ko ti svakog meseca ostavlja po 50€ ili onome koji ti daje 10 €?
Veruj mi nista oni na svoju stetu ne daju sve je to ukalkulisano pricam za super box.
Na kraju krajeva nema veze mislio sam da moze da se sa superboxom uzme za dinar tablet.
Ne moze, ne moze.
Cekam da mi istekne UO i cao TS...
Toliko nepostovanje onoga koji ti ostavlja novac ne 10,20 vec 50€ (jeste placaju mnogi 50€ za sve to ali ne ide jednoj kompaniji kao sto je kod mene slucaj vec ts das 10, telenoru 20, sjbb 30 pa to bude stvarno 50 ali ne na isti racun i u istu kucu, TO JE POENTA!!!!!
No kao sto rekoh nema veze.

Nije za dinar! Sada nema za dinar uredjaj uz Box/SuperBox.

Sad znam i ja ;)
A to sam pitao juce znam da mogu da ga kupim u prodavnici za vise od 1 dinar, zato sam pitao ono.
Nema veze sad znam da nema ali to nije fer.
Isplaticu ja jos 21 mesec a onda zbogom ts ili kome ce ga vec prodati.
Ma ne gledam ni ja u principu TV nemam vremena osim ponekad fudbal a to volim u HD ili tenis.
A tv sam uzeo najvise zbog klinca i DJ kojeg jedini imaju u Srbiji a klinac obozava Miki mausa i ostale diznijeve likove.

za razliku od superboxa koji ti koristis i placas 3605 dinara, ja koristim box4 sa hd i placam 3605 dinara, dakle imam samo net10 a ti net 50, a sve preko ovoga platimo i ti i ja. Dakle, nije da ti dajes nekom pare za dzabe nego placas uslugu koju koristis. Ako uzmes dodatna 2 stb, pa placas jos 600 dinara preko, ne znaci da si ti poklonio telekomu pare, vec da si dodatnu uslugu van osnovnog paketa - platio. Nemoj da izigravas zrtvu jer placas dodatne usluge, jer ih koristis.

Takodje kazes "dok sam ja imao 50, nisu davali nista", vidi kralju, dok si ti imao 50, drugi su gulili net 6/1, dakle placao si - ekskluzivitet. Nisi dobio tablet, kazes, a sta kazes na to da nisi placao 3600 ili 4000 dinara vec samo 1900? za istu cenu isao je net20 na akciji ako se dobro secam?

Drugo, ljudi koji uzmu net50 danas za 1700 dinara, ne ostavljaju "10 eura" nego plate i onih 650 sto je vec 20 eura, a mts ionako ima najbolju ponudu trenutno sa 50% ugovorom itd, tako da sam siguran da 75% sigurno ima i mobilni, a verovatno i vise njih. Tako da ostave ti "10e" i vise od 30. A koriste manje usluga pritom. Svaku uslugu koju ti preplacujes, i oni bi. Dakle, svako ko koristi isto sto i ti, ne moze da ispadne manje od 35-40 eura.

Takodje, da se razuemo, ne placas ti provajderima zato sto maksimalno koristis uslugu, placas mogucnost da je iskoristis u tim granicama. Nekom je to i vise nego dovoljno, nekom je nedovoljno. Normalno je da tv ne gledas 8 sati dnevno, pa da kazes isplatilo mi se. Gledas jednu emisiju dnevno, mozda dve, neki sport ili sta vec, ako ti i klinac gleda tv, smatram da je to vec iskoriscena usluga. Da ti je sve to nepotrebno, ne bi ni uzeo superbox u sustini.

Ali i treba da odes ako vec mislis da te oni ne postuju, a ja cu ti reci da su oni tebe maksimalno ispostovali, iako je to neverovatno da nekog telekom postuje danas sa uslugom, ali ako ti tvoja logika kaze da su te zavrnuli, molim te, stavi sve na papir, i idi tamo gde ti je najbolje. :)

Mislim da ko sve usluge hoce da ima kod Telekoma nema jeftinije i bolje ponude od Super Box-a.
Kako god preracunas finansijski uvek se vise isplati i od obicnog BOX-a a kamo li od zasebnih usluga!Jedini koji po kvalitetu usluga parira Super Box-u je SBB-ov GOLD EXTRA,ali je zato malo skuplji kada tu dodas mobilni ali i ima malo bolje HD kanale,tako da obrni okreni Super BOX je najisplativiji za ono sto nudi!:)

za razliku od superboxa koji ti koristis i placas 3605 dinara, ja koristim box4 sa hd i placam 3605 dinara, dakle imam samo net10 a ti net 50, a sve preko ovoga platimo i ti i ja. Dakle, nije da ti dajes nekom pare za dzabe nego placas uslugu koju koristis. Ako uzmes dodatna 2 stb, pa placas jos 600 dinara preko, ne znaci da si ti poklonio telekomu pare, vec da si dodatnu uslugu van osnovnog paketa - platio. Nemoj da izigravas zrtvu jer placas dodatne usluge, jer ih koristis.

Takodje kazes "dok sam ja imao 50, nisu davali nista", vidi kralju, dok si ti imao 50, drugi su gulili net 6/1, dakle placao si - ekskluzivitet. Nisi dobio tablet, kazes, a sta kazes na to da nisi placao 3600 ili 4000 dinara vec samo 1900? za istu cenu isao je net20 na akciji ako se dobro secam?

Drugo, ljudi koji uzmu net50 danas za 1700 dinara, ne ostavljaju "10 eura" nego plate i onih 650 sto je vec 20 eura, a mts ionako ima najbolju ponudu trenutno sa 50% ugovorom itd, tako da sam siguran da 75% sigurno ima i mobilni, a verovatno i vise njih. Tako da ostave ti "10e" i vise od 30. A koriste manje usluga pritom. Svaku uslugu koju ti preplacujes, i oni bi. Dakle, svako ko koristi isto sto i ti, ne moze da ispadne manje od 35-40 eura.

Takodje, da se razuemo, ne placas ti provajderima zato sto maksimalno koristis uslugu, placas mogucnost da je iskoristis u tim granicama. Nekom je to i vise nego dovoljno, nekom je nedovoljno. Normalno je da tv ne gledas 8 sati dnevno, pa da kazes isplatilo mi se. Gledas jednu emisiju dnevno, mozda dve, neki sport ili sta vec, ako ti i klinac gleda tv, smatram da je to vec iskoriscena usluga. Da ti je sve to nepotrebno, ne bi ni uzeo superbox u sustini.

Ali i treba da odes ako vec mislis da te oni ne postuju, a ja cu ti reci da su oni tebe maksimalno ispostovali, iako je to neverovatno da nekog telekom postuje danas sa uslugom, ali ako ti tvoja logika kaze da su te zavrnuli, molim te, stavi sve na papir, i idi tamo gde ti je najbolje. :)
Vidi kralju ne bih sada pisao i objasnjavao da nisi u pravu jer pisem sa mobilnog, ali ovo sto si napisao su gomila ....(da ne pisem znas i sam)
I uopste se ne slazem sa tobom.
Ja boze zdravlja odoh od ovih za 21 mesec a da sam znao da ce ovako biti ne bih potpisao vec bih verovatno jos uvek bio na net50
A cekaj jel sam ja kriv sto sam na 80m od centrale pa sam imao mogucnost za net50 pre svih dok su placali oni toliko net10?
Sta sam ja tu kriv?
U principu ja od njih koristim samo net, tv gleda klinac ja jednom u nedelju dana pogledam fudbal, tenis..., fix ne koristim kao ni mob kojeg sam dao tetki a ona iskoristi samo 20min mesecno a ostane joj 580min poruke ne koristi jer ne zna i ne interesuju je ima 75 god zena kao sto ne koristi ni net od 1GB znaci mobilni se trosi 2%.
Za dabe je uzet jer sam hteo tetki da omogucim da ona prica vise aki ona to ne koristi a znas i sam da svi kazu(klinci sa foruma) da im je malo taj paket 300+300+600+1Gb a njoj je previse.
Tako da se ni ta usluga ne koristi.
Nema veze sve u svemu ispali su j@j@re i to je to.
Jedva cekam da im vratim opremu i da uzmem net 150Mbit kod recimo ikoma sa tv brdom kanala hd fixnim i sve to bi me kostalo 100 din vise nego sto sad placam baci oko i uveri se sam http://www.ikom.rs/televizija-internet-telefon/
Mobilni i onako posebno placam jer sam kod vipa i zena i ja a tetki bih mogao da uzmem prepaid ionako prica 20min mesecno sa njim.

Vrh Dno