Šta je novo?

COOLPAD F1

5.5.1 trenutno i radi viber onako, na foru. Bacio sam lock na njega i otvorim ga sa vremena na vrijeme. Mada ako ga nisam palio cijeli dan 'ladno zna da iskulira sa porukama

Bolje da instakiras neki custom ROM. Ja sam duze vremena koristio Coollife i imao sam problema sa instalacijom google play-a, sa SMS porukama, naime fabricka aplikacija je konstantno pravila problem sa notifikacijama, cak iako podesim neku drugu da bude default aplikacija, morao sam da pogledam poruku i u fabrickoj jer mi je bila aktivna notifikacija. Ponekada ni to nije palilo nego sam morao brisem poruke. Katastrofa, slicno i sa pozivima...
Imao sam i problem sa nekim aplikacijama, HERE mape na primer. Da ne pominjem neke kineske aplikacije koje su konstantno bile aktivne...

5.5.1 trenutno i radi viber onako, na foru. Bacio sam lock na njega i otvorim ga sa vremena na vrijeme. Mada ako ga nisam palio cijeli dan 'ladno zna da iskulira sa porukama
imas jos 8 verzije posle tvoje.Ako ubacis zadnju javi kakva je i oko tih viber notifikacija i ostalo.5.7.9 je zadnja

Probao sam ih 3-4, ovo mi je backup na 5.5.1 na koji sam se vratio. Zadnju sam probao na par dana, isto viber radio kao i prije. Mislim da ga miui gasi kao potrošača u pozadini poslije nekog vremena i da ako ga pustiš tj ako ne ulaziš u aplikaciju ona se isključi. Baterija mi kraće traje nego inače pa sumnjam na ROM. I zna da bavi neki lag što je prije bilo nezamislivo i odradiću čistu instalaciju zadnje verzije kad uhvatim vremena a u međuvremenu gledam ima li koji drugi miui da se hvale ljudi na njega

Ovako, odradio clean install, sve prije toga pobrisao, ocistio, iz drugog puta uspjela instalacija, i posto me mrzi da sve opet instaliram rucno, ulogujem se na mi account i restore sve. Od sinoc 12 do sada 70% samo. Poludjeh. Da li je guzva na kineskom serveru ili ne, ja cu iz inata da sacekam do kraja dana, probam viber I javim. Viber se jos nije pokrenuo, still downloading :)

Fluidan, OK sve, malo izmijenjen interfejs, i dalje update za kalendar koji ne mogu da maknem, viber za*ebava po starom. Ukratko. Probam indijski miui večeras

Pozdrav svima... Posedujem Coolpad 7320 i telefon je samo prestao da mi se butuje... U pocetku se ponekad gasio, a sada se tek ponekad se ukljuci (retko) i radi neko vreme, a onda se iskljuci i ne moze se vise upaliti... Zanimljivo je da nece ni da se puni kada je na punjacu (uglavnom prikaze neku slicicu sa crvenim uzvicnikom i to je to).

Sumnjao sam na hardversku gresku, ali mi je pre neki dan drugar dosao sa Coolpad F1 i apsolutno istom greskom, pa rekoh da postavim pitanje ovde, jer mozda je neki genericki Coolpad problem, pa bi neko od vas mogao da mi da neki savet...

Za sve miui ljubitelje, poslije par dana na indijskoj verziji za f1, a310 i polimer, preporuke za ovaj ROM. Malo su ograničeni sa lokalom, namijenjen je južnoj i jugoistočnoj Aziji, ali ne smeta mi. Po defaultu ima finih app, wsm tools (xposed za miui) je tu, par nekih za audio, nema laga, kamera standardna miui. @rista1 za vajber nisam siguran što da to kažem, nisam ulazio u njega do 11 i kad sam ga otvorio stigle poruke od 9 jutros. Poslije toga radi regularno. Mislim da se miui u viber ne vole ***

Ima već srpski ćirilica sa ROMom (pojma nemam kako, i makedonski je tu), uz engleski i par jezika sa čudnim slovima :). Ako budem radio oko toga, kačim

tako i meni na aosp isto,hoces da probas od cubot x9 rom 4.4.4 da stavim na google disk uopste nije los

Malo ću se zadržati na ovom miuiju pa ako mi baš bude smetalo ovo sa Viberom a ti budeš zadovoljan probam

Ja čekam lizalicu AOSP v4 ,trebalo bi da izađe oko 01.08 [emoji6]

Hvala Risto, da ti bog da bemve i mercedes i da ti žena rodi tigra :)
Koji recovery koristiš?

5.0 neće izaći za naš telefon već 5.1 za mjesec dana

Nakratko ja. Nije idealan za dual sim. SMS samo sa jedne kartice, ja kad sam stavio da biram svaki put kod poziva koju karticu hoću, nisam mogao nikog da pozovem. Primao pozive sa obije kartice bez problema. Ostalo mi je izgledalo odlično ali nisam nešto baš testirao

I ja sam probao, radi solidno, slazem se sa fudimenti-jem. Ali mi bas smeta ovo sa karticama. Imam u telefonu dve kartice i ne odgovara mi ovo nikako. FM takodje ne radi, probao sam. Ovo drugo na prvi pogled izgleda dobro. Primetio sam jos nesto, mreza malo varira, cesto pada na jednu crticu pa se posle vraca, to kod ovog starog ROM-a nije bio slucaj. Vratio samse na micromix AoSP najvise zbog dual sim-a.

Rista, instalirao sam ovo za LED notifikacije, mozes li mi reci gde mogu da biram boje? Sada mi je i za pozive i poruke zuto, ubih se trazeci po opcijama i nikako ne mogu da nadjem gde se menjju boje?

Poslednja izmena:
Sada instaliraš apk light maneger ili sličnu i tu šteluješ za šta hoćeš koju boju

Uradio, hvala, radi bez problema. Ima bas dosta boja da se odabere, bukvalno za svaku aplikaciju.

Da, skinuo sam light menager sa play store-a. Tu sam podesio boje notifikacija i radi. Jedino me nervira sto kada spustim padajuci meni, stoji mi konstantno notifikacija ove aplikacije i ne mogu da je uklonim.

ides u podesavanja/napredna podesavanja/app notification and icon-do not show app notification and icon i to je to

Nazad
Vrh Dno