Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Nije dovoljno samo kuler, ako je to prastari lap kako kazes, valjalo bi da promenis i termalnu pastu na CPU/GPU.
E pa za to neka ga nosi na servis. Od mene je dosta. Ako hoće mogu da mu vratim i 7-icu ili neka kupi novi.

Jel moze da se brise windows.old folder, tipa zauzima 27 gb pa ako nicemu ne sluzi da ne stoji bzvz.

Bilo bi dobro da Office ima takmaca ali nema...svi ostali pretendenti su u funkcionalnom pogledu lošiji na ovaj ili onaj način. Jedino se može postaviti pitanje da li nam sve to treba i koliko, tako da ako neko nije mnogo zahtevan može da uzme i alternativu koja je pritom i u većini slučajeva besplatna, što isto tako nije za zanemariti.
A svi su jako zahtevni u pogledu Office rešenja... Koristim LibreOffice već duže vreme, i nisam imao skoro nikakvih problema, izuzev problema sa fajlovima koji se oslanjaju na VBScript, ali to je očekivano.

Moze sa disc cleanup, ako neces da se vracas na predhodni OS brisi...

Ne verujem da cu se vracati nazad, malo me nervira izgled, ivice, i jos neke stvari ali naci ce se neko resenje. Hvala, cisto htedoh da pitam da li ne remetim nesto brisanjem.

Poslednja izmena:
Mozes da probas, nego prvo instaliraj tu sedmicu na drugi hard, pa tek onda radi upgrade na ovom prvom.
Ne bi trebalo da ima problema ja imam dual boot sa dva win 10 64/32 bit na istom nalogu.
На том другом је једна активирана инсајдер верзија мада није толико битна, ако хоћу да је вратим не би требало да прави проблем.
Мислио сам ... ако неко пребаци легалан 7/8.1 на 10, да ли се то негде бележи па после не дозволи исту седмицу или не? Ма шта питам, лепо ћу да пробам па како испадне, ионако ми то служи да се играм. :)

На том другом је једна активирана инсајдер верзија мада није толико битна, ако хоћу да је вратим не би требало да прави проблем.
Мислио сам ... ако неко пребаци легалан 7/8.1 на 10, да ли се то негде бележи па после не дозволи исту седмицу или не? Ма шта питам, лепо ћу да пробам па како испадне, ионако ми то служи да се играм. :)
Idi na Microsoft nalog pa vidi sta ti navodi da imas od OS.

Хм, приказује мобилни, два лаптопа са 10 Про и комп са 10 Ентерпрајз. Мало чудно, мислим да Ентерпрајз који сам јуче склонио уопште нисам пријавио под Microsoft налогом а нема оног другог који је ваљда исто Про. Сад ћу да проверим. Ипак, ову седмицу нисам ни пријавио под налогом, она има свој број којим је активирана и користио сам локални налог.

Jeli neko imao problem sa losom grafikom nakon upgrade? Sve je bilo ok dok nisam restartovao komp prvi put posle upgrade. I nakon toga nekako su boje dosta slabije, slika nema ostrinu, i kao da su ikone na desktopu udaljenije jedna od druge pa sve deluje razvuceno nekako. I dole u taskbaru je sve razvučeno ali me najvise nerviraju boje i ostrina. Skaliranje mi je na 100%, drajveri su kao najnoviji kad proveravam i nemam grafičku nego chipset ali sa win7 je slika bila daleko bolja.

Meni niko pomoc nece?

Jel mora clean install...ili mogu da ga prelepim samo preko 7-ce? I jel ste primetili razliku u igrama, tipa GTA 5, jel radi losije nego na sedmici? Uh mnogo pitanja :)

Хм, приказује мобилни, два лаптопа са 10 Про и комп са 10 Ентерпрајз. Мало чудно, мислим да Ентерпрајз који сам јуче склонио уопште нисам пријавио под Microsoft налогом а нема оног другог који је ваљда исто Про. Сад ћу да проверим. Ипак, ову седмицу нисам ни пријавио под налогом, она има свој број којим је активирана и користио сам локални налог.
M$ OSna sve dozna. :D

Jel mora clean install...ili mogu da ga prelepim samo preko 7-ce? I jel ste primetili razliku u igrama, tipa GTA 5, jel radi losije nego na sedmici? Uh mnogo pitanja :)
Moze ako predhodno imas uredno aktiviranu sedmicu, dobio si mail za rezervaciju? prvo upgrade pa posle mozes kako zelis..
Ako nisi dobio rezervaciju imas na 477 strain fix @Darkodar je okacio.
Igre rade dobro, za mene bolje, GTA V ce raditi bolje ako ga downgrade na V3, sa zadnjim patchom se svi zale da radi losije.

Legalno sve...Dobio rezervaciju. Apgrejdovacu ga pa cu vidjet, Hvala Vuk :) Zlatno pravilo ako sve radi ok ne treba cackati al vuce me da dzarnem :D

Hoce, hoce...ne moze da se postigne.:)
Koja graficka, drajveri, monitor ? lici na refresh rate?

:)Nemam graficku nego Intel(R) G41 Express Chipset (Microsoft Corporation - WDDM 1.1)
Monitor je Acer V193HQ,e sad mi se pojavi ovo (Windows cannot verify the digital signature for the drivers required for this device. A recent hardware or software change might have installed a file that is signed incorrectly or damaged, or that might be malicious software from an unknown source. (Code 52)) isao sam i na update driver ali kaze da nema nove verzije drivera.Znaci sve sljaka super jedino me to zeza,hajde nije strasno ali nervira,

:)Nemam graficku nego Intel(R) G41 Express Chipset (Microsoft Corporation - WDDM 1.1)
Monitor je Acer V193HQ,e sad mi se pojavi ovo (Windows cannot verify the digital signature for the drivers required for this device. A recent hardware or software change might have installed a file that is signed incorrectly or damaged, or that might be malicious software from an unknown source. (Code 52)) isao sam i na update driver ali kaze da nema nove verzije drivera.Znaci sve sljaka super jedino me to zeza,hajde nije strasno ali nervira,

driver.JPG

Cak ni ne mogu roll back driver

Capture1.JPG

Poslednja izmena:
Evo drajvera za tebe..https://downloadcenter.intel.com/download/18402
Raspakuj ih negde, idi u device manager otvori adapter I update drajver.

Izaberi da to odradis rucno I navedi ga do foldera gde si raspakovao u folder "Graphics" I idi update.
Nije iskljuceno da ce ih WU pregaziti kasnije zato sto nisu noviji od tih microsoftovih.

Jel postoji mogućnost da mi u Edge kada u search bar unesem "weather" da mi Cortana izbacuje rezultat u celzijusima,a ne u farenhajtima?
ss.png
Ovako je trenutno

Evo drajvera za tebe..https://downloadcenter.intel.com/download/18402
Raspakuj ih negde, idi u device manager otvori adapter I update drajver.

Izaberi da to odradis rucno I navedi ga do foldera gde si raspakovao u folder "Graphics" I idi update.
Nije iskljuceno da ce ih WU pregaziti kasnije zato sto nisu noviji od tih microsoftovih.

Capture2.JPG

Sjajno!:) Ne hvala nego imas pivo kad god te put nanese u NS.:) A ako ih pregazi WU opet ih preinstaliram pa ce valjda njima pre dosaditi.:)

Tek danas posle nekog update-a mi proradio start meni i Edge i ostale stvari odatle... Nimalo mi ovo nije stabilno i niti mi se svidja.. Nznm dal jos nekome se desava da zeza kad se logujem u sistem i kucam pasword da bukvalno ne raguje i da samo restart pomaze :/

M$ OSna sve dozna. :D
Габри ме, ова 7 Ultimate је релативно легална а ако инсталирам на два харда, никако неће да буду истовремено на вези ... а и да буду, то је корпоративна верзија.

Управо сам инсталирао и на други хард, број је прошао и активирана је, сад радим апдејтовање (срећа па има SP1 у старту иначе би то трајало и трајало) и када заврши, идем да узмем 10. ;) Оно што овако на брзака видим је да 10 заузима драстиЋно мање харда, Седмица од јуче са свим апдејтима, са hiberfil.sys, са мејловима, иде преко 30 гига. Мислим да 10 не би много прешла 20.

Tek danas posle nekog update-a mi proradio start meni i Edge i ostale stvari odatle... Nimalo mi ovo nije stabilno i niti mi se svidja.. Nznm dal jos nekome se desava da zeza kad se logujem u sistem i kucam pasword da bukvalno ne raguje i da samo restart pomaze :/
Pobrisi drajvere sa DDU I instalraj ponovo zadnje 15.7.1, pa restart.
Predhodno kucaj "control userpasswords2" bez navoda, otvorice se Run klikni na njega I ok.
Odcekiraj "User must enter...." ides Apply, otvoriceti se da kucas sifru logovana x2 I gore User ako stoji ono kao kod logovanja
ne menjas ako stoji nesto drugo promeni.

Poslednja izmena:
Koje su to aplikacije koje ne rade ili stekaju? nisam primetio...vecinu sam isprobao posle tvog posta.
Naprotiv, sve se otvara u sekundi...ne mogu da nadjem neki bag.
xbox se sporo otvara, igrice sa storea rade 5 minuta pa npr. iz cista mira puknu, ne znam do čega je.

svi apdejti tu, klin instal je bio..

To je verovatno ista ona greska koja se pojavila nedavno na temi.

sfc /scannow

Pa ako pronadje da su neki sistemski fajlovi corrupt pokusas da ih zamenis.

xbox se sporo otvara, igrice sa storea rade 5 minuta pa npr. iz cista mira puknu, ne znam do čega je.

svi apdejti tu, klin instal je bio..
Koliko je to sporo? evo sad sam na laptopu oko 4-5 sekundi otprilike.
Daj jednu igru da probam...evo igram sah ima vise od 10 min...:D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno