Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 5

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note5_galaxy_edge_s6_plus_hands_on-review-1283.php

64-bit Exynos 7420 chipset with 14nm architecture; octa-core CPU (quad 2.1GHz & quad 1.5GHz), Mali-T760MP8 GPU
4GB of LPDDR4 RAM;
32/64GB of UFS 2.0 flash memory; 115GB of Microsoft OneDrive storage for 2 years
16MP f/1.9 camera with OIS; Auto HDR; 4K video capture; IR white balance detection5MP f/1.9 front-facing camera

Cat. 6 LTE; WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz); GPS, GLONASS and Beidou; Bluetooth 4.2; NFC; IR Remote; USB 2.0NFC and MST mobile payment support

Android 5.1.1 Lollipop with TouchWiz UX
3,000mAh non-removable battery, Qi (WPC) and PMA wireless charging supportMetal chassis;

Corning Gorilla Glass 4 front and back
Fingerprint scanner

Poslednja izmena:
Kao sto sam i rekao pre nekoliko meseci, ovo je vise phablet verzija S6 nego naslednik Note II, III, IV :)

Sto je najjace - ovo je sjajan uredjaj ali sa nekoliko tupavih ogranicenja (znate vec) a sve to ozbiljno narusava upotrebnu vrednost koju su godinama imali Note phableti.

Po mom misljenju kod S6 edge + koji je fensi eksperiment 3000 mAh i nije tolika mana kao kod N5, zna se sta je godinama bilo najjace oruzje Note serije a sada su zakinuli na par bitnih polja mada ponavljam - N5 je svejedno odlican ali..

Plus je ruzniji od S6.

Pa i nije bas al' ajde :)

gsmarena_001.jpg

Jeste da malo vise sljasti ali meni je ovo sasvim dobar dizajn a i izrada deluje odlicno.

Poslednja izmena:
kakva sprdnja od uredjaja. do sada je note serija uvek gazila S seriju, a sada..

po meni je s6 bolji uredjaj od ovoga ako ne racunamo olovku.

nikad "gori" tj besmisleniji note. do sad je svaki bio 5x bolji od aktuelnog Sa, sem možda prvog. ovo sad je isti tel kao S6, samo što je veći, ima olovku i giga rama više koji će ionako popuniti bloatom.

edit: svi pišemo u isto vreme i svi isto pišemo :)

Ocaj... Nista videcemo kako ce prodaja ici, ako zabeleze i pored svog ovog shita od baterije (zajedno sa S6) onda nesto nije u redu.

Budale... :) Još stavljaju s6 edge + ispred note 5... Da su stavili veću bateriju niko ne bi kupovao s6 edge +, već note 5 ili običan s6/edge...

a sta cu ja sada da radim posto sam se nameracio da za 2m uzmem xiaomi mi note ? :) sada ce ljudi da me prozivaju da sam uzeo kinesku kopiju note 5 a mob izasao 5m pre n5 [emoji23]

Poslednja izmena:
Nesto mi kaze da ce se ovo prodavati mnogo jace od prethodnih Note-ova... (znate ono, kada Geekovi misle da je nesto "nista novo", ostatak sveta je "wow" :D)

Mnogo me zivcira ova isforsirana gluma u prezentaciji, kao da pricaju *****ima.
"We have a new coooooloooor" I ono to izgovori kao da je rekla ne znam ni ja sta.

Nesto mi kaze da ce se ovo prodavati mnogo jace od prethodnih Note-ova... (znate ono, kada Geekovi misle da je nesto "nista novo", ostatak sveta je "wow" :D)

Pa verovatno i hoce (jak marketing + premium dizajn/izrada a i realno odlican hardver) ali sta bilo ko od nas ima od te prodaje? :)

Ja sam ubedjen da niko nista ne bi imao da hejtuje na ovom N5 (osim UI ako nisu ispeglali) da ima 4100 mAh i micro sd iz glasina. Znaci samo to da ima bio bi sjajan phablet, ovako je odlican ali sa par ozbiljnih minusa.

Inace, mislim da ce u narednim mesecima prakticno svi proizvodjaci sakatiti baterije zbog debljine kucista telefona i to je ono sto je uzasno.

Evo ja prvi gotivim samsung pa necu uzeti ovo zbog gluposti tj poluproizvoda izbacenog. Zna se staje note serija...to nije ovo. Ima da ih flejmujem i po fb i svuda, na svaku reklamu!!

Nemoj preterivati bem mu misa :d

Ovde je fazon isto kao sa S6, osakaceni su na potpuno istim poljima (sto je jos jedan dokaz da je ovo vise S6 phablet nego Note) a uz to i dalje imaju sjajan hw. Za neke je mana i sw. Ali kome sve to ne smeta neka kupi N5 (za par meseci) i uziva, zato bi to nama smetalo? :)

Poslednja izmena:
Sramota. I sumnjam da ce prodaja tako dobro da ide. Evo ja prvi gotivim samsung pa necu uzeti ovo zbog gluposti tj poluproizvoda izbacenog. Zna se staje note serija...to nije ovo. Ima da ih flejmujem i po fb i svuda, na svaku reklamu!!

Bolje bi bilo da su tw napravili od 0 nego dodali 1-2gb ram-a....

Ja i dalje ne verujem da je baterija smanjena :)

Oni nisu normalni, pa ovaj s6 edge + je bolji od note serije...

naravno.. ionako ce biti preskup uredjaj.

realno ovaj model je najbolje sto je moglo da se desi note 4 korisnicima :) imaju najbolji uredjaj iz note serije i dalje..

Poslednja izmena:
Ma kako to čudno zvučalo :)
Zato i zezaju sa 5.1.1 nadogradnjom...

Fantastican uredjaj, svakako najbolji telefon na trzistu, ali nista spektakularno i neocekivano nije doneo. Pride razocaravajuca staklena ledja, vec se vide muzge na svakom snimku koji se pojavio...

Bas je super sto ce biti u US i Kanadi 21 avgusta, a Evropu ko ebe...

Poslednja izmena:
Kakva sprdnja sa Note 5 :d Definitivno vise ne znaju gde biju. Jabuka ih ponizila samo tako :D

A najjači su... Platili su dvoje troje da aplaudiraju za sendviče valjda... :D Ovaj siroma mora sam sebi da aplaudira... :)

Ne menjam ni ja svoj note 3 bice portirani romova tako da kupicu si neka graficka :D jedino mi se s-pen dopada sto su vratili malo dizajn od note 2

Ma kako to čudno zvučalo :)
Zato i zezaju sa 5.1.1 nadogradnjom...

sad tek ne računaj da će ti ispraviti bagove apdejtom :D

nego jel ovo neki vic kad ovaj indijanac priča kako imaju do jaja bateriju? da sam u publici gađao bih ga paradajzovima :D

Poslednja izmena:
Bruka je da poslednji Note ima manju bateriju nego Note II. Ne znam ni zašto su izbrisali razmak u nazivu.

Prezentacija je očajna, ovi Korejci loše pričaju engleski i uzalud se trude da budu duhoviti

Nazad
Vrh Dno