Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

gde se nalazi ta Windows ikonica u task baru? Win7 ultimate. Hteo bi da nadogradim na Win10.
Pa verovatno je nisi dobio... primetio bi je sigurno.
Imas na 477 strani fix za to @Darkodar je kacio.

Poslednja izmena:
Jel moze link odakle da se skine ta verzija da se malo testira!

Pronadji na google en_windows_10_enterprise_2015_ltsb_n_x64_dvd_6848316.iso to je orginalni ISO sa MSDN-a Microsofta , postoji i verzija bez N ali ovu sa N vise hvale , bukvalno nema nista u startu store i slicno.

По опису ми не делује да буквално нема ништа.
Additional Windows 10 editions specially destined for the EU, Switzerland, and South Korea (though South Korean editions have "KN") have the letter "N" (for Not with Media Player) suffixed to their names (e.g. Windows 10 Enterprise N) and do not have media-related technologies like Windows Media Player or Camera. There are N editions for all Windows 10 versions except Mobile, Mobile Enterprise and IoT Core. Microsoft was required to create the "N" editions of Windows after the European Commission ruled in 2004 that it needed to provide a copy of Windows without Windows Media Player tied in. The cost of the N Editions are the same as the full versions, as the "Media Feature Pack" can be downloaded without charge from Microsoft.

R9QHVaE.png

Ovakva anketa ne bi uspela na benchmark forumu , ne znam sto srbi ne vole promene :trust:

Pronadji na google en_windows_10_enterprise_2015_ltsb_n_x64_dvd_6848316.iso to je orginalni ISO sa MSDN-a Microsofta , postoji i verzija bez N ali ovu sa N vise hvale , bukvalno nema nista u startu store i slicno.

en_windows_10_enterprise_2015_ltsb_x64_dvd_6848446.iso

en_windows_10_enterprise_2015_ltsb_n_x64_dvd_6848316.iso

Nasao sam ove dve verzija, koja je sada bolja ono klot do balceka u fazonu windows 7 ali sa dx12.

Imam jednu masinu na kojoj bi mogo da se igram pa da ne radim dva puta instaliranje reinstaliranje nego da jednu od ove dve verzija ubacim i da je podesim za rad.

Ako su klot kao sto kazu onda bi trebalo da rade jos bolje i jos brze od win 7 a da imaju dx12 koji je bitan za tu drugu masinu zbog igrica jer ce u nju uskoro da ide neka r9 3xx kartica.

Nasao sam ove dve verzija, koja je sada bolja ono klot do balceka u fazonu windows 7 ali sa dx12.

Imam jednu masinu na kojoj bi mogo da se igram pa da ne radim dva puta instaliranje reinstaliranje nego da jednu od ove dve verzija ubacim i da je podesim za rad.

Ako su klot kao sto kazu onda bi trebalo da rade jos bolje i jos brze od win 7 a da imaju dx12 koji je bitan za tu drugu masinu zbog igrica jer ce u nju uskoro da ide neka r9 3xx kartica.

n verzija

N verziju uzmi
OPlIHfO.png

Proguglaj , baci koju sliku kad instaliras , un-pinuj iz starta Search i Contact Suport i bice kao Windows 7 :)

Ca1pture.PNG

Drustvo moze pomoc :( pojavljuje mi ovo kad zelim da sync mail Screenshot_2.png ima li neko slicni problem i zna li neko kako ovo da sredim? Hvala

N verziju uzmi

Proguglaj , baci koju sliku kad instaliras , un-pinuj iz starta Search i Contact Suport i bice kao Windows 7 :)

Cek ti vec imas taj n instaliran? I koliko uzima memorije kada se ukljuci komp? Pitam jer mi je win 7 na toj drugoj masini tosio skoro nista, kada se ukljucio i podignu svi programi uzimao je oko 1.1- 1.3gb memorije.

I ako imas neki activator za njega ako mozes na private da mi ga prosledis. Nije mi problem da skinem sa neta ali da ne trazim koji radi ili ne radi da ne citam brdo komentara ako nemas onda cu morati tako!

Poslednja izmena:
Pod Windowsom 10 Pro ne radi SPSS v 22, a izgleda i v23. Problemi sa pogrešnim encodingom pri uvozu sintaksnih .sps fileova. Dobija se mix latinice i ćirilice u outputu u svakoj reči koja ima naša latinična slova.

E to je bas lepa vest, nego jel bar intrnet explorer ostaje u win 10 ili su i to kikovali napolje pa moram pre bilo kakve intervencije skinuti neki pretrazivac i ako mora da se skine koji uzeti a da nije chrome jer sam nesto alergican na njega a na win 7 sam koristio cyberfox x64.

prevario sam te, ispod 800mb :)

mogu se izbaciti i neki servisi verovatno, ali nema potrebe (pogledam to kad ugrabim vremena)

tu je IE 11 koji radi kao munja.

Prilozi

• SC005.png
    SC005.png
    781.8 KB · Pregleda: 259
Moguce je da ti toliko uzima jer imas samo 4 gb rama a ja imam 8 gb pa verovatno da cim imas vise da vise i zauzima za svoje potrebe. No nije ni bitno bitno je da to radi i da nema tone gluposti u njemu!

Nisam stigo da potrazim neki activator pa ako ims ajde na neku upload server pusti da skinem!

Naravno da je tako, ako imas vise vise ce zauzeti oko tih 22%.

Za sada ono sto vidim mi se mnogo svidja, nema gluposti po windows-u koji zauzimaju nepotrebne resurse. Jos samo da nadjem neki activator da aktiviram ovo cudo I bice sve tip top.

Jel se može odraditi clan install i aktivirati Windows 10 sa kodom koji sam dobio uz Windows 8.1 (studentska DreamSparks licenca)?

Stvarno šta pričate Office-2013-SP1-PPVL-x64-en-US-Nov2014 (murphy78) radi odlično kao i na 8/8.1 ...
Meni windows 10 radi savršeno - osim već pomenutog sitnog baga sa KIS .
A i to je do kasperskog , ne do windows-a ;)

Imam problem sa igrama (AC Unity, pisao par puta na raznim temama) da mi iskljucuje igru posle tacno 15min, to se nije desavalo na 8.1, vec samo na 10-tki, a to se desava I na Dying Light narodnoj verziji igre, takodje posle 15min se ugasi igra ili izbaci stopped working... Pisao sam Ubisoft support-u za ovaj problem I oni su mi dali soluciju da skeniram system fajlove preko cmd-a tj da ukucam sfc/scannow i da vidim dal ce mi izbaciti neku gresku i naravno izbacio je ovo "[Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them. Details are included in the CBS.Log %WinDir%\Logs\CBS\CBS.log.]" I oni su mi rekli ako ovo izbaci da se obratim Microsoft-u, a od toga nema nista, pa jel postoji neki fix, posto sam probao i reset kompa, tj onaj recovery, kao da izbrise sve apps I vrati sve na default, ali da ne dira personal files I ne vredi, I dalje izbacuje istu gresku u cmd, I I dalje gasi igru posle 15min, I stvarno vise ne znam sta da radim... EA igre sa Origina rade kako treba, kao i Alan Wake sa Steam-a, ali ove dve koje najvise i zelim da igram nema teorije da prorade, tako da ako neko ima neku soluciju molim ga da mi kaze, bicu veoma zahvalan :)

Kad si sve već iskeširao u memoriju, nemoj te dečije windows fazone...
O cemu pricas? pokazao sam da store radi I otvara normalno, da aplikacije rade..
Viber sa taskbara otvara odmah...da nije cist system i koliko istaliranih programa.
Sta ti smeta? brze radi nego kod tebe?

Imam problem sa igrama (AC Unity, pisao par puta na raznim temama) da mi iskljucuje igru posle tacno 15min, to se nije desavalo na 8.1, vec samo na 10-tki, a to se desava I na Dying Light narodnoj verziji igre, takodje posle 15min se ugasi igra ili izbaci stopped working... Pisao sam Ubisoft support-u za ovaj problem I oni su mi dali soluciju da skeniram system fajlove preko cmd-a tj da ukucam sfc/scannow i da vidim dal ce mi izbaciti neku gresku i naravno izbacio je ovo "[Windows Resource Protection found corrupt files but was unable to fix some of them. Details are included in the CBS.Log %WinDir%\Logs\CBS\CBS.log.]" I oni su mi rekli ako ovo izbaci da se obratim Microsoft-u, a od toga nema nista, pa jel postoji neki fix, posto sam probao i reset kompa, tj onaj recovery, kao da izbrise sve apps I vrati sve na default, ali da ne dira personal files I ne vredi, I dalje izbacuje istu gresku u cmd, I I dalje gasi igru posle 15min, I stvarno vise ne znam sta da radim... EA igre sa Origina rade kako treba, kao i Alan Wake sa Steam-a, ali ove dve koje najvise i zelim da igram nema teorije da prorade, tako da ako neko ima neku soluciju molim ga da mi kaze, bicu veoma zahvalan :)

Pa jesi li isprobao compatibility mode? Meni je to donekle resilo problem u Crossfire, tj. glavni deo problema je resilo.

Pa jesi li isprobao compatibility mode? Meni je to donekle resilo problem u Crossfire, tj. glavni deo problema je resilo.

De nisam, ali ne pomaze, stavljao i sedmicu i osmicu, al ne vredi...

Nazad
Vrh Dno