Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Koliko je to sporo? evo sad sam na laptopu oko 4-5 sekundi otprilike.
Daj jednu igru da probam...evo igram sah ima vise od 10 min...:D
Kod mene i više. Dok dodje sebi treba i 15 sekundi. Npr. igram Uno and Friends I izbaci me nakon dve , tri partije bez, jednostavno nikakva poruka samo izdje i iz aplikacije i iz svega.

Kod mene i više. Dok dodje sebi treba i 15 sekundi. Npr. igram Uno and Friends I izbaci me nakon dve , tri partije bez, jednostavno nikakva poruka samo izdje i iz aplikacije i iz svega.
To kao da puknu graficki drajveri, znalo da se desi na windowsu 10 bez najave...
Ima li kakvih tragova u event viewer?

To kao da puknu graficki drajveri, znalo da se desi na windowsu 10 bez najave...
Ima li kakvih tragova u event viewer?

Nista zivo, neki ghost problem. Ne znam sta nije u redu sa tim storeom/aplikacijama na mom racunaru. Mortal Kombat X igrao po 5-6 sati i radi odlicno, BF3 isto i slicno i sve je ok.

Evo sad npr. ulazim u xbox aplikaciju i 15 sekundi stoji ovakav ekran.

44mZxL2.png

I usput preporuka za browser? Mozilla mi ocajno radi na ovom win 10. Edge ne zelim da koristim iz nekih svojih zabludnih razloga da ne ulazimo u to. Znaci Opera ili Chrome? Kakva iskustva sa njima na ovom sistemu? Ima li ko?

Da li se nekome desava da samo 'vrti' u windows update sekciji i da ne prikazuje nista?

Nista zivo, neki ghost problem. Ne znam sta nije u redu sa tim storeom/aplikacijama na mom racunaru. Mortal Kombat X igrao po 5-6 sati i radi odlicno, BF3 isto i slicno i sve je ok.

Evo sad npr. ulazim u xbox aplikaciju i 15 sekundi stoji ovakav ekran.

Pogledajte prilog 176614

I usput preporuka za browser? Mozilla mi ocajno radi na ovom win 10. Edge ne zelim da koristim iz nekih svojih zabludnih razloga da ne ulazimo u to. Znaci Opera ili Chrome? Kakva iskustva sa njima na ovom sistemu? Ima li ko?
Onda definitivno Chrome, ne korisim ga mnogo ali radi odlicno.
Kacio sam ovde 7 tabova sa HD videom dok ne zakuca na 100%.

Poslednja izmena:
Samo kod mene i kod Vuk40 windows 10 radi kako treba ? :D

Da li Vama dvojici radi Input Indicator? :D

Dovoljno...samo da javim Microsoftu na insider hub, to su cekali dvojicu kojima radi...sad mogu da proglase
uspesan zavrsetak novog OS...Bili ce pustiti suzu. :d

Imaju jednog u Makedoniji i jednog u Srbiji, pa to radi na globalnom nivou...svetskom! :d

@Vuk40

Hvala buraz za pomoc na prethodnoj strani. :D
Sad samo cekam novi problem pa da opet trazim pomoc ;)

Какав сад инпут индикатор? То је увек радило, осим ако се искључи.

Kod mene win radi savrseno :)
A sto se tice Mozile,Chroma i Edge sva tri mi rade odlicno jedino je edge imao na pocetku problem kad vracam na predhodnu stranicu ali sada vise nema tih problema.
Cak i na zeninom laptopu slabijem neki celeron na 1.6GHz sa 2 GB rama sam se iznenadio kako lepo radi, cak nije ni clean neko samo update i radi mi dosta tecnije nekog sa predhodnim win7.

Poslednja izmena:
Normalno da sve radi, do sada nisam primetio nesto da ne radi,.samo nasao sam jedan bug ono kad stavis vise pozadina i kako se menja pozadina menja se i boja na metro aplikacije ali kod mene zadtane nekad na jednu boju pa moram opet da ulazum u theme pa da uklucim i isklucim da bi se vratio kako treba

LibreOffice отвара све MS Office фајлове али је могуће да неки документ не изгледа савршено и да нема баш баш све функције, што је битно за оних 0,1% корисника који употребљавају више од 10% могућности Офиса. Мислим и да Access није решен а Outlook и слично су ипак из неке друге приче. За оне који хоће да користе онако помало, LibreOffice ће да заврши посао.
[huge off]
To sto može da otvori mogu i na digitron da izračunam. Sve ostalo ne radi kako treba.

Mogu, donekle, da razumem da neko kući neće to da kupi, mada kome je mnogo 4 crvene godišnje zalutao je u ove vode, ali kada počnu da me zovu iz firmi da im se moji izveštaji ne otvaraju, lepo prebacim u pdf pa neka čitaju kao read only.
[off end]

Win 10 mi na mašini na kojoj je bio teh. preview, a sad 10240 izgubio Insider hub app. Da li to tako treba?

Instalirao sam Windows 10 Enterprise LTSB N na WMvare virtualnoj masini da vidim kako izgleda

Posle instalacije start je veliki , deluje prazan i nije nesto , odmah unpinujte ovo:

7Li6zk1.png

Zatim ovo:

uEmXMnM.png

Start je i dalje ruzan i prazan:

IueZ6kD.png

Medjutim uz malo magije(prevlacenje misom i smanjivanje starta):

bz7iQLg.png

Dobijamo lep start skoro kao Windows 7 :) :

GyeEs0b.png

To je taj Windows 10 Enterpirse LTSB N

10PcXZl.png

Instalirao sam Windows 10 Enterprise LTSB N na WMvare virtualnoj masini da vidim kako izgleda

Posle instalacije start je veliki , deluje prazan i nije nesto , odmah unpinujte ovo:

7Li6zk1.png

Zatim ovo:

uEmXMnM.png

Start je i dalje ruzan i prazan:

IueZ6kD.png

Medjutim uz malo magije(prevlacenje misom i smanjivanje starta):

bz7iQLg.png

Dobijamo lep start skoro kao Windows 7 :) :

GyeEs0b.png

To je taj Windows 10 Enterpirse LTSB N

10PcXZl.png

bravo serloce

Čak i posle restart-a ili gašenja i paljenja računara?

Znači, upališ "Input indicator" i uradiš gorepomenuto i dalje je tu?
Evo malo sam cackao da vidim sta je u pitanju...
Imas li ti jos koji jezik add-ovan?

Screenshot (22).png

Ne gubi se kod mene ni gasenjem ni restartom...provereno vise puta.

@Spajz dobro jutro...to mozemo i mi da unpinujemo sve iz starta.

Poslednja izmena:
Uradio sam upgrade sa 8.1 na Win 10 i imam problem pri logovanju, naime, kada ukucam sifru ono "Welcome" stoji mnogo duze nego sto bi trebalo, preko minut. Posle sve radi kako treba, ceo sistem munjevito. Nemam nista nesvakidasnje od software-a, stavise, imam ultra malo programa, tako da nekako sa te strane odbacujem mogucnost problema. U logovima mi ispusuje sledece probleme:
"The winlogon notification subscriber <Profiles> is taking long time to handle the notification event (Logon)"
"The winlogon notification subscriber <Profiles> took 125 second(s) to handle the notification event (Logon)"
Ako nema ima predstavu sta moze da bude, zahvaljujem se unapred na pomoci.

Ove "modern" apps nisu nizašta...
Movies&TV app nema nikakve opcije za podešavanje, u full screen-u se pomeranjem miša pojavljuje meni koji zauzme oko 20% visine ekrana, a naravno da je bilo izuzetno teško napraviti transparency (ili je neko u M$ odlučio: "transparency is so lame")
Ovo bi dete u osmom razredu osnovne napravilo funkcionalnije.

Poslednja izmena:
Normalno da sve radi, do sada nisam primetio nesto da ne radi,.samo nasao sam jedan bug ono kad stavis vise pozadina i kako se menja pozadina menja se i boja na metro aplikacije ali kod mene zadtane nekad na jednu boju pa moram opet da ulazum u theme pa da uklucim i isklucim da bi se vratio kako treba

Mene je to isto zezalo ali sam promenio u bojama.Odes u personalization pa colors I iskljucis automaticly pick an accent color from my background

Vuce da ali na PRO moras 16 puta da ides na Unpin from start na 16 aplikacija u startu , a na LTSB N Enterprise samo 2 puta.

Evo malo sam cackao da vidim sta je u pitanju...
Imas li ti jos koji jezik add-ovan?

Ne gubi se kod mene ni gasenjem ni restartom...provereno vise puta.

Ne, imam samo srpski. Tj, srpsku tastaturu, latiničnu. Nemam potrebu trenutno za nekom drugom (sve mi je tu na taster ALT), s obzirom da mi nije glavni računar.

S druge strane, jeste glupo od mene da se prikazuje koja tastatura je u opticaju, s obzirom da je u opticaju samo jedna. Ali navika naprosto čini svoje, često sam menjao tastature (plus ћирилична). Bacim pogled koliko je sati i ono, nema tastature. :D Moram da odem do settings-a, da je upalim opet i tako do sledećeg restarta ili gašenja.

Probao sam i sa ovom poslednjom zakrpom i ista stvar se dešava.

Ne, imam samo srpski. Tj, srpsku tastaturu, latiničnu. Nemam potrebu trenutno za nekom drugom (sve mi je tu na taster ALT), s obzirom da mi nije glavni računar.

S druge strane, jeste glupo od mene da se prikazuje koja tastatura je u opticaju, s obzirom da je u opticaju samo jedna. Ali navika naprosto čini svoje, često sam menjao tastature (plus ћирилична). Bacim pogled koliko je sati i ono, nema tastature. :D Moram da odem do settings-a, da je upalim opet i tako do sledećeg restarta ili gašenja.

Probao sam i sa ovom poslednjom zakrpom i ista stvar se dešava.
Add-uj i engleski onda se nece sklanjati .
Kada nema izbora onda verovatno nema razloga da stoji, nema sta da se bira.

Vrh Dno